Jump to content

Λαμπες για φυτα

Achilleas_58056

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!!! Έχω ένα ενυδρειο 120 λίτρων με 5-6 φυτά. Έχω co2,σίδηρο και κάλλιο σε υγρα λιπάσματα. Θα ήθελα να μου πείτε τι λάμπες προτείνετε να βάλω??? Αυτή τη στιγμή έχω 2 sylvania gro lux t8 18 watt ή κάθε μια. Είναι εντάξει ή να βάλω περισσοτερα watt. Τα φυτά μου στο Πετ σοπ μου είπαν ότι δεν είναι υψηλών απαιτήσεων.

Καλώς ήρθες :)

Γράψε ποιά φυτά έχεις καταρχήν για να ξέρουμε τι φωτισμό θέλουν.

Οι λάμπες σου είναι πολύ μικρές για τα λίτρα σου αλλά και τα φυτά σου δεν χρειάζονται πολύ φωτισμό.

Υπάρχουν 2 λύσεις (με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα αυξήσεις τη φυτόμαζα) :

1) Μένεις όπως είσαι και απλά αλλάζεις τη μία grolux με μια daylight. Έτσι θα έχει πιο ωραίο χρώμα το ενυδρείο και θα έχεις και το βασικό φάσμα που χρειάζεται να υπάρχει τουλάχιστον σε μία λάμπα.

2) Αλλάζεις τις λάμπες σου με Τ5 και αυξάνεις τον φωτισμό σου σε ένταση. Ανάλογα τον χώρο που έχει το καπάκι σου, βάζεις και τις κατάλληλες σε μήκος λάμπες.

Έτσι θα έχεις και περιθώριο για περισσότερα φυτά στο μέλλον.

Συγνωμη για την παρεμβαση daylight ειναι και αυτη? http://www.petsupermarket.gr/3191/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/juwel-lamp-t5-day-590-mm-28w.html

Μια daylight της philips απο ηλεκτρολογικό μαγαζί για πιο φτηνά και είσαι μια χαρα!

Εγώ σε Rio  125 lτ έχω 6x24W (3 daylight + 3 grolux ) T5 χωρίς κανένα πρόβλημα και έχω γκαζόν cuba κλπ.

Συγνωμη για την παρεμβαση daylight ειναι και αυτη? http://www.petsupermarket.gr/3191/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/juwel-lamp-t5-day-590-mm-28w.html

Daylight λέγονται οι λάμπες που προσομοιώνουν το φως της ημέρας, δηλαδή 6000-6500 kelvin.

Αυτή που έβαλες επειδή την έχω, δεν είναι daylight, απλά ονομάζεται σκέτο day και το χρώμα της έχει αρκετό μπλε. Λογικό μιας και είναι στα 8000 kelvin.

Σκοπεύω να φυτέψω παραπάνω φυτα. Δειτε και μια φωτογραφια απο το ενυδρειο. Η βάση είναι ιδιοκατασκευή. Δηλάδη ποσα watt προτεινετε να βάλω? post-62071-0-86282600-1455894187_thumb.jpg

Αναλόγως τα φυτά και τις απαιτήσεις τους σε φως. Τι μήκος έχει ο χώρος που είναι τώρα οι λάμπες σου;

Άσχετο, γιατί δεν το γεμίζεις παραπάνω με νερό;

Έγινε επεξεργασία - AgMa

Ωραία, τότε μπορείς να βάλεις 2xT5 24w 549mm και αν έχεις χώρο, ίσως και μια τρίτη λάμπα. Σου ξαναλέω όμως, αν πας για εύκολα φυτά δεν χρειάζονται όλα αυτά.

Ποιο πρασινο Κωστα; Το φυτο που ειναι σαν φοινικας διπλα στην αεραντλια;

Μια που τα λεμε, εχεις μονιμη την αεραντλια μεσα;

Ποιο πρασινο Κωστα; Το φυτο που ειναι σαν φοινικας διπλα στην αεραντλια;

Μια που τα λεμε, εχεις μονιμη την αεραντλια μεσα;

Δεξια ειπα ε? Ακυρο,αριστερα εννοουσα χαχαχαχαχαχαχ :P

Αυτο που εχει και κατι πετρες γυρω γυρω.

Εξαρταται απο ποια οπτικη γωνια το βλεπεις!!!! Δεξια και αριστερα ειναι σχετικες εννοιες;)

Χαχαχαχα!!!

Εξαρταται απο ποια οπτικη γωνια το βλεπεις!!!! Δεξια και αριστερα ειναι σχετικες εννοιες ;)

Χαχαχαχα!!!

Δεξια απο την εξω μερια της κουζινας! αχαχαχαχαχ :P

Βγάλε μια πιο κοντινή φώτο, αν και προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί.

Αν δεν κανω λαθος το τερμα δεξια και το πισω στην μεση ειναι υδροφιλα φυτα, και οχι υδροβια.

Αυτα φυτεψε τα σε ενα γλαστρακι εξω απο το ενυδρειο. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...