kospet 28 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα παιδιά. πριν μερικές μέρες αγόρασα απο ιντερνετικό ενυδρειακό μαγαζί, δοκιμαστικά, 2-3 έτοιμες συσκευασίες με αυγά αρτέμιας της sera. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες, σε 500ml νερό προσθέτεις απλά το περιεχόμενο του φακέλου (περιέχει την κατάλληλη ποσότητα άλατος) βάζεις το σωληνάκι με την αερόπετρα, φροντίζοντας για θερμοκρασία 26-28 C και μετά από 24 ώρες περίπου συλλέγεις την εκκολαφθείσα ατρέμια. Παρότι έκανα όλα αυτά τα βήματα όπως ακριβώς περιγράφονται, δεν κατόρθωσα να εκκολάψω καθόλου αρτέμια ούτε στην 1η προσπάθεια, ούτε στην 2η. ακόμη και μετά από 48 ώρες εκκόλαψης τα αυγά δεν "σκάνε". μόλις σταματήσω τον αέρα και σηκώσω το μπουκάλι στο φώς, αυτό που βλέπω είναι να κάθονται όλα τα αυγά στον πάτο του μπουκαλιού και να μην "ανιχνεύω" καθόλου κίνηση στο μπουκάλι. η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην συσκευασία είναι τέλος του 2019, άρα αποκλείεται να έχουν λήξει. τι μπορεί να πηγαίνει στραβά? έχει τύχει σε κάποιον από σας να αποτυγχάνει εντελώς στην εκκόλαψη παρότι κάνει όλα τα βήματα σωστά? μήπως πρέπει να κάνω και κάτι άλλο που δεν κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Με φακελακια σερα δεν καταφερα ποτε να εκκολαψω.Ισως εφταιγα και εγω δεν ξερω.Παντως με την ocean nutrition εχω πληρη επιτυχια,με μαγειρικο αλατι και χωρις καν την χρηση αεραντλιας.Ειναι βεβαια πιο ακριβη αλλα ειναι και τεραστια η ποσοτητα.Της σερα καθε φακελακι εχει 1 και κατι ευρω και ειναι για μια φορα.Της ocean nutrition εχει 20 ευρω αλλα εχει ποσοτητα να ταιζεις για χρονια. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kospet 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Με φακελακια σερα δεν καταφερα ποτε να εκκολαψω.Ισως εφταιγα και εγω δεν ξερω.Παντως με την ocean nutrition εχω πληρη επιτυχια,με μαγειρικο αλατι και χωρις καν την χρηση αεραντλιας.Ειναι βεβαια πιο ακριβη αλλα ειναι και τεραστια η ποσοτητα.Της σερα καθε φακελακι εχει 1 και κατι ευρω και ειναι για μια φορα.Της ocean nutrition εχει 20 ευρω αλλα εχει ποσοτητα να ταιζεις για χρονια. και που μπορώ να βρώ αυτό που λες? γιατί δεν το έχω δει πουθενά. αν το είχα δει θα το θυμόμουν... Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2016 - kospet Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 28 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Τα φακελακια της σερα ειναι προβληματικα.... Και εγω ειχα σχεδον μηδενικα ποσοστα εκολαψης αν και αυξησα και μειωσα αλατοτητα... Της ocean υπαρχουν στο petsupermarket στην πειραιως... Επισης μπορεις να παρεις αν βιαζεσαι να ταισεις το βαζακι της ocean με αρτεμια φρεσκοπιασμενη... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ σωστη και η προταση του Σταθη! Εγω ελεγα αυτην εδω Και αυτη που λεει ο Σταθης ειναι αυτη Νομιζω θα βρεις σε ολα τα καταστηματα,την δευτερη ισως λιγο πιο δυσκολα αλλα σε γενικες γραμμες υπαρχουν παντου. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 28 Φεβρουαρίου 2016 #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 και που μπορώ να βρώ αυτό που λες? γιατί δεν το έχω δει πουθενά. αν το είχα δει θα το θυμόμουν... Συμφωνώ με τα παιδιά για τη sera. Ocean nutrition μπορείς να βρεις σε ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα όπως αυτό http://www.petcumulus.gr/ocean-nutrition-artemia-brine-shrimp-eggs-50-gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 28 Φεβρουαρίου 2016 #7 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Πολυ σωστη και η προταση του Σταθη! Εγω ελεγα αυτην εδω e0905c13-bde9-4ac0-9d54-53353353b354_Image.jpg Και αυτη που λεει ο Σταθης ειναι αυτη headphoto_aa1ce877-75b8-46bd-bd15-d67c1067b5d0_Image.jpg Νομιζω θα βρεις σε ολα τα καταστηματα,την δευτερη ισως λιγο πιο δυσκολα αλλα σε γενικες γραμμες υπαρχουν παντου. Η δευτερη ειναι και πολυ ευχρηστη... Εχει μεσα και ενα "κουταλακι" σαν δοσομετρητη για να ταιζεις... Βεβαια δεν κανει για καποια ειδη γιατι πρεπει ηδη να εχουν μαθει να τρωνε και οτι δεν κινειται.. Εχεις καποιου ειδους μωρα που θες να ταισεις η απλα πειραματιζεσαι?? Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kospet 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #8 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας. θα δοκιμάσω και με αυτή που μου προτείνετε. Στάθη αυτή την στιγμή δεν έχω μωρά, αλλά δεν θέλω την αρτέμια μόνο για μωρά. θέλω να ταίσω μ αυτή κυρίως τα ενήλικα ψάρια που έχω (γκάπυ & πλάτυ), αφενός για διατροφική ποικιλία, αφετέρου για να "κυνηγήσουν" και ζωντανή τροφή νιώθοντας έτσι λίγο πιο κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον γιατί όλο flakes και ταμπλέτες δεν λέει. νομίζω ότι όσο μεγαλύτερη ποικιλία διατροφής έχουν τα ψάρια, τόσο καλύτερα είναι, εκτός του ότι είμαι και περίεργος να δω την όλη διαδικασία της εκκόλαψης, της συλλογής και του ταίσματος.... Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2016 - kospet Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 28 Φεβρουαρίου 2016 #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Μην το εχεις στανταρ οτι θα κυνηγησουν (τουλαχιστον οχι απο την πρωτη φορα)... Θα χρειαστεις και καποια εργαλεια που θα σου κανουν την διαδικασια πιο ευκολη... Οπως αυτο... Οσον αφορα την διαδικασια θα παθεις πλακα με το ποσο μικροι οργανισμοι ειναι οι αρτεμιες της ocean... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 28 Φεβρουαρίου 2016 #10 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Για την δεύτερη μπορω να εγγυηθώ εχουν γινει τουμπανο ολα τα μικρα που εχω... εγω εκανα εναλαξ χρήση με την sera micron... που είναι ακομα πιο μικροσκοπική... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 28 Φεβρουαρίου 2016 #11 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Για την δεύτερη μπορω να εγγυηθώ εχουν γινει τουμπανο ολα τα μικρα που εχω... εγω εκανα εναλαξ χρήση με την sera micron... που είναι ακομα πιο μικροσκοπική...Και εγω αυτη ταιζω πια ακταρμα μαζι με σερα μικρον...tropical microvit..hikari first bite..που ειναι σκονες...Με κουρασε η αναπαραγωγη γιατι την εκανα μεσα στο ενυδρειο και αναγκαζομουν να εχω τα πισω καπακια ανοικτα... Μπορεις και εσυ να το κανεις ετσι αν η θερμοκρασια του ενυδρειου σου ειναι ιδια με αυτη που χρειαζονται τα αυγα να εκολαφτουν... Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος