Jump to content

Ερωτηση για μπαλκονι σε ενυδρείο

Recommended Posts

Επειδη σκεφτομαι να κανω στο μελλον εναν κυβο (στο περιπου) με διαστασεις 70μ χ 60π χ 55υ και σκεφτομαι να το κανω με εξωτερικο μπαλκονι για να εχω καλυτερη κυκλοφορια επιφανειας αλλα θελω να ρωτησω οσους εχουν και οσους εχουν δει με τον θορυβο υπερχειλισης τι γινεται? ειναι οντως ποιο αθορυβο απ οτι με τις κοινες μουφες?

Διαβασα ενα θεμα του Μιχαλη mad και απ οτι λεει περιοριζει τον θορυβο κατα πολυ αλλα κατα ποσο ισχυεει?

πως σας φαινονται οι διαστασεις?

Επειδη σκεφτομαι να κανω στο μελλον εναν κυβο (στο περιπου) με διαστασεις 70μ χ 60π χ 55υ και σκεφτομαι να το κανω με εξωτερικο μπαλκονι για να εχω καλυτερη κυκλοφορια επιφανειας αλλα θελω να ρωτησω οσους εχουν και οσους εχουν δει με τον θορυβο υπερχειλισης τι γινεται? ειναι οντως ποιο αθορυβο απ οτι με τις κοινες μουφες?

Διαβασα ενα θεμα του Μιχαλη mad και απ οτι λεει περιοριζει τον θορυβο κατα πολυ αλλα κατα ποσο ισχυεει?

πως σας φαινονται οι διαστασεις?

Δεν είχα ποτέ μπαλκονάκι υπερχείλισης σε ενυδρειο μου άλλα το εχω δει  να δουλεύει σε 1-2 φίλους και πραγματικά ηταν αρκετά αθόρυβο..

Μια χαρά οι διαστάσεις αν και στην θέση σου θα το έκανα 70χ60χ60....

Θανάση 60 ύψος για ποιον λόγο να κερδίσω κάποια λίτρα λες ηβγια να είναι ποιο τετράγωνο?

Και για τα δυο μακη.Και λιτρα θα κερδισεις και θα ειναι πιο ωραιο στο ματι φιλε.

Θα συμφωνησω με το θαναση :thumbsu:

Αν μου επιτρεπεις χωρις να θελω να μπω στο σπιτι σου,εγω θα σου προτεινα να το κανεις 70χ70χ60 αν εχεις το χωρο και δεν σου αλλαζει κατα πολυ το οικονομικο κομματι,σε καποιο τομεα.

Οσον αφορα τωρα στη "μπαλκονατη" υπερχειληση την ειχα χρησιμοποιηγσει σε δυο ενυδρεια και πραγματικα ειναι απο τις καλυτερες επιλογες που μπορεις να κανεις.

Και προσωπικα εχω χρησιμοποιησει σχεδον ολες τις επιλογες.

Το μονο αρνητικο ειναι οτι θα χρειαστει λιγο εξτρα χωρο απο το σημειο στο οποιο θες να εχεις το ενυδρειο.

Εχει ομως πολλα θετικα.

Ειναι και ευκολη στην κατασκευη.Αλλαζεις στην πορεια οτι σωληνες,μουφες κτλ οποτε θες.

Μπορεις εκει να εχεις ανθρακα,αντιφως κτλ καθως απο εκει περναει ολο το νερο που κατεβαινει κατω.

Δες θα δεις ποτε φιλμ στην επιφανεια του νερου ακομα και αν δεν εχεις καλη επιφανειακη ροη.

Ειναι πραγματικα αθορυβη.Εννοειται ποως θα εχεις δυο τρυπες να κατεβαζουν το νερο.

Ετσι και θα εχεις την επιλογη να γινει αθορυβη αλλα και να μειωσεις σχεδον 100% τις φυσαλιδες στο σαμπ.

Το ενυδρειο ειναι πραγματικα "καθαρο" οπτικα.Ουτε σωληνες μεσα,ουτε τρυπες,ουτε μουφες,ουτε προστατευτικα...τιποτα.Προσωπικα εχω τεραστιο κολλημα με αυτα και το θεωρω μεγαλο ατου.

Ουτε καν μπορεις να φανταστεις τα μπινελικια που εχω ριξει για τον τυπο υπερχειλισης που εχω τωρα :wacko:

Αυτα,παντα κατα την ταπεινη μου αποψη και φτωχη εμπειρια με αυτον τον τυπο υπερχειλισης!

Αντε με το καλο το νεο ενυδρειο φιλε :thumbsu:

• Like 1

Ή αλήθεια είναι ότι είχα σκεφτεί πολύ για 70χ70 αλλά δεν θέλω να ξεφηγω πολύ στα λίτρα λόγο βάρους αλλά και για το σκιμμερ γιατί δεν θέλω να το αλλάξω λόγο κόστους(9006 tunze).

Όσον αφορά τους κύβους με τα tang θα έχω θέμα επειδή θέλουν χώρο για κυκλοφορία ?

Στο ενυδρειο μου εχω εξωτερικό μπαλκονι!

Νομίζω οτι ειναι η πιο αθόρυβη υπερχείλιση που ειχα και σίγουρα η πιο καλή!

• Like 1

Το μονο μειον οπως ειπε και ο Μιχαλης ειναι ο εξτρα χωρος στην πλατη

Αν το κανεις 60αρι Μακη εχω ενα ετοιμο να σου δωσω με 10αρι τζαμι

Στον κυβο μπορεις να βαλεις ενα τανγκ(yelloow) που για μενα ειναι το ωραιοτερο ψαρι

και δεν θελει και πολλα λιτρα λογω σχηματος και χαρακτηρα

Έγινε επεξεργασία - vasilis4x4
  • Like 1

Ή αλήθεια είναι ότι είχα σκεφτεί πολύ για 70χ70 αλλά δεν θέλω να ξεφηγω πολύ στα λίτρα λόγο βάρους αλλά και για το σκιμμερ γιατί δεν θέλω να το αλλάξω λόγο κόστους(9006 tunze).

Όσον αφορά τους κύβους με τα tang θα έχω θέμα επειδή θέλουν χώρο για κυκλοφορία ?

Οσον αφορα στο βαρος μακη μου δεν μπορω να σου πω και πολλα,δυστυχως.

Απλα θεωρω πως δεν ειναι και τοσο πολλα λιτρα που θα κανουν τη ζημια,σαν διαφορα.Αλλα δεν εχω ιδεα για τι χωρο μιλαμε οποτε αυτο ειναι καθαρα θεμα δικο σου.

Το σκιμμερ που εχεις μια χαρα θα τα χειριστει τα εξτρα λιτρα.Δεν θα εχεις προβλημα εκει.

Τα λιτρα σου σαν συνολο θα σε περιορισουν σε μεγαλο βαθμο οσον αφορα το ειδος και φυσικα τον αριθμο που θα μπορεις να βαλεις.

Ιδανικα γ'αυτα τα λιτρα ειναι το mimic,ctenochaetus(ολα τα ειδη).Απο τα σχετικα πιο μεγαλα το yellow που ανεφερε ο βασιλης ειναι μια πολυ πολυ καλη επιλογη αλλα και αυτο σε βαθος χρονου θα γινει μεγαλο.Τοτε μπορεις να το δωσεις και να παρεις ενα αλλο μικροτερο :thumbsu:

Κανε οτι σε βολευει εσενα οσον αφορα στα λιτρα και οι αγαπας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...