fillmore 21 Απριλίου 2007 #1 Share 21 Απριλίου 2007 Ολα ξεκίνισαν απο ένα χρυσόψαρο σε μια γυαλα που έκαναν δώρο στον γιο μου. Αγόρασα ένα ενυδρείο 20 λίτρων για να το φιλοξενίσει, μα με την άγνειά μου το έχασα. Λυπηθηκα τοσο πολύ, μα το μικροβιο του χομπιστα μπήκε καλά στο πετσί μου. Μελέτησα για το στησημο ενυδρείων και μαγεύτηκα απο τον υδάτινο κοσμο των φυτεμένων κοινονικων ενυδρείων, έτσι αποφάσισα στο μέλον να αγοράσω και να στησω ενα μαγάλο (περίπου 220 λίτρα) με την βοήθειά σας. Προς το παρων στο 20λιτρο μου φυλοξενώ 5 νεον και ένα ζευγάρι guppy που πηγένουν μια χαρά. Ειμαι πολύ ενθουσιασμένος!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Απριλίου 2007 #2 Share 21 Απριλίου 2007 καλως ηρθες φιλε μου στη παρεα μας,αλλα σε τοσα λιγα λιτρα τοσα ψαρακια(και μαλιστα με διαφορετικες συνθηκες νεροτυ το ενα απο το αλλο....!!)..δεν ειναι σωστο..... κατ'αρχας δεν μπερδευουμε ποτε ζωοτοκα οπως τα γκαπακια με τα νεον που ειναι ωοτοκα.... επισης γνωριζεις οτι τα γκαπακια ονομαζονται και εκατομμυριοψαρα...??? γιατι..?? θα το μαθεις πολυ-πολυ γρηγορα και δεν θα ξερεις τι να τα κανεις... γι'αυτο κατ'αρχας ενα απο τα 2 ειδη βγαλτο(ετσι κι αλλιως..!!) και θα πρεπει σαφως να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο. ο κανονας για να γνωριζεις ειναι περιπου ΛΙΤΡΟ/ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΨΑΡΙΟΥ....... ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.....καλη συνεχεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Απριλίου 2007 #3 Share 21 Απριλίου 2007 Καλώς ήρθες καλό διάβασμα και ότι απορίες έχεις ρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 21 Απριλίου 2007 #4 Share 21 Απριλίου 2007 Καλώς όρισες στο φόρουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillmore 21 Απριλίου 2007 Author #5 Share 21 Απριλίου 2007 Φίλε klaz σε ευχαριστώ κατ' αρχήν για το ενδιαφέρον. Επισπεύδω τις διαδικασίες για απόκτηση μεγάλου ενυδρείου. Εδώ θα χρειαστώ μεγάλη βοήθεια γιατί με λαθος επιλογές το κοστολόγιο ανεβένει κατακόριφα. Μου άρεσε το juwel RIO 240 . Ομως λογο απειρίας θα ήθελα συμβουλές στο τι να προσέξω πριν προχορίσω στην αγορά αυτή και γενικά στην αγορά ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ. Οσο αφορά τα ψαράκια μου τώρα, θα υπάρχει πρόβλημα συνβίοσης και στο μεγάλο; Γιατι έχω δει ενυδρεία με ζωοτόκα και ωοτόκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos 21 Απριλίου 2007 #6 Share 21 Απριλίου 2007 Καλως ορισες στο ΑΖ,καλο διαβασμα και να εισαι σιγουρος οτι, ζωοτόκα και ωοτόκα δεν κανει να ειναι μαζι.Τωρα αν εσυ τα ειδες σε καποιο καταστημα,η δεν εχουν ιδεα, η δεν τους νοιαζει γιατι θα τα πουλησουν οπως να εχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filoxenos 21 Απριλίου 2007 #7 Share 21 Απριλίου 2007 Δεν υπάρχει διαχωρισμός ζωοτόκων και ωοτόκων για τη συμβίωση των ψαριών, αλλά μόνο συνθηκών νερού και αρμονικής συμβίωσης ειδών. Και τα δύο είδη που έχεις χρειάζονται εντελώς διαφορετικές συνθήκες νερού, άρα δεν κάνουν μαζί (γκάππυ=σκληρό και αλκαλικό νερό, νέον=μαλακό και όξινο νερό). Καλώς ήρθες στο φόρουμ και στο χόμπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaBoy 21 Απριλίου 2007 #8 Share 21 Απριλίου 2007 Καλωςηρθες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP 21 Απριλίου 2007 #9 Share 21 Απριλίου 2007 Καλώς ήρθες.... Διάβασμα-συμβουλές και αργές......σωστές κινήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillmore 21 Απριλίου 2007 Author #10 Share 21 Απριλίου 2007 Σας ευχαριστώ όλους για το ζεστό καλοσόρισμα!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elli 21 Απριλίου 2007 #11 Share 21 Απριλίου 2007 καλως ήρθες. Μην αγχώνεσαι για το λάθος που έχεις κάνει στο 20λιτρο μόλις πάρεις το μεγάλο όλα θα διορθωθούν. Θα πάρεις συμβουλές απο το φόρουμ και θα ξεκινήσεις σωστά. Μην φοβάσαι να ρωτήσεις οτιδήποτε έστω κι αν σου φωνάξουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iogi 21 Απριλίου 2007 #12 Share 21 Απριλίου 2007 Καλώς ήρθες, καλό διάβασμα, καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 22 Απριλίου 2007 #13 Share 22 Απριλίου 2007 Καλώς όρισες στο forum μας, αγαπητέ fillmore. Πιστεύω, ότι με την περιήγηση στις σελίδες μας, θα βρεις ότι χρειάζεσαι για να στήσεις, σύντομα, ένα σωστό ενυδρείο. Καλή δαμονή Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillmore 23 Απριλίου 2007 Author #14 Share 23 Απριλίου 2007 Το Magnum 120 - έχει 2 λάμπες Τ8 Sylvania Gro-Lux - είναι εξοπλισμένο με εσωτερικό φίλτρο της Aquapor (37 x 10 x 44 cm), με κυκλοφοριτή RENA Flow 600 BF ( 580 l/h) και Θερμοστάτη RENA 300 Watt - είναι φτιαγμένο με τζάμι 8 mm, διαφανές - πωλείται και χωρίς το φίλτρο στην τιμή των € 220,00 - έχει ελληνικής κατασκευής δεξαμενή - αποστέλλεται με μεταφορική εταιρεία ( όχι courier ) σε όλη την Ελλάδα - έχει εγγυήσεις για τα μηχανικά του μέρη ( φωτισμός – κυκλοφοριτής – θερμοστάτης) 1 (ενός) έτους. 120Χ42Χ55 Είναι καλή επιλογή για ενυδρείο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillmore 23 Απριλίου 2007 Author #15 Share 23 Απριλίου 2007 Πλήρες η τιμή του είναι 250 E Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 25 Απριλίου 2007 #16 Share 25 Απριλίου 2007 Καλωσόρισες στο Aquazone! Για οποιαδήποτε ερώτηση καλό είναι να δημιουργείς ένα θέμα στη σωστά κατηγορία! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Tetra 26 Απριλίου 2007 #17 Share 26 Απριλίου 2007 Καλως ηρθες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartman 26 Απριλίου 2007 #18 Share 26 Απριλίου 2007 Καλωστον ... Καλη διαμονη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis-malawi 27 Απριλίου 2007 #19 Share 27 Απριλίου 2007 καλως ηρθες!! μεσα απο τις σελιδες του aquazone θα βρεις οτι χρειαζεσαι!! υπομονη και επιμονη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος