kosmas 4 Μαρτίου 2016 #1 Share 4 Μαρτίου 2016 Καλημερα σας! Εχω αυτο το cory αρρωστο.Τα ματια του οπως βλεπετε στην φωτο εχουν πρηστει - Λίτρα:11ο- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):Fluval 306 με τα σφουγγαρια του και φουλ βιολογικο- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):5 μηνες,απο τα πρωτα ψαρια που μπηκαν- Ψάρια (είδη και αριθμός):9 cory,20 cardinal,2 ramirezi,2 sp3- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 2 φορες την μερα,αλλαγη νερου Κυριακη 40%ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:6,5- KH:8- GH:11- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):10- Θερμοκρασία:ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:sera-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:corydoras julli- Ιστορικό Ψαριού:αγορασμενο 5 μηνες- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):πρησμενα ματια- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:οχιΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:--Δοσολογία:--Χρόνος Χρήσης:--Αναλυτική περιγραφή:-ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:Μετακινητε ελαχιστα και δεν φοβατε(στον κοσμο του).Βαζω το χερι κοντα χωρις να το ακουμπισω και δεν φευγει.Μηπως δεν βλεπει.Επισης δεν τρωει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #2 Share 4 Μαρτίου 2016 Γενικα ειναι πρησμενο. Μπορεις να το βγαλεις; Τι θερμοκρασια εχεις; Ποσο καιρο δεν τρωει και τι ταιζεις; Και κατι ακομη, εισαι σιγουρος για μετρησεις kh και gh και ph; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 4 Μαρτίου 2016 θερμοκρασια 26.Μετρησεις εκανα προχτες με υγρα sera.Χτες το παρατηρησα.Δεν εφαγε χτες το βραδυ ουτε σημερα το πρωι.Γενικος δεν πολυκινητε.Δεν μπορω να το βγαλω αλλα αν χρειαστει να παω να παρω ενα ενυδρειακι για θεραπεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #4 Share 4 Μαρτίου 2016 Σκεφτομαι δυο πραγματα. α) Να ειναι σε φαση γεννας και να μην μπορει να γεννησει. Γιαυτο ρωταω τι ταιζεις. β) Dropsy και ισως να παμε σε bactopur. Dωσε μου λιγο χρονο και παρακολουθα το. Αν μπορεις, βγαλτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 4 Μαρτίου 2016 Πες μου μονο το ενυδρειακι που θα παρω επειδη θα εχει της πλακας φιλτρο,κανει για καραντινα?Να βαλω αεραντλια και νερο απο το ενυδρειο?Αν χωραει να βαλω και λιγο βιολογικο υλικο απο το φιλτρο μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #6 Share 4 Μαρτίου 2016 Εχεις γεννηστρα πλαστικη που μπαινει στο ενυδειο; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #7 Share 4 Μαρτίου 2016 Εχω γεννηστρα με σιτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #8 Share 4 Μαρτίου 2016 Βαλτο εκι και μεσα στο ενυδρειο. Αν παμε σε φαρμακο, θα το παιρνεις, θα το κανεις μπανια και υστερα θα το ξαναβαζεις εκει. Αυτο για να μην χρειαστει να ριξουμε σε ολο το ενυδρειο αφενος και αφετερου για να μην το κυνηγας συνεχως. Βαλτο εκει προς το παρον και δωσε μου λιγο χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #9 Share 4 Μαρτίου 2016 (edited) Tελικα δεν μου απαντησες τι τρωει. Bιταμινες ριχνεςι καθολου; Και πες μου σε παρακαλω αν εχεις co2 εκει μεσα. Έγινε επεξεργασία 4 Μαρτίου 2016 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #10 Share 4 Μαρτίου 2016 Οσες φορες ριχνω στικς ειδικα για γατοψαρα δεν τα τρωνε.Φλεικς που ριχνω γενικα για ολα αυτα τρωει.Μια φορα την εβδομαδα τους βαζω κατεψυγμενη δαφνεια.Αλλα τα κορυ συνεχεια απο κατω οτι πεσει τρωνε.Δεν πανε ποτε οταν ριχνω να ορμηξουν.Εχω μπουκαλα co2.Δεν εχω δωσει ποτε βιταμινες Να του δωσω και χωρο και χρονο(αν εχει) και αν χρειαζετε καραντινα να παρω.Καταλαβαινεις αν ειναι θυληκο?Εχει πιθανοτητες να μην ειναι dropsy.δεν εχει σηκωμενα λεπια παντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #11 Share 4 Μαρτίου 2016 Λοιπον τωρα ειμαι εδω. Πιθανοτατα βακτηριακη μολυνση φιλαρακι. Κακη διατροφη, κακες συνθηκες νερου κτλ. Παρε bactopur direct και ξεκινα μπανια για μιση ωρα. Εννοειται το μπανιο σε αλλο δοχειο. Ξεκινας και βιταμινες και ταισμα με τροφες πλουσιες σε βιταμινες για να ενισχυσουμε το ανοσοποιητικο. Ταισμα με ταμπλετες το βραδυ με κλειστα τα φωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #12 Share 4 Μαρτίου 2016 Οταν λες μπανιο τι εννοεις,Το βαζω το ψαρι σε ενα μπολ και του ριχνω πανω του?Συγνωμη κι'ολας αλλα ειμαι ασχετος.Μπορεις να μου προτεινεις βιταμινες και τροφη σε καποια μαρκα να παω να τα παρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 4 Μαρτίου 2016 #13 Share 4 Μαρτίου 2016 Να κανω μια αφελη ερωτηση;Μηπως βαλε-βγαλε για του κανει μπανιο παει απο στρες αδιαβαστο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #14 Share 4 Μαρτίου 2016 Να κανω μια αφελη ερωτηση;Μηπως βαλε-βγαλε για του κανει μπανιο παει απο στρες αδιαβαστο; Σταυρο, σιγουρα θα υπαρξει στρες αλλα δεν θελουμε να βαλουμε το φαρμακο στο ενυδρειο και με τα μπανια επιτυγχανουμε μεγιστη αποδοση. Επισης με το να το εχει στην γεννηστρουλα, δεν θα χρειαζεται να το κυνηγαει κι ετσι επιτυγχανουμε το ελαχιστο δυνατο στρεσαρισμα. Κωσμα, Το βαζεις σε ενα μπολακι μικρο. Ενα λιτρο βρε παιδι μου και προσθετεις οσο σου λενε οι οδηγιες. Προσεξε ομως να μην υπαρβαλεις γιατι μπορει να εχουμε αλλα αποτελεσματα. Βιταμινες εγω χρησιμοποιω της sera fishtamin. Απο τροφες, παρε οποιες θες. Ocean nutrition, sera, tetra κτλ. Μην αγχωνεσαι για το αν εισαι ασχετος η οχι. Γιαυτο υπαρχει το φορουμ. Επισης κοιτα λιγο ξανα σε παρακαλω τις μετρησεις σου σε ph, gh και kh! Δεν μου πολυκολλανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 4 Μαρτίου 2016 #15 Share 4 Μαρτίου 2016 Σταυρο, σιγουρα θα υπαρξει στρες αλλα δεν θελουμε να βαλουμε το φαρμακο στο ενυδρειο και με τα μπανια επιτυγχανουμε μεγιστη αποδοση. Επισης με το να το εχει στην γεννηστρουλα, δεν θα χρειαζεται να το κυνηγαει κι ετσι επιτυγχανουμε το ελαχιστο δυνατο στρεσαρισμα. Θοδωρη το καταλαβα γιατι το προτεινες αλλα επειδη την ειχα πατησει παλαιοτερα για αυτο εκανα την παρεμβολη. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #16 Share 4 Μαρτίου 2016 Οι μετρησεις γιατι δεν σου κολλανε?Σχεδον ιδιες με το νερο βρυσης αν εξαιρεσεις το ph που επεσε λογω co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 4 Μαρτίου 2016 #17 Share 4 Μαρτίου 2016 Οι μετρησεις γιατι δεν σου κολλανε?Σχεδον ιδιες με το νερο βρυσης αν εξαιρεσεις το ph που επεσε λογω co2 Αστο να γινει καλα το ψαρακι και θα το συζητησουμε μετα. Μην σπαμαρουμε τωρα εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 4 Μαρτίου 2016 #18 Share 4 Μαρτίου 2016 Εγω δεν ξέρω να σε συμβουλέψω, ειναι όμως τόσο όμορφο ψάρι.... Εύχομαι γρήγορα περαστικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #19 Share 4 Μαρτίου 2016 Ευχαριστω Σουλακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #20 Share 4 Μαρτίου 2016 Λοιπον τωρα ειμαι εδω. Πιθανοτατα βακτηριακη μολυνση φιλαρακι. Κακη διατροφη, κακες συνθηκες νερου κτλ. Παρε bactopur direct και ξεκινα μπανια για μιση ωρα. Εννοειται το μπανιο σε αλλο δοχειο. Ξεκινας και βιταμινες και ταισμα με τροφες πλουσιες σε βιταμινες για να ενισχυσουμε το ανοσοποιητικο. Ταισμα με ταμπλετες το βραδυ με κλειστα τα φωτα. Φτανει η συσκευασια με 8 ταμπλετες? Ποσες μερες θελει μπανια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 4 Μαρτίου 2016 #21 Share 4 Μαρτίου 2016 Φτανει η συσκευασια με 8 ταμπλετες? Ποσες μερες θελει μπανια? Καλησπέρα Κοσμά. Τα μπάνια καλύτερα να τα κάνεις σε μεγαλύτερο δοχείο του ενός λίτρου έτσι ώστε να ξέρεις ακριβώς την δοσολογία του Bactopur σε συνδυασμό με τον όγκο του δοχείου που θα το βάλεις. Στο 1 λίτρο όπως υπώθηκε μπορεί να γίνει άθελα σου υπερδοσολογία και να "κάψεις¨το ψάρι. Θα σε συμβούλευα να το κάνεις σε 10 λίτρα νερό με την αντίστηχη δοσολογία bactopur και ΠΑΝΤΑ με μιά αεραντλία μέσα για όσο έχεις το ψάρι εκεί. Ενημέρωσε μας με το αποτέλεσμα καιρώρα άν έχεις κάποια αποροία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #22 Share 4 Μαρτίου 2016 Ευχαριστω πολυ! Καπου διαβασα για 1 ταμπλετα σε 2 λιτρα νερο και το ψαρι 30 λεπτα μεσα και μετα ξανα στο ενυδρειο.Αυτο που λετε εσεις για 10 λιτρα ειναι για περισσοτερη ωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Μαρτίου 2016 #23 Share 4 Μαρτίου 2016 Λοιπον τωρα ειμαι εδω. Πιθανοτατα βακτηριακη μολυνση φιλαρακι. Κακη διατροφη, κακες συνθηκες νερου κτλ. Παρε bactopur direct και ξεκινα μπανια για μιση ωρα. Εννοειται το μπανιο σε αλλο δοχειο. Ξεκινας και βιταμινες και ταισμα με τροφες πλουσιες σε βιταμινες για να ενισχυσουμε το ανοσοποιητικο. Ταισμα με ταμπλετες το βραδυ με κλειστα τα φωτα. Κανονικά θέλει για 8 ημέρες . Τη δοσολογία θα την υπολογίσεις σύμφωνα με το δοχείο που θα χρησημοποιήσεις και επειδή φαντάζομε οτι θα είναι μικρό , υπολογίζω κάθε χάπι να το σπάσης στα 4 για τέσσερης μέρες . Πράγματι το ψάρι θα στρεσαριστεί , πράγματι η χρήση του φαρμάκου αυτού στο ενυδρείο θα πρέπει να γίνετε αν είμαστε σίγουροι 100% για τη διάγνωση . Το θέμα όμως είναι οτι δεν είμαστε σίγουροι αν είναι ιογενείς ή βακτιριακής αιτιολογίας η ασθένεια . Θα μπορούσαμε να δώσουμε μόνο βιταμίνες με καλή διατροφή και ότι γίνει .... το ότι όμως έχουν πεταχτεί τα μάτια , μας κάνει να θέλουμε να γίνει κάτι σύντομα . Ορθά ο Sturm το σκέφτηκε ( κατ εμέ ) και έδωσε αντιβίωση στις συμβουλές του . Απο εκεί και πέρα είναι θέμα και απόφαση του kosmas αν θα ακολουθήσει τις συμβουλές και με πιο τρόπο θα χειριστεί τη κατάσταση με όσο γίνεται λιγότερο στρεσάρισμα του ψαριού . Υγ. Εννοείται οτι νερό παίρνουμε απ το ενυδρείο που πρώτα έχουμε διαλύσει το φάρμακο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Μαρτίου 2016 #24 Share 4 Μαρτίου 2016 ....................... Θα σε συμβούλευα να το κάνεις σε 10 λίτρα νερό με την αντίστηχη δοσολογία bactopur και ΠΑΝΤΑ με μιά αεραντλία μέσα για όσο έχεις το ψάρι εκεί. ...................... To 1/4 της ταμπλέτας στα 10 λίτρα μια χαρά είναι για μισή ώρα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 4 Μαρτίου 2016 Author #25 Share 4 Μαρτίου 2016 Σταματη ευχαριστω πολυ! Παντως επειδη θα επαιρνα ενα ενυδρειακι για καραντινα αν ειναι καλυτερα να το παρω απο τωρα και να το εχω εκει μεσα το ψαρακι να μην στρεσαρεται.Αλλα θα θελει αλλη δοσολογια.Μαλλον καλυτερο και πιο γρηγορο αποτελεσμα ειναι το μισαωρο μπανιο ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος