PanaGreco 15 Μαρτίου 2016 #1 Share 15 Μαρτίου 2016 Χρειάστηκε να βγάλω τον άνθρακα από το sump για 3 ημέρες και τον κράτησα σε νερό ενυδρείου επειδή ήταν σχετικά καινούργιος. Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ξανά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris67 15 Μαρτίου 2016 #2 Share 15 Μαρτίου 2016 Ναι μπορείς. Αποψή μου πάντα. Εγώ όταν χρειάστηκε να τον βγάλω δεν τον κράτησα καν σε νερό. Τον ξέπλυνα μαζί με την κάλτσα και τον άφησα να στραγγίξει εφόσον δεν με ενδιέφερε η ελάχιστη βιολογία που πιάνει πάνω του. Ας απαντήσουν και τ' άλλα παιδιά. Μπορεί να έπραξα και λάθος. Μην σε πάρω στο λαιμό μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Μαρτίου 2016 #3 Share 15 Μαρτίου 2016 Εγω οταν τον αφαιρω δεν τον ξανατοποθετω γιατι εχω ακουσει πιο παλια οτι οι μεγαλες μεταβολες στο πεχα η την θερμοκρασια τον "ξεμπουκωνουν" και "ξαναενεργοποιειται"... Παρολα αυτα αφου τον ειχες μεσα σε νερο και οι ιδιοτητες του(αναλογως τον ανθρακα) κρατανε για μηνες δεν βλεπω τον λογο να μην τον ξαναχρησιμοποιησεις.. Καινουργιος ειναι στην ουσια με 3μερες χρηση... Ακομα και στα φιλτρα τα οικιακα δεν γινεται συνεχης χρηση του (αλλη βεβαια η επεξεργασια του συγκεκριμενου ανθρακα)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 16 Μαρτίου 2016 #4 Share 16 Μαρτίου 2016 Και εγώ το έχω κάνει αλλά σε νερό όσμωσης χωρίς κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 16 Μαρτίου 2016 #5 Share 16 Μαρτίου 2016 Πάνο, και γω θα λεγα να τον ξαναβάλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 16 Μαρτίου 2016 #6 Share 16 Μαρτίου 2016 (edited) Κι εγω δεν νομιζω να εχεις θεμα με 3 μερες χρηση Αλλα μεσα στο νερο γιατι τον ειχες; Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2016 - vasilis4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Μαρτίου 2016 #7 Share 16 Μαρτίου 2016 Το 'χω κάνει πολλές φορές και δεν τον κράτησα μέσα σε νερό χωρίς να δω επιπτώσεις. Δεν ξέρω αν είναι και το καλύτερο πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Μαρτίου 2016 #8 Share 18 Μαρτίου 2016 Συμφωνω με ολα τα παιδια πανο,δεν θα εχεις προβλημα Παλαιοτερα θυμαμαι που ειχα δει καπου πως για να βλεπεις αν ο ανθρακας ειναι ακομα "δραστηριος" επαιρνες μια μικρη ποσοτητα απο τον ανθρακα σου,την εβαζες σε νερο και εριχνες καποιο υλικο.Αυτη τη στιγμη σπαω το κεφαλι μου να το θυμηθω αλλα δεν μου ερχεται Και αν το αποροφουσε σημαινε πως ακομα εχει περιθωρια χρησης. Οπως και να εχει ομως στη δικη σου περιπτωση δεν εχεις κανενα θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitrogenase 11 Απριλίου 2016 #9 Share 11 Απριλίου 2016 Ενδιαφέρουσα πληροφορία blenaddict . Μπορείς σε παρακαλώ να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες? Σε περιοχή της Ελλάδας γίνεται αυτό? Έχει και άλλες τοπικές ονομασίες ? και που ακριβώς το χρησιμοποιούν το κάρβουνο μετα ? (Την αλισίβα μου θυμίζει αλλα γινεται με σταχτη ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος