Jump to content

American Zebra κιχλιδα (Λευκή) Αρρώστια??

Recommended Posts

Παλικάρια εχω ενα θεμα!!
Ο μικρος μου φιλος 9 ετων εβγαλε αυτο στο κουτελο του και το εχει εδω και μια βδομαδα-10 μερες
Ελεγα θα φυγει γιατι ειχε ξαναβγει κατι τετοιο παλια κανα 2-3 φορες και έφευγε σύντομα
Μια βοήθεια παρακαλώ

post-40982-0-69266400-1456774702_thumb.jpg

post-40982-0-14080600-1456774889_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - kotsos24919

Καλησπέρα φίλε.Συμπλήρωσε τη φόρμα έχουμε μια εικόνα του ενυδρείου.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/25739-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82/

Έγινε επεξεργασία - kadmos

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Εχει βγει στο κούτελο του ψαριού ενα κοκκινο και στο κεντρο λευκο στίγμα 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:45
- Φίλτρανση :Σπόγγος και Υαλοβάμβακας 2 δεν θυμαμαι λιτρα ανα ωρα και οξυγονωτής 

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 american zebra Λευκο αρσενικο
- Ρουτίνες :Καθε μερα μια φορα ταισμα οσο για τις αλλαγες νερου το φιλτρο καθαριζεται μια φορα το μήνα και καθηε 10 μερες προστίθενται 4-5 λιτρα νερο με αντιχλωριακο 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: 6.5 
- KH:-
- GH:-
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):-
- ΝΟ2 (νιτρώδη):-
- ΝΟ3 (νιτρικά):-
- Θερμοκρασία:25-26
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:-
-Strips:-
-Ηλεκτρονικά:-

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: κιχλιδα
- Ιστορικό Ψαριού: 9 ετών από γέννα
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (χαμηλή κινητικότητα αλλά τρώει κανονικά):
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ 
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:Δεν χορηγήθηκε φάρμακο
-Δοσολογία:
-Χρόνος Χρήσης:
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:Οι φωτογραφιες ειναι παραπανω σταλμενες
Οσο για gh kh κτλ δεν εχω κανει μετρήσεις τα ενυδρεια τα αφησα απο καιρο πριν αλλα εμεινα με αυτην τη zebra για πολυ καιρο 9 χρονια!!!

Αν γινεται να απαντησει καποιος ομως μην το χασουμε το ψαρι 

Φιλε μου, το οτι δεν απανταει κανεις δεν σημαινει οτι σε γραφουμε. Ισως και να μην εχουμε απαντηση.

Οταν λες ζεμπρα εννοεις τα convict;

Το στιγμα ειναι σαν σπυρακι με αποστημα η απλα ενα δερματικο στιγμα;

Το φιλτρο δεν εχει μεσα βιολογικο υλικο;

Αλλαγες νερου τελικα κανεις η οχι;

Μετησεις με τι κανεις και πως ριχνεις το ph;

Αμμωνια κτλ δεν εχεις μετρησεις;

Η κοιλια του ηταν παντα ετσι φουσκωμενη;

Send from the heart of the Amazonas

Ειναι πληγη φιλε μου που γυρω γυρω ειναι κοκκινη και στο κεντρο ασπρο;;

Γιατι απο φωτο εγω δεν ξεχωριζω τι ακριβως ειναι...

Φιλε μου, το οτι δεν απανταει κανεις δεν σημαινει οτι σε γραφουμε. Ισως και να μην εχουμε απαντηση.

Οταν λες ζεμπρα εννοεις τα convict;

Το στιγμα ειναι σαν σπυρακι με αποστημα η απλα ενα δερματικο στιγμα;

Το φιλτρο δεν εχει μεσα βιολογικο υλικο;

Αλλαγες νερου τελικα κανεις η οχι;

Μετησεις με τι κανεις και πως ριχνεις το ph;

Αμμωνια κτλ δεν εχεις μετρησεις;

Η κοιλια του ηταν παντα ετσι φουσκωμενη;

Ναι οκ απλα ειμαι λιγο αγχωμένος

convict απο οσο ξερω αλλα σε λευκο

σαν σπυρακι το βλεπω και εγω 

οσο για την κοιλια του παντα ηταν φουσκωμένη 

(μετρήσεις εχω να κανω παρα πολλα χρονια)

βιολογια δεν υπαρχει στο φιλτρακι υπηρχε πριν χρονια

αλλαγες νερου κανω διαρκως +5 λιτρα (λογω εξάτμησης του νερου μετα απο 10-15 μερες καθε φορα) 

η αληθεια ειναι οτι το ενυδρειο παει καιρος απο την τελευταια μερα που το καθαρισα ολοκληρο

δεν ξερω τι φαρμακο μπορει να χρειαστω για την αντιμετωπιση αυτου του δερματικου προβληματος ομως

οριστε καποιες αλλες φωτογραφιες πιο καλες...

post-40982-0-36201400-1456931138_thumb.jpg

post-40982-0-31306500-1456931162_thumb.jpg

Φιλαρακι καλησπερα. Αργησα λιγο να το δω. Εχεις καποια εξελιξη;

Το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο και επιβαρρυμενο απο τις ρουτινες σου οι οποιες δεν ειναι σωστες και το ψαρι ειναι πολυ γερικο. Αν βαλουμε φαρμακο ισως να εχουμε αντιθετα αποτελεσματα. 

Εγω θα εκανα το εξης: Κανονικες αλλαγες νερου εβδομαδιαιες και οχι συμπληρωμα νερου γιατι το σκληραινεις παρα πολυ, προσθηκη βιολογιας στο φιλτρο και ισως μελαφιξ!

Παντως να ξερεις το ψαρι ειναι γερικο και αυτο το φουσκωμα στην κοιλια δεν μου αρεσει.

Ενημερωνε με τις εξελιξεις να το δουμε πως παει και καλη τυχη!

Φιλαρακι καλησπερα. Αργησα λιγο να το δω. Εχεις καποια εξελιξη;

Το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο και επιβαρρυμενο απο τις ρουτινες σου οι οποιες δεν ειναι σωστες και το ψαρι ειναι πολυ γερικο. Αν βαλουμε φαρμακο ισως να εχουμε αντιθετα αποτελεσματα. 

Εγω θα εκανα το εξης: Κανονικες αλλαγες νερου εβδομαδιαιες και οχι συμπληρωμα νερου γιατι το σκληραινεις παρα πολυ, προσθηκη βιολογιας στο φιλτρο και ισως μελαφιξ!

Παντως να ξερεις το ψαρι ειναι γερικο και αυτο το φουσκωμα στην κοιλια δεν μου αρεσει.

Ενημερωνε με τις εξελιξεις να το δουμε πως παει και καλη τυχη!

Τελικά υπαρχει θέμα με την κοιλιά φανταζομαι γιατι ακομα να ξεπρηστεί (νομιζα οτι μπορει να ειχε παραφαει αλλα τελικα δεν το ταισα μια μετα και παλι ιδια)

Τωρα βλεπω οτι πανω στη ραχη του (ραχοκοκάλα) να εχει ενα ροζοκοκκινο συνεχες χρωματακι και το κεφαλι του καπως σαν να αίρνει το ιδιο χρώμα και αυτο

το σπιρί επισης ειναι ακομα εκει αλλα εκανα ηδη μια αλλαγη νερου 50% με αντιχλωριακο αλλα αυτο που ειπες ηταν καπως αποτομη και του ηρθε καπως περιεργα...Σκεφτομαι αυριο να κανω ολοκληρωτικο καθαρισμα το ενιδρειο γιατι λόγο φωτισμου εχει πιάσει άλγη...

επησεις το ειχα δει τις προαλλες να ξαπλώνει και να βάζει το κεφαλι του μεσα σε ενα γλαστρακι λες και ηταν ετοιμο να τα τινάξει αλλα 2 μερες περασαν απο τοτε και ακομα ζει(Αλλά επιβραδυμένη  αναπνοη,δεν εχει την ιδια ζωηράδα ,κομμένη ορεξη κλπ) παρολαυτα ερχετε αθε φορα στο τζαμι οταν βαζω το δαχτυλο μου και καθεται δίπλα του 

Εχεις καινουριες φωτο μηπως;

..............Σκεφτομαι αυριο να κανω ολοκληρωτικο καθαρισμα το ενιδρειο γιατι λόγο φωτισμου εχει πιάσει άλγη...

.........................

Ότι χειρότερο αυτή τη στιγμή είναι να καθαρίσεις την άλγη .

Εχεις καινουριες φωτο μηπως;

Ειναι 2 καινουριες και μια παλια να δειτε ποσο ομορφο και κοτσονάτο ηταν πριν 6-7 μηνες  :bow:

(Πάντως εχει κοκκινίσει ολη του η μούρη λες και του ανέβηκε η πίεση)

υαρχει περιπτωση να ειναι καποια μορφη μολυνσης ή καρκίνου λογω ηλικίας κιόλας (εκδηλώθηκε κακός)?

post-40982-0-74324200-1457131170_thumb.jpg

post-40982-0-53525400-1457131236_thumb.jpg

post-40982-0-17983700-1457131247_thumb.jpg

Μου κολλάει θα έλεγα το παρακάτω...Εσας?

Το Dropsy είναι μόλυνση η οποία προκαλείται στα εσωτερικά όργανα του ψαριού, με αποτέλεσμα αν δεν γίνει θεραπεία σε αρχικό στάδιο, αυτά να αρχίσουν να καταστρέφονται.

Εάν υπάρχει βακτηριακή μόλυνση μπορεί να έχει προκληθεί σαν αποτέλεσμα από εσωτερική αιμορραγία του ψαριού και καταστροφή σειράς εσωτερικών οργάνων(Πρήξιμο κοιλιάς)

Τέλος συμπτώματα Dropsy μπορούν να προκληθούν από κακή ποιότητα νερού, απότομες μεταβολές θερμοκρασίας, κακές συνθήκες διαβίωσης του ψαριού ή ακόμα και μετά από ισχυρό στρεσάρισμά του.

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον νερού με αλάτι που θα το προστατέψει από απώλειες άλατος και θα βοηθήσει στην επούλωση ανοικτών πληγών και τέλος θα το προστατέψει από διάφορες δευτερογενείς μολύνσεις. Προσθέστε το νερό ενυδρειακό ή τυροκομικό αλάτι, σε αναλογία 3 γραμμάρια ανά λίτρο νερού.

Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσει ένας κύκλος 2 εβδομάδων (14 ημερών) με χορήγηση διαφόρων αντιβακτηριδιακών (ευρύ φάσμα) που θα δίδονται με την μορφή εμποτισμένων τροφίμων. Δηλαδή θα μουσκέψετε τη τροφή εντός του σκεβάσματος και κατόπιν θα την χορηγείτε.

Υ.Γ. Τα λέπια δεν εχουν πεταχτεί, εξωτρικά φαινεται πολύ καλά (αν εξεραισουμε το σπιρι)...σωτερικα φοβαμαι!!

το σπιρι πιθανοτατα ειναι κατι αλλο.ενασ φιλοσ το ειχε σε ενα χρυσοψαρο 9 χρονων και ψοφησε μετα απο μηνεσ.καρκινωμα μου ειχε πει,δεν ξερω απο που το συμπερανε.

Πάντως σημερα ειναι ακομα πιο αδυναμο και γενικά τη βγαζει στο βυθό (ακουμπάει στον πατώ και αράζει εκεί)

Μονο αναπνέει δεν κουνιέται καθόλου(εχει γαληνεψει)

post-40982-0-17590500-1457166213_thumb.jpg

Πρέπει να τελειώνει δεν το προλαβαίνω

Φιλε Κωστα, για το παραπανω κειμενο αν θες βαλε και την πηγη που το βρηκες.

Ακου τωρα. Αν ειναι dropsy ειναι ιος και για τους ιους δυστυχως δεν υπαρχει φαρμακο. Αν το ψαρι ηταν πιο νεο και ειχε ισχυροτερο ανοσοποιητικο ισως και να την εβγαζε. Αυτο το εξασφαλιζουμε με καλη διατροφη, βιταμινες και καλα ποιοτητα νερου. Κατι που στην συγκεκριμενη περιπτωση, χωρις να θελω να σε προσβαλω, μαλλον δεν υπαρχει.

Αν ειναι βακτηριακη λοιμωξη που δημιουργητε παλι απο κακη διατροφη, κακες συνθηκες νρου κτλ κατι μπορουμε να κανουμε αλλα οπως ειπα το ψαρι ειναι γερικο και ισως να τα φερουμε τουμπα εμεις.

Τωρα, αν μου λες οτι το ψαρι ειναι χαλια και δεν θελεις να το εγκαταλειψεις και εμενα η γνωμη μου ειναι οτι εχουμε συνδυασμο των δυο ασθενειων, μπορεις να χρησιμοποιησεις bactopur direct, το οποιο ισχυριζεται πως καταπολεμαει και το dropsy.

Εβαλα μπακτοπουρ direct οπως λενε οι οδηγίες σε καραντίνα μια καλη δόση για 20-30 λεπτα και ξανα στο ενυδρείο μετα για συνεχεια θεραπείας αλλα τωρα τον βλεπω αναποδα με πολυ μικρες αναπνοές...

Δύσκολα....

Εντομεταξυ ειδα καπως κόκκινο το τσουτσουνι του τωρα που γύρισε

post-40982-0-41187500-1457179394_thumb.jpg

Καλο θα ηταν να μην το μετακινουσες το ψαρι. Δεν εχεις κατι να γλιτωσεις εκει μεσα και θα σπεφευγες και το στρες.

Οπως ειπα το ψαρι ειναι γερικο και αδυναμο. Ισως τα αποτελεσματα να μην ειναι τα επιθυμητα.

Ας ελπισουμε για το καλυτερο κι ας δουμε πως θα παει.

Αναμένουμε...

Πως παμε;

Μια το βράδυ η ωρα και ακόμα απο το πρωι χαροπαλευει(Θηρίο) μια μέρα την έχει βγάλει ανάποδα/ξαπλα, ολα απο οσο φαίνονται θα παιχτουν απόψε!!

Το φάρμακο εχει δρασει κατα ενα μερος αλλά ακόμα αναμένουμε...

Η ουρα εχει κοκκινισει γιατί δεν την κινεί??

post-40982-0-48932700-1457218232_thumb.jpg

Αν ζει ακομη, απο σημερα θεραπεια στο ενυδρειο.

Δυστυχώς δεν άντεξε...Το θεμα έκλεισε σας ευχαριστώ για όλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...