aleale20 16 Μαρτίου 2016 #1 Share 16 Μαρτίου 2016 Γειά σας! Μόλις χθες αγόρασα έναν πανέμορφο σκουροκόκκινο μονομάχο. Το ενυδρείο μου είναι 25 λίτρα και έχω ψιλή λευκή άμμο και μια anubia nana. Έρχονται και οι φωτό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleale20 16 Μαρτίου 2016 Author #2 Share 16 Μαρτίου 2016 Δε μου λέτε... Έχω μερικές απορίες σχετικές με τα zebra snail. Πού θα βρω πληροφορίες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Μαρτίου 2016 #3 Share 16 Μαρτίου 2016 (edited) Αγγλικά: http://aquariuminfo.org/zebraneritesnail.html Ελληνικά: http://www.aquazone.gr/forums/topic/84558-dhnioesse-neritina-natalensis-zebra-nerite-snail/ Συμπλήρωσε τη φόρμα παρουσίασης αν μπορείς. Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2016 - NikosAthanasiadis Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 16 Μαρτίου 2016 #4 Share 16 Μαρτίου 2016 Η συγκεκριμένη κατηγορία που επέλεξες να ανοίξεις το θέμα είναι για την παρουσίαση του ενυδρείου μας. . . Αν το μετάνιωσες και δεν θέλεις να μας το παρουσιάσεις πες μου να το μεταφέρω κάπου αλλού και να αλλάξουμε και τον τίτλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Μαρτίου 2016 #5 Share 16 Μαρτίου 2016 Με υγεια ο μονομαχος.. Τις συνθηκες ποιο πανω μην τις περνεις και τελειως ως ορια που μπορει να ζησει το συγκεκριμενο σαλιγκαρι... Το ειχα σε ενυδρεια(και ακομα εχω ενα) με πεχα 6,4 και θερμοκρασιες που φταναν μεχρι και 30+ βαθμους... Βεβαια το ιδανικο ειναι οι συνθηκες που περιγραφονται παραπανω... Σε αυτες το σαλιγκαρι ειναι πολυ πιο "ζωηρο".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 16 Μαρτίου 2016 #6 Share 16 Μαρτίου 2016 Το είχα το συγκεκριμένο σαλιγκάρι και το έδωσα πίσω στο pet shop γιατί γεμίζει το ενυδρείο με αυγά τα οποία δεν εκκολάπτονται στο γλυκό νερό και ξεκολλάνε πολύ δύσκολα από όπου τα αφήσει. Αν και είναι πολύ ωραίο δε θα στο πρότεινα. Το έχω δώσει εδώ και δύο εβδομάδες και ακόμα βλέπω τα αυγά τους στο ενυδρείο. Εγώ τώρα έχω ramshorn τα οποία βέβαια γεννάνε συνέχεια και πρέπει να προσέχω μην ξεφύγουν σε πληθυσμό και να τα δίνω, αλλά είναι επίσης πολύ ωραία. Και τα δύο είδη πάντως πρέπει να κάνουν δουλειά με την άλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleale20 16 Μαρτίου 2016 Author #7 Share 16 Μαρτίου 2016 Γενική κατηγορία ενυδρείου μονομαχοενυδρείοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):Συνολικά Λίτρα:25Sump (λίτρα):23,5ΟργανισμοίΦυτά:1 anubia nanaΨάρια: 1 μονομάχοςΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες:Ξύλα:Άλλα διακοσμητικά : πήλινη στάμνα , γυάλινες πέτρεςΥπόστρωμα: ψιλή άσπρη άμμοςΒυθός:ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λάμπα 7500 ΚέλβινΔιάρκεια φωτισμού: κανένα ορισμένο (σταθερό)Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1 μπλε σφουγγάρι , 1 κίτρινο και 2 κιτρινόλευκα( δεν ξέρω υλικά)Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης 25 ΒατΛίπανση:-Παροχή CO2:-Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-Διατροφή: φύλλα ψαριών κρύου νερού PRODAC και σκουλήκια της SERAΠαράμετροιpH:-Γενική σκληρότητα (GH):-Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ)-:Αμμωνία (ΝΗ3):-Νιτρώδη (ΝΟ2):-Νιτρικά (ΝΟ3):-Φωσφορικά (PΟ4):-Μέση Θερμοκρασία (°C):26 °CΣυντήρησηΑλλαγές νερού:1 φορά την εβδομάδα 1/3Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: προσθήκη απαραίτητου νερού αφού γίνει η αντιχλωρίασηΆλλες ρουτίνες συντήρησης:- Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Μαρτίου 2016 #8 Share 16 Μαρτίου 2016 Πόσο καιρό τρέχει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleale20 16 Μαρτίου 2016 Author #9 Share 16 Μαρτίου 2016 Το ενυδρείο=2-3 μήνες Ο μονομάχος= μια μέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Μαρτίου 2016 #10 Share 16 Μαρτίου 2016 Καλό θα ήταν να μετράς αμμωνία,νιτρικά,νιτρώδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 16 Μαρτίου 2016 #11 Share 16 Μαρτίου 2016 Ποιο φιλτρο εχεις;; Βιολογικο υλικο εκτος απο σφουγγαρακια δεν εχεις;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleale20 16 Μαρτίου 2016 Author #12 Share 16 Μαρτίου 2016 σύντομα θα πάρω και δυστυχώς δεν έχω πολλά λεφτά τελευταία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleale20 16 Μαρτίου 2016 Author #13 Share 16 Μαρτίου 2016 Επίσης... 1)Σιγά σιγά ζωηρεύει (κάνει κολοτούμπες!) 2)Τί ακριβώς είναι η φωλιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 16 Μαρτίου 2016 #14 Share 16 Μαρτίου 2016 Ναι αλλα δεν βλεπουμε φωτογραφιες και παρουσιαση ενυδρειου χωρις φωτογραφιες δεν γινεται.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tammy 16 Μαρτίου 2016 #15 Share 16 Μαρτίου 2016 στο παρομοιο με το δικο σου μονομαχοενυδρειο μου εβαλα 4 neritina natalensis snail και 3 Spiral Horn Snail και το ενυδρειο εγινε αγνωριστο , πανε πρασινιλες κτλ σε τζαμια κ βυθο. με το κερατοφυλλο κανενα προβλημα. επισης εχω κ ενα μικροσκοπικο πλεκο μεσα , 3cm , που μολις μεγαλωσει θα το παω στο μεγαλο ενυδρειο. ο μονομαχος καμια φορα, στην αρχη, κυνηγουσε λιγο το πλεκο αλλα δεν το προλαβαινε με τπτ κ πλεον αδιαφορει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 16 Μαρτίου 2016 #16 Share 16 Μαρτίου 2016 Samp μάλλον δεν έχεις . Θα το μπερδεύεις με τα καθαρά σου λίτρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 17 Μαρτίου 2016 #17 Share 17 Μαρτίου 2016 Ναι αλλα δεν βλεπουμε φωτογραφιες και παρουσιαση ενυδρειου χωρις φωτογραφιες δεν γινεται..Ναι βαλε καμμια φωτο να μπορεσουμε να εχουμε μια πιο καθαρη εικονα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleale20 25 Απριλίου 2016 Author #18 Share 25 Απριλίου 2016 Αν είναι μόνο ένα σαλιγκάρι, δεν νομίζω να γεννάει αυγά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος