Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : εδω και λιγο καιρο ο μονομαχος μου κινειται πολυ λιγο,συνηθως τον βλεπω να κρυβεται μεσα σε ενα ξυλο.Χθες εκανα αλλαγη το 1/3 του νερου και εβγαλα το ξυλο γιατι βρωμιζε πολυ το νερο και απο τοτε τον βλεπω να κινειται μονο στο βυθο, ειδικα σημερα τον παρατηρησα μονο μια φορα να κοβει βολτες στην επιφανεια του ενυδρειου ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:23 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):ενα μικρο φιλτρακι με βιολογικο υλικο και σφουγγαρι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2,5 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 μονομαχος και 3 μωρα γκαπυ μεσα σε γεννηστρα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα γινεται μια φορα τη μερα με μια μερα νηστεια και την επομενη μερα σηνυθως ταιζω με αρακα.Οι αλλαγες νερου γινονται καθε εβδομαδα με προετοιμασια του νερου πρωτα σε κουβα για 1 βραδυ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:δεν παρουσιαζει αλλα συμπτωματα ασθενειας, αν και εχω παρατηρησει πως το ενα του βραγχιο ανοιγει πιο πολυ απο το αλλο αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο σημαινει κατι.Τρωει κανονικα ______________________________________________________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 27 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 βαλε σε παρακαλω μια φωτο να δουμε το ενυδρείο. σε 23λιτρα έχεις και γεννηστρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 27 Φεβρουαρίου 2016 #3 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : εδω και λιγο καιρο ο μονομαχος μου κινειται πολυ λιγο,συνηθως τον βλεπω να κρυβεται μεσα σε ενα ξυλο.Χθες εκανα αλλαγη το 1/3 του νερου και εβγαλα το ξυλο γιατι βρωμιζε πολυ το νερο και απο τοτε τον βλεπω να κινειται μονο στο βυθο, ειδικα σημερα τον παρατηρησα μονο μια φορα να κοβει βολτες στην επιφανεια του ενυδρειου ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:23 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):ενα μικρο φιλτρακι με βιολογικο υλικο και σφουγγαρι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):2,5 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 μονομαχος και 3 μωρα γκαπυ μεσα σε γεννηστρα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα γινεται μια φορα τη μερα με μια μερα νηστεια και την επομενη μερα σηνυθως ταιζω με αρακα.Οι αλλαγες νερου γινονται καθε εβδομαδα με προετοιμασια του νερου πρωτα σε κουβα για 1 βραδυ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:δεν παρουσιαζει αλλα συμπτωματα ασθενειας, αν και εχω παρατηρησει πως το ενα του βραγχιο ανοιγει πιο πολυ απο το αλλο αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο σημαινει κατι.Τρωει κανονικα ______________________________________________________________ το φιλτρο σου ειναι στρωμενο?εχεισ μετρησεισ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Το φιλτρο ειναι στρωμενο με μπολι, μετρησεις δεν εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #5 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Τη γεννηστρα την εχω αναγκαστικα, δεν εχω αλλο ενυδρειο στο οποιο θα μπορουσε να μπει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #6 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Μερικες φορες μου φαινεται σαν να προσπαθει να κολυμπησει αλλα να μην μπορει Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 27 Φεβρουαρίου 2016 #7 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 σιγουρα το φιλτρο σου ειναι οκ ? η φωτο δεν ειναι καλη ωστε να καταλαβω κατι αλλα φαινεται ενα ψαρι σε δυσαρεστο σιγουρα περιβαλλον Μετρησεις ???? πρεπει να δεις τι γινεται με τις τιμες του νερου και προτιστως την αμονια Ταιζεις πολλύ? οχι μονο το betta σου αλλα και τα γκαπυ ! Γιατι αν εχεις πορωθει με τα μωρα στην γεννηστρα και ριχνεις συνεχεια τροφη σε τοσο λιγα λιτρα η αμμονια μπορει να κανει σκαμπανεβασματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #8 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Ταιζω τα μωρα 2 φορες τη μερα και τον μονομαχο 1.Δυστυχως δεν εχω με τιποτα την οικονομικη δυνατοτητα να παρω μετρησεις οσο κι αν το θελω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #9 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Αυτο ειναι το φιλτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #10 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχως δεν μπορω να βγαλω καλυτερη φωτογραφια.Τι μπορω να κανω?Να κανω κι αλλη αλλαγη νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 27 Φεβρουαρίου 2016 #11 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Ταιζω τα μωρα 2 φορες τη μερα και τον μονομαχο 1.Δυστυχως δεν εχω με τιποτα την οικονομικη δυνατοτητα να παρω μετρησεις οσο κι αν το θελω. πηγαινε σε ενα πετ που γνωριζεισ να σου κανουν τησ μετρησεισ.εχει φθαρμενα πτερυγια η καποια σημαδια η τιποτα ασπρεσ βουλεσ στα πτερυγεια,ειναι και λευκο και δεν θα διακρινεται ευκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #12 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Τις κανουν δωρεαν?Δεν μου φαινεται να εχει τιποτα ανησυχητικο, δεν παρατηρω κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 27 Φεβρουαρίου 2016 #13 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Τις κανουν δωρεαν?ναι αν εχουν ορεξη Δεν μου φαινεται να εχει τιποτα ανησυχητικο, δεν παρατηρω κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 27 Φεβρουαρίου 2016 #14 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, όντως αν έχουν όρεξη.....ο δικός μου δεν μου έκανε, παρόλο το ότι εχω πάρει τα πάντα από εκει. Μήπως στην ανάγκη να μετρούσες με στικάκια, τα οποία μεν είναι πιο οικονομικά, αλλα έχουν αποκλίσεις.Να έχεις ίσως μια ας πούμε εικόνα. Ας πουν όμως και τα παιδιά καλύτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #15 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 τα στικ τι τιμη εχουν περιπου?Κι αν μπορουν να μου κανουν στο πετ μετρησεις τι κανω?Απλα παω σε ενα μπουκαλακι λιγο νερο απο το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 27 Φεβρουαρίου 2016 #16 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 τα στικ τι τιμη εχουν περιπου?Κι αν μπορουν να μου κανουν στο πετ μετρησεις τι κανω?Απλα παω σε ενα μπουκαλακι λιγο νερο απο το ενυδρειο? παρε ενα μπουκαλακι και πηγαινε.τα στικ δεν ειναι αξιοπιστα δυστηχωσ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 27 Φεβρουαρίου 2016 #17 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Κάνε άλλη μια αλλαγή νερού καλή , με προσοχή στη θερμοκρασία . Προσπάθησε να βγάλης μια καλή φωτογραφία του ψαριού . Ο Μονομάχος είναι Crown tail ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tammy 27 Φεβρουαρίου 2016 #18 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 μην παρεις στικ , δεν κανουν καλη δουλεια, παλι αποριες θα εχεις αν μετρανε σωστα κτλ. αθηνα δεν εισαι? βρες ενα μελος κοντα σου να σου κανει μια μετρηση , αλληλοβοηθεια πανω απ'ολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #19 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 σταματη ποσο τις % αλλαγη να κανω?Και ναι νομιζω crown tail ειναι. tammy να βαλω αγγελια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #20 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 δεν μπορω να βγαλω τωρα αλλη φωτογραφια γιατι δεν εχω ευκαιρο κινητο, μολις φορτισει θα βγαλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 27 Φεβρουαρίου 2016 #21 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Όσο μπορείς μεγαλύτερη χωρίς να στρεσάρεις το ψάρι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #22 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Δυστυχως οταν πηγα στο πετ για μετρησεις ηταν κλειστα, οποτε μπορω να παω απο δευτερα παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 27 Φεβρουαρίου 2016 #23 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Δε πειράζει . Την αλλαγή την έκανες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μελινα1998 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #24 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Ναι αλλαξα παλι το 1/3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 27 Φεβρουαρίου 2016 #25 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Γιατί τόσο λίγο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος