Antonis K 18 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα σε ολους. Ανοιγω το χιλιοστο θεμα για υποστρωμα -βυθο, Τις ερχομενες μερες θα ξεκινησει το στησιμο του νεου μου ενυδρειου, το οποιο θα ειναι φυτεμενο, με τη μεγαλυτερη επιφανεια να καλυπτεται απο "Cuba". Μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα στο Seachem Flourite Black. Το θεμα μου ειναι το εξης: Το ενυδρειο εχει βαση 70χ40. Με μεσο ορο υψος βυθου 8-9 ποντους θα χρειαστω περιπου 25 λιτρα βυθου. Η 7κιλη συσκευασια Flourite black βγαζει 5,5 λιτρα. Αρα θα χρειαστω 5 σακουλια με το συνολικο κοστος να ξεφευγει. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Εχω βρει χαλαζιακο χαλικακι ιδιας περιπου κοκομετριας πολυ φτηνο. Μπορω να στεισω το ενυδρειο με το χαλαζιακο και μετα να προσθεσω το flourite απο πανω (2-3 ποντους). Η να τα αναμειξω σε αναλογια 2/1 (Χαλαζιακο/flourite)? Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Προσωπικα για cuba δεν συστηνω το flourite' Ειναι χοντρο για την cuba και ειχα χρησιμοποιησει το κλασικο flοurite δεν επιανε καλα σ αυτο το χαλικι. Η cuba κανει πολυ μικρες ριζες και θα σου ξηλωνεται συνεχεια,αν κανει καπου την αρχη,θα σου ξηλωθει ολη. Η θα βαλεις κατι πιο ψιλοκοκκο οπως πχ flourite sand η αν θες το flourite black μη βαλεις cuba,βαλε μοντε καρλο. Επισης το 8-9 παχος που σκεφτεσαι ειναι πολυ,θες 5-6 ποντους. Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου 2016 - rastafarian 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 18 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Προσωπικα για cuba δεν συστηνω το flourite' Ειναι χοντρο για την cuba και ειχα χρησιμοποιησει το κλασικο flοurite δεν επιανε καλα σ αυτο το χαλικι. Η cuba κανει πολυ μικρες ριζες και θα σου ξηλωνεται συνεχεια,αν κανει καπου την αρχη,θα σου ξηλωθει ολη. Η θα βαλεις κατι πιο ψιλοκοκκο οπως πχ flourite sand η αν θες το flourite black μη βαλεις cuba,βαλε μοντε καρλο. Επισης το 8-9 παχος που σκεφτεσαι ειναι πολυ,θες 5-6 ποντους. Πηγα σημερα κ το ειδα απο κοντα σε ενα μαγαζι. Δεν ειναι ιδιαιτερα χοντρο. Ειναι πιο λεπτοκοκο απο το απλο flourite. Ειναι σαν το stratum να φανταστεις αλλα οχι τοσο στρογγυλεμενο. Για το υψος ειναι ενας μεσος ορος. Μπροστα 5-6, πισω πανω απο 10. Για το ανακατεμα που εγραψα καμια γνωμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Μπορεις να το ανακαταψεις αλλα και παλι οπως σου ειπα δεν το προτεινω για cuba,η cuba θελει πολυ ψιλο κοκκο γιατι κανει παρα πολυ μικρη ριζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 18 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 πάρε ένα κλασικό υπόστρωμα για ενυδρείο όποιας μάρκας θες στην τελική όλα την ίδια δουλειά κάνουν. και από πάνω βάλε ένα χαλίκι του γούστου σου αρκεί ο κόκκος να είναι 1-2 χιλιοστά. Μην το ψαχουλεύεις πολύ γιατί θα βγάλεις καπνούς Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 18 Φεβρουαρίου 2016 #6 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Το flourite κάτω και από πάνω το χαλίκι, γιατί στο πρώτο ποστ γράφεις το ανάποδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antonis K 18 Φεβρουαρίου 2016 Author #7 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 πάρε ένα κλασικό υπόστρωμα για ενυδρείο όποιας μάρκας θες στην τελική όλα την ίδια δουλειά κάνουν. και από πάνω βάλε ένα χαλίκι του γούστου σου αρκεί ο κόκκος να είναι 1-2 χιλιοστά. Μην το ψαχουλεύεις πολύ γιατί θα βγάλεις καπνούς Εχω ηδη βγαλει καπνους Το flourite κάτω και από πάνω το χαλίκι, γιατί στο πρώτο ποστ γράφεις το ανάποδο. Στο πρωτο ποστ, στο μυαλο μου, σωστα το εγραψα. Δηλαδη αντι να ειναι σκετο το flourite να στηθει το ενυδρειο με το φτηνο υλικο και απο πανω να μπει το flourite και να φυτευτουν σε αυτο τα φυτα. Αλλα μαλλον ηταν λιγο ακυρη η σκεψη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Ανακατεψε το , μην το φοβασαι, βρες μαυρο χαλαζιακο χαλικακι και αναμειξε το με το seachem H cuba οντως ,λογο των μικρω ριζων αναπτυσεται καλυτερα στς seachem sand. Αλλα και παλι δεν θα εχεις προβλημα με οτι επιλεξεις. Το υποστρωμα χρησιμοποιειται για το αρχικο μπουσταρισμα στα φυτα, και απλη αμμο να βαλεις και περιμενεις 2-3 μηνες να ωριμασει, το ιδιο ακριβως αποτελεμστα θα εχεις. Απλα μετα θα πρεπει και στις 2περιπτωσεις να το υποστηριξεις με λιπασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος