Jump to content

Νέο ενυδρείο 90 λίτρα

Fred13

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλους σας για τις συμβουλές σας εδώ και 1 μήνα στην προσπάθεια που κάνω να δημιουργήσω το 1ο μου ενυδρείο.

Xωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν, θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Θοδωρή (Sturm) που με την εμπείρια του με καθοδήγησε σε πολύ κρίσιμα σημεία στα πρώτα μου αυτά βήματα.

Το ενυδρείο τρέχει έναν μήνα και 10 ημέρες, είναι ακόμα πολύ ανώριμο. Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μία πλούσια φυτομάζα χωρίς όμως υπερβολές για να υπάρχει άμμος για τα κριμπένσις μου.

Ξεκίνησα να το φυτεύω χωρίς κάποιο πλάνο στο μυαλό μου. Αυτό που πλέον σκέφτομαι να κάνω είναι να αφαιρέσω την μικρή ρίζα που είναι τοποθετημένη κεντρικά στο ενυδρείο και να δώσω στο κέντρο και στο κέντρο της πλάτης έναν κόκκινο τόνο περιστοιχισμένο από τα πράσινα φυτά. Δεν ξέρω αν θα βγει ή πως σας ακούγεται γενικότερα ;)

Η μπακόπα θα διατηρηθεί κοντή και θα προσπαθήσω να την απλώσω γύρω γύρω από την πέτρα. Το ίδιο ισχύει και για τις κρυπτοκορίνες.

Παραθέτω φωτογραφίες, δυστυχώς από πολύ κακή κάμερα που η αλήθεια είναι πως μου αδικεί λίγο το σύνολο ;) Επίσης, παραθέτω και 1 βίντεο από την πρώτη μου γέννα 1 μήνα μετά το γέμισμα του ενυδρείου !!!

Παρακαλώ για τις διορθώσεις σας , τις συμβουλές σας και τις καθοδηγήσεις σας.

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
Κριμπένσις spieces tank- φυτεμένο

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80 χ 30 χ 40
Συνολικά Λίτρα: 96
Sump (λίτρα): -

Οργανισμοί
Φυτά:
Ψάρια:
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: Μαύρη αφίσα
Πέτρες: 1 πέτρα λάβας
Ξύλα: 2 ρίζες redmoor
Άλλα διακοσμητικά : 1 καρύδα για φωλιά
Υπόστρωμα: -
Βυθός: Λευκή χαλαζιακή άμμος λεπτόκοκκη

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 3 λάμπες. 2 Τ5 χ 28 watt (Νature & day) και 1 led 16 watt day-color
Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες
Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: FLUVAL 206 εξωτερική φίλτρανση
Θέρμανση/ Ψύξη: easyklim 100 w
Λίπανση: Seachem flourish & flourish tabs
Παροχή CO2: Oλοκληρωμένο σύστημα 2κιλης μπουκάλας.
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-
Διατροφή: Jbl novo color, haquoss cichild gran juveniile, πολυβυταμίνη haquoss excellence

Παράμετροι
pH: 7
Γενική σκληρότητα (GH): -
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): - 
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0,05- 0,1 (ακόμα μετράω )
Νιτρικά (ΝΟ3): 5-10
Φωσφορικά (PΟ4): -
Μέση Θερμοκρασία (°C): 25,5

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: Ακόμα χωρίς πρόγραμμα , λόγω γέννας ανά 2 μέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Προετοιμασία σε κουβά με θερμοστάτη και αντλία , χρήση prime και βακτήρια
Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Έκανα το 1ο μου μικρό κλάδεμα

Φωτογραφίες:

Βίντεο:

post-61846-0-09934400-1455666208_thumb.jpg

post-61846-0-82804800-1455666260_thumb.jpg

post-61846-0-22969700-1455666292_thumb.jpg

• Like 1

Να μην πειραξεις καμια ριζα. Ετσι ωραιο ειναι. Τις κρυπτοκορινες να απλωσεις λιγο γιατι θα μεγαλωσει η μια πανω στην αλλη.

Send from the heart of the Amazonas

Μια χαρα ειναι!Οταν φουντωσουν κι αλλο τα φυτα σου τοτε θα δειξει!

Παρ'ολο που εχεις πολυ φως,στις φωτο φαινεται σκοτεινο...προσπαθησε να βγαλεις μια φωτο απο σχετικα λιγο πιο ψηλα να μην φαινεται η λαμπα του ενυδρειου μεσα στη φωτο....

Τα ψαρακια πανεμορφα!Να τα χαιρεσαι!Ζευγαρι ετοιμο τα πηρες?

Έγινε επεξεργασία - georgerocks

Μια χαρα ειναι!Οταν φουντωσουν κι αλλο τα φυτα σου τοτε θα δειξει!

Παρ'ολο που εχεις πολυ φως,στις φωτο φαινεται σκοτεινο...προσπαθησε να βγαλεις μια φωτο απο σχετικα λιγο πιο ψηλα να μην φαινεται η λαμπα του ενυδρειου μεσα στη φωτο....

Τα ψαρακια πανεμορφα!Να τα χαιρεσαι!Ζευγαρι ετοιμο τα πηρες?

Eυχαριστώ πολύ :) Πιστεύω και εγώ πως όταν αυξηθεί η φυτομάζα θα αναδειχθεί περισσότερο!

Έχω πάρα πολύ κακή κάμερα και μου το βγάζει σκοτεινό αλλά και μικρό (πως το καταφέρνει αυτό το 2ο δεν ξέρω). Θα βγάλω και καινούργιες με άλλη φωτογραφική!

Δεν ήταν έτοιμο ζευγαράκι, πήρα ένα αρσενικό και 1 θυληκό και τα βρήκανε πολύ γρήγορα! Λίγο ξύλο παίζουν τώρα που έχουν τα πρώτα μωρά αλλά έτσι είναι τα ζευγάρια ;)

Πολύ ωραίο, μπράβο. Περίμενε να φουντώσουν και τα φυτά σου και θα είναι παράδεισος για το ζευγαράκι!

• 3 weeks later...

1 update μετά από αλλαγές και 1 μικρό κλάδεμα.

Το ενυδρείο παραμένει πολύ θολό αλλά που θα πάει θα το φτιάξουμε ;)

post-61846-0-10524500-1457304271_thumb.jpg

post-61846-0-96830000-1457304291_thumb.jpg

post-61846-0-03018500-1457304324_thumb.jpg

post-61846-0-20434500-1457304354_thumb.jpg

post-61846-0-40693000-1457304374_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Light0r
  • Like 2

Ομορφο. Καλα το πας. Γεμισε ομως και την αριστερη μερια.

Ομορφο. Καλα το πας. Γεμισε ομως και την αριστερη μερια.

χαχχα θα το γεμίσω με τα κλαδέματα της bacopa που πάει σφαίρα και της αλτερνθέρα πίσω αν πιάσει :)

Έχω πολλαπλασίασει ήδη κάποια όπως τα ψηλά πίσω που τα έχω κλαδέψει αλλά πάνε με το πάσο τους..

Πολυ ομορφο φιλε :)

Ευχαριστώ πολύ! :)

Μπραβο και απο εμενα. Ειναιβμια πολυ καλη προσπαθεια. Δωσε του χρονο να γινει στολιδι. Αληθεια που βλεπεις τη θολουρα;;;; Εγω μια χαρα καθαρο το βλεπω.

Μπραβο και απο εμενα. Ειναιβμια πολυ καλη προσπαθεια. Δωσε του χρονο να γινει στολιδι. Αληθεια που βλεπεις τη θολουρα;;;; Εγω μια χαρα καθαρο το βλεπω.

Σε ξεγελάει η φωτογραφία Παρασκευά. Είναι πολύ θολό και έφταιγε ένας συνδιασμός λιπασμάτων που έβαζα. Αν τραβούσα από τα πλαϊνο τζάμι θα το έβλεπες ;)

Πανέμορφο :)

Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eυχαριστώ :)

• Like 1

Σε ξεγελάει η φωτογραφία Παρασκευά. Είναι πολύ θολό και έφταιγε ένας συνδιασμός λιπασμάτων που έβαζα. Αν τραβούσα από τα πλαϊνο τζάμι θα το έβλεπες ;)

Α οκ. Εσυ που το βλεπεις απο κοντα ξερεις καλυτερα. Αντε λοιπον καλο ξεθολωμα.

Α οκ. Εσυ που το βλεπεις απο κοντα ξερεις καλυτερα. Αντε λοιπον καλο ξεθολωμα.

Χτες είχα τραβήξει αφού είχα κάνει αλλαγή νερού , πλέον ξεθόλωσε αρκετά! Έφταιγε ότι είχα ρίξει σίδηρο και φωσφωρικά την ίδια μέρα. Δημιουργείται φωσφωρικός σίδηρος που δεν απορροφάται και απολαμβάνεις την ομίχλη σου :P

H 2η γέννα σε 2 μήνες που έχω το ενυδρείο. 

Δυστυχώς η κάμερα είναι πολύ κακή για να σας δείξω τα χρώματα που έχουν αυτές τις ημέρες τα ψάρια τα οποία είναι υπέροχα! Είναι χαλασμένη... Aνεβάστε λίγο ανάλυση στο tube όχι ότι αλλάζει πολλά.

Κάπου μέσα εκεί είναι και ο τελευταίος των μοικανών από την 1η γέννα ο οποίος είναι αρκετά μεγαλύτερος!

Μπορεί στον κογκό να μην υπάρχουν κάποια φυτά απαυτά, αλλά οι 2 γέννες μου δείχνουν πως είναι προσαρμοσμένα πλήρως στο περιβάλλον τους.

Enjoy!

• Like 1

Ευχαριστώ πολύ!

Δυστυχώς ναι από την 1η γέννα μόνο ένα έχω εντοπίσει. Φταίει βέβαια και το φίλτρο που ρούφαγε κλπ. Τώρα πήρα τα μέτρα μου και πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλύτερα!

Άντε καλή επιτυχία!!!

Δηλαδή αν σου ζήσουν πολλά τι τα κάνεις σε περίπτωση που δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα στο ενυδρείο σου;

Βρίσκεις να τα δώσεις;

Άντε καλή επιτυχία!!!

Δηλαδή αν σου ζήσουν πολλά τι τα κάνεις σε περίπτωση που δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα στο ενυδρείο σου;

Βρίσκεις να τα δώσεις;

Nα σου πω την αλήθεια επειδή 2 μήνες έχω όλους κι όλους ενυδρείο δεν ξέρω ;)

Λογικά , αγγελία για να δώσω και αν σώσω πολλά σε κανένα μαγαζί σε κανένα φίλο τίποτα τέτοιο! Αν τα πιάσω! Σκέψου πως ο μεγάλος που ζει δεν φαίνεται πουθενά. Βγαίνει και εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα!

Θα δούμε!

Και στους τσαμπουκάδες μεταξύ τους πρώτοι είναι...Και αυτό είναι πολύ λίγο σε σχέση με κάτι μαλιοκούβαρα που τα έχω πετύχει :P

• Like 1

Μάλλον πρέπει ν' αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο you tube, γιατί ζητάει log in για να εμφανιστεί.

Μάλλον πρέπει ν' αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο you tube, γιατί ζητάει log in για να εμφανιστεί.

Περίεργο:S

Στο δημόσιο το έχω και καλά να μπορούν να δούνε όλοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...