Jump to content

Μετρησεις χωρις ρεφρακτομετρο

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους και ολες ,μολις σημερα ελαβα το ρεφρακτομετρο(αγορα 20€ ) που ειχα παραγγελει (3μηνες) εως τωρα πιστευα οτι εχοντας βαλει αυτην την πλαστικη βλακεια που λεει οτι μετραει αλλατοτητα και για την ακριβεια (2) τεμ κοστος 36€ πιστευα οτι εχω 1025-1026 ελα ομως που αλλα εδειξε το εργαλειο , αφου το καλυμπραρισα με απιονισμενο νερο στο (0) μου εδειξε ενδειξη κρατηθητε """ 1031 και εχω παθει εγκεφαλικο , απο εκεινη την ωρα εκανα μετρια αλλαγη και βαζω στο προγραμμα ημερρησιες αλλαγες για να κατεβασω το δεικτη.ερωτηση προς εμπειροτερους πως πρεπει να λειτουργησω για να ερθει στα ισια η αλλατοτητα , τα κοραλια ολα πλην της γονιοπορας(δεν ανοιγει εντελως) ολα κανονικα,ευχαριστω για της απαντησεις εκ των προτερων

Με τις αλλαγές θα έρθει η αλατότητα σταδιακά στα επίπεδα που θέλεις. Απλά με μέτρο οι αλλαγές για να αποφύγεις το στρές λόγο μεταβολής της αλατοτητας.  Θέλουμε 1025 με αργή σταδιακή μεταβολή και όχι με απότομο και γρήγορο τρόπο.

ευχαριστω εχω αρκετο δρομο

Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ. Πίστευα πως ήμουν στο 1024 και είχα 1028. Μην σε πιάνει πανικός. Μικρές αλλαγές νερού καθημερινά και θα έρθει στα ίσια του. Εγώ στα 240 λτ αλλάζω 1,5 λτ την ημέρα και είμαι τώρα στο 1026. Στις 4 μέρες κατέβηκα 2 βαθμούς.  

Πάλι καλά. Εγώ που νόμιζα ότι είχα 1026 με φθηνό πλαστικό. ενώ στην πραγματικότητα είχα 1034!

κυριοι θα ηθελα να ρωτησω κατι τωρα που η αλλατοτητα μου εχει φθασει 1031 στην αλλαγη νερου δεν προσθετω εκ νεου αλλατι μονο νερο με συντηρητικα ,εχω δικιο η κανω λαθος τα φωτα σας

Σκέτο νεράκι από α/ο. Τίποτα άλλο. Κάνε και τις μετρήσεις σου γιατί έχε υπόψιν σου ότι τώρα θα αλλάξουν και οι τιμές σου.

Αλήθεια που βρισκόσουν από τιμές νομίζοντας ότι είσαι στο 1026 ενώ ήσουν στο 1031? Εδικά ασβέστιο που έπαιζες?  

Έγινε επεξεργασία - lefteris67

οι τιμες ειναι ολες απο σαλιφερτ ph 7,5 kh 9, νιτρικα (0) φωσφορικα (0) ασβεστιο 430 και απο κοραλια εφιλιες ποσιλιποφορα πολπς σταρ μανιταρια ,και τα mushroom, buble tip, goniopora (οχι και τοσο) , xenia και αλλα και απο ψαρια blue tang, cloon

ολες οι μετρησεις απο τεστ σαλιφερτ ph7,5 kh 9 ασβεστιο 430 νιτρικα φωσφωρικα (0)

Συμφωνούν οι τιμές σου με αυτές που λέει ότι δίνει το αλάτι σου για πυκνότητα 1026 που νόμιζες ότι είχες? 

Να ξέρεις ότι αλά ζώντας θαλαςςινο νερό με όσμωση θα χάνεις στοιχεία !

Όχι μόνο αυτά που μετράς αλλά και αυτά που δεν εχεις τεστ !

• Like 1

Παναγιώτη, μη πανικοβάλλεσαι, προφανώς τα ζωντανά σου εν μέρη έχουν προσαρμοστεί. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να γίνουν σιγά σιγά.

κατ αρχάς διπλοτσέκαρε το καλιμπράρισμα στο ρεφρακτόμετρο. δώσε προσοχή στη θερμοκρασία που καλιμπράρεις και ασε το νερό στο κάτοπτρο για 2-3 λεπτάκια πριν τσεκάρεις.

Οπως σωστά είπε ο Διονύσης αν αφαιρείς θαλασσινό και βάζεις όσμοση, αφαιρείς και ιχνοστοιχεία. Οπότε προτίμησε αλλαγές με θαλασσινό χαμηλότερης αλατότητας και έλεγχε τις τιμές σου.

πανο καλησπερα το καλιπραρισμα το εκανα με νερο οσμωσης και μου εδειξε την ενδειξη 1000(0) , δεν ξερω αν πρεπει να κανω και καποια αλλη ρυθμιση .ξεχασα να σου πω οτι το τσεκαρα και με νερο εμφιαλομενο και μου εδειξε παλι 1000 (0) .ενω στο ενυδρειο μου εδειξε 1031 (40) εδω και τεσσερις μερες ξεκινησα αλλαγες 3 λιτρα ημερησιως μερχρι τωρα εχω κατεβει στο 1030 παντως τα κοραλια και τα ψαρια δεν εχουν εμφανη προβληματα , αν και καπου διαβασα οτι η υψηλη αλλατοτητα προκαλει εντονο ξυσιμο των ψαριων δεν βλεπω να συμβαινει.ερωτηση πως ξερω οτι εχω ρυθμισει σωστα το ρεφρακτομετρο

οταν εννοεις προσεξε την θερμοκρασια τξ εννοεις.εγω μετραω με νερο απο το ενυδρειο που ειναι στους 25 βαθμους και θερμοκρασια δωματιου περιπου 18

εσωτερικα το ρεφρακτομετρο αναγραφει κατι για 20 βαθμους τελικα ποια ειναι η σωστη και αν πως την πετυχαινω ευχαριστω

Για να είσαι 100% σωστός πρέπει η θερμοκρασία του νερού που θα μετρήσεις να είναι στους 20 όπως αναγράφει το αλατόμετρο.   Οποιαδήποτε άλλη θερμοκρασία επιφέρει ενα μικρό σφάλμα στην μέτρηση. (Εγω προσωπικά το σφάλμα αυτό πιστεύω οτι είναι αμελητέο αλλά με δικό μου ρίσκο) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...