Jump to content

Πέτρες από το βουνό

Recommended Posts

Γεία σε όλους!! Γνωρίζει κανείς αν κάνει να βάλω στο ενυδρείο (μετα απο καλο πλυσιμο και βρασιμο εννοειται) μια πέτρα που βρήκα στο βουνό; 

Έριξα ξύδι πάνω της για να δώ αν θα αφρίσει και δεν έγινε τιποτα.

Μου αρέσει το σχήμα της για'υτο θέλω να βάλω αυτην. Εχω ανεβάσει και φωτο.   http://postimg.org/image/nr7thhrqn ____ http://postimg.org/image/bag00tkob/

Εγώ κάτι πέτρες που βρήκα στα χωράφια τις έβαλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Άκου και άλλες γνώμες όμως.

κοψε ενα μικρο κομματακι απο τη πετρα και ριξε πανω ακουαφορτε,αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικη.δεν σε καλυπτει αυτο πληρως ως προς τη συσταση της αλλα απο το ξυδι ειναι πολυ καλυτερο.η πιο ασφαλης μεθοδος ειναι κουβας με νερο την αφηνεις μερικες μερες και περνεις μετρησεις να δεις τι γινεται.

• Like 1

Ριξε aquaforte πανω σε μια μερια της πετρας και δες αν αφρισει.

Αλλιως αστην σε ενα κουβα με οσμωση και μετρα το tds, αν αναιβενει ειναι ασβεστολιθικη.

Αν και οπως την βλεπω δεν νομιζω να ειναι ασβεστολιθος.

Όπως σου λένε και τα άλλα παιδιά, το ξύδι δεν κάνει τίποτα. Το πιο σίγουρο είναι το ακουαφόρτε. Συνήθως το βρίσκεις σε supermarket σε ένα πορτοκαλί μπουκαλάκι και πρόσεχε μην πέσει σε ρούχα ή δέρμα...

Φυσικά ακολουθεί πολύ καλό πλύσιμο και βράσιμο (προσωπική εμπειρία) και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. :bigemo_harabe_net-66:

Τελικα πηρα aquaforte σημερα και το δοκιμασα.

Εριξα ενα μικρο κομματι απ' την πετρα μεσα σε aquaforte και εβγαζε πολυ μικρες φυσαλιδες σε συδυασμο με εναν ηχο σαν ανθρακουχο ποτο.

Αρα ειναι ασβεστολιθικη, σωστα?

Τελικα πηρα aquaforte σημερα και το δοκιμασα.

Εριξα ενα μικρο κομματι απ' την πετρα μεσα σε aquaforte και εβγαζε πολυ μικρες φυσαλιδες σε συδυασμο με εναν ηχο σαν ανθρακουχο ποτο.

Αρα ειναι ασβεστολιθικη, σωστα?

Εαν βαλεις ψαρια που θελουν σκληρο νερο δεν σε πειραζει που ειναι

ασβεστολιθηκη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...