shark17 11 Μαρτίου 2016 #1 Share 11 Μαρτίου 2016 Γεια σας.Εδω και λιγο καιρο εχω βαλει στο ενυδρειο μου 5 φυτα cabomba caroliniana.H αναπτυξη τους ηταν μια χαρα καθως ειχα βαλει και ταμπλετες σε καθε φυτο ξεχωριστα.Στο ενυδρειο ειχα μονο νεον τετρα μεσα και δεν υπηρχε κανενα προβλημα μεχρι που εβαλα corydoras και ολα τα φυτα μου εγιναν σκονη.Δεν ξερω αν φταιει αυτο μονο η αν παιζει ρολο οτι ειχαν μαζι και πολλα σαλιγκαρια.Οσες φορες παντως εχω παρατηρησει τα corydoras οταν περνουν απο τα φυτα τα κοπανανε με μανια.Μπορειτε λιγο να μου δωσετε καποια εξηγηση που γινεται αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 11 Μαρτίου 2016 #2 Share 11 Μαρτίου 2016 Ειναι το μοναδικο φυτο που εχεις? Συνηθως τα φυτα μαζευουν κατω στη ριζα υπολειματα τροφων,αλγη ,φιλαρακια και επειδη τα cory ολη μερα βοσκανε το εχουν βαλει στοχο αν δεν εχουν που αλλου να πανε.Εγω που εχω διαφορα φυτα δεν εχω προβλημα.Πανε παντου.Μοιραζεται η βοσκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shark17 11 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 11 Μαρτίου 2016 Εχω και αλλα φυτα στο ενυδρειο σε ολο το μηκος του.Υπολειμματα δεν υπαρχουν καθως χρησιμοποιω σκουπα βυθου καθε μηνα και δεν μαζευει.Ευχαριστω για την βοηθεια σου,παντως δεν νμζω οτι φταιει αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 11 Μαρτίου 2016 #4 Share 11 Μαρτίου 2016 Οκ υποθεση εκανα,μαλλον δεν ειναι αυτο.Μπορει να φταιει και η ταμπλετα.Περιμενε να σου πουν και οι πιο εμπειροι.Οταν λεω υπολοιματα τροφης εννοω ημερας. Κανε και μια παρουσιαση το ενυδρειο σου να χαζεψουμε λιγο και εμεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
shark17 11 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 11 Μαρτίου 2016 Ναι το ξερω και ευχαριστω.Δεν εχω βρει ακομα χρονο για να κανω παρουσιαση οποτε μαλλον θα αργησει λιγο ακομα αλλα ειναι στα μελλοντικα σχεδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 11 Μαρτίου 2016 #6 Share 11 Μαρτίου 2016 Απλος με την παρουσιαση υπαρχει μια εικονα για να σου απαντησει καποιος εμπειρος.Ετσι θα σε τρελανουν σε ερωτησεις (φιλτρο,ψαροσυνθεση,φυτα,λιπασματα,αλλαες νερου,τεστ.....) ή δεν θα ασχοληθουν καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Μαρτίου 2016 #7 Share 11 Μαρτίου 2016 Οι ταμπλέτες είναι πολλές, δηλαδή έχεις βάλει 5 ταμπλέτες σε μια απόσταση 10-15 πόντους αν κατάλαβα καλά; Μάλλον το λίπασμα που εκκρίνουν οι ταμπλέτες (σε συνδυασμό ότι είναι πολλές) τα τραβάει, γι' αυτό βλέπεις αυτή την συμπεριφορά μόνο σε αυτά τα φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shark17 11 Μαρτίου 2016 Author #8 Share 11 Μαρτίου 2016 Δλδ να βγαλω μερικες ,να αφησω καπου στις 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Μαρτίου 2016 #9 Share 11 Μαρτίου 2016 Οι ταμπλέτες όταν μπουν στο υπόστρωμα και αρχίσουν και λιώνουν, χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή στο να τις αφαιρέσουμε. Θα αφήσεις τόσες ταμπλέτες όσες αναγράφουν οι οδηγίες χρήσης του σκευάσματος. Η cabomba είναι ένα αρκετά απαιτητικό φυτό όσον αφορά το φως. Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται τα corydoras για το <<χάλασμα>> των φυτών σου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 11 Μαρτίου 2016 #10 Share 11 Μαρτίου 2016 Γεια σας.Εδω και λιγο καιρο εχω βαλει στο ενυδρειο μου 5 φυτα cabomba caroliniana.H αναπτυξη τους ηταν μια χαρα καθως ειχα βαλει και ταμπλετες σε καθε φυτο ξεχωριστα.Στο ενυδρειο ειχα μονο νεον τετρα μεσα και δεν υπηρχε κανενα προβλημα μεχρι που εβαλα corydoras και ολα τα φυτα μου εγιναν σκονη.Δεν ξερω αν φταιει αυτο μονο η αν παιζει ρολο οτι ειχαν μαζι και πολλα σαλιγκαρια.Οσες φορες παντως εχω παρατηρησει τα corydoras οταν περνουν απο τα φυτα τα κοπανανε με μανια.Μπορειτε λιγο να μου δωσετε καποια εξηγηση που γινεται αυτο? Το ανησυχητικο ειναι πως λες για ολα τα φυτα σου.Το συγκεκριμενο το εχω χρονια ειναι απο τα πιο αγαπημενα,εχω καταφερει απο ενα κοτσανακι να το κανω θηριο....για μενα βαλε να το χτυπαει φως πρωτιστως κ μετα διοξειδιο.Μπορεις δυο τρια κομματια να τα βαλεις στο χαλικι αλλα απο πανω βαλε μια πετρα κ πλακωσε τις ακρες για να μην τις βγαζουν τα ψαρια. Και γενικως δωσε μας μετρησεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος