Jump to content

Νεκρα ψαρια, καταστροφη...

Recommended Posts

Συμφωνώ με όλους σας. Αλλά και κάπου να καταλήξει ή κουβέντα, πάλι εικασία θα είναι.

Απ ότι κατάλαβα ο φίλος tasman άφησε άνθρωπο να προσέχει και να ταίζει το ενυδρείο για όσο καιρό έλειπε .

Δυστιχώς στο 90% αυτών των περιπτώσεων τα ενυδρεία τουμπάρουν .

Πράγματι υπερβολές υπήρξαν σε αυτό το ενυδρείο , αλλά και να μην υπήρχαν δεν είναι εύκολο να τη γλυτώσεις απ το ξένο χέρι ( ξενο ώς προς το ενυδρείο ) .

Το συμπέρασμα για μένα είναι οτι όταν χρειαστεί να εγκαταλείψουμε το ενυδρείο μας για αρκετές ημέρες το οργανώνουμε με τέτοιο τρόπο που να μη χρειάζετε τη παρέμβαση κανενός .

Αν αφήσουμε άνθρωπο πίσω μας , δεν του επιτρέπουμε να το αγγίξει , μόνο να το βλέπει μη μας πετύχει κάτι απο αυτά που πετυχαίνουν μόνο οταν λείπουμε πχ. να φύγει κανένας σωλήνας , να πέσει καμιά ασφάλεια ..... και όλα αυτά τα ωραία που μας πετυχαίνουν ΜΟΝΟ όταν λείπουμε !!!

• Like 1

Εγώ 3 φορές τον χρόνο λείπω από 2 εβδομάδες. Κάνω πρώτα μάθημα σε 2-3 άτομα και πηγαίνουν και ταϊζουν ή και συμπληρώνουν νερό αν χρειαστεί. Τι άλλομπορεί να γίνει; Νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση είχε ταϊστρα ο φίλος. Αλλά πιο πολύ μπορούμε να εμπιστευτούμε την ταϊστρα ή κάποιον που "εκπαιδεύσαμε"; 

Εφ όσων τη ταίστρα τη δουλεύουμε για αρκετό καιρό και έχουμε γνωρίσει τα προβλήματα της , είναι πιο ασφαλής η χρήση της απ την εκπαίδευση άλλων ατόμων .

Εγινε καμια διακοπη ρευματος οσο ελειπες φιλε;

Send from the heart of the Amazonas

Απ ότι κατάλαβα ο φίλος tasman άφησε άνθρωπο να προσέχει και να ταίζει το ενυδρείο για όσο καιρό έλειπε .

Όχι. τίποτα απο αυτά δεν έγινε.

Από ότι κατάλαβα εγώ, ο φίλος του απλά πήγε 1-2 φορές για να ποτίσει, προφανώς κάποια λουλούδια κι όχι να κάνει οτιδήποτε στο ενυδρείο.

είπε ότι είχε βάλει ταίστρα για το τάισμα...

Όχι. τίποτα απο αυτά δεν έγινε.

Από ότι κατάλαβα εγώ, ο φίλος του απλά πήγε 1-2 φορές για να ποτίσει, προφανώς κάποια λουλούδια κι όχι να κάνει οτιδήποτε στο ενυδρείο.

είπε ότι είχε βάλει ταίστρα για το τάισμα...

Οντως τπτ απο αυτα δεν εγινε, η ταιστρα δουλευε κανονικα κατα πασα πιθανοτητα, την χρησιμοποιω εδω κ 6-7 χρονια κ την εχω αφησει μεχρι κ 15 ημερες σερι. Μετα την μεγαλη αλλαγη νερου το Κοι ειναι μια χαρα καθωσ και τα 2 Chinese Algae eaters. Μετρησα την αμμωνια και ειναι 2-3ppm , ξανακανα μια αλλαγη νερου κ θα ξαναμετρησω σημερα. Μετα απο ανακρισεις ο φιλος θυμηθηκε οτι ειδε ενα ψαρι να επιπλεει νεκρο την Παρασκευη. Ειναι δυνατον μεχρι την Κυριακη το βραδυ να εγινε αυτη η κολαση?

Παιδιά δε θέλω να κάνω το γκρινιάρη, αλλά ενυδρείο με τέτοια σύνθεση,φίλτρανση και σ' αυτά τα λίτρα πάει για τουμπάρισμα με μαθηματική ακρίβεια. Το πότε θα γίνει αυτό είναι σχετικό με τη ποσότητα/συχνότητα τροφής (που στην περίπτωση της πενίας έχει τα ανάλογα αποτελέσματα στα ψάρια), τη ποσότητα/συχνότητα στις αλλαγές νερού, το μέγεθος των ψαριών όταν μπαίνουν στο ενυδρείο. Το πρόβλημα όμως κάτω απ' αυτές τις συνθήκες είναι αναπόφευκτο. Επιμένω γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο δε μπορεί να γίνει αποδεκτό όσον αφορά την ευζωία των ψαριών, και το 5 ή 10 χρόνια χωρίς προβλήματα, προφανώς δεν έχει βάση. O καθένας κάνει ότι θέλει στο ενυδρείο του, αλλά μεγάλη σημασία έχει να το κάνει εν γνώση του και όχι από άγνοια. Και αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα για τα παιδιά που είναι πιο φρέσκοι στο χόμπυ και καλό είναι να έχουν σωστά σημεία αναφοράς. Όταν μάθουν, ας κάνουν ότι νομίζουν και ότι τους φωτίσει ο Θεός.Δε θέλω να στεναχωρήσω ή να πικάρω το φίλο tasman ούτε κανέναν άλλον, αλλά ένα σωστά στημένο ενυδρείο θα μας γλυτώσει από ταλαιπωρία, άγχος και ίσως αρκετά έξοδα. Είναι καλύτερη επιλογή ακόμα κι αν δεν ενδιαφερόμαστε για την καλοπέραση των ψαριών.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...