Jump to content

Recommended Posts

Οχι βρε δεν αδικω κανεναν λεω οτι και εμπειροι με παρομοια περιστατικα δεν μπορεσαν να γλυτωσουν την καταληξη ποσο μαλλον εγω ως αρχαριος.Το ψαρι ουτε μπορει να μιλησει να μας πει τι εχει ουτε εξεταση μπορουμε να κανουμε.Προσπαθουμε με τα συμπτωματα να μαντεψουμε αλλα οταν υπαρχουν συμπτωματα τις περισσοτερες φορες ειναι πλεον αργα.

Ξανα ευχαριστω οσους συμμετεχουν σε τετοια θεματα που εχουν να κανουν με αρρωστιες,ειναι πολυ σημαντικη καθε βοηθεια και ανεβαζουν το επιπεδο του forum.(σε καποιο αλλο δεν πηρα ουτε μια απαντηση)

:thumbup:

....................Προσπαθουμε με τα συμπτωματα να μαντεψουμε ..............

Και απ το ιστορικό του ενυδρείου και των ψαριών .

Γενικά η σωστή συμπλήρωση ολόκληρης της φόρμας είναι το 25% της διάγνωσης .

Ένα 25% είναι η εμπειρία του χομπίστα στο ενυδρείο του και κατα πόσο θα καταφέρει να δώσει όλα τα στοιχεία που μπορεί να εμπλέκονται στο πρόβλημα .

Αλλο ενα 25% είναι η εμπειρία αυτού που αναλαμβάνει να κάνει την ανίχνευση και να δώσει τη κατεύθυνση της θεραπείας . ( Εδω να πω και ενα παράπονο δικό μου , επειδή ως συνήθως σε αυτό φόρουμ εγω δίνω τη κατεύθυνση της θεραπείας και γράφω , φάρμακο τάδε .... άνοιξε κι εσύ το φυλλάδιο με τις οδηγίες και διάβασε πως θα το χειριστείς ή ας μπεί κάποιος άλλος ( που ξέρει ) στο θέμα να εξηγήσει το τρόπο χειρισμού του φαρμάκου , πριν , κατα και μετά τη θεραπεία . Πολλές φορές δεν απαντώ γιατί δεν έχω το χρόνο για να μπώ σε μια τέτοια διαδικασία . )

Και τέλος άλλο ένα 25% είναι άλλοι παράγοντες που μόνο ένας ιχθυοπαθολόγος με την ομάδα του μπορεί να δώσει απαντήσεις .

Απο εκεί και πέρα για τη θεραπεία είναι 100% στο χέρι του χομπίστα για το πόσο σύντομα θα αντιδράσει και το τρόπο που θα χειριστεί τη θεραπεία , καθώς και τι πληροφορίες θα μεταφέρει κάθε 12ωρο για ότι βλέπει .

Να γιατι χρειαζεται η εμπειρια! Σημερα παρατηρησα οτι απο το ψαρακι  λειπουν τα μουστακακια τα μακρυα.Εχει μονο τα κοντα(φαινεται και στις φωτο στη αρχη).Παιζει να τα εχασε με την ασθενεια? Ειναι στα συμπτωματα? Οταν τα ειχα αγορασει ηταν ενα χωρις μουστακια και δεν μεγαλωνε μεχρι που πεθανε μαλλον απο ατροφια.Τοτε τα ειχα παρατηρησει ενα ενα και τα υπολοιπα ηταν ενταξει.Αρα και αυτο καποια στιγμη ειχε μουστακια.Αυτα απο τα λιγα που ξερω δεν ξαναβγαινουν αρα θα παει οπως το αλλο

..... Σημερα παρατηρησα οτι απο το ψαρακι  λειπουν τα μουστακακια τα μακρυα...............

Εδω δουλεύει καλύτερα το Bactopur direct , αν και δεν γνωρίζω αν το metroplex έχει κι άλλες δραστικές ουσίες εκτός τη μετρονινταζόλη που θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά μας .

Βέβαια εφ όσων έγινε 48ωρη χρήση του Bactopur , πιστεύω οτι ίσως να πρόλαβε να κάνει δουλειά .

• 2 weeks later...

Παιδια το ψαρακι τερμα  :rip_1: Εχω ξαναχασει ψαρακι στα καλα καθουμενα χωρις να υπαρχει εμφανη αιτια αλλα με αυτο το ψαρακι δεθηκα πολυ κατα την διαρκεια της θεραπειας και στεναχωρηθηκα οσο κανενα αλλο.Ειχα φτασει σε σημειο να το ταιζω στο στομα και να ξυπναω το βραδυ να δω αν ζει.Εχω και τις τυψεις μηπως δεν εκανα κατι σωστα,αλλαξα και θεραπεια.....τεσπα προχωραμε και ευχομαι σε ολους υγεια για μας και τα ψαρακια μας και μακρυα απο τετοιες εμπειριες

• Like 1

Δυστυχως συμβαινουν και αυτα.

Send from the heart of the Amazonas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...