Dgeorge 16 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλημερίζω την ομάδα.Ειμαι αρχάριος στο συγκεκριμένο χόμπι.Έχω ενα ενυδρείο 110 λίτρα περίπου(80-35-40) εχω μεσα τρία ψαράκια ειναι fancy tail,ενα black moor panta,και αλλο ενα που δεν ξερω τι ειναι.θα επισυνάψω φωτογραφίες απο κατω.Θέλω να μου πείτε απο την εμπειρία σας αν εχω κανει κατι λαθος ή αν μπορω να κανω κατι ακομα για να γίνει καλυτερο.ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 16 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα και καλώς ήρθες Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 16 Φεβρουαρίου 2016 #3 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 τα fancy ειναι μια χαρα για τα λιτρα που εχεις.το commet δεν ειναι σωστο να μπανει με fancy .το panda moor που το βρηκες???σε τι συνθηκες νερου εχεις τα ψαρια??το ενυδρειο ειναι στρωμενο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dgeorge 16 Φεβρουαρίου 2016 Author #4 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Το ενυδρείο ειναι στρωμένο οι μετρήσεις ειναι πολυ καλές.Ειχα ενα μικρότερο ενυδρειο πριν και πηρα μπόλι απο εκείνο.Το panta moor το πηρα απο τον ωκεανό στην βουλιαγμενης.Το τρίτο χρυσόψαρο δεν πρεπει να ειναι common γιατι τα μάτια του ειναι διογκωμένα δεν ξερω τι ειναι ακριβώς.Η πετσοπας που μου το ειχε δώσει δεν ήξερε την τυφλά της ,αν και μαζι με moor και fancy το ειχε και αυτη.Το εχω ενάμισηχρονο.ειχε αρρωστήσει και έχασε το χρωμα του.Τωρα εχει συνέλθει και πιστευω οτι σιγά σιγά θα το ξαναποκτήσει.Ετσι δεν ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dgeorge 16 Φεβρουαρίου 2016 Author #5 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Μπορω να βάλω αλλα φυτά εκτος απο ανουβιες.εχει δοκιμάσει κανένας;χωρις να το φάνε εννοω.Τις ανουβιες δεν τις πειράζουν προς το παρόν. Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2016 - Dgeorge Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 16 Φεβρουαρίου 2016 #6 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ έχω βαλισνέριες, δεν τις τρώνε, αλλά θέλουν καλό φύτεμα να μην τις ξεριζώσουν όταν παίζουν με την άμμο.. Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Φεβρουαρίου 2016 #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Καλησπέρα! Εγώ στο ενυδρείου μου με τα χρυσόψαρα(220λίτρα) έχω 3 χρυσόψαρα προς το παρών με πέντε διαφορετικά είδη φυτών. Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί για να δω τι φυτά είναι αλλά έχω την εντύπωση πως δεν είναι anubias. Το μόνο φυτό που μου ξερίζωναν και έτρωγαν είναι αυτό που γίνεται σαν χλόη. Βέβαια εξαρτάται και από το ψάρι. Συνήθως αν είναι άγριο και συνηθισμένο στο να τρώει φυτά θα δοκιμάσει πιστεύω. Αν όμως είναι εκτροφής και δεν έχουν ξαναδεί φυτό, πιστεύω να μην το φάνε. Αν ψάξεις καλύτερα στο forum θα βρεις μια λίστα με κάποια φυτά που είναι ''πικρά'' για τα ψάρια και δεν τα τρώνε συνήθως. Η δική μου άποψη πάντως είναι πως αν ταΐζεις σωστά δεν θα έχεις πρόβλημα! Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2016 - NikosAthanasiadis Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 16 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Όντως, κάπου είχα διαβάσει πως αν τρώνε σωστά, ποικιλία δηλαδή, και συχνά σπιρουλίνα δεν θα πειραξουν τα φυτά.. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Πάντως εδώ στο φόρουμ υπάρχει σε κάποιο θέμα μια λίστα με φυτά που επιβιώνουν από τα χρυσόψαρα, αν ψάξεις θα το βρεις, είμαι από κινητό κ δεν με βολεύει να βάλω λινκ Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 16 Φεβρουαρίου 2016 #9 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Δες λίγο στο θέμα που είχα ανοίξει πριν λίγο καιρό για τα φυτά. Στο δικό μου ενυδρείο (το τονίζω αυτό γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική...) έχω επιτυχία με φυτά anubias και microsorum pteropus, με τη φροντίδα που απαιτεί κάθε είδος. Σε ότι αφορά τη vallisneria εξαρτάται από το είδος, τη vallisneria gigantea δεν την πειράζουν, την americana natans αντίθετα την τρώνε. Στους echinodorus, σε bleheri και barthii που έχω βάλει, σε γενικές γραμμές αφήνουν τα μεγάλα φύλλα αλλά τρώνε τα μικρά όποτε πάνε να βγουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nydreio28 16 Φεβρουαρίου 2016 #10 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 κρυπτοκορινες βαλισνεριες Echinodorus ανουμπιες αυτα εχω στο ενυδρειο κ δεν τα πειραζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dgeorge 16 Φεβρουαρίου 2016 Author #11 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω πολυ παιδιά για τις απαντήσεις.Μπορειτε να βάλετε και καμία φωτο απο τα δικά σας ενυδρεία για να παρω καμία ιδέα.Σας ευχαριστω όλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Φεβρουαρίου 2016 #12 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Τα δικά μου είναι σε θεραπεία τώρα και το νερό είναι καταπράσινο. Θα βάλω μια φωτογραφία αλλά δεν φαίνονται καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 16 Φεβρουαρίου 2016 #13 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Τα δικά μου είναι σε θεραπεία τώρα και το νερό είναι καταπράσινο. Θα βάλω μια φωτογραφία αλλά δεν φαίνονται καλά... Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dgeorge 16 Φεβρουαρίου 2016 Author #14 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραιο ειναι.Πολυ ωραια αντίθεση υπόστρωμα και πέτρες.το υπόστρωμα τι ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dgeorge 16 Φεβρουαρίου 2016 Author #15 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Τα δικά μου είναι σε θεραπεία τώρα και το νερό είναι καταπράσινο. Θα βάλω μια φωτογραφία αλλά δεν φαίνονται καλά... Γιατί ειναι σε θεραπεία τι έχουν πάθει.Να ξερω αν δω και εγω κατι παρόμοιο πως να αντιδράσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 16 Φεβρουαρίου 2016 #16 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραιο ειναι.Πολυ ωραια αντίθεση υπόστρωμα και πέτρες.το υπόστρωμα τι ειναι;Μαύρη άμμος Στάλθηκε από το E2105 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Φεβρουαρίου 2016 #17 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Γιατί ειναι σε θεραπεία τι έχουν πάθει.Να ξερω αν δω και εγω κατι παρόμοιο πως να αντιδράσω. Έχουν άσπρες κηλίδες. Υπάρχει σχετικό θέμα που λέγεται ''Άσπρη Κηλίδα Σε Χρυσόψαρο''. Αν σου τύχει κάνε θεραπεία άμεσα γιατί εμένα μου 'τυχε και δεν περνούσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 17 Φεβρουαρίου 2016 #18 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Να και οι φωτογραφίες: Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2016 - NikosAthanasiadis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dgeorge 17 Φεβρουαρίου 2016 Author #19 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραιο φιλε.Και απο τα φυτά δεν σου πειράζουν κανένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannis12a 18 Φεβρουαρίου 2016 #20 Share 18 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ έχω βάλει ανουμπια, εχινοδορο και βαλισνερια. Καμιά δαγκωνια που και που την βλέπω, αλλά σε γενικές γραμμές δεν τα πειράζουν. Βέβαια Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο τους δίνω σπιρουλινα και μια φορά την εβδομάδα φρέσκα λαχανικά ζεματισμενα. Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 20 Φεβρουαρίου 2016 #21 Share 20 Φεβρουαρίου 2016 Πολυ ωραιο φιλε.Και απο τα φυτά δεν σου πειράζουν κανένα; Δεν τους δίνουν καθόλου σημασία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος