fishbone! 9 Μαρτίου 2016 #1 Share 9 Μαρτίου 2016 Στο παρελθόν χρησιμοποιοντας ενα ψηφιακό αλατομετρο ειχα κανει τα ψάρια μου παστά με αλατοτητα που εφτανε στα 42ppt με φυσιολογικό το 35ppt (1026)! Το λάθος μου ηταν οτι ειχα υγρό καλιμπραρισματος το οποίο με την εξάτμιση ανέβαζε αλατοτητα όποτε και οι δικιες μου ρυθμίσεις ηταν λάθος! Το πάθημα εγινε μάθημα και αμέσως προμηθεύτηκα ενα ρεφρακτομετρο της VERTEX να κανω την δουλειά μου σωστά ! Πριν μερικές μερες πήρα και ενα επιπλέον ρεφρακτομετρο της D-D το οποιο μετράει θαλασσινό νερό και οχι αλατονερο! Οι αποκλίσεις τους τεράστιες ..... Το Vertex εδεινε 40ppt ενω το D-D 36ppt! Το θέμα αυτό ανοίγεται διοτι ψάχνω ενα θέμα που ειχε ανοίξει ο Pan OZ στο παρελθόν δεν κατάφερα να το βρω ! Σε αυτο είχε κάνει μετρήσεις ακριβείας μαζί με τον dimtsok σε αυτα τα ρεφρακτομετρα! Χθες αφού ανχοθηκα λίγο (όχι πολλή γιατι τα ζωντανά μου τα εχουν ξαναπεράσει ) ήρθε παλι σπίτι ο φίλος Πάνος με καλιμπραρισμενο ρεφρακτομετρο να φτιάξουμε και τα δικά μου! Σήμερα με νερό όσμωσης στους 20 βαθμούς βάζω και τα δυο στο 0 και κανω μέτρηση ταυτόχρονα στο ενυδρειο και τα αποτελέσματα Vertex 40ppt kai D-D 36ppt ! 4 βαθμούς διαφορά ! Θα ηθελα να μου πείτε αν εσείς με τα δικά σας όργανα αν έχετε τέτοιες αποκλίσεις και πως αντιμετωπίσατε το θέμα αυτο? Περιμένω και τον Pan Oz να πάρει θέση μιας και το εχει ψάξει παραπάνω! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kat2 9 Μαρτίου 2016 #2 Share 9 Μαρτίου 2016 Διονυση παρε το αραιομετρο της Tropic Marin η της Dupla να βρεις την υγεια σου ………………… ολα τα υπολοιπα για μενα ειναι πεταμενα λεφτα ……………….. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 9 Μαρτίου 2016 #3 Share 9 Μαρτίου 2016 Αυτό έψαχνες ; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 9 Μαρτίου 2016 #4 Share 9 Μαρτίου 2016 Εγω εχω το ματοκιαλι της redsea και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο.Το θεμα ειναι οτι για ποιο σωστο καλιμπραρισμα το οποιο αγνοουμε υπαρχουν και υγρα. Δειτε ενα παλαιοτερο θεμα που ειχα ανοιξει http://www.aquazone.gr/forums/topic/98112-oe-naaoenaeoiiaaoni-aaaaoaa/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 9 Μαρτίου 2016 #5 Share 9 Μαρτίου 2016 Για μενα μετρα με ενα το ενυδρειο σου και πηγαινετο σταθερα το ιδιο δεν θα χασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Μαρτίου 2016 Author #6 Share 9 Μαρτίου 2016 Διονυση παρε το αραιομετρο της Tropic Marin η της Dupla να βρεις την υγεια σου ………………… ολα τα υπολοιπα για μενα ειναι πεταμενα λεφτα ………………..Τάσο μπορεί να εχεις δίκιο , αλλά οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε ρεφρακτομετρα. Τα προϊόντα που λες υπάρχουν στην Ελλάδα ;Ποσό αξιόπιστα είναι ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Μαρτίου 2016 Author #7 Share 9 Μαρτίου 2016 Αυτό έψαχνες ;Θα με τρελάνεις ! Που το βρήκες βρε μπανιστιρτζη!Καθόμουνα και άνοιγα τα θέματα που είχε ξεκινήσει ο pan oz και δεν το έβλεπα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Μαρτίου 2016 Author #8 Share 9 Μαρτίου 2016 Εγω εχω το ματοκιαλι της redsea και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο.Το θεμα ειναι οτι για ποιο σωστο καλιμπραρισμα το οποιο αγνοουμε υπαρχουν και υγρα. Δειτε ενα παλαιοτερο θεμα που ειχα ανοιξει http://www.aquazone.gr/forums/topic/98112-oe-naaoenaeoiiaaoni-aaaaoaa/ Μακη το σκεπτικό μου δεν είναι ποιο είναι καλύτερο εργαλείο αλλά πως θα δουλεύουμε με αυτά που έχουμε σωστά ! Η απόκλιση 4 μονάδων για μένα είναι μεγάλη από 2 ρεφρακτομετρα γνωστών εταιριων ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Μαρτίου 2016 Author #9 Share 9 Μαρτίου 2016 Για μενα μετρα με ενα το ενυδρειο σου και πηγαινετο σταθερα το ιδιο δεν θα χασειςΕχεις δίκιο Νίκο !Το πρόβλημα προέκυψε με το vertex όμως και έδειξε 40 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος