Jump to content

Ασπρα στίγματα στην ουρά και στο σώμα είναι lck ?

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Έχω 3 χρυσόψαρα εδώ και 6 μηνες στο ενυδρείο. Το τελευταίο 20ημερο πήρα και ένα γλείφτη. Χθες παρατήρησα στα χρυσόψαρα ότι έχουν λευκές κηλίδες μόνο στα πτερύγια τους όχι στο σώμα τους. Επίσης μαζέυουν τα πτερύγια κοντα στο σώμα τους και το βράδυ είναι λίγο νωχελικά. 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:                       70 περίπου
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):   έχω ένα εσωτερικό φιλτρο ΕΗΕΙΜ 2008
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): γυρω στα 2 χρονια
- Ψάρια (είδη και αριθμός):  2 χρυσοψαρα και 1 γλειφτης
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): τα ταίζω μερα παρα μερα  με SANYU COLOUR - άλλαζω το 10% του νερού κάθε μήνα με νερό της βρύσης

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:      7,6-8
- KH:        15
- GH:       14-21-14
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):
- ΝΟ2 (νιτρώδη):   100
- ΝΟ3 (νιτρικά):       0
- Θερμοκρασία:    
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:
-Strips:    aqua - quick - test  της eSHa
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού:    Χρυσόψαρα
- Ιστορικό Ψαριού:  τα έχω 6 μήνες χωρίς να πάθουν τίποτα
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):  μειωμένη κινητικότητα
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:  δεν είχα άλλες ασθένειες σε ψαρια ή ενυδρείο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:
-Δοσολογία:
-Χρόνος Χρήσης:
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

post-62127-0-61464600-1456846418_thumb.jpg

post-62127-0-52256000-1456846420_thumb.jpg

post-62127-0-31932700-1456846422_thumb.jpg

post-62127-0-03734100-1456846424_thumb.jpg

Μια φωτογραφία του "γλειφτη" .

Εχεις θερμοστάτη ;

Δεν έχω θερμοστάτη παρήγγειλα όμως έναν σήμερα. Ο γλέιφτης δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει προσβληθεί αν και νομίζω ότι και αυτός έχει στίγματα.

post-62127-0-66843900-1456862694_thumb.jpg

post-62127-0-99610400-1456862947_thumb.jpg

post-62127-0-66020300-1456862949_thumb.jpg

Κανε πιο συχνες αλλαγες νερου αν μπορεις(30%/βδομαδα.

Ο πλακωστομος(γλειφτης)δεν παει με τα χρυσοψαρα λογο θερμοκρασιας κτλ. Εγω θα σου προτεινα faunamor με βιταμινες.Ταισμα δυο φορες τη μερα απο λιγο.

Σορρυ για το αποτομο:):):)

Έγινε επεξεργασία - NikosAthanasiadis

............. Εγω θα σου προτεινα faunamor .......

Γιατί τι βλέπεις ;

Εγω θα σου έλεγα να κάνεις μια καλή αλλαγή νερού και να βάλεις Omnipur και μια και θα πάρεις θερμοστάτη να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς .

όταν λες καλή αλλαγή πόσο εννοείς 30% , 50%?  - έχω παραγγείλει sera costapur και βιταμίνες

δεν μου ειπατε κατι για την ποιοτητα του νερού στο ενυδρείο είναι εντάξει ως προς το ph και τα άλλα?

Ακόμα και 80% αν νομίζεις οτι μπορείς να το διαχειριστής με ασφάλεια .

Το Νο2 100 σίγουρα κάποιο λάθος θα είναι .

Τεστ αμμωνίας έχεις κάνει; Τα νιτρώδη γράφεις ότι είναι 100, αυτό θα σκότωνε και ελέφαντα, έχεις κάνει καποιο λαθος μήπως;

Με συγχωρείτε παιδιά το 100 είναι για το ΝΟ3 το ΝΟ2 είναι 0. Τεστ για αμμωνία δεν έχω κάνει πρέπει ? Το φάρμακο που παρήγγειλα είναι καλό? (sera costapur). Επίσης το καινούργιο νερό πρέπει να το κάνω καμιά επεξεργασία πριν το βάλω στο ενυδρείο? Γιατί ως τώρα βάζω κατευθείαν νερό βρύσης. 

Κανε αλλη μια μετρηση για το no3 γιατι κατι δεν μασ λεσ καλα.αυτο σου επισημαινουν η απο πανω.

Χθες ψόφησε ο γλείφτης και έκανα αλλαγή νερού κατά 50% τα φάρμακα ακόμα δεν ήρθαν. Τα χρυσόψαρα έχουν μια ατονία αλλά τρώνε κανονικά κάθε 2 μέρες που τα ταίζω. Αν μου ψοφήσουν όλα πως να κάνω απολύμανση το ενυδρείο? γιατί δεν βλέπω να τα γλιτώνω. 

Για το 100 δεν μασ απαντησεσ ουτε για το θερμοστατη.

Ξαναέκανα το τεστ και πάλι τα ΝΟ3 βγήκαν 75-100  δεν έχω θερμοστάτη έχω παραγγείλει αλλά δεν έχει έρθει ακόμα

Τα νιτρικα σου ειναι υπερβολικα πολλα κατι πρεπει να κανεισ γι'αυτο.τρια χρυσοψαρα σε 70 λιτρα ειναι πολλα δεν θα απαλαγεισ ευκολα απο τα νιτρικα.πρεπει τουλαχιστον να δωσεισ ενα.αν εχεισ σκοπο να τα κρατησεισ και τα τρια πρεπει να κανεισ αλλαγεσ καθε βδομαδα περιπου 50% και παλι ψηλα νιτρικα θα εχεισ αλλα σιγουρα οχι τοσα πολλα.τα νιτρικα καλα θα ηταν να μην περνανε το 20.

Μια καινούργια φωτογραφία , καθαρή .

το κουτί με τις οδηγίες για το τεστ λέει ότι μέχρι 100 είναι υποφερτό για τα ψάρια εδώ έκανα τεστ στο  νερό  της βρύσης και έχει νιτρικά 10-25 

ποιο καθαρές δεν μπορώ να βγάλω 

post-62127-0-20675200-1457248749_thumb.jpg

post-62127-0-38289100-1457248751_thumb.jpg

post-62127-0-36714400-1457248753_thumb.jpg

post-62127-0-32754300-1457248755_thumb.jpg

Δυστιχώς δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα .

Το Omnipur το έβαλες ;

Στις πρώτες φωτογραφίες που ανέβασες φαίνεται για ικ. Δεν είναι τυχαίο που το παρουσίασαν λίγο μετά την εισαγωγή του πλεκόστομου. Προφανώς και στρεσαρίστικαν με την εισαγωγή του νέου μη συμβατού ψαριού και γι  αυτό το έβγαλαν. Την είχα πατήσει κι εγώ έτσι πριν 1,5 χρόνο που είχα κάνει το ίδιο λάθος. Αλλά τα γλίτωσα με το costapur της sera. 

Στις πρώτες φωτογραφίες που ανέβασες φαίνεται για ικ. ............

Μήπως είναι Οντίνιουμ ;

Σταματη και αυτο παιζει μου φαινεται

Σήμερα επιτέλους ήρθε το φάρμακο και ο θερμοστάτης. Τελικά το μαγαζί δεν έιχε costapur και μου έστειλε το protozin που κάνει και για lck και για Oodiniasis. Ανεβάζω την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς ρίχνω το φάρμακο και ο Θεός βοηθός.

Σήμερα βρήκα το ένα χρυσόψαρο ψόφιο. Αν και τα στίγματα είχαν υποχωρήσει τις τελευταίες μέρες. Έχω για πέμπτη μέρα την θερμοκρασία στους 30 βαθμούς για πόσες μέρες να την κρατήσω σε αυτα τα επίπεδα? Βλέπω ότι τα άλλα δύο χρυσόψαρα ζωήρεψαν και τα στίγματα έφυγαν. Να κάνω και άλλη αλλαγή νερού και πότε?

Το ποιο φάρμακο χρησιμοποίησες και με ποιο τρόπο .

μου σύστησαν το protozin. ΟΙ οδηγίες λένε 1ml για κάθε 10 λίτρα νερό για 3 μέρες συνεχόμενα και μετά την  6η μέρα άλλη μια δόση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...