DEX 22 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Άλλαξα το ενυδρείο από Τανγκανίκα σε Μαλάουι για διάφορους λόγους και σας το παρουσιάζω: Γενική κατηγορία ενυδρείου Αφρική ΛίμνεςΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 120μ χ 50π χ 45υΣυνολικά Λίτρα:270Sump (λίτρα):20ΟργανισμοίΦυτά: βαλισνερια, ανουμπια, πόθος από πάνωΨάρια: 5 έφηβα Λαμπιντο, 7 aceiΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: diy Πέτρες: ποταμίσιεςΞύλα:Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός:άμμος θαλάσσηςΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 λεντΔιάρκεια φωτισμού:8 ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: 1200 λίτρα/ώρα - 8 λίτρα βιολογικό + σφουγγάρια + βαμβάκι, 1 αντλία 1000λ/ω για ανατάραξη και κυκλοφορίαΘέρμανση/ Ψύξη: 200 w θερμαντήραςΛίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:ΠαράμετροιpH:Γενική σκληρότητα (GH): 20Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 11Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 10Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 2 φορές / εβδομάδα 25%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: primeΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2016 - rastafarian 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ομορφο οπως παντα. Αλλα να σου πω την αληθεια μου, με χαλαει που σε μεγαλο ποσοστο βλεπω συνεχεια labido στα αφρικανικα. Γιατι ομως το παρουσιαζεις κι εσυ εδω κι οχι στην κατηγορια ενυδρεια μελων; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 22 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Πολυ ομορφο οπως παντα. Αλλα να σου πω την αληθεια μου, με χαλαει που σε μεγαλο ποσοστο βλεπω συνεχεια labido στα αφρικανικα. Γιατι ομως το παρουσιαζεις κι εσυ εδω κι οχι στην κατηγορια ενυδρεια μελων; Send from the heart of the Amazonas Σε ευχαριστώ Sturm. Λαμπιντο έβαλα για 3 λόγους: 1) Δεν είχε τιποτα αλλο εδω στη Χίο (τα acei μου τα έστειλε φίλος από Σάμο) 2) Είναι ή θεωρούνται φιλήσυχα και ήθελα ηρεμία μετά το ξύλο που έπεσε στην Τανγκανίκα. 3) ... και λιγότερο σημαντικό, αφού είχα σκοπό να έχω σε μπλεδάκι τα acei, δε με χαλάει να έχω κάτι σε κίτρινο! Πάντως σαν τα acei... δεν έχει. Τέτοια ομορφιά, ηρεμία, κοπάδιασμα... Για την παρουσίαση, την έκανα εδώ γιατί εδώ μπαίνουν οι αφρικάνοι. Κατά τη γνώμη μου η κατηγορία "ενυδρεία μελών" είναι κάπως άκυρη. Τώρα... αν κάποιος επιμένει και θέλει, ας το μεταφέρει εκεί. Έγινε επεξεργασία 22 Φεβρουαρίου 2016 - DEX Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 22 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Που τα βρισκετε τοσο ομορφα μπακραουντ;;; Το στησιμο εχει υπογραφη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 22 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Σε ευχαριστώ Sturm. Λαμπιντο έβαλα για 3 λόγους: 1) Δεν είχε τιποτα αλλο εδω στη Χίο (τα acei μου τα έστειλε φίλος από Σάμο) 2) Είναι ή θεωρούνται φιλήσυχα και ήθελα ηρεμία μετά το ξύλο που έπεσε στην Τανγκανίκα. 3) ... και λιγότερο σημαντικό, αφού είχα σκοπό να έχω σε μπλεδάκι τα acei, δε με χαλάει να έχω κάτι σε κίτρινο! Πάντως σαν τα acei... δεν έχει. Τέτοια ομορφιά, ηρεμία, κοπάδιασμα... Για την παρουσίαση, την έκανα εδώ γιατί εδώ μπαίνουν οι αφρικάνοι. Κατά τη γνώμη μου η κατηγορία "ενυδρεία μελών" είναι κάπως άκυρη. Τώρα... αν κάποιος επιμένει και θέλει, ας το μεταφέρει εκεί. Δεν ειναι ακυρη. Εκει παρουσιαζουν τα μελη τα ενυδρεια τους ασχετα με τις προτιμησεις τους. Δηλαδη εγω στηνω για να δουνε μονο οι Αμερικανοι και εσυ μονο για τους Αφρικανους; αυτο δεν ειναι λιγο ακυρο; και οι Ασιατες, που παρουσιαζουν τα ενυδρεια τους;Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 22 Φεβρουαρίου 2016 #6 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 πολυ ωραιο φιλος...κανε το βημα και μετεφερε το κι εσυ τωρα που ειναι νωρις....να το θαυμαζουν ολοι....ΟΛΟΙ... οι καποιος διαχειριστης αν θες... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #7 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάει στα "ενυδρεία μελών" ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Θα στο μεταφερω το θεμα στα ενυδρεια μελλων,ομως θα σε παρακαλουσα να χρησιμοποιησεις την δικη μας φορμα παρουσιασης. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Θα στο μεταφερω το θεμα στα ενυδρεια μελλων,ομως θα σε παρακαλουσα να χρησιμοποιησεις την δικη μας φορμα παρουσιασης. Αργύρη, σε ταλαιπωρώ λίγο, σου έστειλα τη φόρμα σε πμ. Με είχε πιάσει βαρεμάρα για τη σωστή φόρμα και το άφησα έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Που τα βρισκετε τοσο ομορφα μπακραουντ;;; Το στησιμο εχει υπογραφη.... Το έφτιαξα βρε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Παιδιά οι φωτό των ψαριών είναι χάλια γιατί η φωτογραφική δεν είναι καλή και επίσης είναι από βίντεο με παγώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Φεβρουαρίου 2016 #12 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Αργύρη, σε ταλαιπωρώ λίγο, σου έστειλα τη φόρμα σε πμ. Με είχε πιάσει βαρεμάρα για τη σωστή φόρμα και το άφησα έτσι Αλλαξα τη φορμα σου με αυτη που εστειλες στον Μιχαλη (Δεν τον λενε Αργυρη ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #13 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Αλλαξα τη φορμα σου με αυτη που εστειλες στον Μιχαλη (Δεν τον λενε Αργυρη ) mike1 δηλαδή!!! φφφφφφ... και το είχα ξαναδεί σε κάποιο θέμα ότι λέγεται Μιχάλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 26 Φεβρουαρίου 2016 Author #14 Share 26 Φεβρουαρίου 2016 Τα acei έχουν κλείσει 5 μέρες από την εισαγωγή τους στο ενυδρείο και εντοπίστηκαν 2 μπουκωμένες (1 εχτές και 1 σήμερα). Ήδη παρήγγειλα τζάμια για γεννήστρα 100χ40χ40 με συρταρωτό χώρισμα στη μέση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #15 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Και ένα βιντεάκι για τους ματάκηδες! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Φεβρουαρίου 2016 #16 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραιο φιλαρακι. Μηπως εχεις πολυ κυκλοφορια; Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #17 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραιο φιλαρακι. Μηπως εχεις πολυ κυκλοφορια; Send from the heart of the Amazonas Γιατί το λες; Λόγω αναταραξης; Δεν ξέρω, η κυκλοφορία της αντλίας του φίλτρου είναι 4-5 φορές τα λίτρα (δηλ. φυσιολογικό) και έχω και άλλη μία δεξιά και κάνει εξτρα ανατάραξη και λίγη μηχανική φίλτρανση (καθαρίζω το σφουγγαρακι 1-2 φορές τη βδομάδα). Πάντως δεν βλέπω να ενοχλούνται τα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Φεβρουαρίου 2016 #18 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Οχι ουτε κι εγω βλεπω να ενοχλουνται. Απλα τα βλεπω να τα παρασερνει η ροη. Δεν γνωριζω, ρωταω. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #19 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Οχι ουτε κι εγω βλεπω να ενοχλουνται. Απλα τα βλεπω να τα παρασερνει η ροη. Δεν γνωριζω, ρωταω. Send from the heart of the Amazonas ΑΑΑΑΑΑΑΑ, όχι ρε συ! Αυτές τις όπισθεν τις κάνουν στο άσχετο. Και όποτε πάω να τραβήξω βίντεο έχουν λίγο περίεργη συμπεριφορά σαν να φοβούνται τη φωτογραφική λίγο! Μόνο όταν κολλάνε τη μούρη τους στο λάστιχο τα επηρεάζει η ροή. Ίσως μόνο θα έπρεπε να έχω το ένα λάστιχο να χτυπάει λίγο πιο χαμηλά. Στην αντλία τη σκέτη έχω προσαρμόσει κι ένα καλαμάκι για να κάνει φυσαλίδες όταν το ανεβάζω λίγο πιο πάνω. Συνήθως το έχω βυθισμένο για να μην κάνει γιατί κάνει θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Φεβρουαρίου 2016 #20 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ομορφο! Οταν φουντωσει λιγο και η βαλισνερια στο κεντρο θα ειναι ακομη καλυτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #21 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ομορφο! Οταν φουντωσει λιγο και η βαλισνερια στο κεντρο θα ειναι ακομη καλυτερο! Ποια να φουντώσει; Ήδη το δεύτερο σκέλος της που ήταν μικρότερο το έχουν εξαφανίσει οι μωβ αγελάδες. Ακόμα και την ανούμπια πίσω δεξιά έχουν δαγκώσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Φεβρουαρίου 2016 #22 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Εμ τα ψαρακια σας ξερουν καλυτερα απο σας. Βγαλτε τα φυτα ρεεεεεεεεε! Χαχαχα. Θα φτιαξω δυο κινηματα και θα κατεβαινω σε διαδηλωση στο Συνταγμα. Μη σου πω θα κανω και μπλοκο στα διοδια. Το ενα θα λεγεται " Βγαλτε τα φυτα απο τα αφρικανικα. " και το αλλο " Παρουσιαστε τα αφρικανικα σας στην κατηγορια ενυδρεια μελων και οχι στις αφρικανικες κιχλιδες. " Λευθερια στο αφρικανικο ενυδρειο! Χαχαχαχα Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #23 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Εμ τα ψαρακια σας ξερουν καλυτερα απο σας. Βγαλτε τα φυτα ρεεεεεεεεε! Χαχαχα. Θα φτιαξω δυο κινηματα και θα κατεβαινω σε διαδηλωση στο Συνταγμα. Μη σου πω θα κανω και μπλοκο στα διοδια. Το ενα θα λεγεται " Βγαλτε τα φυτα απο τα αφρικανικα. " και το αλλο " Παρουσιαστε τα αφρικανικα σας στην κατηγορια ενυδρεια μελων και οχι στις αφρικανικες κιχλιδες. " Λευθερια στο αφρικανικο ενυδρειο! Χαχαχαχα Send from the heart of the Amazonas Sturm... ούτε εγώ θέλω τα φυτά... αλλά δέχομαι πιέσεις,τι να κάνω! Και τι να προσφέρει μια ξεμαλλιασμένη βαλισνέρια και μια παλιο-ανούμπια; Σκέψου ότι έχω και πόθο με τις ρίζες του στο φίλτρο πλάτης και το φύλλωμα από πάνω... - Καλά για το άλλο με τα αφρικάνικα και τα "ενυδρεία μελών" ... ας μην πω γιατί μπορεί να έχουμε διαμαρτυρίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 28 Φεβρουαρίου 2016 #24 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Sturm... ούτε εγώ θέλω τα φυτά... αλλά δέχομαι πιέσεις,τι να κάνω! Και τι να προσφέρει μια ξεμαλλιασμένη βαλισνέρια και μια παλιο-ανούμπια; Σκέψου ότι έχω και πόθο με τις ρίζες του στο φίλτρο πλάτης και το φύλλωμα από πάνω... - Καλά για το άλλο με τα αφρικάνικα και τα "ενυδρεία μελών" ... ας μην πω γιατί μπορεί να έχουμε διαμαρτυρίες! Ε και? Τι φοβασαι? Εδω μιλαμε ελευθερα και ειναι σεβαστη καθε αποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 28 Φεβρουαρίου 2016 Author #25 Share 28 Φεβρουαρίου 2016 Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί κανείς. Έχουμε μια κάποια ευθύνη όλοι σε αυτό που θα πω. Για μένα το "ενυδρεία μελών" θέλει σουλούπωμα και "πίεση" από τους συντονιστές προς τους ανοίγοντες θέματα ώστε να μπαίνουν σωστοί τίτλοι. Θέλω πχ επειδή μου την κάρφωσε να δω τα ενυδρεία Αμαζονίου... Πρέπει, εκτός από αυτά που ο τίτλος τους είναι ξεκάθαρος, να ανοίξω και ΠΑΡΑ πολλά με τίτλους όπως "να και το δικό μου" , "το δικό μου", "πάρτε και το δικό μου", "ενυδρείο"(λες και τα υπόλοιπα είναι στάνες ) "νέο ενυδρείο" ενυδρείο 60λίτρα" και τέτοια. Εγώ, και πολλοί πιστεύω, βαριέμαι να ανοίξω όλα αυτά τα θέματα. Ενω στην κατηγορία της αφρικής αν δεις τίτλο ακόμα και "νεο ενυδρείο" τουλάχιστον θα ξέρεις για τι πράγμα μιλάει. Δε λέω ότι είναι το σωστό το ένα ή το άλλο, απλά θα προτιμούσα σε αυτή την κατηγορία καλύτερους τίτλους. Και αν ο φορουμίστας δεν βάλει κάποιον κατατοπιστικό, να τον διορθώνει κάποιος συντονιστής. Την οργάνωση όλοι τη θέλουμε και όλους μας βοηθάει. Καταλάβατε τωρα γιατί τα αφρικανικα τα παρουσιάζουμε στην Αφρική;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος