AgMa 9 Μαρτίου 2016 #1 Share 9 Μαρτίου 2016 Έχω διαβάσει πολλά θέματα στο νετ με ερωτήσεις και προσπάθειες που κάνουν διάφοροι χομπίστες προκειμένου να κοκκινίσει (βασικά ροζίσει) η rotala rutindifolia. Έχω κλαδέματα απ' το μικρό μου ενυδρείο, τα οποία αρχικά όταν τα αγόρασα και τα έβαλα στο μικρό, ήταν κάπως ροζ. Στην πορεία βέβαια άρχισαν να πρασινίζουν. Τώρα στο μεγαλύτερο που στήνω, έχω πάρει μερικά κλαδέματα και ενώ αναπτύσσονται σωστά, δεν λένε με τίποτα να αλλάξουν χρώμα. Κοντεύει να φτάσει στην επιφάνεια αλλά μένει πράσινη. Στα αριστερά είναι: Φωτισμός: 3x24w σε 77 λίτρα μεικτά. Μπουκάλα co2 Λίπανση: ΕΙ Δεν είναι η green, γιατί όπως είπα όταν την αγόρασα ήταν ροζ-κόκκινη. Έχω διαβάσει για: Λίγα νιτρικά (5), φωσφορικά 1.5-2ppm και αρκετά ιχνοστοιχεία. Απ' όλα αυτά μόνο τα νιτρικά δεν μπορώ να ρίξω λόγω EI και δεν θέλω κιόλας να πεινάσουν τα υπόλοιπα για να κοκκινίσει η rotala. Έχετε βρει κάποιον τρόπο να σας κοκκινίσει ή τουλάχιστον να αλλάξει χρώμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 9 Μαρτίου 2016 #2 Share 9 Μαρτίου 2016 Θελει και το δυνατο φωτισμό αυτο το φυτο, αλλα θελει και την ιδιαιτερη λιπανση του οπως το ειπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 9 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 9 Μαρτίου 2016 Για ιχνοστοιχεία ρίχνω το flourish το γενικό, σε δοσολογία για να πιάσω 0.1ppm σίδηρο και συμπληρώνω flourish iron άλλο 0.1ppm. Αυτή η δοσολογία είναι σύνολο την εβδομάδα, δηλαδή 0.2ppm την εβδομάδα, μάλλον λίγο ε; Να προσθέσω και άλλο γενικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Μαρτίου 2016 #4 Share 9 Μαρτίου 2016 Ιχνοστοιχεια μηπως εννοει το Seachem Trace?Αυτο ειναι ιχνοστοιχεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 9 Μαρτίου 2016 #5 Share 9 Μαρτίου 2016 Για ιχνοστοιχεία ρίχνω το flourish το γενικό, σε δοσολογία για να πιάσω 0.1ppm σίδηρο και συμπληρώνω flourish iron άλλο 0.1ppm. Αυτή η δοσολογία είναι σύνολο την εβδομάδα, δηλαδή 0.2ppm την εβδομάδα, μάλλον λίγο ε; Να προσθέσω και άλλο γενικό; Ιχνοστοιχεια μηπως εννοει το Seachem Trace?Αυτο ειναι ιχνοστοιχεια.... Και τα δυο ιχνοστοιχεια ειναι. Tην εχω στα γαριδαδικα, και μου γινεται ενα πορτοκαλι χρωμα. Οπως σου ειπα ειναι φυτο που για να πετυχεις το κοκκινο του πρεπει να παιξεις με τις παραμετρους, εννοειται οτι εχεις αρκετο φωτισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Μαρτίου 2016 #6 Share 10 Μαρτίου 2016 Αν θες παραπανω ιχνοστοιχεια,ριξε το trace Αγγελε. Παντως και εγω που εχω αυτο το φυτο,μονο τα πανω πανω γινονται πορτοκαλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Μαρτίου 2016 Author #7 Share 10 Μαρτίου 2016 (edited) Καλημέρα! Ρίξτε μια ματιά στα συστατικά του flourish και του trace και θα διαπιστώσετε ότι είναι τα ίδια αλλά σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Το trace αν θυμάμαι καλά άντε να έχει 1-2 ιχνοστοιχεία που δεν έχει το flourish και αυτό σε μηδαμινές ποσότητες. Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 10 Μαρτίου 2016 #8 Share 10 Μαρτίου 2016 Μπορεις με power4 και εξτρα σιδηρο να φτιαξεις και το δικο σου flourish Εγω ετσι κανω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Μαρτίου 2016 Author #9 Share 10 Μαρτίου 2016 2ml flourish την εβδομάδα ρίχνω, το 250άρι θα μου κρατήσει περίπου 2μιση χρόνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Μαρτίου 2016 #10 Share 10 Μαρτίου 2016 Καλημέρα! Ρίξτε μια ματιά στα συστατικά του flourish και του trace και θα διαπιστώσετε ότι είναι τα ίδια αλλά σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Το trace αν θυμάμαι καλά άντε να έχει 1-2 ιχνοστοιχεία που δεν έχει το flourish και αυτό σε μηδαμινές ποσότητες. Eχουν διαφορα ρε συ πως δεν εχουν.. Το trace εχει μονο ιχνοστοιχεια εκτος απο το Σιδηρο. Μπορεις με power4 και εξτρα σιδηρο να φτιαξεις και το δικο σου flourish Εγω ετσι κανω. Καμια σχεση.. Δεν μπορεις να φτιαξεις τις ιδιες συγκεντρωσεις με το flourish χρησιμοποιωντας Power4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 10 Μαρτίου 2016 #11 Share 10 Μαρτίου 2016 Εμένα δεν λέει με τίποτα να μου πιάσει η alternanthera. Τι και αν της δίνω τα πάντα, δεν τραβάει στο ενυδρείο. Γίνεται άχρωμη και σαν να μου χαλάει. Και της τα έχω όλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 10 Μαρτίου 2016 #12 Share 10 Μαρτίου 2016 (edited) Eχουν διαφορα ρε συ πως δεν εχουν.. Το trace εχει μονο ιχνοστοιχεια εκτος απο το Σιδηρο. Καμια σχεση.. Δεν μπορεις να φτιαξεις τις ιδιες συγκεντρωσεις με το flourish χρησιμοποιωντας Power4. Νομιζεις οτι αυτο που κανει τη διαφορα ειναι 0,1 πανω, 0,1 κατω δε νομιζω.Τεσπα θελω να πω οτι οι αναλογιες ειναι πολυ κοντα με το fourish και αν προσθεσεις κ τον αναλογο σιδηρο το διαλυμα μοιαζει....εγω ετσι το εχω αντικαταστησει το flourish.Βεβαια ριχνω χωρια καλιο,νιτρικα,και φωσφωρο.Με το flourish ριχνεις απο ενα μπουκαλι εγω ριχνω απο τρια.Το νοημα του ποστ μου ηταν οτι μπορει καποιος να αντικαταστησει το flourish με τα diy λιπασματα. Για την green beard ομως δε μου ειπες τη γνωμη σου....εκτος θεμοατος Έγινε επεξεργασία 10 Μαρτίου 2016 - panos84. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Μαρτίου 2016 #13 Share 10 Μαρτίου 2016 Νομιζεις οτι αυτο που κανει τη διαφορα ειναι 0,1 πανω, 0,1 κατω δε νομιζω.Τεσπα θελω να πω οτι οι αναλογιες ειναι πολυ κοντα με το fourish και αν προσθεσεις κ τον αναλογο σιδηρο το διαλυμα μοιαζει....εγω ετσι το εχω αντικαταστησει το flourish.Βεβαια ριχνω χωρια καλιο,νιτρικα,και φωσφωρο.Με το flourish ριχνεις απο ενα μπουκαλι εγω ριχνω απο τρια.Το νοημα του ποστ μου ηταν οτι μπορει καποιος να αντικαταστησει το flourish με τα diy λιπασματα. Για την green beard ομως δε μου ειπες τη γνωμη σου....εκτος θεμοατος Kαι ομως αυτο το 0.1 που λες κανει και την διαφορα.. Πολοι στο εξωτερικο ενω χρησιμοποιουν csm+b ή tnc ,βλεπουν τοξικοτητες στα φυτα, και αρχιζουν να μειωνουν τα trace ή να πηγαινουν στην seachem. Εγω παλια χρησιμοποιουσα παρομοιο με το power4 το super 4, ειναι ακριβως τα ιδια. Δυστηχως ειδα τεραστια διαφορα στα φυτα μου με χρηση tnc. Με λιγα λογια θα σου πω οτι το power 4 σε estimate index δεν κανει. Η green beard ποτε δεν με ενοχλησε, δεν εχω καποια εμπειρια πανω σε αυτη... Mηπως φταιει ο δυνατος φωτισμός και το σιδηρο που εχει το power 4? Να ξερεις οτι υπαρχουν διαφορετικες μορφες σιδηρου, οπου και αποροφουνται διαφορετικα απο τα φυτα, αναλόγως σκληροτητες και ph. http://www.aquazone.gr/forums/topic/80879-άλγες-γλυκού-νερού/?p=776115 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Μαρτίου 2016 Author #14 Share 10 Μαρτίου 2016 Eχουν διαφορα ρε συ πως δεν εχουν.. Το trace εχει μονο ιχνοστοιχεια εκτος απο το Σιδηρο. Ναι έχεις δίκιο, το flourish έχει πιο πολλά συστατικά απ' το trace, δεν ξέρω αν αυτά τα παραπάνω λέγονται ιχνοστοιχεία. Θεωρώ όμως πιο σημαντικό το flourish στην EI από το trace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 14 Αυγούστου 2016 Author #15 Share 14 Αυγούστου 2016 (edited) Update: αντάλλαξα κλαδέματα και ξαναπήρα rotala rotundifolia σε άψογη κατάσταση. Τα πάνω φύλλα της ήταν πορτοκαλορόζ και τα υπόλοιπα πράσινα αλλά υγιέστατα. Είναι πάνω από μήνας που τα έχω φυτέψει και δεν υπάρχει καθόλου ανάπτυξη. Στην αρχή χειροτέρεψε (λογικό) και τώρα έχει μείνει στάσιμη με χάλια εμφάνιση. Τα υπόλοιπα φυτά μεγαλώνουν μια χαρά, αυτό δεν μου πάει με τίποτα. Λίπανση ΕΙ. Νο3: 5ppm Κάλιο:5ppm Po4: 0.80ppm Flourish iron: 0.10ppm Flourish: Μισό ml Flourish trace: ό,τι γράφει το μπουκάλι (4ml) Αυτά που γράφω τα ρίχνω x3. Θερμοκρασία: 26-27 Gh: 4 Kh: 4 Τι μου διαφεύγει; Έγινε επεξεργασία 14 Αυγούστου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 15 Αυγούστου 2016 Author #16 Share 15 Αυγούστου 2016 Update: η ροτάλα τελικά βγάζει νέα παρακλάδια τα οποία είναι υγιέστατα και τα πάνω πάνω παίρνουν χρώμα. Τα παλιά όμως δεν συνέρχονται, άρα μάλλον αυτός είναι ο τρόπος προσαρμογής της. Τώρα μένει ακόμη αν συνεχίσει έτσι, να κλαδέψω και να φυτέψω τα καινούρια παρακλάδια και να πετάξω τα παλιά. Περίεργη συμπεριφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 16 Αυγούστου 2016 #17 Share 16 Αυγούστου 2016 Νομιζω ότι έτσι γίνεται με τα νέα φυτά. Μέχρι να προσαρμοστούν μένουν λίγο στάσιμα και μετά ανάλογα με τις νέες συνθήκες μεγαλώνουν ανάλογα. Τα παλιά και χαλασμένα φύλα η παρακλάδια δεν επανέρχονται. Φυτρώνουν όμως τα νέα και γεμάτα υγεία φύλλα. Παρατήρησε την και σε κανένα μήνα πιστεύω θα είναι άλλο φυτό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Αυγούστου 2016 Author #18 Share 17 Αυγούστου 2016 (edited) Ναι με τα νέα φυτά γίνεται έτσι, αλλά δεν μου έχει ξανατύχει να μην συνέρχονται τα ίδια κλαδιά. Συνήθως περνάνε την προσαρμογή τους και μετά βγάζουν νέα φύλλα, αλλά πάνω στα παλιά κλαδιά. Τώρα τα παλιά κλαδιά δεν κάνουν τίποτα, απλά πετάνε νέα κλαδιά. Έγινε επεξεργασία 17 Αυγούστου 2016 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος