kosmas 2 Μαρτίου 2016 #1 Share 2 Μαρτίου 2016 Καλησπερα σας.Απο χτες εχει θολωσει το ενυδρειο μου.Τι μπορει να προκαλεσει θολουρα? Μηπως που ξεκινησα προγραμμα λιπανσης της seachem,καποιο ειδος αλγης? Η θολουρα ειναι λευκη δεν ξερω αν καταλαβαινεται απο τις φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 2 Μαρτίου 2016 #2 Share 2 Μαρτίου 2016 Έχεις κάνει παρουσίαση του ενυδρείου σου να το δούμε κάπου αναλυτικά. Πολύ ωραίο. Για τη θολούρα δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 2 Μαρτίου 2016 Author #3 Share 2 Μαρτίου 2016 Εχω εδω http://www.aquazone.gr/forums/topic/102578-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-110-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%B1/ αλλα μην δεις την αρχη.Προς το τελος πηγαινε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Μαρτίου 2016 #4 Share 2 Μαρτίου 2016 Κοσμά μέτρησε αμμωνία για αρχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 2 Μαρτίου 2016 Author #5 Share 2 Μαρτίου 2016 Μετρησα τα παντα.Ολα φυσιολογικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Μαρτίου 2016 #6 Share 2 Μαρτίου 2016 Yπάρχει η περίπτωση του bacterial bloom. Είναι άσπρη η θολούρα; Eπίσης μήπως έριξες κάτι; Το οτιδήποτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 2 Μαρτίου 2016 Author #7 Share 2 Μαρτίου 2016 Ασπρη σαν ομιχλη.Ριχνω λιπασματα της seachem απο την περασμενη βδομαδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Μαρτίου 2016 #8 Share 2 Μαρτίου 2016 Τα λιπάσματα δεν νομίζω να μπορούν να το κάνουν αυτό εκτός από τα φωσφωρικά της seachem που είχα διαβάσει πως θολώνουν το νερό. Αν είναι bacterial bloom θα πρέπει να μειώσεις τα οργανικά σου. Λίγη τροφή δηλαδή. Οι αλλαγές νερού δεν το βοηθάνε απαραίτητα , μπορεί αντιθέτως να βοηθήσουν αυτό να αναπαράγεται και να θολώνει περισσότερο. Για αρχή κάνε αλλαγή νερού σχετικά μεγάλη. Αν το νερό ξεθολώσει φταίει κάτι που ρίχνεις , αν όχι το κοιτάμε για κάτι άλλο. Όλα αυτά ισχύουν σε περίπτωση που δεν έχεις ανακατέψει εσύ πχ τον βυθό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Μαρτίου 2016 #9 Share 2 Μαρτίου 2016 Κοσμα τι φιλτρανση εχεις και τι υλικα εχεις μεσα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 2 Μαρτίου 2016 Author #10 Share 2 Μαρτίου 2016 φιλτρο εχω το fluval 306 και εχω μεσα τα σφουγγαρια του τα ασπρα στην καθετη στηλη και τους 3 καδους γεματους μακαρονια της fluval και ενεργειακο βαμβακι πριν την κεφαλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Μαρτίου 2016 #11 Share 2 Μαρτίου 2016 Αν οντως ισχυει κατι τετοιο θα εχει και θεματα με την οξυγονωση του ενυδρειου... Δυσκολο παντως για την γνωστη βακτηριακη εξαρση με τοσο βιολογικο υλικο... Κοιτα μηπως εχει σαπισει καμμια ριζα πουθενα και δεν το εχεις δει... Και οσο και αν σου φαινεται αλλοκοτο .. Αν επιμηνει αν θες και μπορεις και εχεις ριξε λιιιιγα βακτηρια μεσα στον καδο του φιλτρου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 2 Μαρτίου 2016 Author #12 Share 2 Μαρτίου 2016 Εχω βακτηρια.Να τα ριξω μεσα στο φιλτρο? Δεν καταλαβα αυτο με την οξυγονωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Μαρτίου 2016 #13 Share 2 Μαρτίου 2016 Εχω βακτηρια.Να τα ριξω μεσα στο φιλτρο? Δεν καταλαβα αυτο με την οξυγονωση. Οχι ακομα περιμενε να δεις πως θα κυλισει με τις αλλαγες και αν βρεις κατι σαπιο που επιβαρυνε το νερο σου... Αν οντως ισχυει και υπαρχει βακτηριακη εξαρση θα υπαρχει ελειψη οξυγονου.... Αν διαβασεις το bacterial bloom θα καταλαβεις γιατι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 2 Μαρτίου 2016 Author #14 Share 2 Μαρτίου 2016 Να βαλω μια αεραντλια ετσι να υπαρχει και να ταιζω μια φορα απο λιγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 2 Μαρτίου 2016 #15 Share 2 Μαρτίου 2016 Απο οτι ειδα στην παρουσιαση εχεις αναταραξη οποτε (μαλλον) δεν θα εχεις θεμα οξυγονου... Αν δεις τα ψαρια να δυσχεραινουν τοτε ανοιξε την αν και co2 και αεραντλια ειναι ασυμφορα... Αρχικα ομως οπως σου ξαναεγραψα κανε εναν ελεγχο στο ενυδρειο... Μετα προσπαθησε να το ελεγξεις με αλλαγες και μετρημενα ταισματα και μετα ενεργησε σαν να υπαρχει βακτηριακη εξαρση (δηλαδη ενυσχηση ουσιαστικα της βιολογιας του φιλτρου).... Ετσι τουλαχιστον και με αυτη την σειρα θα ενεργουσα στο δικο μου ενυδρειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 2 Μαρτίου 2016 Author #16 Share 2 Μαρτίου 2016 Μηπως χρειαζεται να βγαλω λιγο βιολογικο υλικο και να προσθεσω καινουργιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 2 Μαρτίου 2016 #17 Share 2 Μαρτίου 2016 Μηπως χρειαζεται να βγαλω λιγο βιολογικο υλικο και να προσθεσω καινουργιο? Όχι Κοσμά , ούτε καν. Ολοκαίνουργιο είναι το βιολογικό σου. Κοίταξε να δεις και εμένα θολό ήταν 1 μήνα και έψαχνα να βρω τι παίζει. Καθαρίζει μόνο του σιγά σιγά. Εφ'όσον δεν έχεις αμμωνία και τα ψάρια είναι ασφαλή κάνε αλλαγές και θα δεις πως θα ισιώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 3 Μαρτίου 2016 #18 Share 3 Μαρτίου 2016 Να βαλω μια αεραντλια ετσι να υπαρχει και να ταιζω μια φορα απο λιγο? Βαλε γιατι εαν ειναι bacterial bloom χρειαζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 3 Μαρτίου 2016 #19 Share 3 Μαρτίου 2016 (edited) Μετρησα τα παντα.Ολα φυσιολογικα. ντρικα συνεχιζεις να μετρας 0 η εχεις ? αν ειναι απο bacterial το θολωμα με λιγα βακτηρια η μπολι θα στρωσει,δεν μυριζει το ενυδρειο ετσι? παντως να εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου την λεξη κυανοβακτηριο, ελπιζω να μην ειναι κατι τετοιο Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2016 - dimos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 3 Μαρτίου 2016 Author #20 Share 3 Μαρτίου 2016 Νιτρικα εχω 10.Μπολι μετα απο 5 μηνες λειτουργειας και φουλ φιλτρανση? Το ενυδρειο μυριζει λιγακι υγρασια-μουχλα Κυανοβακτηριο δεν εχει αλλα συμπτωματα(πρασινιλες)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 5 Μαρτίου 2016 Author #21 Share 5 Μαρτίου 2016 Παιδια το ενυδρειο μου ξεθολοσε τελειως.Μαλλον δεν ηταν bactirial bloom γιατι δεν πειραξα το φιλτρο καθολου.Το μονο που εκανα προσεξα το ταισμα 1 φορα την ημερα και λιγο και σηκωσα την αναταραξη του φιλτρου να κανει κυματακι.Ακουγα βεβαια το πλιτς πλιτς αλλα τουλαχιστον καθαρισε.Παιζει να ηταν κατι πρωτεινικο(εξαρση)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Μαρτίου 2016 #22 Share 5 Μαρτίου 2016 Koσμά και εμένα τώρα έχει θολώσει 2 ημέρες πάρα πολύ και νόμιζα ήταν bloom. Τελικά ήταν ένας συνδιασμός λιπασμάτων (φώσφωρικα και σίδηρος που όταν πέσουν μαζί αληλοεπιδρούν και στο κάνουν ομίχλη :s Είναι διάφορα αυτά που μπορεί να στο θολώσουν. Πρόσεχε και τι ρίχνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 5 Μαρτίου 2016 #23 Share 5 Μαρτίου 2016 Koσμά και εμένα τώρα έχει θολώσει 2 ημέρες πάρα πολύ και νόμιζα ήταν bloom. Τελικά ήταν ένας συνδιασμός λιπασμάτων (φώσφωρικα και σίδηρος που όταν πέσουν μαζί αληλοεπιδρούν και στο κάνουν ομίχλη :s Είναι διάφορα αυτά που μπορεί να στο θολώσουν. Πρόσεχε και τι ρίχνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος