Pantelis Aleksandrakis 9 Μαρτίου 2016 #1 Share 9 Μαρτίου 2016 (edited) Καλησπέρα παιδιά καλως σας βρηκα όπως θα δείτε στο προφίλ μου εχω ένα ενυδρείο 100λιτρων με 4 κομετ 1 σουμπουνκιν και 2 Κόι με εξωτερικό φίλτρο jpl crystalprofi 701 με βιολογία,θερμοστάτη και θερμοκρασία νερού στους 22. Το θέμα μου είναι ότι τα 4 ψάρια κάθονται όλη την ώρα μπροστά στον θερμοστάτη όχι στην επιφάνεια λίγο πιο κάτω αλλά εκεί μπροστά τα αλλά κολυμπανε κα παίζουν σε όλο το ενυδρείο.. Μηπως ξερει κάποιος γιατί;; Για διακόσμηση έχω 1 μια ριζα ντυμένη με 4 ανουμπιες και άλλο ένα φυτό που δν τρώνε δν θυμάμαι πως το λενε 1 διακοσμητική πέτρα και χαλίκι ψιλό Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2016 - Pantelis Aleksandrakis Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 9 Μαρτίου 2016 #2 Share 9 Μαρτίου 2016 (edited) Καλησπέρα παιδιά καλως σας βρηκα όπως θα δείτε στο προφίλ μου εχω ένα ενυδρείο 100λιτρων με 4 κομετ 1 σουμπουνκιν και 2 Κόι με εξωτερικό φίλτρο jpl crystalprofi 701 με βιολογία,θερμοστάτη και θερμοκρασία νερού στους 22. Το θέμα μου είναι ότι τα 4 ψάρια κάθονται όλη την ώρα μπροστά στον θερμοστάτη όχι στην επιφάνεια λίγο πιο κάτω αλλά εκεί μπροστά τα αλλά κολυμπανε κα παίζουν σε όλο το ενυδρείο.. Μηπως ξερει κάποιος γιατί;; Για διακόσμηση έχω 1 μια ριζα ντυμένη με 4 ανουμπιες και άλλο ένα φυτό που δν τρώνε δν θυμάμαι πως το λενε 1 διακοσμητική πέτρα και χαλίκι ψιλό καλησπερα και καλωσ ηρθεσ.η αληθεια ειναι οτι τα λαθη που εχεισ στο ενυδρειο σου ειναι λιαν επιεικωσ πολλα.δυστηχωσ σε ενα ενυδρειο 100 λιτρων δεν μπορεισ να βαλεισ πανω απο 2 commet.και τα δυο που σου γραφω παλι με το ζορι στο λεω για να μην σε απογοητευσω.ποσο μαλλον που εχεισ βαλει και κοι.εχεισ κανει τεστ στο νερο του ενυδρειο σου? ριξε μια ματια και εδω και μην σου φανουν υπερβολεσ ειναι ακριβωσ ετσι αν θελεισ ενα ενυδρειο χωρισ προβληματα. Στήνοντας Ένα Ενυδρείο Για Χρυσόψαρα Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2016 - manos0000 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelis Aleksandrakis 9 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 9 Μαρτίου 2016 Από τεστ στικ μόνο και από υγρό αμμωνία της απι που δείχνει 0 ειναι στρωμένο το φιλτρο. Δλδ είναι λίγα τα λίτρα γιαυτό δν υπάρχει κίνηση;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 10 Μαρτίου 2016 #4 Share 10 Μαρτίου 2016 (edited) Από τεστ στικ μόνο και από υγρό αμμωνία της απι που δείχνει 0 ειναι στρωμένο το φιλτρο. Δλδ είναι λίγα τα λίτρα γιαυτό δν υπάρχει κίνηση;; τα λιτρα σου ειναι μια χαρα γινεται ενα πολυ ωραιο ενυδρειο αλλα οχι με αυτα τα ψαρια.και οσο αφορα την κινηση θα ειναι το λιγοτερο που θα σε απασχολησει στο μελλον,θα εχεισ ποιο σημαντικα προβληματα να λυσεισ. καθε ποτε κανεισ αλλαγεσ νερου και ποσο? Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2016 - manos0000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 10 Μαρτίου 2016 #5 Share 10 Μαρτίου 2016 τα λιτρα σου ειναι μια χαρα γινεται ενα πολυ ωραιο ενυδρειο αλλα οχι με αυτα τα ψαρια... Συμφωνώ. Για να υποστηρίξεις τα ψάρια που έχεις θα χρειαστείς πολλά περισσότερα λίτρα με πολύ καλύτερη κυκλοφορία και δυνατότερα φίλτρα. Αργά η γρήγορα δεν θα αντέξουν τα ψάρια σου σε αυτές τις συνθήκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelis Aleksandrakis 10 Μαρτίου 2016 Author #6 Share 10 Μαρτίου 2016 Κάνω ανά 2 μέρες 25% περίπου μου είπαν οτιβτο φίλτρο αυτο σε αυτά τα λίτρα θα μπορεί να φιλοξενήσει 7 ψαράκια μάλλον έννοουσαν άλλο είδος..ξεκινησα με χρυσόψαρα για να το στρωσω και μετά δν ήθελα να τα παράτησω και να βαλω αλλο ειδος..τώρα τι μπορώ να κανω;ανά αφήσω 4 μεσα 2 Κόι 2 Κόμετς;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 10 Μαρτίου 2016 #7 Share 10 Μαρτίου 2016 Τα ΚΟΙ είναι ψάρια για λίμνες που μπορούν να φτάσουν τους 80 πόντους, ακόμα κι το 1 μέτρο !!! Δεν είναι ψάρια για ενυδρείο. Για τα κομετσ νομίζω ότι χρειάζεσαι περισσότερο χώρο για να διατηρήσεις 4 ψάρια μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 10 Μαρτίου 2016 #8 Share 10 Μαρτίου 2016 ωραια ολα αυτα κ συμφωνω οτι τα ψαρια δεν κανουν για το ενυδρειο αλλα να δουμε κ λιγο τα ψαρακια που προφανως εχουν προβλημα. οσο λαθος η σωστα κ να εχει στηθει ενα ενυδρειο, ειναι απιθανο κατα τη γνωμη (γνωμη κ οχι γνωση) μου να συμπεριφερονται ετσι λογω ψαροσυνθεσης οι πιο εμπειροι ας δωσουν τα φωτα τους γι'αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelis Aleksandrakis 10 Μαρτίου 2016 Author #9 Share 10 Μαρτίου 2016 Οκ δν χωρανε τόσα και τα Κόι πρέπει να φύγουν..τι κάνω σε αυτή την περίπτωση να τα πάω πίσω;;όσο για την ψαροσυνθεση διάβασα ότι ανήκουν στο ίδιο είδος (κυπρίνοι) και μπορούν να συμβιώνουν με χρυσόψαρα.. Τι προτείνεται να κανω δν θέλω να ταλαιπωρούνται άλλο αν και το μόνο σύμπτωμα είναι ότι δν εξερεύνουν το ενυδρείο. Τρώνε όλα κανονικά απλά το 1 Κόι το σουμπου. Και ένας κομετ δν είναι δραστήρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelis Aleksandrakis 10 Μαρτίου 2016 Author #10 Share 10 Μαρτίου 2016 Οκ δν χωρανε τόσα και τα Κόι πρέπει να φύγουν..τι κάνω σε αυτή την περίπτωση να τα πάω πίσω;;όσο για την ψαροσυνθεση διάβασα ότι ανήκουν στο ίδιο είδος (κυπρίνοι) και μπορούν να συμβιώνουν με χρυσόψαρα.. Τι προτείνεται να κανω δν θέλω να ταλαιπωρούνται άλλο αν και το μόνο σύμπτωμα είναι ότι δν εξερεύνουν το ενυδρείο. Τρώνε όλα κανονικά απλά το 1 Κόι το σουμπου. Και ένας κομετ δν είναι δραστήρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 10 Μαρτίου 2016 #11 Share 10 Μαρτίου 2016 δεν ειμαι ειδικη στα ψαρια, ποσο μαλλον στα χρυσοψαρα. υποθετω ομως πως θα ειναι δυνατη η συμβιωση τους αλλα σε πολυυυυυ μεγαλυτερο χωρο γτ οντως γινονται μεγαλα, ειδικα τα κοι υπαρχει κ το ενδεχομενο οταν τα πηρες να ειχαν καποια ασθενεια ειδικοι? καποιος? βοηθηστε βρε παιδια! fish in danger! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 10 Μαρτίου 2016 #12 Share 10 Μαρτίου 2016 Δυστηχωσ πρεπει να τα δωσεισ η βαλε μια αγγελια μηπωσ τα παρει καποιοσ απο εδω.αν τα ψαρακια ειναι μικρα δεν θα εχεισ προβλημα ακομη.πρεπει καποια στιγμη να παρεισ υγρα τεστ αμμωνιασ,νιτρωδη και νιτρικα.τησ αλλαγεσ νερου καλο θα ηταν να τησ συνεχισεισ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 10 Μαρτίου 2016 #13 Share 10 Μαρτίου 2016 Ισχύουν τα ίδια με την απάντηση που έδωσα στον Γι@ννης, θα τη δεις παρακάτω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 10 Μαρτίου 2016 #14 Share 10 Μαρτίου 2016 Η καλύτερη λυση έιναι να τα πας όλα πίσω στο πετ και να κρατήσεις τα δύο κόμετ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelis Aleksandrakis 10 Μαρτίου 2016 Author #15 Share 10 Μαρτίου 2016 Το να παρω μια γυαλα 200 λίτρα που εχω σκοπό και να κρατησω έστω τα 5; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fwtini 11 Μαρτίου 2016 #16 Share 11 Μαρτίου 2016 α, αυτο τωρα το ειδα! με αρκετο μηκος υποθετω οτι θα ειναι οκ, αρκει να εχεις κ δυνατο φιλτρο με πολυ βιολογικο υλικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 11 Μαρτίου 2016 #17 Share 11 Μαρτίου 2016 Διστυχως με το ζόρι μπαίνουν 4 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 11 Μαρτίου 2016 #18 Share 11 Μαρτίου 2016 Θα έλεγα να βάλεις 3 κόμετ στα 200 λίτρα για να είναι άνετα. Αλλιώς 2 κόμετ και δύο φανσι με πιο καλή φιλτράρινση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killerknight 21 Μαρτίου 2016 #19 Share 21 Μαρτίου 2016 Δες απλά τα πράγματα. Εαν λαβουμε υποψη μας τις οδηγιες των εταιριων και μονο ( ξεχωρα τι λενε τα παιδια που είναι σωστά) Κάθε common φτάνει τεικο μέγεθος τα 30 εκατοστά οπότε θέλει περίπου 60 λίτρα. Από την άλλη κάθε Κοι φτάνει τουλάχιστον τα 60 εκατοστά, οπότε θέλει κατ ελάχιστο 200 λιτρα. Οπότε για τα ψαριά αυτά θες κατ ελάχιστο 640 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pantelis Aleksandrakis 7 Απριλίου 2016 Author #20 Share 7 Απριλίου 2016 Ακολούθησα τις συμβουλές σας και αλλαξα ψαροσυνθεση..επέλεξα λοιπόν ένα καλό χαρέμι από 6 θηλυκα και 2 αρσενικούς ξιφοφορους 2 αγγελοψαρα 8 ντανιο ζεμπρα και 3 λεμον τετρα και 4 εργατες(γατοψαρα μικρού μεγέθους) το θέμα μου τώρα είναι ότι είχα πάρει και 2 γλυφτες ακινστρους και μου πέθαναν ξανά πήγα μετά από 3-4 μέρες πήρα και άλλους 2 και πέθαναν και αυτοί..μετά από 1 βδομάδα πήγα σε άλλο μαγαζί πήρα 2 ακόμα διαφορετικού είδους και πάλι τους έχασα και αυτούς..όλα τα υπόλοιπα ψάρια ζουν μία χαρά εδώ και 1 μήνα χωρίς καμία απώλεια εκτός από τους γλυφτες..ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 8 Απριλίου 2016 #21 Share 8 Απριλίου 2016 ψαροσουπα εκανες.. οκ, την πρωτη φορα , δεν γνωριζες... τωρα επρεπε να ρωτησεις πριν παρεις ψαρια.. πολλα λαθοι .... τα ψαρια δεν ταιριαζουν μεταξυ τους και καποια (οπως τα αγγελοψαρα) δεν κανουν γι αυτο το ενυδρειο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος