Jump to content

Δεν ρωτάω αν μπορούμε. Ρωτάω αν θέλουμε???

Recommended Posts

Λάμπρο έλεος πια με αυτά τα κουλά σχόλια δηλαδή άνοιξες ένα θέμα το πρωί  και θες μέσα 12 ώρες να μαζέψουμε τα έντερα μας σε υλικά, γίνε λίγο ρεαλιστής και μην θίγεις έμμεσα τους φορομιστες γιατί βοήθεια δεν θα δεις, όταν το καλό γίνεται με κακό τρόπο καλό δεν είναι.

Και δεύτερων άλλο να είναι κάποιος πρόθυμος και να θέλει να συντηρήσει ένα ενυδρείο και άλλο αν μπορεί..., από εμπειρία σου λέω πως με το πρώτο μεγαλούτσικο πρόβλημα το ενυδρείο ξεστήνεται και στοιβιάζεται στην άκρη, γιατί απλά οι άνθρωποι δεν έχουν την γνώσεις και αρκετές φορές τον χρόνο να ασχοληθούν ποιο εντατικά όταν προκύπτει κάτι.

Αυτός που θα το στίσει θα πρέπει να αναλάβει και την συντήρησή του.

Μου αρεσουν τετοιες πρωτοβουλίες για αρχη!

Συμφωνώ με τα προβλήματα που προαναφερθηκαν !

Αλλα καπως πρεπει να γινει μια αρχη!

Λαμπρο θα σου προτεινα να κανεις λιγο υπομονη ωστε να βρεθουν τα υλικα!

Εγω προσωπικά δεν εχω κατι ιδιαιτερο απο γλυκό να προσφερω αλλα μπορω να αγορασω!

Παντως θα συμφωνήσω οτι για νεογνά και βρέφη ισως ειναι υπερβολή ! Αλλα για παιδάκια ανω των 4-5 ετων που τα μεγαλύτερα θα μπορουν να βοηθουν στη συντηρηση θα ειχε πολυ ενδιαφερον!

Ενυδρειο σε τετοιες εγκαταστασεις χωρις καποιον ανθρωπο να το φροντιζει και να το αγαπαει, ειναι απλα καταδικασμενη προσπαθεια. Οπως ειναι στο Παιδων, οπως ειναι στο 401 και οπως ειναι σε πολλα αλλα ιδρυματα! Το σεναριο ειναι το εξης. Αρρωσταινει το πρωτο ψαρι. Δεν εχουν ιδεα τι να κανουν και το ψαρι πεθαινει. Υστερα για να αναπληρωσουν το ψαρι, πανε και βαζουν αλλο το οποιο ειναι αλλα αντι αλλων και εκει ξεκιναει η κατρακυλα. Μετα ερχεται η αλγη. Εκει να δειτε πανηγυρια. Οποτε σε καποια φαση, βγαζουν τα φυτα και βαζουν αεροπλανα, καραβια, φαρους και αλλα τετοια ωραια! Φυσικα, οι ανθρωποι που δουλευουν εκει μεσα, δεν εχουν την ορεξη μου η του χ, ψ να ταιζουν καθε λιγο και λιγακι τα ψαρια γιατι εχουν πολυ σημαντικοτερα πραγματα να κανουν. Ποσο μαλλον να κανουν αλλαγες νερου.

Το αποτελεσμα, ενας βουρκος που εκει μεσα καπου στα σκοταδια ζει ( ; ) ενα χρυσοψαρο. Φυσικα και αυτο δεν ειναι ωραιο θεαμα σε ιδρυματα και νοσοκομεια και στο τελος, τρωει ενα ποδι και τελειωνει η φασαρια.

Τετοιες προσπαθειες εχουν γινει αρκετες εδω μεσα. Οι πιο πολλες απετυχαν. Οσες δουλευουν ακομη ειναι λογω καποιων μελων τα οποια επιμελουνται προσωπικα οπως ο φιλος dex και ο φιλος του, του οποιου το ονομα μου διαφευγει, οπως ο φιλος απο την Κρητη με το ενυδρειο στο πυροσβεστικο κτλ.

Εγω προσωπικα εχω μια μεγαλη γυαλα που θελει λιγο σουλουπωμα και την οποια μπορω να την διαθεσω. Απο κει και περα τι; Ποιος θα εγγυηθει σε μενα η στον ταδε φιλο οτι πολυ απλα δεν πεταξα τα πραγματα μου στα σκουπιδια;

Εν κατακλειδι, καλη η σκεψη, σχεδον αδυνατη η υλοποιηση! 

Εδώ να πω ότι με μπερδεύεις με άλλον και δε θέλω να πάρω τα εύσημα τσάμπα!

Το μπέρδεψες ίσως με τη λιμνούλα που έφτιαξα στο σχολείο μου.  :thumbsu: Μια και το ανέφερα,θα κάνω παρουσίαση όταν σουλουπωθεί λίγο εμφανισιακά γιατί αυτή την εποχή τα φυτώρια υπολειτουργούν εδώ στη Χίο

Έγινε επεξεργασία - DEX

Εδώ να πω ότι με μπερδεύεις με άλλον και δε θέλω να πάρω τα εύσημα τσάμπα!

Το μπέρδεψες ίσως με τη λιμνούλα που έφτιαξα στο σχολείο μου. :thumbsu:

Δεν σε μπερδεψα. Σε αυτο ακριβως αναφερομαι.

Send from the heart of the Amazonas

Η ιδεα ειναι καλή εχει ξαναγίνει στο παρελθόν και με χαρα ολων μας μπορει να επαναληφθεί...

Παντα θα στηρίζουμε όπου  μπορούμε...

Το βασικο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί είναι το ποίοι απο εμας εθελοντικά θα προσφέρουν λιγο απο τον χρονο τους σε μηνιεα βαση για την συντήρηση του ενυδρείου εκει που θα παει μιας και αν αφεθεί παρατημένο μετα απο 4-5 μηνες καλύτερα να μην ειχε μπει εξαρχής...

• Like 2

Η ιδέας σου είναι πραγματικά καλή και όπως είπαν τα παιδιά έχει συζητηθεί αρκετές φορές αυτό το θέμα!!

Εγώ μπορώ να βοηθήσω όπου χρειαστεί

Απλώς πρέπει να πάει πιο λαου λαου ώστε να οργανωθούμε καλύτερα

Το κυριότερο πρόβλημα είναι αυτό που είπε ο Θανάσης και κυρίως το καλοκαίρι που λίγο πολύ όλοι κάπου πάμε!!

Επίσης είναι προτιμότερο αν γίνει κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθει κάπου που τα παιδάκια να είναι άνω τον 4-5

• Like 1

• 3 weeks later...

Λάμπρο πώς το σκέφτεσε? Έχεις κάποιο ίδρυμα/σχολείο στο νού σου που θα μπορούσε να υλοποιηθεί?Έχω πολλά υλικά στην διάθεση μας

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...