Odysseas_59749 11 Μαρτίου 2016 #1 Share 11 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σας, Έχω ήδη τοποθετήσει λευκή άμμο στο ενυδρείο γλυκού νερού αλλά μου είπαν στο μαγαζί οτι δύσκολα θα πιάσουν φυτά σε αυτήν την άμμο και έχω απογοητευτεί αρκετά.. Ισχύει ? Έχετε κάποια ιδέα ? Σκέφτηκα να τοποθετήσω μέσα στην άμμο ταμπλέτες λιπάσματος για να εμπλουτίσω σε λίπασμα την άμμο. Ώστε σε δεύτερο χρόνο να τοποθετήσω "εύκολα" (που πιάνουν πιο εύκολα) φυτά σε πιο πλούσιο σε λίπασμα περιβάλλον. Τι λέτε ? Επίσης κάποιος μου είπε για λίπασμα για τα φύλλα σε υγρό που βάζει κάνεις τακτικά μέσα στο νερό. Το έχετε ακούσει ? Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 11 Μαρτίου 2016 #2 Share 11 Μαρτίου 2016 Καλησπερα! Μην απογοητευεσαι δεν σου τα ειπαν σωστα.Ξεκινα αμα θες να διαβασεις αυτα τα πολυ χρησιμα θεματα για τα φυτα και μετα ρωτα οτι θες http://www.aquazone.gr/forums/topic/90670-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 11 Μαρτίου 2016 #3 Share 11 Μαρτίου 2016 Εννοειται πως δεν ισχυει αυτο που σου ειπαν... Πολλοι κραταμε φυτα με αμμο λευκη.. Ταμπλετες θα βοηθησουν τα φυτα να αναπτυχθουν... Υγρα λιπασματα υπαρχουν πολλα γενικα ωστε να καλυπτουν τις αναγκες των φυτων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 11 Μαρτίου 2016 #4 Share 11 Μαρτίου 2016 (edited) Εννοειται πως δεν ισχυει αυτο που σου ειπαν... Πολλοι κραταμε φυτα με αμμο λευκη.. Ταμπλετες θα βοηθησουν τα φυτα να αναπτυχθουν... Υγρα λιπασματα υπαρχουν πολλα γενικα ωστε να καλυπτουν τις αναγκες των φυτων... +1000 Εγώ τα έχω σε χαλίκι 1 εκ. (που είναι πιο δύσκολο να αναπτυχθούν) και κλαδεύω κάθε βδομάδα! Αν βάζεις και ταμπλέτες, θα 'σε μια χαρά. Όσο για τα υγρά λιπάσματα, χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Το κακό τους είναι ότι δεν κάνουν για μεγάλα ενυδρεία. Ταμπλέτες δεν έχω χρησιμοποιήσει. Εσύ πόσα λίτρα ενυδρείο έχεις;;;;; Υ.Γ. Να ξέρεις ότι υπάρχουν και λιπάσματα σε σκόνη για τα μεγαλύτερα ενυδρεία... Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2016 - NikosAthanasiadis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas_59749 11 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 11 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας ! Οταν εχω λιγο περισσότερο χρονο θα διαβάσω με προσοχή τα links που μου βαλατε. Το ενυδρείο μου είναι 90L με την βάση να εχει διάσταση 30 x 80 εκ. Εχω τοποθετήσει λοιπόν λευκή άμμο τύπου: Snow white 0,7-1,2 mm. Τοποθέτησα περίπου 20 kg αμμο με αποτέλεσμα να εχει πάχος περίπου 5 εκ. Πιστεύω τα 5 εκ ειναι αρκετό για φυτά σωστά ? Επισης έβαλα περίπου 15+ ταμπλέτες Ferrotabs. Πιστεύετε οτι έβαλα πολλές ? Μετα απο ποσο καιρό θα μπορώ να προσπαθήσω να βαλω φυτά ? Οσο αφορά το φως, εχω φως τύπου ADVANCED LED 80 και γράφει 16W. Εχω τοποθετήσει χρονοδιακόπτη με δυνατότητα προγραμματισμού οταν πια αγοράσω φυτά. Ευχαριστώ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαρτίου 2016 #6 Share 11 Μαρτίου 2016 Εχεις βαλει παρα πολλες ταμπλετες...και κανονικα πρωτα βαζουμε τα φυτα και μετα ταμπλετα 1-2εκ διπλα απο το φυτο. Τωρα ετσι οπως το εκανες,αν φυτεψεις και πεσεις πανω σε ταμπλετα θα το καψεις το φυτο. Το φως το βλεπω λιγο. Οσο για το χαλικι που γραφτικε πιο πανω οτι τα φυτα πιανουν πιο δυσκολα δεν ισχυει.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Μαρτίου 2016 #7 Share 11 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας ! Οταν εχω λιγο περισσότερο χρονο θα διαβάσω με προσοχή τα links που μου βαλατε. Το ενυδρείο μου είναι 90L με την βάση να εχει διάσταση 30 x 80 εκ. Εχω τοποθετήσει λοιπόν λευκή άμμο τύπου: Snow white 0,7-1,2 mm. Τοποθέτησα περίπου 20 kg αμμο με αποτέλεσμα να εχει πάχος περίπου 5 εκ. Πιστεύω τα 5 εκ ειναι αρκετό για φυτά σωστά ? Επισης έβαλα περίπου 15+ ταμπλέτες Ferrotabs. Πιστεύετε οτι έβαλα πολλές ? Μετα απο ποσο καιρό θα μπορώ να προσπαθήσω να βαλω φυτά ? Οσο αφορά το φως, εχω φως τύπου ADVANCED LED 80 και γράφει 16W. Εχω τοποθετήσει χρονοδιακόπτη με δυνατότητα προγραμματισμού οταν πια αγοράσω φυτά. Ευχαριστώ ! Φίλε έχεις κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος. Οι ταμπλέτες FERROTABS της JBL δεν είναι για μέσα στο υπόστρωμα αλλά για την στήλη νερού. Αφαίρεσε τες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Μαρτίου 2016 #8 Share 11 Μαρτίου 2016 Επίσης , να σου πω πως αν στο κατάστημα που πήγες ζήτησες ταμπλέτες για το υπόστρωμα και σου δώσανε ferrotabs να τους ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω γιατί αυτές που σου δώσανε είναι άλλου τύπου ταμπλέτες. Για να μην πέφτεις θύμα του κάθε άσχετου διάβαζε ή ρώτα πρώτα εδώ για να πάρεις τις απαντήσεις σου. Αν θες ταμπλέτες για ΜΕΣΑ στο υπόστρωμα (που αυτές θες) , πήγαινε πάρε seachem flourish tabs και θα είσαι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Μαρτίου 2016 #9 Share 11 Μαρτίου 2016 Όσον αφορά τον φωτισμό σου , το LED φωτιστικό που έχει το advance 80 της aquatlantis (γιατί αυτό έχεις) , δεν κάνει για φυτά μεσαίων ή υψηλών απαιτήσεων. Πας μόνο για φυτά χαμηλών απαιτήσεων. Υπάρχουν αρκετά και είναι όμορφα. Πήγαινε στην ενότητα του φυτεμένου ενυδρείου και δες μέσα από τη λίστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 11 Μαρτίου 2016 #10 Share 11 Μαρτίου 2016 Εχεις βαλει παρα πολλες ταμπλετες...και κανονικα πρωτα βαζουμε τα φυτα και μετα ταμπλετα 1-2εκ διπλα απο το φυτο. Τωρα ετσι οπως το εκανες,αν φυτεψεις και πεσεις πανω σε ταμπλετα θα το καψεις το φυτο. Το φως το βλεπω λιγο. Οσο για το χαλικι που γραφτικε πιο πανω οτι τα φυτα πιανουν πιο δυσκολα δεν ισχυει.. Βρε κάπου το είχα διαβάσει αλλά δεν θυμάμαι που. Λάθος πηγή μάλλον. Σόρρυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 11 Μαρτίου 2016 #11 Share 11 Μαρτίου 2016 Παρα πολλες νομιζω οτι η δοσολογια ειναι στις συγκεκριμενες 1 ταμπλετα για καθε 25 λιτρα και κανουν περιπου 15 μερες να τις αφομοιωσουν τα φυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Μαρτίου 2016 #12 Share 11 Μαρτίου 2016 Παρα πολλες νομιζω οτι η δοσολογια ειναι στις συγκεκριμενες 1 ταμπλετα για καθε 25 λιτρα και κανουν περιπου 15 μερες να τις αφομοιωσουν τα φυτα... Δεν έχετε καταλάβει τι του λέω και συνεχίζετε να του λέτε για τον αριθμό των ταμπλετών. Οι ταμπλέτες αυτές πρέπει να βγουν και να πάνε στα σκουπίδια. ΔΕΝ είναι για την δουλειά που τις θέλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 12 Μαρτίου 2016 #13 Share 12 Μαρτίου 2016 Δεν έχετε καταλάβει τι του λέω και συνεχίζετε να του λέτε για τον αριθμό των ταμπλετών. Οι ταμπλέτες αυτές πρέπει να βγουν και να πάνε στα σκουπίδια. ΔΕΝ είναι για την δουλειά που τις θέλει. Το ειπαμε βρε συ..Δεν ειναι ταμπλετες βυθου... Αλλα επισης του εξηγουμε οτι εχει βαλει και παρα πολλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas_59749 12 Μαρτίου 2016 Author #14 Share 12 Μαρτίου 2016 Πειράζει αν τις βγάλω σε 4 μερες ? Φεύγω για το τριήμερο. Ρωτάω αν πειράζει για τα ψάρια διοτι δεν εχω φυτά ακομη όπως ειπα πιο πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 12 Μαρτίου 2016 #15 Share 12 Μαρτίου 2016 Καλυτερα πρωτα τα φυτα και μετα ταμπλετες οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odysseas_59749 12 Μαρτίου 2016 Author #16 Share 12 Μαρτίου 2016 Αλλο ρώτησα. Πειράζει αν αυτές οι 15+ ταμπλέτες Ferrotabs τις βγάλω σε 4 μέρες ? Θα είναι επικίνδυνο για τα ψάρια που έχω ήδη μέσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 12 Μαρτίου 2016 #17 Share 12 Μαρτίου 2016 Όχι , βγάλτες αν δεν έχουν λιώσει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος