Jump to content

Recommended Posts

Γεια σας παιδια. Πριν μια βδομαδα τα ψαρια μου κολλησαν ick. Υπηρχαν λιγα ασπρα στιγματα και για να το προλαβω πηγα να παρω φαρμακο. Πηρα λοιπον το octapur της sera και ξεκινησα την θεραπεια συμφωνα με τις οδηγιες. Εκλεισα και τα φωτα στο ενυδρειο και ανεβασα σταδιακα την θερμοκρασια στους 30 βαθμους. Το προβλημα είναι οτι αντι να μειώνονται τα σημάδια αυτα πολλαπλασιαζονται. Τι λετε να κάνω? να συνεχισω την θεραπεία κανονικά η να πάρω αλλο φαρμακο?

Κάνε ένα κόπο και συμπλήρωσε τη φόρμα ασθενειών και βάλε αν μπορείς και φωτογραφίες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ασπρα στίγματα στο σώμα των ψαριών.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:120
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Eheim 2012 (εσωτερικο)
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 5 χρόνια τρέχει το ενυδρείο.
- Ψάρια (είδη και αριθμός):8. 2 gourami, 2 clown, 2 ramirez ballon, 2 δεν θυμαμαι το ονομα τους
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):2 φορές τη μέρα τάισμα, αλλαγή νερού 1 φορά την βδομάδα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:7
- KH:10
- GH:10
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):
- ΝΟ2 (νιτρώδη):0
- ΝΟ3 (νιτρικά):0
- Θερμοκρασία:25-26
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:
-Strips:ναι
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού:
- Ιστορικό Ψαριού:
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Τρώνε κανονικά, κινητηκότητα κανονική
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Καμια ασθένεια εως τώρα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:Sera octapur
-Δοσολογία: την αναγραφόμενη
-Χρόνος Χρήσης: 7 μερες
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)
1. (img) ...photo1... (/img)
2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

καλησπερα,και γω νεος ειμαι φιλε μου και ενω εδω και ενα μηνα το στρωνω(99λτρ)εβαλα για ερχη βεβαια εναγνοιας μου,μετα απο 5 μερες με χρυσοψαρα στο ενυδρειο μου,τα εβγαλα και εβαλα 2 silver shark και 4 red zebra danio!στην 25 μερα το silver shark το ενα εβγαλε στιγματα ασπρα και την εψαξα λιγο,κανοντας ερωτησεις σε διαφορα pet aquariums και οι απαντησεις που πηρα(οι κοινες δλδ.)ηταν octapur καθε τρτη μερα για 7 μερες,bacto active καθε μερα,με δοσολογια συσκευασιας,για 7 ημερες και στους 30 βαθμους το θερμομετρο!Για φωτισμο δεν με ειπε κανεις τιποτα!βεβαι ελενξα και το νερο μου!το καρχαριακη δεν το προλαβα γιατι απο την πρωτη μερα της θεραπειας μου εφυγε,οποτε προφανως σαν νεος δεν το προλαβα!Μακαρι να σε βοηθησα καπως,αν και εγω τωρα ειμαι στην 5η μερα θεραπειας,και την συνεχιζω και ασ μην εχουν κολλησει τα αλλα ψαρακια μου(γλυκου νερου)τωρα αν θες να με πεις τιποτα και συ που μπορει να κανω λαθος η κατι εξτρα.....,δεκτο εννοειτε!Χαρηκα

Αν και δεν είναι καθαρές οι φωτογραφίες , πράγματι δείχνουν για Ick .

Ανέβασε τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς και ενημέρωσέ μας .

Eιναι η πρωτη φορα που γραφω στις ασθενειες,καθως υπαρχουν ανθρωποι πολυ πιο εμπειροι απο μενα να γραψουν,αλλα φιλε μου πιστευω πως το ectopur δεν κανει κατι στην περιπτωση σου απο μονο του.Sera costapur θα επρεπε να χρησιμοποιησεις.Και το ectopur συμπληρωματικα ωστε να βοηθησει για καλυτερες συνθηκες και οξυγονωση του νερου.Ψαχνοντας βρηκα αυτο....

https://www.sera.de/gr/sera-servicewelt/sera-interaktiv/faq/haeufig-gestellte-fragen/article/dosierung-von-sera-ectopur.html

Η καποιο σκευασμα για το ick καποιας αλλης εταιριας.

Ναι συγγνώμη το costapur χρησιμοποιώ... Παντός σήμερα είχα μια απώλεια.... Το πρόβλημα είναι με τα φυτά τα οποία έχουν λιώσει ααπό την ζέστη...

Με φάρμακο ή χωρίς φάρμακο ;

Εαν η βελτίωση οφείλεται στη θερμοκρασία μη βάλεις φάρμακο .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...