gyristroula 26 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Μετά από ένα χρόνο δοκιμών το Facebook εισάγει και επίσημα τα νέα κουμπιά που μπορούν να πατήσουν οι χρήστες για να δείξουν τα συναισθήματά τους, πέρα από το γνωστό "like". Έτσι οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους emoji για το "μου αρέσει", "αγάπη", "γέλιο", "wow", "λυπημένος και "θυμωμένος", σε iOS, Android, και στο facebook.com. Οι χρήστες στο Facebook δεν θα δουν κάτι διαφορετικό παρά μόνο μερικά νέα emoji στις διάφορες αναρτήσεις. Το νέο αυτό χαρακτηριστικόεμφανίζεται όταν ο χρήστης πατήσει παρατεταμένα ή απλώς αφήσει το δείκτη του ποντικιού, πάνω από το κουμπί "like", οπότε και εμφανίζονται τα νέα emoji από τα οποία μπορεί ο χρήστης να επιλέξει όποιο θέλει ανάλογα με την περίσταση. Αρχικά είχαν δοκιμαστεί σε χρήστες στην Ισπανία και στην Ιρλανδία και ήταν δύο παραπάνω από αυτά που έχουμε σήμερα. Ήταν το "yay" και το "μπερδεμένος", τα οποία κόπηκαν λόγω μικρής χρήσης. Οι χρήστες του Facebook εδώ και καιρό ζητούσαν έναν τρόπο να δείξουν τα συναισθήματά τους πέρα από το "μου αρέσει" και ειδικότερα ζητούσαν ένα κουμπί που να δείχνει ότι κάτι δεν τους αρέσει. Για παράδειγμα όταν κάποιος έκανε μια ανάρτηση για κάτι δυσάρεστο, οι χρήστες δεν ήθελαν να πατήσουν το κουμπί "μου αρέσει", το οποίο δεν ήταν κατάλληλο για την περίσταση και ζητούσαν ένα κουμπί "δεν μου αρέσει". Τα νέα emoji τώρα έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό. http://www.thelab.gr/news/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-facebook%C2%A0-r3381/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 26 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Θελουμε και στο forum κουμπια συναισθηματων 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 26 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Έχει πολλά 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 26 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Καλά, Μέγας Ρουφ το Facebook!!!! Και τον εξελίσσουν όλο και περισσότερο! Θέλει πολύ προσοχή αυτή η καλοδουλεμένη πονηρία! 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 26 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Δεν σχολιάζω το Facebook γιατί θα κλειδώσει το θέμα άμεσα 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 26 Φεβρουαρίου 2016 Author #6 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Όλα τα μέσα μαζικής δικτύωσης θέλουν προσοχή Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 26 Φεβρουαρίου 2016 Author #7 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, κοινωνικής δικτύωσης τα λένε. Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 26 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Μεγάλος ρουφιάνος, συμφωνώ, και θέλει πολύ προσοχή στις δημοσιεύσεις. Προσωπικά είχα, και έκλεισα τελείως τον λογαριασμό. Αν θέλω να πω, και να μάθω νέα υπάρχει και το τετ α τετ. Άντε γιατι αποξενώθηκαμε....... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Φεβρουαρίου 2016 #9 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Δεν έφτιαξα ποτέ και δεν ασχολήθηκα ποτέ με Social media παρ'όλο που ανήκουν στον τομέα της δουλειάς μου (marketing-διαφήμιση) και θα με βοηθούσαν στην δουλειά μου. Είναι τεράστιοι ρουφιάνοι και πραγματικά χάνεται τελείως το νόημα των προσωπικών δεδομένων. Ακόμα και να βάλεις πχ να βλέπουν τα προφίλ σου μόνο φίλοι, ακόμα και αυτό για εμένα λάθος είναι. Ε και στο τέλος καταλήγουν όλοι να μιλάνε από εκεί και να λένε πράγματα που θα τα λέγανε με έναν καφέ έξω. Για τα γκομενιλίκια δεν το συζητώ. Πάνω από 50% των χρηστών το έχει και με απώτερο σκοπό να κάτσει καμμία κατάσταση. Και να κλείσω με το check in το οποίο πραγματικά χααχαχαχαχ είναι ότι πιο ηλίθιο έχει υπάρξει ποτέ. Οι διαστάσεις του πολλές. Από το γιατί να πρέπει να ανακοινώνω ότι είμαι στο τάδε μπαρ μέχρι του ότι μπορεί να ναι μέχρι και επικίνδυνο, ειδικά για μία κοπέλα που μπορεί να έχει τον κάθε πατάτα εκεί μέσα άγνωστο friend. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα, τις πατούσες σας και τους κοιλιακούς σας. Ούτε οι κοπέλες χρειάζεται να βγάζουν τις πατούσες τους φωτό στην παραλία για να τις αναδείξουν και μαζί με αυτές το μαυρό-κορραλί-πορτοκαλί μανό τους , ούτε οι άνδρες να σφίγγονται σαν τους παπάτζες μπάς και τους δει καμμία κοπέλα από το χωριό και συγκινηθεί. υγ. Το database των social Media δεν σβήνεται ποτέ ακόμα και αν σβήσεις το προφίλ σου. Είναι πάντα εκεί και ποτέ δεν ξέρεις που πουλιέται και που θα χρησιμοποιηθεί. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 26 Φεβρουαρίου 2016 #10 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 δυο σκίτσα του ΑΡΚΑ τα λένε όλα 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 26 Φεβρουαρίου 2016 #11 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Χαχαχαχαχα Κλαίω... :bow: :bow: :lolu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Φεβρουαρίου 2016 #12 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Παν μέτρον άριστον. Κακό μπορεί να το κάνει ο χρηστης. Από μόνο του, δε νομίζω να είναι. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 26 Φεβρουαρίου 2016 #13 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Αναλογως τι μυαλο κουβαλαει ο καθενας που το χρησιμοποιει.Εγω εχω σελιδα για να διαφημιζω την δουλεια μου με παρα πολυ καλα αποτελεσματα.Βρισκω ευκολα προμηθευτες και αλλους επαγγελματιες και στην προσωπικη σελιδα εχω βρει φιλους απο τα παλια και εχουμε επανασυνδεθει.Δεν προβαλω το κορμι μου ουτε ψαχνω για γκομενες 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 26 Φεβρουαρίου 2016 #14 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή τα παραπάνω δεν θέλω να προσβάλουν κάποιον ο οποίος κάνει σωστή και επαγγελματική χρήση του μέσου και χωρίς να τα αναιρώ , προσθέτω στα παραπάνω πως υπάρχει σωστή χρήση του μέσου. Μία χρήση όπως του Κοσμά είναι σωστή. Και εγώ χειρίστικα το λογαριασμό της εταιρίας που δούλευα για να κάνω διαφήμιση η οποία έχει μάλιστα και πολύ καλά αποτελέσματα για τα λίγα λεφτά που κοστίζει (value for money). Τα παραπάνω όμως σχόλια μου δεν αναφέρονται στον επαγγελματία ούτε στον χρήστη που οι άνθρωποι του λείπουν στην Αυστραλία και μέσω facebook μπορεί να τους βρει και να μιλήσει (υπάρχει βέβαια και το skype για αυτές τις περιπτώσεις). Τα παραπάνω σχόλια αφορούν την πλειοψηφία των χρηστών οι οποίοι εκθέτουν την προσωπική τους ζωή καθημερινά και πολλές φορές διαπιστώνονται εθισμοί όπου άνθρωποι είναι πάνω από το facebook περιμένοντας το like και το σχόλιο στην φωτογραφία από το χτεσινοβραδινό γλέντι στην Πάολα. Και αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε δει πως υπερισχύει. Το αν ο Κοσμάς δεν προβάλει τους κοιλιακούς, είτε έχει , είτε όχι (δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις αυτών που νομίζουν πως έχουν και τους βγάζουν στη φόρα) είναι προς τιμήν του και μπορεί να θεωρηθεί σωστός χρήστης. Δυστυχώς στα εκατομμύρια χρηστών είναι η μειοψηφία με διαφορά. Ένα απλό search θα σας κάνει να καταλάβετε. Και σχετικά με αυτό που είπα πως ποτέ δεν χάνονται τα δεδομένα που ανεβάζεις. Η facebook και όχι μόνο δικαιούται με βάση τους όρους χρήσης να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, τις προτιμήσεις του και ότι άλλο θελήσει όταν αυτή το θέλει. Οπότε, προχωράει στην πώληση αυτών των δεδομένων σε μεγάλες εταιρίες όπου χρυσοπληρώνουν για να πάρουν αυτά τα database. Και τώρα μπορεί να μου πεις. "Τι με νιάζει εμένα αν η coca cola μάθει πως μου αρέσει η zero". Ακόμα και αυτό το τίποτα δεν παύει δυστυχώς να είναι χρησιμοποίηση των προσωπικών σου δεδομένων. Όταν λες κάτι για την coca cola zero και την κάθε coca cola κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια ευρώ συλλέγοντας τις πληροφορίες. Και πολλά άλλα τα οποία αδυνατώ να γνωρίζω εγώ και ο μέσος χρήστης. Το μόνο σίγουρο είναι πως χρησιμοποιούνται αυθαίρετα. Προσοχή λοιπόν στην χρήση των μέσων. Εμείς πρέπει να εκμεταλεύομαστε τις παροχές της τεχνολογίας , δεν πρέπει όμως να ρομποτοποιούμαστε και να γίνουμε σκλάβοι της. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 26 Φεβρουαρίου 2016 #15 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Βρε χαλαρωσε! Δεν χρειαζεται να απολογεισαι.Κουβεντα κανουμε και καθε αποψη ειναι σεβαστη.Το ειπε και ο φιλος safarpn.Ο χρηστης το κανει κακο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος