Jump to content

Εβδομαδιαίες ταμπλέτες τροφής

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά.

Δεν ξέρω αν το θέμα έχει μπει στην σωστή κατηγορία.

Ενόψει του τριημέρου της αποκριάς θα χρειαστεί να  απουσιάσω για 5-6 μέρες.

Θα έχω πρόβλημα με το ταίσμα των ψαριών και γαρίδων τις μέρες που που θα λείπω, δεδομένου ότι δεν έχω άνθρωπο να αναλάβει την φροντίδα τους.

Σκέφτηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω εβδομαδιαίες ταμπλέτες, που τοποθετούνται-επικολλούνται  στην μέσα πλευρά του τζαμιού του ενυδρείου.  

Έχετε χρησιμοποιήσει τέτοιες ταμπλέτες? Είναι αποτελεσματικές? θρέφονται σωστά τα ψάρια?

Και το κυριότερο, είναι επικίνδυνες να επιβαρύνουν το νερό του ενυδρείου και να παρουσιαστούν φαινόμενα έξαρσης αμμωνίας και νιτρικών? 

Υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος τρόπος ταΐσματος, εκτός των εβδομαδιαίων ταμπλετών?

Για τις γαρίδες δεν έχω ιδεα τι παίζει αλλά τα ψάρια για τόσες λίγες μέρες δε θα έχουν πρόβλημα να μη φάνε. Δε νομίζω όμως να έχουν και οι γαρίδες.

Για τις γαρίδες δεν έχω ιδεα τι παίζει αλλά τα ψάρια για τόσες λίγες μέρες δε θα έχουν πρόβλημα να μη φάνε. Δε νομίζω όμως να έχουν και οι γαρίδες.

Δηλαδή δεν θα'χουν κανένα πρόβλημα αν μείνουν εντελώς ατάιστα για σχεδόν μια εβδομάδα?

Με μια αυτόματη ταίστρα λύνεται το προβλημα...

Δηλαδή δεν θα'χουν κανένα πρόβλημα αν μείνουν εντελώς ατάιστα για σχεδόν μια εβδομάδα?

Ναι δεν θα εχουν προβλημα,επισης θελω σου επισημανω οτι αυτες οι τροφες διαρκειας

επιβαρυνουν το νερο(το ξερω γιατι παλαιοτερα τις ειχα χρησιμοποιησει).

Ναι δεν θα εχουν προβλημα,επισης θελω σου επισημανω οτι αυτες οι τροφες διαρκειας

επιβαρυνουν το νερο(το ξερω γιατι παλαιοτερα τις ειχα χρησιμοποιησει).

Και εγω τις φοβαμαι..

Η αυτοματη ταιστρα ειναι η καλυτερη λυση σε αυτες τις περιπτωσεις αν θελεις οποσδηποτε να ταισεις...

Και εγω τις φοβαμαι..

Η αυτοματη ταιστρα ειναι η καλυτερη λυση σε αυτες τις περιπτωσεις αν θελεις οποσδηποτε να ταισεις...

την αυτόματη ταίστρα, η αλήθεια είναι δεν την εμπιστεύομαι ιδιαίτερα.

φοβάμαι μήπως δεν λειτουργήσει σωστά, ταίσει πιο πολύ απ ότι πρέπει, μετατρέψει το ενυδρείο σε τοξική σούπα κι όταν επιστρέψω βρω όλα τα ψάρια στον αφρό....

μάλλον τώρα που το ξανασκέφτομαι λέω να μην ταίσω καθόλου, αφού όπως λέτε κι εσείς οι πιο παλιοί και πιο έμπειροι  δεν θα πάθουν τίποτα αν μείνουν ατάιστα για 5-6 μέρες.

καλύτερα έτσι, να΄χω και το κεφάλι μου (σχετικά) ήσυχο....

• Like 1

την αυτόματη ταίστρα, η αλήθεια είναι δεν την εμπιστεύομαι ιδιαίτερα.

φοβάμαι μήπως δεν λειτουργήσει σωστά, ταίσει πιο πολύ απ ότι πρέπει, μετατρέψει το ενυδρείο σε τοξική σούπα κι όταν επιστρέψω βρω όλα τα ψάρια στον αφρό....

μάλλον τώρα που το ξανασκέφτομαι λέω να μην ταίσω καθόλου, αφού όπως λέτε κι εσείς οι πιο παλιοί και πιο έμπειροι δεν θα πάθουν τίποτα αν μείνουν ατάιστα για 5-6 μέρες.

καλύτερα έτσι, να΄χω και το κεφάλι μου (σχετικά) ήσυχο....

Την ταϊστρα εσυ την ρυθμιζεις τι θα ρίξει το πολυ πολυ να μην ρίξει αρκετο σε καποιο γύρισμα παραπάνω απο μονη της δεν ριχνει...

Εεε τοσο άτυχος ωστε να κολλήσει να γυρίζει συνέχεια δεν νομιζω να εισαι...

Παντως ειναι πιο σωστη λυση απο τις βυθιζόμενες τροφες μακρας διάρκειας...

• Like 1

Παρε μια καλη ταιστρα (eheim) ενα ζευγαρι φρεσκιες μπαταριες και εισε κομπλε

Ριξε λιγο την θερμοκρασια 1-2 βαθμους (δεν ξερω ποσο ειναι τωρα) και αστο ετσι το ενυδρειο χωρις ταιστρα.Για 5-6 ημερες δεν αξιζει ουτε να αγορασεις ταιστρα αν δεν εχεις ουτε να αγωνιας αν πανε ολα καλα.Εγω αυτο θα εκανα

Αν παλι δεν σου λειπουν τα χρηματα και εχεις και μερικες ημερες περιθωριο να πειραματιστεις αγορασε μια και βαλτη να δουλευει απο τωρα μεχρι να φυγεις ωστε να την παρακολουθεις και να βεβαιωθεις οτι δουλευει σωστα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...