Jump to content

Νέος στο χώρο

Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι σχετικά καινούργιος στο χώρο. Έχω ένα ενυδρείο 20 λίτρων που δε με δυσκολεψε ιδιαίτερα και αποφάσισα να πάρω ένα δεύτερο 60 λίτρων. Έβαλα μέσα ένα κλαδι και επάνω έδωσα φυτά όλα αγορασμένα από μαγαζί. Σε τρεις μέρες μετά από οδηγίες του ιδιοκτήτη του πετ σοπ άρχισα να βάζω σιγά σιγά ψαράκια. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω δύο και να μεταφέρω τα άλλα δύο που είχα βάλει στο μικρό ενυδρείο. Επίσης το ξύλο έβγαλε κάτι σαν μουχλα. Αδειασα το νερό επλυνα προσεκτικά το ξύλο και ξαναγεμισα το ενυδρείο. Έχουν περάσει 5 μέρες και το ξύλο ξαναεβγαλε μουχλα. Και τέλος άρχισαν να εμφανίζονται και σαλιγκάρια.

Καλως ηρθες.

Τι ψαρια ειχες βαλει?

Μετρησεις νερου?

Τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα?

Πως εστρωσες το ενυδρειο πριν βαλεις ψαρια? Εριξες βακτηρια?

Οπως βλεπεις,χρειαζομαστε πληροφοριες.

Βαλε και καμια φωτο να το δουμε.

Για το ξυλο διαβασε εδω.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Τα ψάρια ήταν ζεβρακια. Δεν έχω μέτρηση το νερό. Το φίλτρο είναι με σφουγγάρι και άνθρακα. Την πρώτη φορά δεν έβαλα βακτήρια γιατί δεν το γνώρισα και δεν είχα βάλει ούτε στο πρώτο τώρα έβαλα. Και όταν προσπαθώ να ανεβάσω φώτο μου λέει ότι το αρχείο έχει μεγάλο μέγεθος.

Χρειαζεσαι τεστ για μετρησεις.

Ριξε ενα διαβασμα και εδω και ειδικα στον κυκλο του αζωτου.

Το στησιμο φαινεται μια χαρα. Ενα φοντο στην πλατη του λειπει. Απλα πρεπει να στρωθει το φιλτρο για να βαλεις τα ψαρακια.

Send from the heart of the Amazonas

Θα κάνω τις μετρήσεις και θα σας πω τα αποτελέσματα. Για τα σαλιγκάρια δεν μου είπατε. Τα κρατάω ή τα βγάζω;

Τα σαλιγκαρια προς το παρον μπορεις να τα αφησεις....ειναι οι λεγομενοι λαθρεπιβατες που ερχονται συνηθως μαζι με τα φυτα.....

Αυτο που προεχει ειναι οτι σου ειπαν τα παιδια πιο πανω συν λιγο βιολογικο υλικο που πρεπει να βαλεις στο φιλτρο σου αμεσα για να αποικησουν και τα βακτηρια που ριχνεις.....κατι σαν το ''sera siporax''....

Ποιο φιλτρο εχεις?

Έγινε επεξεργασία - georgerocks

Τα σαλιγκαρια με τον καιρο θα πληθυνουν. Δεν κανουν κακο, ισα ισα καλο θα ελεγα. Αεριζουν τον βυθο ωστε να μην δημιουργουνται αναεροβιες περιοχες, τρωνε οτιι περισευε και γενικα καιαριζουν. Αλλα.... ειναι και πληγη. Τρυπωνουν παντου. Φιλτρα, κυκλοφορητες, σωληνες, τα παντα. Και απο αισθητικης αποψης ειναι χαλι. Τουλαχιστον για μενα. Οποτε αν θες να τα ξεφορτωθεις, τωρα ειναι καλη στιγμη. Αδειαζεις ολη την αμμο και την βραζεις..

Send from the heart of the Amazonas

Το φίλτρο είναι resun. Το είχε μέσα το ενυδρείο. Ο πωλητής μου είπε να μη βάλω κανένα εξάρτημα από αυτά που περιείχε η συσκευασία ούτε φυσαλίδες.

Εχει τιποτα ασπρα μπιλακια μεσα?

Άσπρα μπαλάκια δεν έχω προσέξει. Έχει στο πάνω μέρος ένα πλαστικό με άνθρακα και στο κάτω μέρος σφουγγάρι.

Αρα δεν εχεις βιολογικο υλικο για να αποικησουν τα βακτηρια κατι που ειναι απαραιτητο ασχετα με το τι σου ειπε ο πωλητης...... :)

Το ph δεν είναι κάτι που πρέπει να σε αγχώνει, ειδικά στη παρούσα φάση.

Εαν το φίλτρο σου δεν έχει βιολογικό υλικό όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι φρόντισε γι αυτό. Αφαίρεσε τον άνθρακα και πρόσθεσε βιολογικό υλικό.

Επίσης μιας και έχεις ψαράκια μέσα ψάξε άμεσα για μπόλι. http://www.aquazone.gr/forums/topic/43686-μπόλιασμα-φίλτρου-προετοιμασία-και-διαδικασί/?p=401137

http://www.aquazone.gr/forums/topic/76469-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CF%89%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/?hl=%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B9

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλω τι βιολογικό υλικό να βάλω στη θέση του άνθρακα στο φίλτρο που εχω;

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλω τι βιολογικό υλικό να βάλω στη θέση του άνθρακα στο φίλτρο που εχω;

Βαλε ελαφροπετρα που ειναι φθηνη και ειναι ευχαριστημενοι οσοι την χρησιμοποιου.

Μιας και είναι πολύ λίγη η ποσότητα του υλικού που θα χρειαστείς θα σου πρότεινα να βάλεις mini siporax

Παιδιά έχω καινούργια απορία. Το ξύλο έβγαλε χρώμα και έγινε το νερό καφέ. Εκτός από αυτό η μουχλα πέφτει στην άμμο και την έχει κάνει χάλια χώρια που έχει βαφτει και αυτή.

Παιδιά έχω καινούργια απορία. Το ξύλο έβγαλε χρώμα και έγινε το νερό καφέ. Εκτός από αυτό η μουχλα πέφτει στην άμμο και την έχει κάνει χάλια χώρια που έχει βαφτει και αυτή.

Καλησπέρα φίλε,

Το ξύλο βγάζει τανίνες που χρωματίζουν το νερό. Για τα ψαράκια μην σε ανησυχούν είναι ευεργετικές. Για το αισθητικό κομμάτι μετά από κάποιον καιρό θα σταματήσουν οπότε με τις αλλαγές νερού που θα κάνεις θα καθαρίσει και από το χρώμα.

Την μούχλα του ξύλου εννοείς; Αν ναι, λες για τον μύκητα που βγάζει. Βγαίνει στους περισσότερους και θα φύγει πιο γρήγορα και από τις τανίνες ;) Εμένα έκανε γύρω στις 2 εβδομάδες αλλά μετά εξαφανίζεται τελείως. Υπομονή!

• 2 weeks later...

Παιδιά έχω τελειώσει με το στρώσιμο και βάζω μέσα ψαράκια και όλα πάνε μια χαρά μέχρι στιγμής. Θέλω όμως τα φώτα σας. Τα φυτά βγάζουν υπολείμματα που πέφτουν στην άμμο και σε συνδυασμό με το καφέ χρώμα που βγάζει το ξύλο και χρωματιζει την άμμο φέρετε άσχημα. Πως μπορώ να την καθαρίσω;

Τι υπολείμματα σου βγάζουν τα φυτά ??

Τα ξύλα αν σου βγάζουν κομματάκια μπορείς να τα βγάλεις,να τα πλύνεις με πίεση,τρίψιμο με βούρτσα κτλ.

Μπορείς να μας βάλεις φώτο ?

Σκούπα βυθού σίγουρα.

Αυτό που φαίνεται στα φυλλα των φυτών είναι βρωμιά ?

Τι φίλτρο έχεις ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...