parismumt 8 Μαρτίου 2016 Author #26 Share 8 Μαρτίου 2016 Το φίλτρο είναι resun. Το είχε μέσα το ενυδρείο. Δεν ξέρω αν είναι βρωμιά πάντως τώρα που άλλαξα τη λάμπα (Τ8 Light tube red light) έχει αρχίσει να φεύγει. Οι αλπινοι βοηθάνε καθόλου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 8 Μαρτίου 2016 Author #27 Share 8 Μαρτίου 2016 (edited) Παρεμπιπτόντως το ενυδρείο το άδειασα και επλυνα με καυτό νερό το ξύλο και την άμμο για να καθαρισουν. Έγινε επεξεργασία 8 Μαρτίου 2016 - parismumt Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 8 Μαρτίου 2016 #28 Share 8 Μαρτίου 2016 Παρεμπιπτόντως το ενυδρείο το άδειασα και επλυνα με καυτό νερό το ξύλο και την άμμο για να καθαρισουν.Θα ξαναβγαλεις καφε αλγη κατα πασα πιθανοτητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 10 Μαρτίου 2016 Author #29 Share 10 Μαρτίου 2016 Παιδιά τα Golden Panchax Killifish τι ψάρια είναι; μπορώ να τα βάλω στο ενυδρείο με άλλα κοπαδοψαρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 25 Μαρτίου 2016 Author #30 Share 25 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Στην προηγούμενη ερώτηση που έκανα δεν πήρα απάντηση. Τώρα έχω μια καινούργια απορία σχετικά με τις κιχλιδες. Έχω ένα Labidochromis capsules και θέλω να βάλω και ένα kribensis και ένα Pseudotropheus socolofi. Θα έχω κάποιο πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 25 Μαρτίου 2016 #31 Share 25 Μαρτίου 2016 (edited) Στα 60 λίτρα αυτά; Όχι , θα έχεις. Και δεν πάνε μόνα τους αυτά. Συγκεκριμένα για τα κριμπένσις επειδή κριμπένσις έχω , πάνε ζευγάρι και στα 96 λίτρα που τα έχω και πάλι λίγα είναι. Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2016 - Light0r Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 25 Μαρτίου 2016 #32 Share 25 Μαρτίου 2016 (edited) Θελουν και διαφορετικες παραμετρους νερου.. Τα κριμπ θελουν πιο "μαλακο" νερο απο τα υπολοιπα ειδη... Έγινε επεξεργασία 25 Μαρτίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 25 Μαρτίου 2016 Author #33 Share 25 Μαρτίου 2016 Παιδιά αυτά είναι για το 20 που έχω. Δηλαδή με λίγα λόγια να πάω πίσω το Labidochromis capsules και να πάρω κάτι άλλο; τι μπορώ να βάλω σε αυτά τα λίτρα και να μην έχω πρόβλημα; γιατί στο Pet Shop θα μου πει πάλι ότι μπορώ να βάλω ότι θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 25 Μαρτίου 2016 #34 Share 25 Μαρτίου 2016 Τι παει να πει οτι μπορεις να βαλεις οτι θελεις;; Ρωτησε τον τι δηλαδη μπορεις να βαλεις και ψαρια που φτανουν 15-20 ή και παραπανω εκατοστα; Τεσπα.. Ενα μονομαχο... Και γαριδες αλλα πρεπει να εχεις "στρωμενο" βυθο.. Αυτα μπορεις να βαλεις μονο κατα την γνωμη μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 25 Μαρτίου 2016 Author #35 Share 25 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δεν θα μου πει απλά ότι μπορεί να γίνει τόσο μεγάλο. Επειδή είμαι λίγο άσχετος τι ψάρι είναι το τεσπα; ο βάθος έχει χαλίκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas 25 Μαρτίου 2016 #36 Share 25 Μαρτίου 2016 Τεσπα σημαινει τελος παντων Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 25 Μαρτίου 2016 Author #37 Share 25 Μαρτίου 2016 Καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 25 Μαρτίου 2016 #38 Share 25 Μαρτίου 2016 Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δεν θα μου πει απλά ότι μπορεί να γίνει τόσο μεγάλο. Επειδή είμαι λίγο άσχετος τι ψάρι είναι το τεσπα; ο βάθος έχει χαλίκι. τεσπα=τελοσπαντων.... Και εγω αναρωτιομουν τι σημαινει πρωτη φορα που μου το εγραψαν... http://www.aquazone.gr/forums/topic/47954-aoeio-aaneaeaao/ Αυτο θα λυσει την απορεια σου για τον βυθο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Μαρτίου 2016 #39 Share 26 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Στην προηγούμενη ερώτηση που έκανα δεν πήρα απάντηση. Τώρα έχω μια καινούργια απορία σχετικά με τις κιχλιδες. Έχω ένα Labidochromis capsules και θέλω να βάλω και ένα kribensis και ένα Pseudotropheus socolofi. Θα έχω κάποιο πρόβλημα; Αυτα θες να τα βαλεις σε 20 λιτρα ενυδρειο αν καταλαβα καλα? Αν ναι,τοτε κανενα δεν μπορεις να βαλεις εκει μεσα. Στα 20 λιτρα εναν μονομαχο μπορεις να βαλεις μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 26 Μαρτίου 2016 Author #40 Share 26 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες. Σήμερα επέστρεψα το ψάρι στο Pet Shop. Θα κρατήσω μέσα μόνο το φυτό και αργότερα μπορεί να ψαχτω με γαρίδες αλλά πριν το επιχειρήσω θα ζητήσω τις συμβουλές σας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 15 Απριλίου 2016 Author #41 Share 15 Απριλίου 2016 Καλησπέρα και πάλι. Θα χρειαστώ πάλι την πολύτιμη βοήθεια σας. Το 60 ενυδρείο μου δουλεύει μια χαρά απλά θα χρειαστεί να λείπω για καμία 20 μέρες και δεν ξέρω τι να κάνω με το τάισμα τους. Μου πρότειναν τροφή μακράς διάρκεια (αν δε κάνω λάθος έτσι μου την ειπαν) γιατί για ταιστρα δε πεζει φράγκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 16 Απριλίου 2016 #42 Share 16 Απριλίου 2016 Εαν τα ταισεις προτου φυγεις και για δεκα ημερες δεν θα εχουν προβλημα.Για τις επομενες ημερες θα πρεπει να βρεις καποιον να ταισει μια φορα.Τροφες διαρκειας μην χρησιμοποιησεις επιβαρυνουν το νερο(την ειχα πατησει παλια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos0000 16 Απριλίου 2016 #43 Share 16 Απριλίου 2016 Εαν τα ταισεις προτου φυγεις και για δεκα ημερες δεν θα εχουν προβλημα.Για τις επομενες ημερες θα πρεπει να βρεις καποιον να ταισει μια φορα.Τροφες διαρκειας μην χρησιμοποιησεις επιβαρυνουν το νερο(την ειχα πατησει παλια). Τη είχες πάθει?το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω τη πρόβλημα δημιουργεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 16 Απριλίου 2016 Author #44 Share 16 Απριλίου 2016 Η επόμενη μου ερώτηση είναι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μείνουν 10 μέρες χωρίς παρακολούθηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 17 Απριλίου 2016 #45 Share 17 Απριλίου 2016 Η επόμενη μου ερώτηση είναι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μείνουν 10 μέρες χωρίς παρακολούθηση; Εαν λειπεις καλοκαιρι με υψηλες θερμοκρασιες θα χρειαζεται καποιος να αναπληρωνει το νερο που θα εξατμιζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 18 Απριλίου 2016 #46 Share 18 Απριλίου 2016 Καλος ήρθες στο χόμπυ.. επειδή δεν ξέρω εάν το γνωρίζεις απλά ήθελα να προσθέσω πως όταν καθαρίζεις το φίλτρο σου δεν πρέπει να πλένεις το βιολογικό υλικό με νερο βρύσης. Μονο ξέπλυμα με νερο του ενυδρείου γιατί Αλλιός θα σκοτώσεις τα ωφέλιμα βακτήρια . Τα υπόλοιπα υλικά του φίλτρου τα καθαρίζεις κανονικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 25 Ιουνίου 2016 Author #47 Share 25 Ιουνίου 2016 Παιδιά καλησπέρα και πάλι. Ένας γνωστός παράτησε το ενυδρείο του (250 λίτρα) και μου είπε να περάσω να πάρω τα ψάρια που του είχαν μείνει. 4 καρχαρίες 2 rainbow shark και 2 Pangasius περίπου 10cm το καθένα. Εγώ είχα είδη 1 rainbow shark (3 cm), 2 Zebra Danio, 1 νέον(μόνο αυτό έμεινε), 1 Emperor Tetra και έναν γλυφτη. Έχω βρει είδη κάποιον με μεγαλύτερο ενυδρείο για να του δώσω τους καρχαρίες. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να κρατήσω τον 1 rainbow shark. Και αν ναι τι να τον ταιζω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 25 Ιουνίου 2016 Author #48 Share 25 Ιουνίου 2016 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Ιουνίου 2016 #49 Share 25 Ιουνίου 2016 Αν μιλαμε για το 60λιτρο,οχι δεν μπορεις να κρατησεις αυτο ψαρι,ουτε αυτο που εχεις ηδη μεσα και επισης γενικα κατι πρεπει να κανεις με την ψαροσυνθεση σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parismumt 25 Ιουνίου 2016 Author #50 Share 25 Ιουνίου 2016 Η άλλη μου σκέψη είναι να τα δώσω όλα και να ξεκινήσω από την αρχή. Τι ψάρια μπορώ να βάλω στο συγκεκριμένο ενυδρείο και αν μπορώ να βάλω μαζί και γαρίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος