leonardos 13 Μαρτίου 2016 #1 Share 13 Μαρτίου 2016 παιδια ξερει κανεις πως μπορω να καλλιεργεισω φυτοπλανκτον για τις αναγκες των σκουλικιων cristmas tree??? και ποια η δοσολογια ταισματος στο ενυδρειο?? τι εξοπλισμο χρειαζετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 14 Μαρτίου 2016 #2 Share 14 Μαρτίου 2016 Αυτά ο submarine τα κατέχει ! Κρατήστε και εμάς ενήμερους ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Μαρτίου 2016 #3 Share 14 Μαρτίου 2016 Σε γενικες γραμμες τη δοσολογια θα στην καθορισουν οι διατροφικες αναγκες των κοραλιων που θελεις να ταισεις,προκειμενου να ειναι "ικανοποιημενα" αλλα και ο τροπος φιλτρανσης του νερου σου.Δηλαδη τι σκιμμερ εχεις,καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου κτλ Γιατι αν ριχνεις πολυ λιγο,δεν θα εχει αποτελεσμα ο κοπος στον οποιο θα μπεις και αν ριχνεις πολυ,ειναι πολυ πιθανο να αλλοιωσεις/χαλασεις τις τιμες του νερου σου. Οποτε εαν με το καλο ξεκινησεις λαβε αυτα υπ'οψιν σου και να κανεις και συχνες μετρησεις το πρωτο διαστημα χρησης ωστε να εχεις απολυτη εικονα και να προλαβεις το οποιοδηποτε προβλημα που ισως προκυψει. Τα νιτρικα και τα φωσφωρικα σου αυτη τη στιγμη σε τι επιπεδο ειναι? Τωρα οσον αφορα στον εξοπλισμο κτλ σε αυτο το λινκ ο τυπος εχει κανει πολυ καλη και απλη δουλεια και εχει και διαφορες ιδεες. Ριξε μια ματια http://www.melevsreef.com/node/1614 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardos 14 Μαρτίου 2016 Author #4 Share 14 Μαρτίου 2016 ευχαριστω πολυ για τις απαντισεις θα το κοιταξω το λινκ!!! ελπιζω να βγαλω ακρη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardos 14 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 14 Μαρτίου 2016 mad23 στο post λεει κατι για ενα starter αποικιας αυτο το προμηθεβομαι απο μαγαζια εδω στην Ελλαδα η στο εξωτερικο η μπορω να το κανω καπως αλλοιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Μαρτίου 2016 #6 Share 15 Μαρτίου 2016 starter ειναι μια γενικη εννοια,οποτε μπορεις να ρωτησεις καποια καταστηματα εαν εχουν καποιο προιον το οποιο μπορεις να χρησιμοποιησεις στην αρχη η' ακομα και αν καποιο καταστημα η' χομπυστας που καλλιεργει ηδη,να σου δωσει μια ποσοτητα σαν "μπολι". Παντως αν προσεξεις μερικα πραγματακια πραγματικα δεν ειναι πολυ δυσκολο και το κοστος ειναι μικρο.Και της λειτουργιας και του εξοπλισμου. Το θεμα ειναι βεβαια τι και σε ποσο βαθμο θα σε βοηθησει αλλα απο τη στιγμη που καθε συστημα ειναι διαφορετικο,θα μαθεις/μαθουμε στην πραξη. Αν μου επιτρεπεις να σου ζητησω μια χαρη,αν ειναι δυνατο/ευκολο και εχεις το χρονο εαν τελικα ξεκινησεις,να μας ενημερωνεις με φωτο κτλ για τα βηματα που θα ακολουθησεις. Εχουν δοκιμασει καποια παιδια ηδη(χωρις να γινει ενημερωση της πορειας) αλλα δεν εχουμε καποιο θεμα που να αφορα στην καλλιεργεια φυτοπλανγκτον και θα βοηθησεις πολλα παιδια που στο μελλον θα το δοκιμασουν. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 15 Μαρτίου 2016 #7 Share 15 Μαρτίου 2016 Το λίνκ που σου έδωσε ο Μιχάλης (mad23) είναι πολύ καλό. Με εντελώς "μπακάλικη" περιγραφή θα σου πώ τα παρακάτω : Για την καλλιέργεια φυτοπλανκτού χρειάζεσαι δοχεία καλλιέργειας διάφανα (πλαστικά ή γυάλινα) αεραντλία για ανάδευση, λίπασμα για φυτά ,φως και σταθερή θερμοκρασία γύρο στους 18-25 το πολύ. - Τα δοχεία μπορούν να είναι μπουκάλια του νερού ή αν εχεις την οικονομική άνεση βρές απο ΙΚΕΑ γυάλινα 2λτ. - Η αεραντλία να είναι δυνατή γιατι η ανάδευση πρέπει να είναι σαν να βράζεις νερό. - Το φως μπορείς να το παρέχεις με λάμπα φθορίου 6500 Κ daylight (φθηνή λύση) , ή ειδικούς λαμπτήρες φθορισμού για φωτοσύνθεση πράσινων φυτών (ακριβή λύση). Εγω χρησιμοποιώ φθορίου daylight 6500 K. - Για λίπασμα μπορείς να βάλεις κάποιο για γλάστρες που να έχει οπωσδήποτε Κ,Ν,Ρ (κάλιο, άζωτο και φώσφορο). Η δοσολογία θα το βρεις εμπειρικά. Εγω με λίπασμα γαρδένιας είχα άριστα αποτελέσματα. - Για την θερμοκρασία το καλοκαίρι θα χρειαστείς κλιματιστικό ή κάτι που να κρατάει την θερμοκρασία γύρο στους 25. Πανω απο 25 είναι ρίσκο και η καλλίεργεια μπορεί να καταρρεύσει (Για είδη Nannochloropsis.sp & Tetraselmis.sp). Το νερό που θα χρησιμοποιήσεις για την καλλιέργεια θα πρέπει να είναι αποστειρωμένο (θα χρειαστεί βράσιμο) θαλασσινό νερό. Επειδή η καλλιέργεια είναι σε κυτταρική φάση, οτιδήποτε ξεφυτρώσει μέσα (πρωτόζωα,βλεφαριδοφόρα, ζωύφια κλπ) θα σου καταναλώσουν τα φύκια και δεν θα πυκνώσει ποτέ η καλλιέργεια. Για το τάισμα. Εξαρτάται απο την πυκνότητα του φυτοπλαγκτού. όσο ποιο σκούρο πράσινο είναι τόσο λιγότερο χρειάζεσαι. Υπο νορμάλ συνθήκες μια καλλιέργεια 15 ημερών είναι αρκετά πράσινη και σαν δοσολογία εγω ρίχνω 50 ml στα 130 λτ, Αν ρίξεις παραπάνω θα αυξήσεις τα ΡΟ4/ΝΟ3 τα οποία υπάρχουν στο νερό της καλλιέργειας (που δεν έχει προλάβει το φύκος να απορροφήσει). 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardos 15 Μαρτίου 2016 Author #8 Share 15 Μαρτίου 2016 παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντισεις σας!!!! ειμαι υποχρεος!!! Μιχαλη ενοιτε οτι αν κανω οποιαδιποτε προσπαθεια θα εχει και ενημερωση και φωτο και απ ολα!!! τωρα οσον αφορα την θερμοκρασια πως σε ενα μποκαλι 0.5 1.5 η 2 λτ θα μπορεσω να τη κρατισω στους 18-25 βαθμους? θα βαλω καποιο θερμοστατη μεσα? και οσον αφορα την ψυξη? υπαρχει καποια ιδεα? η θα προσπαθισω να κρατισω την θ του περιβαλοντος σε αυτο το επιπεδο? ετσι κι αλοιος ενα φραγκ με cristmas tree worms εχω δεν θα χρειαστω πολυ σκεφτομουνα μπουκαλακια του 0.5 λτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 16 Μαρτίου 2016 #9 Share 16 Μαρτίου 2016 Για την θερμοκρασία τον χειμώνα μπορείς να έχεις τα μπουκάλια βουτηγμένα σε ενα ενυδρείο με νερό, κυκλοφορία και θερμοστάτη. Για το καλοκαίρι.....κλιματιστικό ή ανεμιστήρα. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardos 16 Μαρτίου 2016 Author #10 Share 16 Μαρτίου 2016 πολυ ωραια!!! θα κατσω να το σκεφτω να δω πως και που θα το κανω (αυτα ειναι τα ευκολα) ποιος θα το πει στη γυναικα??? (αυτα ειναι τα δυσκολα!!!χαχαχαχαχα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 16 Μαρτίου 2016 #11 Share 16 Μαρτίου 2016 Παιδιά έχετε πρόχειρο κάνα άρθρο για ταίσμα με φυτοπλαγκτόν για να καταλάβω και εγώ τι παίζει? Απλή ακούγετε η διαδικασία, αλλά ήθελα να δω τα οφέλη κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 16 Μαρτίου 2016 #12 Share 16 Μαρτίου 2016 Ο Ευγένιος ( submarine1981 ) ξερει απο αυτα, καλλιεργεί ακομα νομιζω. Στειλε του ενα π.μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 17 Μαρτίου 2016 #13 Share 17 Μαρτίου 2016 Με το φυτοπλαγκτον τρεφεται οτι ζωοπλαγκτον εχει το ενυδρειο. Απο mysis,gammarus(σε νεαρα σταδια),κωπιποδα και γενικα οτι μικροοργανισμος υπαρχει στον βραχο. Πιθανον να τρωνε και τα κοραλλια και οι σπειρογραφοι(feathering duster) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Μαρτίου 2016 #14 Share 18 Μαρτίου 2016 πολυ ωραια!!! θα κατσω να το σκεφτω να δω πως και που θα το κανω (αυτα ειναι τα ευκολα) ποιος θα το πει στη γυναικα??? (αυτα ειναι τα δυσκολα!!!χαχαχαχαχα) Αντε καλη αρχη Α και μια φιλικη/αντρικη συμβουλη.....στις γυναικες ειναι καλυτερα να ζητας συγνωμη παρα αδεια φιλε μου Οποτε προχωρα εσυ και μετα βρισκουμε τον καλυτερο τροπο για συγχωρεση/εξιλεωση! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardos 18 Μαρτίου 2016 Author #15 Share 18 Μαρτίου 2016 Αντε καλη αρχη Α και μια φιλικη/αντρικη συμβουλη.....στις γυναικες ειναι καλυτερα να ζητας συγνωμη παρα αδεια φιλε μου Οποτε προχωρα εσυ και μετα βρισκουμε τον καλυτερο τροπο για συγχωρεση/εξιλεωση! χαχαχαχαχα συμφωνω απολιτα!!! πως νομιζεις οτι εχω φτασει εδω που εχω φτασει!!! μολις παρελαβα ενα yellow tag και εκανα ολοκλιρη συνομωσια να το φερω χορις να με παρει χαμπαρι!!! χαχαχαχαχαχα τωρα το κανω προσαρμογη στο σαμπ και αυριο μετα την δουλεια ο του θαυματος θα εχει φυτρωσει μεσα στο ενυδρειο!!!! εγω δεν ξερω πως!!! χαχαχαχαχα καλα μεχρι να αρχισουν τα κλαματα πολυ γελιο θα ριξω!!!! (την παντοφτα δεν την γλυτωνω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Μαρτίου 2016 #16 Share 20 Μαρτίου 2016 Ετσι,μ'αρεσεις!Αυτο ειναι το πνευμα Μπορεις να πεις πως ειναι καποιο παλιο και αλλαξε χρωμα η' οτι ειναι ενος φιλου που ραγιζε το ενυδρειο και το πηρες να το φιλοξενησεις Μεγεια το ψαρακι φιλε μου Απο τα πιο ομορφα ζωντανα του χομπι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardos 21 Μαρτίου 2016 Author #17 Share 21 Μαρτίου 2016 πραγματικα το ψαρακι ειναι ολα τα λεφτα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Απριλίου 2016 #18 Share 28 Απριλίου 2016 Λεο τι εκανες τελικα?Προχωρησες με την καλλιεργεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος