Fred13 16 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλους σας για τις συμβουλές σας εδώ και 1 μήνα στην προσπάθεια που κάνω να δημιουργήσω το 1ο μου ενυδρείο. Xωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν, θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Θοδωρή (Sturm) που με την εμπείρια του με καθοδήγησε σε πολύ κρίσιμα σημεία στα πρώτα μου αυτά βήματα. Το ενυδρείο τρέχει έναν μήνα και 10 ημέρες, είναι ακόμα πολύ ανώριμο. Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μία πλούσια φυτομάζα χωρίς όμως υπερβολές για να υπάρχει άμμος για τα κριμπένσις μου. Ξεκίνησα να το φυτεύω χωρίς κάποιο πλάνο στο μυαλό μου. Αυτό που πλέον σκέφτομαι να κάνω είναι να αφαιρέσω την μικρή ρίζα που είναι τοποθετημένη κεντρικά στο ενυδρείο και να δώσω στο κέντρο και στο κέντρο της πλάτης έναν κόκκινο τόνο περιστοιχισμένο από τα πράσινα φυτά. Δεν ξέρω αν θα βγει ή πως σας ακούγεται γενικότερα Η μπακόπα θα διατηρηθεί κοντή και θα προσπαθήσω να την απλώσω γύρω γύρω από την πέτρα. Το ίδιο ισχύει και για τις κρυπτοκορίνες. Παραθέτω φωτογραφίες, δυστυχώς από πολύ κακή κάμερα που η αλήθεια είναι πως μου αδικεί λίγο το σύνολο Επίσης, παραθέτω και 1 βίντεο από την πρώτη μου γέννα 1 μήνα μετά το γέμισμα του ενυδρείου !!! Παρακαλώ για τις διορθώσεις σας , τις συμβουλές σας και τις καθοδηγήσεις σας. Γενική κατηγορία ενυδρείου Κριμπένσις spieces tank- φυτεμένοΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80 χ 30 χ 40Συνολικά Λίτρα: 96Sump (λίτρα): -ΟργανισμοίΦυτά:Ψάρια:Άλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Μαύρη αφίσαΠέτρες: 1 πέτρα λάβαςΞύλα: 2 ρίζες redmoorΆλλα διακοσμητικά : 1 καρύδα για φωλιάΥπόστρωμα: -Βυθός: Λευκή χαλαζιακή άμμος λεπτόκοκκηΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 3 λάμπες. 2 Τ5 χ 28 watt (Νature & day) και 1 led 16 watt day-colorΔιάρκεια φωτισμού: 8 ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: FLUVAL 206 εξωτερική φίλτρανσηΘέρμανση/ Ψύξη: easyklim 100 wΛίπανση: Seachem flourish & flourish tabsΠαροχή CO2: Oλοκληρωμένο σύστημα 2κιλης μπουκάλας.Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:-Διατροφή: Jbl novo color, haquoss cichild gran juveniile, πολυβυταμίνη haquoss excellenceΠαράμετροιpH: 7Γενική σκληρότητα (GH): -Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): - Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0,05- 0,1 (ακόμα μετράω )Νιτρικά (ΝΟ3): 5-10Φωσφορικά (PΟ4): -Μέση Θερμοκρασία (°C): 25,5ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: Ακόμα χωρίς πρόγραμμα , λόγω γέννας ανά 2 μέρεςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Προετοιμασία σε κουβά με θερμοστάτη και αντλία , χρήση prime και βακτήριαΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Έκανα το 1ο μου μικρό κλάδεμαΦωτογραφίες:Βίντεο: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 Να μην πειραξεις καμια ριζα. Ετσι ωραιο ειναι. Τις κρυπτοκορινες να απλωσεις λιγο γιατι θα μεγαλωσει η μια πανω στην αλλη. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 17 Φεβρουαρίου 2016 #3 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Μια χαρα ειναι!Οταν φουντωσουν κι αλλο τα φυτα σου τοτε θα δειξει! Παρ'ολο που εχεις πολυ φως,στις φωτο φαινεται σκοτεινο...προσπαθησε να βγαλεις μια φωτο απο σχετικα λιγο πιο ψηλα να μην φαινεται η λαμπα του ενυδρειου μεσα στη φωτο.... Τα ψαρακια πανεμορφα!Να τα χαιρεσαι!Ζευγαρι ετοιμο τα πηρες? Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2016 - georgerocks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 17 Φεβρουαρίου 2016 Author #4 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρα ειναι!Οταν φουντωσουν κι αλλο τα φυτα σου τοτε θα δειξει! Παρ'ολο που εχεις πολυ φως,στις φωτο φαινεται σκοτεινο...προσπαθησε να βγαλεις μια φωτο απο σχετικα λιγο πιο ψηλα να μην φαινεται η λαμπα του ενυδρειου μεσα στη φωτο.... Τα ψαρακια πανεμορφα!Να τα χαιρεσαι!Ζευγαρι ετοιμο τα πηρες? Eυχαριστώ πολύ Πιστεύω και εγώ πως όταν αυξηθεί η φυτομάζα θα αναδειχθεί περισσότερο! Έχω πάρα πολύ κακή κάμερα και μου το βγάζει σκοτεινό αλλά και μικρό (πως το καταφέρνει αυτό το 2ο δεν ξέρω). Θα βγάλω και καινούργιες με άλλη φωτογραφική! Δεν ήταν έτοιμο ζευγαράκι, πήρα ένα αρσενικό και 1 θυληκό και τα βρήκανε πολύ γρήγορα! Λίγο ξύλο παίζουν τώρα που έχουν τα πρώτα μωρά αλλά έτσι είναι τα ζευγάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 17 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ ωραίο, μπράβο. Περίμενε να φουντώσουν και τα φυτά σου και θα είναι παράδεισος για το ζευγαράκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 6 Μαρτίου 2016 Author #6 Share 6 Μαρτίου 2016 (edited) 1 update μετά από αλλαγές και 1 μικρό κλάδεμα. Το ενυδρείο παραμένει πολύ θολό αλλά που θα πάει θα το φτιάξουμε Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2016 - Light0r 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Μαρτίου 2016 #7 Share 7 Μαρτίου 2016 Ομορφο. Καλα το πας. Γεμισε ομως και την αριστερη μερια. Send from the heart of the Amazonas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Μαρτίου 2016 Author #8 Share 7 Μαρτίου 2016 Ομορφο. Καλα το πας. Γεμισε ομως και την αριστερη μερια. Send from the heart of the Amazonas χαχχα θα το γεμίσω με τα κλαδέματα της bacopa που πάει σφαίρα και της αλτερνθέρα πίσω αν πιάσει . Έχω πολλαπλασίασει ήδη κάποια όπως τα ψηλά πίσω που τα έχω κλαδέψει αλλά πάνε με το πάσο τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Μαρτίου 2016 #9 Share 7 Μαρτίου 2016 Πολυ ομορφο φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Μαρτίου 2016 Author #10 Share 7 Μαρτίου 2016 Πολυ ομορφο φιλε Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 7 Μαρτίου 2016 #11 Share 7 Μαρτίου 2016 Πανέμορφο Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Μαρτίου 2016 #12 Share 7 Μαρτίου 2016 Μπραβο και απο εμενα. Ειναιβμια πολυ καλη προσπαθεια. Δωσε του χρονο να γινει στολιδι. Αληθεια που βλεπεις τη θολουρα;;;; Εγω μια χαρα καθαρο το βλεπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Μαρτίου 2016 Author #13 Share 7 Μαρτίου 2016 Μπραβο και απο εμενα. Ειναιβμια πολυ καλη προσπαθεια. Δωσε του χρονο να γινει στολιδι. Αληθεια που βλεπεις τη θολουρα;;;; Εγω μια χαρα καθαρο το βλεπω. Σε ξεγελάει η φωτογραφία Παρασκευά. Είναι πολύ θολό και έφταιγε ένας συνδιασμός λιπασμάτων που έβαζα. Αν τραβούσα από τα πλαϊνο τζάμι θα το έβλεπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Μαρτίου 2016 Author #14 Share 7 Μαρτίου 2016 Πανέμορφο Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Eυχαριστώ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Μαρτίου 2016 #15 Share 7 Μαρτίου 2016 Σε ξεγελάει η φωτογραφία Παρασκευά. Είναι πολύ θολό και έφταιγε ένας συνδιασμός λιπασμάτων που έβαζα. Αν τραβούσα από τα πλαϊνο τζάμι θα το έβλεπες Α οκ. Εσυ που το βλεπεις απο κοντα ξερεις καλυτερα. Αντε λοιπον καλο ξεθολωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 7 Μαρτίου 2016 Author #16 Share 7 Μαρτίου 2016 Α οκ. Εσυ που το βλεπεις απο κοντα ξερεις καλυτερα. Αντε λοιπον καλο ξεθολωμα. Χτες είχα τραβήξει αφού είχα κάνει αλλαγή νερού , πλέον ξεθόλωσε αρκετά! Έφταιγε ότι είχα ρίξει σίδηρο και φωσφωρικά την ίδια μέρα. Δημιουργείται φωσφωρικός σίδηρος που δεν απορροφάται και απολαμβάνεις την ομίχλη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 14 Μαρτίου 2016 Author #17 Share 14 Μαρτίου 2016 H 2η γέννα σε 2 μήνες που έχω το ενυδρείο. Δυστυχώς η κάμερα είναι πολύ κακή για να σας δείξω τα χρώματα που έχουν αυτές τις ημέρες τα ψάρια τα οποία είναι υπέροχα! Είναι χαλασμένη... Aνεβάστε λίγο ανάλυση στο tube όχι ότι αλλάζει πολλά. Κάπου μέσα εκεί είναι και ο τελευταίος των μοικανών από την 1η γέννα ο οποίος είναι αρκετά μεγαλύτερος! Μπορεί στον κογκό να μην υπάρχουν κάποια φυτά απαυτά, αλλά οι 2 γέννες μου δείχνουν πως είναι προσαρμοσμένα πλήρως στο περιβάλλον τους. Enjoy! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαρτίου 2016 #18 Share 14 Μαρτίου 2016 Μπράβο ρε φίλε, να σου ζήσουν. Από την πρώτη γέννα μόνο ένα έζησε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 14 Μαρτίου 2016 #19 Share 14 Μαρτίου 2016 Μπράβο! Πάντα ευχάριστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 14 Μαρτίου 2016 Author #20 Share 14 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ! Δυστυχώς ναι από την 1η γέννα μόνο ένα έχω εντοπίσει. Φταίει βέβαια και το φίλτρο που ρούφαγε κλπ. Τώρα πήρα τα μέτρα μου και πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλύτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
avraamp 14 Μαρτίου 2016 #21 Share 14 Μαρτίου 2016 Άντε καλή επιτυχία!!! Δηλαδή αν σου ζήσουν πολλά τι τα κάνεις σε περίπτωση που δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα στο ενυδρείο σου; Βρίσκεις να τα δώσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 14 Μαρτίου 2016 Author #22 Share 14 Μαρτίου 2016 Άντε καλή επιτυχία!!! Δηλαδή αν σου ζήσουν πολλά τι τα κάνεις σε περίπτωση που δεν μπορείς να τα κρατήσεις όλα στο ενυδρείο σου; Βρίσκεις να τα δώσεις; Nα σου πω την αλήθεια επειδή 2 μήνες έχω όλους κι όλους ενυδρείο δεν ξέρω Λογικά , αγγελία για να δώσω και αν σώσω πολλά σε κανένα μαγαζί σε κανένα φίλο τίποτα τέτοιο! Αν τα πιάσω! Σκέψου πως ο μεγάλος που ζει δεν φαίνεται πουθενά. Βγαίνει και εξαφανίζεται σε δευτερόλεπτα! Θα δούμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 14 Μαρτίου 2016 Author #23 Share 14 Μαρτίου 2016 Και στους τσαμπουκάδες μεταξύ τους πρώτοι είναι...Και αυτό είναι πολύ λίγο σε σχέση με κάτι μαλιοκούβαρα που τα έχω πετύχει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos 15 Μαρτίου 2016 #24 Share 15 Μαρτίου 2016 Μάλλον πρέπει ν' αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο you tube, γιατί ζητάει log in για να εμφανιστεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 15 Μαρτίου 2016 Author #25 Share 15 Μαρτίου 2016 Μάλλον πρέπει ν' αλλάξεις τις ρυθμίσεις στο you tube, γιατί ζητάει log in για να εμφανιστεί. Περίεργο:S Στο δημόσιο το έχω και καλά να μπορούν να δούνε όλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος