Αγγελική Αγγελικη 15 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα σε ολους.Πρωτη φορα που χρησιμοποιω ενυδρειο και εχω πολλαααα να μαθω φυσικα.Πρωτα απ ολα παρακαλω πολυ πειτε μου αν η εξοδος του νερου και κατα συνεπεια το κουμπι ρυθμισης ροης του φιλτρου θα πρεπει να ειναι βυθισμο στο νερο.Επισης.....γιατι θα πει να κανω μετατροπη του φιλτρου;;;Αν καταλαβα καλα,κοβω στο μισο το μαυρο σφουγγαρακι,προσθετω ceramic rings(ποσα ομως) και αφαιρω τελειως το λευκο σφουγγαρι;;;;Το δοχειακι κε τα πετραδακια ανθρακα....τι το κανω; Απ οσο ξερω σε ενα 24ωρο μπορω να βαλω το χρυσοψαρο μου μεσα;; Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερως και καλως σας βρηκα :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλως ηρθες. Καταρχην για ποσα λιτρα ενυδρειο μιλαμε? Τι φιλτρο εχεις? Τι υλικα εχει μεσα. Μετρησεις νερου εχεις? Εχεις ριξει βακτηρια? Οπως βλεπεις υπαρχουν πολλα ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν πρωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλως ηρθες. Καταρχην για ποσα λιτρα ενυδρειο μιλαμε? Τι φιλτρο εχεις? Τι υλικα εχει μεσα. Μετρησεις νερου εχεις? Εχεις ριξει βακτηρια? Οπως βλεπεις υπαρχουν πολλα ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν πρωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #4 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση.Πηρα ενα 15λιτρο ενυδριακι απο το jumbo.Εχω βαλει μεσα ενα χρυσοψαρο που ειχα 5 χρονια σε απλο ενυδρειακι χωρις φιλτρακι εννοω.Εχω πλυνει ολα τα μερη του ενυδρειου με νερο,εχω βαλει αντιχλωριο και τιποτα αλλο.Δεν εχω ριξει βακτηρια.Τι ειναι αυτα;;;Μετρησεις νερου;;;οχι.Απο που πρεπει να αρχισω;Διαβασα σε αλλο ποστ για το συγκεκριμενο ενυδρειο,οτι καποιοι κανουν μετατροπες στο φιλτρο,αλλα δεν εχω καταλαβει αν ειναι αναγκαιες και που αποσκοπουν.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση.Πηρα ενα 15λιτρο ενυδριακι απο το jumbo.Εχω βαλει μεσα ενα χρυσοψαρο που ειχα 5 χρονια σε απλο ενυδρειακι χωρις φιλτρακι εννοω.Εχω πλυνει ολα τα μερη του ενυδρειου με νερο,εχω βαλει αντιχλωριο και τιποτα αλλο.Δεν εχω ριξει βακτηρια.Τι ειναι αυτα;;;Μετρησεις νερου;;;οχι.Απο που πρεπει να αρχισω;Διαβασα σε αλλο ποστ για το συγκεκριμενο ενυδρειο,οτι καποιοι κανουν μετατροπες στο φιλτρο,αλλα δεν εχω καταλαβει αν ειναι αναγκαιες και που αποσκοπουν.Ευχαριστω Δυστοιχως θα σε σταναχωρησω..σε 15 λιτρα χρυσοψαρο δεν μπορεις αν εχεις. Τα χρυσοψαρα θελουν πολυ μεγαλητερο ενυδρειο και πολυ καλο φιλτρο γιατι ειναι ρυπογοννα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #6 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Συγνωμη.Αλλα ποσα λιτρα χρειαζομαι για το χρυσοψαρακι μου;;το ενυδρειακι που το ειχα ηταν πολυ μικροτερο και δεν μου επαθε τιποτα 5 χρονια τωρα :-( Δυστοιχως θα σε σταναχωρησω..σε 15 λιτρα χρυσοψαρο δεν μπορεις αν εχεις. Τα χρυσοψαρα θελουν πολυ μεγαλητερο ενυδρειο και πολυ καλο φιλτρο γιατι ειναι ρυπογοννα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2016 #7 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Συγνωμη.Αλλα ποσα λιτρα χρειαζομαι για το χρυσοψαρακι μου;;το ενυδρειακι που το ειχα ηταν πολυ μικροτερο και δεν μου επαθε τιποτα 5 χρονια τωρα :-( Αυτο δεν σημαινει οτι ζουσε και σωστα μεσα στη γυαλα. Αναλογα το ειδος του χρυσοψαρου,το λιγοτερο που θελει ειναι 30-40 λιτρα ενυδρειο και με πολυ καλο φιλτρο. Το ενυδρειο που πηρες ειναι πολυ μικρο και το φιλτρο που εχει ειναι ψευτικο τελειως. Σ αυτο το ενυδρειο,μπορεις να βαλεις εναν μονομαχο μονο. Διαβασε και εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1/ Έγινε επεξεργασία 15 Φεβρουαρίου 2016 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 15 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 μια ερωτηση το χρυσοψαρο το εχεις 5 χρονια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #9 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα.Ναι το εχω 5 χρονια.Γιατι; μια ερωτηση το χρυσοψαρο το εχεις 5 χρονια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #10 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο δεν σημαινει οτι ζουσε και σωστα μεσα στη γυαλα. Αναλογα το ειδος του χρυσοψαρου,το λιγοτερο που θελει ειναι 30-40 λιτρα ενυδρειο και με πολυ καλο φιλτρο. Το ενυδρειο που πηρες ειναι πολυ μικρο και το φιλτρο που εχει ειναι ψευτικο τελειως. Σ αυτο το ενυδρειο,μπορεις να βαλεις εναν μονομαχο μονο. Διαβασε και εδω. http://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Φεβρουαρίου 2016 #11 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Αν αποφασισεις να το αφησεις εκει μεσα.. Ξεκινα διαβαζοντας τον κυκλο του αζωτου.. Θα σε βοηθησει να απαντησεις σε ολες τις αρχικες ερωτησεις σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 16 Φεβρουαρίου 2016 Author #12 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Καλημερα.Σας ευχαριστω πολυ.Θα το μελετησω. Αν αποφασισεις να το αφησεις εκει μεσα.. Ξεκινα διαβαζοντας τον κυκλο του αζωτου.. Θα σε βοηθησει να απαντησεις σε ολες τις αρχικες ερωτησεις σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 17 Φεβρουαρίου 2016 #13 Share 17 Φεβρουαρίου 2016 (edited) μια ερωτηση το χρυσοψαρο το εχεις 5 χρονια?? Νίκο μην σου φαίνεται περίεργο. Εμένα μια φίλη μου έχει ένα common τριάμιση χρόνια. Ένα χρόνο στα 3 λίτρα (και πολλά λέω) και αφού της έφαγα το μυαλό πήρε το 15λιτρο του jumbo και ήδη ζει σε αυτό δύο χρόνια. Επιπλέον πήδηξε και μία φορά από το ενυδρείο και χώθηκε στα μαξιλάρια της πλάτης του καναπέ που βρίσκονταν μπροστά και το βρήκαν μετά από τουλάχιστον μισή ώρα και το έβαλαν πίσω στο νερό. Το χρυσόψαρο ζει ακόμα!! Από την περιπέτεια αυτή έχασε τα μισά λέπια της μίας του πλευράς. .. Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2016 - mary74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 20 Φεβρουαρίου 2016 #14 Share 20 Φεβρουαρίου 2016 Και εγω έτσι ξεκίνησα ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 21 Φεβρουαρίου 2016 Author #15 Share 21 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα και παλι.Παρατηρησα σημερα,μετα την χθεσινη αλλαγη νερου κατι σαν αυγουλακια λευκα μεσα στο ενυδρειο.Να πω για την ιστορια,οτι πριν να αγορασω ενυδρειο με φιλτρο,τα ιδια τα ειχα δει και στο απλο αφιλτρο ενυδρειακι που ειχα.Εβαλα το ψαρακι στο ενυδρειο λοιπον και για μια εβδομαδα ηταν ολα καλα.Εκανα και τις μετρησεις του νερου που ηταν οκ.Το ψαρακι ειναι το ιδιο ευδιαθετο.Φυσικα και με ανησυχουν αυτα τα οποια υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο.Σας παρακαλω πολυ μηπως μπορειτε να με βοηθησετε;το pet shop μου ειχε πει οτι αφου το ψαρακι ειναι καλα,να μην χορηγησω καποιο φαρμακο.Τωρα αυτα ομως ξαναεμφανιστηκαν και στο νεο ενυδρειο.Τι μπορει να ειναι;τι θα πρεπει να χορηγησω στο ψαρακι μου; Σας ευχαριστω (Εχω επισυναψει δυο φωτογραφιες ,στις οποιες φαινοντε λιγο τα λευκα αυγουλακια που υπαρχουν στις πετρουλες του ενυδρειου και στο τζαμι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 21 Φεβρουαρίου 2016 #16 Share 21 Φεβρουαρίου 2016 Αυτά αν κατάλαβα καλά δεν ειναι αυγουλακια αλλα απλά ξεναγούν οι πέτρες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 21 Φεβρουαρίου 2016 Author #17 Share 21 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα και σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες. Ομως δεν καταλαβα τι εννοεις;Ανησυχω γιατι τα "αυγουλακια" αυτα,υπηρχαν και στο παλιο ενυδρειο(και θεωρησα οτιντο ψαρακι αρρωστησε απο κατι). Α Αυτά αν κατάλαβα καλά δεν ειναι αυγουλακια αλλα απλά ξεναγούν οι πέτρες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 21 Φεβρουαρίου 2016 #18 Share 21 Φεβρουαρίου 2016 Το ψαράκι δεν εχει κατι εσυ στο παλιό σου ενυδρείο είχες πολύχρωμο υπόστρωμα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 21 Φεβρουαρίου 2016 Author #19 Share 21 Φεβρουαρίου 2016 Οχι Δεν ειχα κανενα υποστρωμα μολις εμφανιστηκαν τα αυγουλακια.Μονο φυτα πλαστικα διακοσμητικα.Παρακατω στην φωτο φαινετε πιο καθαρα τα "αυγουλακια"που εμφανιστηκαν ακομα και οταν εβαλα το ψαρακι σε γυαλινο δοχειο,μεχρι να πλυνω το παλιο. Το ψαράκι δεν εχει κατι εσυ στο παλιό σου ενυδρείο είχες πολύχρωμο υπόστρωμα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 22 Φεβρουαρίου 2016 #20 Share 22 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπερα και παλι.Παρατηρησα σημερα,μετα την χθεσινη αλλαγη νερου κατι σαν αυγουλακια λευκα μεσα στο ενυδρειο.Να πω για την ιστορια,οτι πριν να αγορασω ενυδρειο με φιλτρο,τα ιδια τα ειχα δει και στο απλο αφιλτρο ενυδρειακι που ειχα.Εβαλα το ψαρακι στο ενυδρειο λοιπον και για μια εβδομαδα ηταν ολα καλα.Εκανα και τις μετρησεις του νερου που ηταν οκ.Το ψαρακι ειναι το ιδιο ευδιαθετο.Φυσικα και με ανησυχουν αυτα τα οποια υπαρχουν μεσα στο ενυδρειο.Σας παρακαλω πολυ μηπως μπορειτε να με βοηθησετε;το pet shop μου ειχε πει οτι αφου το ψαρακι ειναι καλα,να μην χορηγησω καποιο φαρμακο.Τωρα αυτα ομως ξαναεμφανιστηκαν και στο νεο ενυδρειο.Τι μπορει να ειναι;τι θα πρεπει να χορηγησω στο ψαρακι μου; Σας ευχαριστω (Εχω επισυναψει δυο φωτογραφιες ,στις οποιες φαινοντε λιγο τα λευκα αυγουλακια που υπαρχουν στις πετρουλες του ενυδρειου και στο τζαμι) Ειναι αυγα απο το χρυσοψαρο,βγαλτα ειναι αγονιμοποιητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αγγελική Αγγελικη 23 Φεβρουαρίου 2016 Author #21 Share 23 Φεβρουαρίου 2016 Σε ευχαριστω. Μου το επιβεβαιωσαν ηδη.Το ξερω.Ειναι αυγα οντως αγονιμοποιητα Ειναι αυγα απο το χρυσοψαρο,βγαλτα ειναι αγονιμοποιητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος