Thanos Markoglou 13 Μαρτίου 2016 #1 Share 13 Μαρτίου 2016 (edited) κατηγορία ενυδρείουχρυσοψαραΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (Μ*Π*Υ):1,00χ42χ64Συνολικά Λίτρα:200Βάση ΞύλινηΚάτοικοι του ΕνυδρείουΨάρια:1Comet,2Common,1FancyΆλλα είδη:4 σαλιγκαρια zebraΔιακόσμηση ΕνυδρείουΦόντο:μαυροΠέτρες:οχιΞύλα: 2Υπόστρωμα:χαλικι μαυροΦυτα:anubia+vallsineria+echinodorus+java fern+cabomba carolinianaΦωτισμόςΕίδη φωτισμού: 2x T5/39WΛαπτηρες:Διάρκεια φωτισμού:10 ωρεςΕξοπλισμός ΕνυδρείουΦίλτρανση(Εξ.φιλτρο cristalprofi 1501Θέρμανση/Θερμοκρασία (°C):23'Εξτρα ΠαροχέςΠαροχή CO2:oxiPh controller:oxiΨύξη:oxiΑντίστροφη Όσμωση:oxiΠαράμετροι ΝερούpH:7,8Γενικη Σκληροτητα:Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):-Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):10Φωσφορικά (Po4)-ΣυντήρησηΑλλαγές νερού:κάθε βδομαδα 30% Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2016 - rastaman Διόρθωση διαστάσεων ενυδρείου 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 13 Μαρτίου 2016 #2 Share 13 Μαρτίου 2016 Καλημέρα Θάνο, ωραίο το ενυδρείο σου εξαιρετική επιλογή ψαριών κατά τη γνώμη μου. Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο? Είναι πολύ καλό που έβαλες αληθινά φυτά γιατί αν πιάσουν θα δώσουν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν να όμως να βάλεις τα φυτά που μεγαλώνουν πολύ (πχ echinodorus) στο πίσω μέρος για να μην κρύψουν τα άλλα. Ωραίο θα ήταν επίσης να βάλεις κάποιο σκούρο φόντο ή να βάψεις την πλάτη, θα εκπλαγείς με το πόσο καλύτερα θα δείξει το ενυδρείο. Μια παρατήρηση μόνο, μήπως έκανες λάθος στα λίτρα που έγραψες? Δεν βγαίνουν με βάση τις διαστάσεις του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos Markoglou 13 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 13 Μαρτίου 2016 (edited) 1)το ενυδρειο τρεχει απο 7-01-16 2)το φοντο ειναι μαυρο,ποσο πιο σκουρο δηλαδη? 3)τωρα που ειπες για echinodorus εχω ενα θεματακι μαυτα.σαν να εχουν αρχισει να σαπιζουν (φωτο) 4)εχθες ξεκινησα να ριχνω flourish και flourish excel 5)τα λιτρα με βαση τις διαστασεις δεν ειναι 253? Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2016 - Thanos Markoglou Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 13 Μαρτίου 2016 #4 Share 13 Μαρτίου 2016 (edited) Χεχε, είδα την αντανάκλαση και νόμιζα οτι είναι διαμπερές το ενυδρείο... Τα φυτά που μπαίνουν στο χαλίκι θέλουν λίπασμα βυθού σε ταμπλέτες για να τα βοηθήσεις. Excel νομίζω δεν χρειάζεται να βάζεις. Κάπου 300 λίτρα είναι η χωρητικότητα. Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2016 - manos3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannis12a 13 Μαρτίου 2016 #5 Share 13 Μαρτίου 2016 Μέ τι το έχεις φωτογραφίσει; Δεν μοιάζει για 1,20. Πιο πολύ μοιάζει με κύβο όπως το βλέπω. Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 13 Μαρτίου 2016 #6 Share 13 Μαρτίου 2016 Το ενυδρείο είναι συνολικά 328 λίτρα. Στα καθαρά λίτρα συνήθως αφαιρούμε ένα 10% που είναι η απώλεια εξαιτίας της άμμου, χαλικιού και των διακοσμητικών φυτών, ξύλων και πετρών. Άρα τα καθαρά λίτρα που έχεις είναι 295. Είναι κάτι που θα'πρεπε να ξέρεις από την αρχή, γιατί έτσι θα υπολογίζεις το αντιχλώριο, τα φάρμακα, το φίλτρο, το θερμοστάτη τις αλλαγές σου και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ποσότητα των ζωντανών που φιλοξενείς, ενώ εσύ γράφεις ότι έχεις 200 ή 253 λίτρα (δηλαδή από 47% έως 17% λιγότερο από το πραγματικό). Sorry φίλε μου, αλλά μάλλον πρέπει ν'αρχίσεις επειγόντως το διάβασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos Markoglou 13 Μαρτίου 2016 Author #7 Share 13 Μαρτίου 2016 παιδια συγνωμη αλλα εχω γραψει λαθος διαστασεις!!! ειναι 1,00χ42χ64 Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 14 Μαρτίου 2016 #8 Share 14 Μαρτίου 2016 Οι νέες διαστάσεις που μας δίνεις, βγάζουν συνολικά 269 λίτρα και καθαρά 242 λίτρα. Άδειο το ενυδρείο ζυγίζει 69 κιλά και γεμάτο νερό ζυγίζει 337 κιλά. Εύχομαι να έχεις και την κατάλληλη για το βάρος βάση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Μαρτίου 2016 #9 Share 15 Μαρτίου 2016 (edited) Ομορφο ενυδρειο και μακαραρι να πιασουν τα φυτα και να μην γινουν μεζες αν και τα χρυσοψαρα δεν το θελουν τοσο φυτεμενο! Αν εχεις αναμμενο τον θερμοστατη, κλειστον και ασε την θερμοκρασια να πεσει. Δεν θελουν ζεστη, ειναι κρυου νερου. Η φορμα παρουσιασης ειναι του aquazone; Φωτο τραβα το σε απολυτο σκοταδι εκτος απο το φως του ενυδρειου και χωρις φλας! Ρε παιδια, τι κολλημα φαγατε με τα λιτρα του φιλου; απο που βγαινουν οι υπολογισμοι περι βαρους; Έγινε επεξεργασία 15 Μαρτίου 2016 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos Markoglou 15 Μαρτίου 2016 Author #10 Share 15 Μαρτίου 2016 το ενυδρειο εχει υψος 64cm,μου εχουν πει να το γεμιζω μεχρη εκει που ξεκιναει το ξυλο,αρα χανω 10cm. λιτρα 226 και καθαρα 204 η βαση ηταν μαζι με το ενυδρειο Αnubias A1000 απο petcity! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 16 Μαρτίου 2016 #11 Share 16 Μαρτίου 2016 γιατι να το γεμιζεις μεχρι εκει? για ανοιξε το καπακι και βγαλε μια φωτο απο μεσα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 16 Μαρτίου 2016 #12 Share 16 Μαρτίου 2016 1)το ενυδρειο τρεχει απο 7-01-16 2)το φοντο ειναι μαυρο,ποσο πιο σκουρο δηλαδη? 3)τωρα που ειπες για echinodorus εχω ενα θεματακι μαυτα.σαν να εχουν αρχισει να σαπιζουν (φωτο) 4)εχθες ξεκινησα να ριχνω flourish και flourish excel 5)τα λιτρα με βαση τις διαστασεις δεν ειναι 253? Τον εχινόδορο όπως και τις valisneries για να πάρουν τα πάνω τους όταν τα φυτεύουμε σε νέο ενυδρείο καλό είναι να τα βοηθάμε με ταμπλέτες βυθού. Κυρίως flourish αλλά και excel θα ρίχνεις λιγότερο από την μισή δόση για τα λίτρα σου. Τα φυτά που μπαίνουν στο χαλίκι θέλουν λίπασμα βυθού σε ταμπλέτες για να τα βοηθήσεις. Excel νομίζω δεν χρειάζεται να βάζεις. Είναι πολύ γενικό αυτό που λες και δυστυχώς δεν ισχύει . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Μαρτίου 2016 #13 Share 16 Μαρτίου 2016 Πολύ ωραίο! Ποιες είναι οι διαστάσει τελικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 16 Μαρτίου 2016 #14 Share 16 Μαρτίου 2016 (edited) Τα φυτά που μπαίνουν στο χαλίκι θέλουν λίπασμα βυθού σε ταμπλέτες για να τα βοηθήσεις. Excel νομίζω δεν χρειάζεται να βάζεις. Είναι πολύ γενικό αυτό που λες και δυστυχώς δεν ισχύει . . . Ποιο από τα δυο δεν ισχύει? Για να ξεκαθαρίσω πάντως, αν έγινε παρανόηση, το σχόλιό για το οτι δεν είναι απαραίτητο το excel αφορά τα φυτά που έχει στο ενυδρείο ο φίλος. Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2016 - manos3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 16 Μαρτίου 2016 #15 Share 16 Μαρτίου 2016 Για τα φυτά που μπαίνουν στο χαλίκι και τις ταμπλέτες βυθού . . . sorry δεν διατύπωσα σωστά στο προηγούμενο μήνυμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος