animalinstict 19 Μαρτίου 2016 #1 Share 19 Μαρτίου 2016 Καλησπερα παιδια, Επειδη το 60lt το ενυδρειο το μαζεψα με σκοπο να ξανα στηθει καποια στιγμη, ειπα τα φυτα και τα σαλιγκαρια να τα βαλω σε ενα 5lt που ειχα για καραντινα. Ολα καλα εδω και μερικους μηνες, εκτος απο την αλγη λογο κακου φωτισμου στο 5lt αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Προχτες που χαζευα τα σαλιγκαρια παρατηρησα κατι πολυ πολυ μικρα κινουμενα αντικειμενα μεσα στο ενυδρειο. Φανταστικα οτι ειναι σκονη που παρασειρει το φιλτρο αλλα βλεποντας ποιο προσεχτηκα ειδα οτι αυτη η "σκονη" μπορουςε να κινητε και αντιθετα απο το ρευμα! Πειρα ενα μεγενθυντικο φακο και ειδα οτι η σκονη δεν ειναι σκονη αλλα πολυ πολυ μικροι οργανισμοι που κολυμπανε κανονικα! Εβγαλα το παρακατω βιντεο με τη χρηση του μεγενθυντικου φακου. Ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να βγαλω. Τι μπορει να ειναι αυτα; Στο ενυδρειο υπαρχουν κρυπτοκορυνες, 2 helena και καμια 20ρια melanoides μικρα σε μεγεθος γιατι μολις μεγαλωνουν λιγο τα αναλαμβανουν τα helena. Αλλαζω 1.5lt νερου καθε 1-2 βδομαδες μιας και δεν επιβαρυνετε με κατι το νερο. Το φιλτρο εχει siporax και σφουγγαρι και γυρναει 200lt συμφωνα με το αυτοκολητο του. Το βιντεο μπορειτε να το κατεβασετε απο εδω: https://www.dropbox.com/s/0vh9rgiwlvheid9/Aquarium.mov?dl=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 19 Μαρτίου 2016 #2 Share 19 Μαρτίου 2016 Μην αγχώνεσαι δεν είναι τίποτα κατά πάσα πιθανότατα είναι κάποιο Καρκινοειδή από την οικογένεια των βραγχιόποδων. Όπως ήρθαν έτσι θα φύγουν, αλλά και να μην φύγουν δεν είναι κάτι το κακό. Σε ενυδρεία με ψάρια σπάνια τα βλέπεις γιατί απλα γίνονται μπουκίτσες από τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 19 Μαρτίου 2016 #3 Share 19 Μαρτίου 2016 Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο Βέρτης φταίει για την δημιουργία του οργανισμού. Δοκίμασε να τον κλείσεις :P 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
animalinstict 20 Μαρτίου 2016 Author #4 Share 20 Μαρτίου 2016 Ο Βερτης ε; Αμα αρχισω να βλεπω και γαρυφαλα στο ενυδρειο τοτε τον εκλεισα Χρηστο ευχαριστω για την απαντηση! Δηλαδη στο ενυδρειο μου, επιβεβαιωνετε οτι η ζωη στο πλανητη μας ξεκινησε απο νερο! Ζω μεγαλες στηγμες!! Χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 20 Μαρτίου 2016 #5 Share 20 Μαρτίου 2016 (edited) Το ίδιο είχα παρατηρήσει και εγώ στο 15λιτρο που είχα με τον μονομάχο και προσπάθησα να το φωτογραφίσω ή να το τραβήξω βίντεο αλλά δεν φαινόταν τίποτα. Σταμάτησα να του δίνω σημασία. Όντως περπατάνε αυτά τα πραγματάκια. Και εγώ νόμιζα ότι ήταν άλγη που παρασερνόταν από το φίλτρο. Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος