kosmas 22 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα σας! Εχω βαλει 1 μηνα τωρα μπουκαλα CO2 με τον κλασικο γυαλινο διαχυτηρα ποτηρακι.Εχει γεμισει η επιφανεια του νερου μου φυσαλιδες.Ειναι φυσιολογικο αυτο?Κανουν δουλεια αυτες οι φυσαλιδες ή ξοδευεται τσαμπα το co2?Μηπως πρεπει να διασπαται καλυτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Κάθονται αρκετές φυσαλίδες στην επιφάνεια ακόμα και με πατέντες. Αν το dropchecker έχει σωστή ένδειξη τότε έχεις όσο co2 χρειάζεσαι και το θέμα φυσαλίδα είναι καθαρά αισθητικό. Μπορείς να βάλεις τον διαχυτή δίπλα στην εισαγωγή του φίλτρου να το τραβάει αν θες και να το μοιράζει. Μπορείς να το βάλεις κάτω από την έξοδο ώστε όταν ανεβαίνει η αντλία να το σπρώχνει στο ενυδρείο. Μπορείς να κάνεις πατέντα με κυκλοφορητή αλλά αυτό δεν ξέρω να σου πω πως. Έχεις dropchecker; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 22 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Οχι δεν εχω βαλει ακομα dropchecker.To ποτηρακι το εχω κατω απο την εξοδο του φιλτρου για να μεταφερει καλυτερα τις φυσαλιδες στο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Εκεί καλά είναι , απλά να ξέρεις ότι χωρίς dropchecker είσαι λίγο στα τυφλά. Αν διαθέτεις ένα 15αρι , πήγαινε πάρε ένα co2 test της Jbl το οποίο κρατάει για 1 χρόνο. Θεωρείται μόνιμο τεστ. Υπάρχουν και φτηνότερα με 11 ευρώ αλλά δεν θα βρεις τόσο εύκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 22 Φεβρουαρίου 2016 Author #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Θα βαλω dropchecker αλλα αυτο δεν απανταει στην ερωτηση μου.Μπορει σε μενα π.χ να πρασινισει με 90 φυσαλ. το λεπτο και με αλλο διαχυτηρα με 60 το λεπτο.Κανω λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 22 Φεβρουαρίου 2016 #6 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Νομίζω κάνεις Αλλά περίμενε και άλλη απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #7 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Θα βαλω dropchecker αλλα αυτο δεν απανταει στην ερωτηση μου.Μπορει σε μενα π.χ να πρασινισει με 90 φυσαλ. το λεπτο και με αλλο διαχυτηρα με 60 το λεπτο.Κανω λαθος? Ναι μπορει. Παιζει πολυ μεγαλο ρολο η διαχυση που γινεται. Καθε διαχυτηρας ειναι διαφορετικος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Οταν το ειχα στις 60 φυσ, δεν ειχα προβλημα.Το αυξησα στις 90 γιατι εχω βγαλει λιγο νηματοειδης αλγη και λιγο ββα και το ξοδευω αδικα.Τι να κανω να αλλαξω διαχυτηρα?Ποιον μαου προτεινετε απο Ελληνικη αγορα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Εχεις εξωτερικο φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Εχω fluval 306 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Εχω fluval 306 Υπαρχουν εξωτερικοι διαχυτηρες που μπαινουν ενδιαμεσα στο λαστιχο του φιλτρου και κανουν την καλυτερη διαχυση που μπορεις να εχεις. Ομως εσυ αν δεν εχεις αλλαξει τα σπιραλ με κανονικα λαστιχα,δεν μπορεις να τον βαλεις δυστοιχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Φεβρουαρίου 2016 #12 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Με την αναταταξη επιφανειας του φιλτρου σου δεν διαλυονται οο φυσαλιδες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #13 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Υπαρχουν εξωτερικοι διαχυτηρες που μπαινουν ενδιαμεσα στο λαστιχο του φιλτρου και κανουν την καλυτερη διαχυση που μπορεις να εχεις. Ομως εσυ αν δεν εχεις αλλαξει τα σπιραλ με κανονικα λαστιχα,δεν μπορεις να τον βαλεις δυστοιχος. Σπιραλ εχω.Δεν υπαρχει κατι αλλο καλυτερο απο ποτηρακι?Κατι τετοιο http://www.petsupermarket.gr/5968/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval%C2%AE-co2-20-diffuser.html ή http://www.petsupermarket.gr/5970/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval%C2%AE-88-ceramic-co2-diffuser.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #14 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Με την αναταταξη επιφανειας του φιλτρου σου δεν διαλυονται οο φυσαλιδες; Διαλυονται μεχρι 60 το λεπτο.Αν χρειαστει να το ανεβασεις που θα χρειαστει σιγουρα οχι.Γεμιζει ολη η επιφανεια του νερου και με δυνατη ροη ολο το ενυδρειο φυσαλιδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #15 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Δεν κανει αυτο που εβαλες πιο πανω,ειναι σκαλα διαχυσης. Αφου δεν μπορεις να βαλεις εξωτερικο διαχυτηρα,βαλε πιο πολυ ροη να σπρωχνει τις φυσαλιδες παντου στο ενυδρειο για να μη μενουν στην επιφανεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Φεβρουαρίου 2016 #16 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Διαλυονται μεχρι 60 το λεπτο.Αν χρειαστει να το ανεβασεις που θα χρειαστει σιγουρα οχι.Γεμιζει ολη η επιφανεια του νερου και με δυνατη ροη ολο το ενυδρειο φυσαλιδεςΤο φαινομενο που παρατηρεις γινεται οταν οι φυσλιδες που σπαει ο κεραμικος διαχυτηρας ειναι μεγαλουτσικες. Αυτο μπορει να γινει ειτε γιατι ειναι πολλες για την ικανοτητα του διαχυτηρα, ειτε γιατι ο διαχυτηρας ειναι για λιγοτερα λιτρα ενυδρειου (λεμε τωρα). Δυστυχως οι γυαλινοι τυπου ποτηρακι αν και ομορφοι, εχουν τετοια προβληματα. Προσωπικα θα πηγαινα σε τυπου bazooka που σπαει σε πολυ μικροτερες φυσαλιδες το διοξειδιο, η σε καποιον εξωτερικο οπως ειπε ο Κωστας παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Φεβρουαρίου 2016 #17 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Googlare να δεις bazooka co2 difuser η ακομη και red sea co2 reactor. Ακομη δες και co2 external reactor η καπως ετσι. Συγγνωμη που δεν βαζω λινκ αλλα ειμαι απο κινητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #18 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Τυπου bazooka μονο απο ebay? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 23 Φεβρουαρίου 2016 #19 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Τυπου bazooka μονο απο ebay?Μαλλον ναι. Δεν ξερω αν εχουν ερθει πλεον και Ελλαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #20 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Δεν θα βρεις μπαζουκα στην Ελλαδα. Αλλα και παλι,αν δεν βαλεις περισσοτερη ροη στο φιλτρο μπορει να μη κανεις δουλεια ουτε μ αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #21 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Δεν κανει αυτο που εβαλες πιο πανω,ειναι σκαλα διαχυσης. Αφου δεν μπορεις να βαλεις εξωτερικο διαχυτηρα,βαλε πιο πολυ ροη να σπρωχνει τις φυσαλιδες παντου στο ενυδρειο για να μη μενουν στην επιφανεια. Αν βαλω το ποτηρακι διπλα στην εισοδο του φιλτρου θα τις τραβαει μεσα στο φιλτρο τις φυσαλιδες?Μηπως ειναι καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #22 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Δεν εχω χαμηλωσει την ροη φουλ την εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #23 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Αν βαλω το ποτηρακι διπλα στην εισοδο του φιλτρου θα τις τραβαει μεσα στο φιλτρο τις φυσαλιδες?Μηπως ειναι καλυτερα Δεν ξερω αν θα κανει θορυβο το φιλτρο σου ετσι. Το δικο μου δεν κανει ας πουμε γιατι ειναι κρεμαστο,στο δικο σου δεν ξερω τι θα γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #24 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Αν το δοκιμασω υπαρχει περιπτωση να παρει αερα η κεφαλη και να κανω καμμια ζημια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #25 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος