Jump to content

Κόστος συντήρησης reef-nano reef

Recommended Posts

Μετά το στήσιμο, το οποίο και προϋποθέτει ότι έχουν επενδυθεί αρκετά χρήματα(για την εποχή). Πόσο τελικά μας κοστίζει μηνιαία σε αναλώσιμα;Το έχει υπολογίσει κάποιος;Κατανοώ ότι σίγουρα έχει να κάνει με το τι οργανισμούς φιλοξενείς και τις απαιτήσεις τους. Σε ότι αφορά εμένα για την ώρα δεν μου κοστίζει πάνω απο 20 ευρώ το μήνα(αλλά ακόμα δεν θεωρώ ότι είναι σε φάση που απλά κάνω τις ρουτίνες και τέρμα...)

Εγω εχω φτιαξει ενα excelακι και εχω καταφερει να υπολογισω με καλη ακριβια το μηνιαιο κοστος (ρευμα,αλλαγη λαμπων, αναλοσιμα, αλατια, ζουμια, χημικα, gfo, carbon) κοντα στα 30 ευρω το μηνα για ενα ενυδρειο 150 λιτρα κοντα, υψηλων απαιτησεων mixed με πολλα κοματια sps και 6x24w t5. Θα ελεγα οτι σε αυτο το χομπυ το κακο ειναι το αρχικο κοστος μονο. Σαν συντηρηση δεν νομιζω να ειναι και πολλα τα λεφτα. Οποιος καπνιζει θα δει ισως οτι το αυτο το "χομπυ" ισως του κοστιζει παραπανω απο οτι ενα reef :)

• Like 7

Θα συμφωνησω και εγω απολυτα με το γιωργο :thumbsu:

Το μεγαλυτερο κοστος ειναι στην αρχη.Η συντηρηση μετα πραγματικα ειναι σχετικα ευκολη υποθεση,αναλογα και τον τυπο ενυδρειου.

Προσωπικα με ολα υπολογισμενα μεσα,μου πηγαινει 30-40 ευρω το μηνα.

• 2 weeks later...

Πάντως απ ότι έχω καταλάβει δεν διαφέρει και πολύ ενα reef απο ενα nano σε θέμα κόστους συντήρησης εκτός και αν μιλάμε για τόνο και πάνω

Η διαφορά μικρού και μεγάλου reef είναι στο κόστος θέρμανσης, φωτισμού, υγρά, θεραπείες, αλάτι (μεγαλύτερες αλλαγές περισσότερο αλάτι) με κυριότερα τα δυο πρώτα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...