Jump to content

Φυτά επιφάνειας

Safarpn

Recommended Posts

Η διακόσμηση του νέου μου ενυδρείου έχει δρόμο ακόμη και είμαι στη φάση να ψάχνω για εύκολα φυτάκια. Έχω κάποια στο νου μου μιας και παλιότερα είχα ασχοληθεί με φυτεμένο αλλα θέλω να ρωτήσω τα αμερικανάκια το εξής:

Σε ενυδρείο με καπάκι αλλά με το φλαπ ανοιχτό τον περισσότερο καιρό, θα επιβιώσει Hydrocotyle leucocephala ή Limnobium laevigatum; Από νιτρικά δε ξέρω που βρίσκομαι γιατί τα τεστ έληξαν και πετάχτηκαν. Λάμπες έχω 2χ39W (6500Κ και 4500Κ ροζ) με δυνατότητα να ανάψω μια τρίτη λάμπα και πετάω μέσα ένα γενικο λιπασματάκι. Η επιφανεια του νερού από το φωτιστικό είναι 6-7 εκατοστά. Τα φυτά αυτά τα θέλω τόσο για σκίαση όσο και για ομορφιά.

Για πιστια ψηνεσαι;;

Αν ναι μπορω να σου στειλω(εννοειται χωρις λεφτα)....

Λευκοκεφαλα ψαχνω και εγω γιατι μου αρεσει το πως απλωνει μεσα στο ενυδρειο...

Πιστια μου έδωσε ο tdinosauros αλλά ρε φιλε, πολύ ταλαιπωρία. Βάζεις χέρι μέσα στο ενυδρείο για καμιά δουλεια και όταν το βγάζεις έχει πάνω τρεις μερίδες πιστια. Άντε να τη βγάλεις μετά. Κάθε φορά που γίνεται κατεβάζω μπινελίκια και λοιπα "γαλλικά"....Όχι άλλη πιστια!!!

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Πιστια μου έδωσε ο tdinosauros αλλά ρε φιλε, πολύ ταλαιπωρία. Βάζεις χέρι μέσα στο ενυδρείο για καμιά δουλεια και όταν το βγάζεις έχει πάνω τρεις μερίδες πιστια. Άντε να τη βγάλεις μετά. Κάθε φορά που γίνεται κατεβάζω μπινελίκια και λοιπα "γαλλικά"....Όχι άλλη πιστια!!!

Ρε συ,μηπως μπερδευεσαι με την φακη? Γιατι η πιστια δεν κολλαει στα χερια.

Λευκόκεφάλα έχω εγώ παιδιά. Στη αρχή μου φάνηκε ότι δεν πήγαινε πολύ καλά αλλά τώρα τελευταία έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Γενικότερα τη βλέπω ότι έχει αργή ανάπτυξη σε σχέση με αλλά φυτά. Αν συνεχίσει έτσι σε μερικές εβδομάδες μπορεί να έχω διαθέσιμο κανένα κλάδεμα να σας δώσω.

Παιδιά ή λευκοκεφαλα είναι περίεργο φυτακι, άλλου πάει σφαίρα και άλλου δεν σωνει να πιάσει. Τι να πω. Όσο για το άλλο το limnophylum, δεν θυμάμαι να το έχω δει πουθενά live . Αλήθεια που θα το βρεις;;;

Παιδιά ή λευκοκεφαλα είναι περίεργο φυτακι, άλλου πάει σφαίρα και άλλου δεν σωνει να πιάσει. Τι να πω. Όσο για το άλλο το limnophylum, δεν θυμάμαι να το έχω δει πουθενά live . Αλήθεια που θα το βρεις;;;

Βρήκα. Μάλλον θα παραγγείλω αύριο για μια δοκιμή.

Βρήκα. Μάλλον θα παραγγείλω αύριο για μια δοκιμή.

Κάνε τα κονε σου και ενημέρωσε να το δουμε και εμείς.

Παντως εμενα η πιστια γεμισε ολη την επιφανεια και εχω και καπακι.

Κι εμένα το ίδιο.  Αφού μέσα σε μία εβδομάδα γέμισε η μισή επιφάνεια σε διαστάσεις 80*35 από 5 με 6 φυτά που είχα.

Τα περισσότερα τα αφαίρεσα γιατί έχω λίγο φωτισμό και φοβόμουνα μην κάνουν σκιά στα άλλα φυτά από κάτω και άφησα μόνο 2.

Ήδη έχουν αρχίσει να αυξάνονται πάλι πολύ και με βλέπω μέχρι την άλλη Κυριακή να έχει γεμίσει πάλι το μισό ενυδρείο.

Δοκιμάζω ένα κομμάτι ceratopteris thalictroides εδώ και δύο εβδομάδες και από χθες έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, θα δω πως θα πάει κι αν αναπτυχθεί αρκετά ώστε να μπορώ να δίνω γιατί δεν θέλω κι εγώ να μου σκεπάζει το ενυδρείο από φως, αν σ ενδιαφέρει ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται να του δώσω όταν αρχίζει να βγάζει.  

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος

Πανο, δεν νομιζω να εχει θεμα η λευκοκεφαλα απο καπακια μια και δεν ειναι αποκλειστικα φυτο επιφανειας.

Send from the heart of the Amazonas

Λευκοκεφαλα δεν θα εχει προβλημα απο καπακι.

Το Limnobium laevigatum μπορει να εχει μπορει και οχι,ειναι οπως και η πιστια,σε αλλους παει με καπακι σε αλλους οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...