nicpapa 2 Μαρτίου 2016 #1 Share 2 Μαρτίου 2016 Μιας και ειμαι ασχετος εγω με τα ψαρια αυτα . για πειτε προτασεις για 100 λιτρα ενυδρειο. Δεν ειναι για εμενα αλλα για ενα φιλο. Το ενυδρειο τωρα τρεχει με πλατυ και φυτα . Αυτα θα φυγουν και θα μπει αμμος και πετρες. Το ενυδρειο εχει διαστασεις 80*40*30 . 40 το υψος. Απο φιλτρανση ενα eheim eco pro 2036, θερμοστατες κτλ. Νερο δικτυου 24 gh 22 kh , υπαρχει και οσμωση αν χρειαστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 2 Μαρτίου 2016 #2 Share 2 Μαρτίου 2016 Τοσο σκληρο νερο ρε συ? Ειναι σιγουρο αυτο? Εγω θα το εκανα ταγκανικα με καποιο ειδος κοχυλοψαρου.Εχουν παρα πολυ ενδιαφεδον αυτα τα ψαριαα.Ο τροπος που προστατευουν την αποικια καθως μεγαλωνουν,οι κοινωνικες σχεσεις που αναπτυσουν,το σκαψιμο και η διαρυθμιση του χωρου οπως τους αρεσει ειναι κατι πολυ ενδιαφερον για καποιον να τα παρακολουθει. Μετα θα μπορουσε να βαλει και καποιο julidochromis αλλα με επιφυλαξη.Θα πρεπει να γεμισει το ενυδρειο πετρες και οταν χρειαστει να βγουν οι γεννες θα ειναι δυσκολο.Αν δεν απομακρυνθουν οι γεννες θα εχει συντομα προβλημματα οποτε η πρωτη επιλογη ειναι και η καλυτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 2 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 2 Μαρτίου 2016 Τοσο σκληρο νερο ρε συ? Ειναι σιγουρο αυτο? Εγω θα το εκανα ταγκανικα με καποιο ειδος κοχυλοψαρου.Εχουν παρα πολυ ενδιαφεδον αυτα τα ψαριαα.Ο τροπος που προστατευουν την αποικια καθως μεγαλωνουν,οι κοινωνικες σχεσεις που αναπτυσουν,το σκαψιμο και η διαρυθμιση του χωρου οπως τους αρεσει ειναι κατι πολυ ενδιαφερον για καποιον να τα παρακολουθει. Μετα θα μπορουσε να βαλει και καποιο julidochromis αλλα με επιφυλαξη.Θα πρεπει να γεμισει το ενυδρειο πετρες και οταν χρειαστει να βγουν οι γεννες θα ειναι δυσκολο.Αν δεν απομακρυνθουν οι γεννες θα εχει συντομα προβλημματα οποτε η πρωτη επιλογη ειναι και η καλυτερη. Τοσο σκληρο νερο εχουμε εδω.. Για κοχυλοψαρα ποια λες? Εχω δει κατι στησιματα οπου βαζουν μεσα κοχυλια. Αυτα ειναι αναγκαια? Οι πετρες δεν μπορουν να τα καλυψουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 2 Μαρτίου 2016 #4 Share 2 Μαρτίου 2016 Τοσο σκληρο νερο εχουμε εδω.. Για κοχυλοψαρα ποια λες? Εχω δει κατι στησιματα οπου βαζουν μεσα κοχυλια. Αυτα ειναι αναγκαια? Οι πετρες δεν μπορουν να τα καλυψουν? Ναι είναι αναγκαία, είναι το φυσικό σπίτι τους.Μπορείς να βάλεις και κάποιες πλακέ κατά προτίμηση πέτρες, θα δεις ότι θα σκάψουν από κάτω τους.Θα προτιμήσουν όμως τα κοχύλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 3 Μαρτίου 2016 #5 Share 3 Μαρτίου 2016 Εγω εχω τα neolamprologus similis και με βαση την εμπειρια μου με αυτα οι πετρες δεν χρησιμευουν.Εχω γεμισει ολο τον βυθο κοχυλια μονο μιας και ειναι 60αρι το ενυδρειο.Καθε θυληκο χρειαζεται μια περιοχη με τουλαχιστον 10 κοχυλια τα οποια τα σκαβει γυρω γυρω και πεφτουν μεσα μεχρι να καλυφθουν και να φαινονται μονο οι τρυπες.Σε ενυδρειο απο 60 μεχρι 100 λιτρα δεν θα εβαζα πετρες γιατι θα εχανα πολητιμο χωρο.Ισως σε μεγαλυτερο ενυδρειο οπως λεει ο Δημητριος να εβαζα καποιες για ντεκορ.Και για να καταλαβεις ποσο γρηγορα γεμησε το ενυδρειο φαντασου οτι ξεκινησε να τρεχει με ενα ζευγαρι και εχω αυτη τη στιγμη 20 ψαρια μεσα,συν καμια 12αρια που εχω δωσει και ψηνομαι να τα παω σε διπλασιο ενυδρειο καποια στιγμη.Γι'αυτο δεν θα προτεινα πετρες,καλυτερα διαθεσιμος μελλοντικα ελευθερος χωρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 3 Μαρτίου 2016 #6 Share 3 Μαρτίου 2016 (edited) https://www.flickr.com/photos/fishwhisperer/3821075948 Εδώ έχουμε μια εικόνα από τον βιότοπο των μουλτις Είχα σε 60αρι,φυσικά πάρα πολλά κοχυλια, σε στρώματα θα έλεγα. Τα έθαψαν, τα ανακατεψαν, άλλα φαινόταν λίγο, αλλα θαφτηκαν τελείως στην άμμο. Γενικά έκαψαν πολύ και διαμόρφωσαν τον χώρο όπως τα βόλευε. Είχα κ 2 πλακέ πέτρες, που κ κάτω από αυτές έσκαψαν κ έμπαιναν. Φυσικά προτιμούσαν τα κοχύλια τους συνήθως. Είναι ωραίες φάτσες κ έχει πλάκα όταν τα βλέπεις να σκάβουν, να παίρνουν την άμμο στο στόμα τους κ να την φτύνουν στην φωλιά του άλλου Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2016 - DIMITRIOS 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 3 Μαρτίου 2016 #7 Share 3 Μαρτίου 2016 Αν θελεις μπορεις να βαλεις και altolamprologus compressiceps... και αρσενικο με 2-3 θηλυκα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3 Μαρτίου 2016 #8 Share 3 Μαρτίου 2016 Μιας και ειμαι ασχετος εγω με τα ψαρια αυτα . για πειτε προτασεις για 100 λιτρα ενυδρειο. Δεν ειναι για εμενα αλλα για ενα φιλο. Το ενυδρειο τωρα τρεχει με πλατυ και φυτα . Αυτα θα φυγουν και θα μπει αμμος και πετρες. Το ενυδρειο εχει διαστασεις 80*40*30 . 40 το υψος. Απο φιλτρανση ενα eheim eco pro 2036, θερμοστατες κτλ. Νερο δικτυου 24 gh 22 kh , υπαρχει και οσμωση αν χρειαστει. http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CF%87%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-tanganyika/#entry550987 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος