Jump to content

Γεια σας και απο μενα!!!!

fillmore

Recommended Posts

Ολα ξεκίνισαν απο ένα χρυσόψαρο σε μια γυαλα που έκαναν δώρο στον γιο μου. Αγόρασα ένα ενυδρείο 20 λίτρων για να το φιλοξενίσει, μα με την άγνειά μου το έχασα. Λυπηθηκα τοσο πολύ, μα το μικροβιο του χομπιστα μπήκε καλά στο πετσί μου. Μελέτησα για το στησημο ενυδρείων και μαγεύτηκα απο τον υδάτινο κοσμο των φυτεμένων κοινονικων ενυδρείων, έτσι αποφάσισα στο μέλον να αγοράσω και να στησω ενα μαγάλο (περίπου 220 λίτρα) με την βοήθειά σας. Προς το παρων στο 20λιτρο μου φυλοξενώ 5 νεον και ένα ζευγάρι guppy που πηγένουν μια χαρά. Ειμαι πολύ ενθουσιασμένος!!!!!!!!

post-3978-1177142151_thumb.jpg

καλως ηρθες φιλε μου στη παρεα μας,αλλα σε τοσα λιγα λιτρα τοσα ψαρακια(και μαλιστα με διαφορετικες συνθηκες νεροτυ το ενα απο το αλλο....!!)..δεν ειναι σωστο.....

κατ'αρχας δεν μπερδευουμε ποτε ζωοτοκα οπως τα γκαπακια με τα νεον που ειναι ωοτοκα....

επισης γνωριζεις οτι τα γκαπακια ονομαζονται και εκατομμυριοψαρα...???

γιατι..?? θα το μαθεις πολυ-πολυ γρηγορα και δεν θα ξερεις τι να τα κανεις...

γι'αυτο κατ'αρχας ενα απο τα 2 ειδη βγαλτο(ετσι κι αλλιως..!!) και θα πρεπει σαφως να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο.

ο κανονας για να γνωριζεις ειναι περιπου ΛΙΤΡΟ/ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΨΑΡΙΟΥ.......

ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.....καλη συνεχεια....

Καλώς ήρθες καλό διάβασμα και ότι απορίες έχεις ρώτα.

Καλώς όρισες στο φόρουμ

Φίλε klaz σε ευχαριστώ κατ' αρχήν για το ενδιαφέρον. Επισπεύδω τις διαδικασίες για απόκτηση μεγάλου ενυδρείου. Εδώ θα χρειαστώ μεγάλη βοήθεια γιατί με λαθος επιλογές το κοστολόγιο ανεβένει κατακόριφα.

Μου άρεσε το juwel RIO 240 . Ομως λογο απειρίας θα ήθελα συμβουλές στο τι να προσέξω πριν προχορίσω στην αγορά αυτή και γενικά στην αγορά ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ. Οσο αφορά τα ψαράκια μου τώρα, θα υπάρχει πρόβλημα συνβίοσης και στο μεγάλο; Γιατι έχω δει ενυδρεία με ζωοτόκα και ωοτόκα.

Καλως ορισες στο ΑΖ,καλο διαβασμα και να εισαι σιγουρος οτι, ζωοτόκα και ωοτόκα δεν κανει να ειναι μαζι.Τωρα αν εσυ τα ειδες σε καποιο καταστημα,η δεν εχουν ιδεα, η δεν τους νοιαζει γιατι θα τα πουλησουν οπως να εχει.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός ζωοτόκων και ωοτόκων για τη συμβίωση των ψαριών, αλλά μόνο συνθηκών νερού και αρμονικής συμβίωσης ειδών. Και τα δύο είδη που έχεις χρειάζονται εντελώς διαφορετικές συνθήκες νερού, άρα δεν κάνουν μαζί (γκάππυ=σκληρό και αλκαλικό νερό, νέον=μαλακό και όξινο νερό).

Καλώς ήρθες στο φόρουμ και στο χόμπι.

Καλώς ήρθες....

Διάβασμα-συμβουλές και αργές......σωστές κινήσεις

καλως ήρθες. Μην αγχώνεσαι για το λάθος που έχεις κάνει στο 20λιτρο μόλις πάρεις το μεγάλο όλα θα διορθωθούν. Θα πάρεις συμβουλές απο το φόρουμ και θα ξεκινήσεις σωστά. Μην φοβάσαι να ρωτήσεις οτιδήποτε έστω κι αν σου φωνάξουν...

Καλώς ήρθες, καλό διάβασμα, καλή συνέχεια :thumbup:

Καλώς όρισες στο forum μας, αγαπητέ fillmore.

Πιστεύω, ότι με την περιήγηση στις σελίδες μας, θα βρεις ότι χρειάζεσαι για να στήσεις, σύντομα, ένα σωστό ενυδρείο.

Καλή δαμονή

Το Magnum 120

- έχει 2 λάμπες Τ8 Sylvania Gro-Lux

- είναι εξοπλισμένο με εσωτερικό φίλτρο της Aquapor (37 x 10 x 44 cm), με κυκλοφοριτή RENA Flow 600 BF ( 580 l/h) και Θερμοστάτη RENA 300 Watt

- είναι φτιαγμένο με τζάμι 8 mm, διαφανές

- πωλείται και χωρίς το φίλτρο στην τιμή των € 220,00

- έχει ελληνικής κατασκευής δεξαμενή

- αποστέλλεται με μεταφορική εταιρεία ( όχι courier ) σε όλη την Ελλάδα

- έχει εγγυήσεις για τα μηχανικά του μέρη ( φωτισμός – κυκλοφοριτής – θερμοστάτης) 1 (ενός) έτους.

120Χ42Χ55

Είναι καλή επιλογή για ενυδρείο;;;

post-3978-1177329261_thumb.jpg

Καλωσόρισες στο Aquazone!

Για οποιαδήποτε ερώτηση καλό είναι να δημιουργείς ένα θέμα στη σωστά κατηγορία!

Καλή συνέχεια!

Καλως ηρθες!!! :thumbup::buttrock::buttrock:

Καλωστον ... :thumbup:

Καλη διαμονη ... :buttrock:

καλως ηρθες!!

μεσα απο τις σελιδες του aquazone θα βρεις οτι χρειαζεσαι!!

υπομονη και επιμονη!! :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...