Ρομποτής Κωνσταντίνος 14 Μαρτίου 2016 #1 Share 14 Μαρτίου 2016 Εχω το συγκεκριμένο φυτό στην επιφάνεια, το έσωσα στο παρά τρίχα απ το μικρό ενυδρείο που είχε αρχίζει να σαπίζει κι ήταν ήδη ταλαιπωρημένο από φάρμακο εξόντωσης σαλιγκαριών και τώρα κοσμεί την επιφάνεια του 100λιτρου στο οποίο αναπτύσεται ραγδαία θα έλεγα κι η ερώτησή μου είναι η εξής: στο προφίλ του συγκεκριμένου φυτού δεν είναι σαφές στον πολλαπλασιασμό του, "το φυτό πολλαπλασιάζεται δημιουργώντας νέα φυτά τα οποία αναπτύσουν ρίζες και αποκόπτονται απ το κυρίως φυτό" αυτό το τελευταίο περιμένω εγώ να συμβεί ή το κάνω εγώ όταν κρίνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 14 Μαρτίου 2016 #2 Share 14 Μαρτίου 2016 Κόβεις κομμάτι από κάποια κορυφή για παράδειγμα και το φυτεύεις. Το συγκεκριμένο φυτο είναι τόσο ευκολο που πάει μόνο του.Ακόμα και "φυλλο" να φυτέψεις θα σου πιάσει . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 14 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 14 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι έχει βγάλει σε διάφορα επίπεδα φυτά, επίσης οι ρίζες του δεν είναι οι κλασσικές που έχουν τα φυτά αλλά σαν εύθραυστη τρίχα ένα πράγμα, σίγουρα αυτό φυτεύεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 14 Μαρτίου 2016 #4 Share 14 Μαρτίου 2016 Τα ριζιδια και αυτα που περιγραφεις τα αφαιρεις ακομη κ απο το μητρικο φυτο. Οπως ειπαμε και παραπανω κ ενα φυλλο να φυτεψεις αυτο θα πιασει κ θα γινει φυτο κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 14 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 14 Μαρτίου 2016 Ωραίος, σ ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρομποτής Κωνσταντίνος 18 Μαρτίου 2016 Author #6 Share 18 Μαρτίου 2016 Τα ριζιδια και αυτα που περιγραφεις τα αφαιρεις ακομη κ απο το μητρικο φυτο. Οπως ειπαμε και παραπανω κ ενα φυλλο να φυτεψεις αυτο θα πιασει κ θα γινει φυτο κανονικα. Αυτό ισχύει και για την επιφάνεια; Δλδ. άμα κόψω φύλο και το αφήσω στην επιφάνεια αυτό θα αναπτυχθεί κανονικά; Επαθα πλάκα σήμερα, γύρισα από 4ήμερο ταξίδι και το φυτό έχει πιάσει το 1/3 του ενυδρείου! Μ αρέσει σαν φυτό πολύ, μπορώ να κόβω τα φύλλα του και να τα δίνω ως κλάδεμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Μαρτίου 2016 #7 Share 18 Μαρτίου 2016 To φυτο οπως ειπε και ο rastaman παραπανω ειναι πανευκολο... Δεν χρειαζεται να κανει ριζες, ακομη και ενα κλάδακι να φυτεψεις μετα απο λιγο καιρο βγαζει ριζες. Στο εξωτερικο το λενε , water sprite... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος