JOHNPATSIA 15 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους.Έχω ένα 65λτ ενυδρείο χειροποίητο και έχω το εξής πρόβλημα.Ποτέ δεν έχω καθαρό νερό.Δηλαδή δεν είναι κρύσταλλο που λέμε.Είμαι αρχάριος στο χόμπυ και θέλω να με βοηθήσετε στο τι να κάνω.Βάζω αντιχλόριο σε κάθε αλλαγή νερού και βακτήρια.Πρέπει να βάλω και κάτι άλλο;Από τέστ δεν έχω τίποτα.Κανείς ποτέ δεν μου τα πρότεινε.Αλλαγές νερού κάνω κάθε μήνα σχεδόν ή και πιό νωρίς.Αδειάζω το 80% του νερού.Φίλτρο έχω από έναν φίλο μου.Δεν ξέρω όνομα δεν γράφει και τίποτα απ' έξω.Επίσης έχω και δύο φυτά.Ούτε εκεί ξέρω ονόματα.Αν μπορέσω θα ανεβάσω φωτό να τα δείτε.Ρίχνω και λίπασμα για τα φυτά.Όποια βοήθεια ή συμβουλή δεκτή.Συγνώμη αν σας κούρασα με την έκθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 15 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 1) ΤΕΤΟΙΑ μεγαλη αλλαγη νερου ειναι ακρως απογορευτηκη για υγιες ενυδρειο 2) τι ψαρια εχεις 3)φιλτρο εχει το ενυδρειο? 4) τεστ εχεις κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 15 Φεβρουαρίου 2016 #3 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 λογικα τα βακτηρια κανουν τη δουλεια, τι ειναι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Βασικα καλο ειναι να κανεις αλλαγη νερου καθε εβδομαδα το 30% με νερο που θα εχεις προετοιμασει απο πριν. Τι ψαρια εχεις? Θα πρεπει να κανεις και μετρησεις,παρε υγρα τεστ για αμμωνια,νο2 και νο3. Το φιλτρο τι υλικα εχει μεσα? Το ενυδρειο ποσο καιρο τρεχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 15 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα απλώς με ελαφρώς κίτρινο νερό! Όσες αλλαγές και αν έκανα ξανακτρίνιζε!!!!! Αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω όλο το υλικό του φίλτρου(με υλικό στρωμένο φυσικά), μια αλλαγή 50% και προσθήκη άνθρακα. Το νερό έγινε σκέτο κρύσταλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #6 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Από ψάρια έχω ένα silver shark έναν κλόουν ΄και έναν πλέκο (γλύφτη).Από τέστ δεν έχω τίποτα.Ποιά πρέπει να πάρω;Το ενυδρείο τρέχει περίπου 2 μήνες.Το φίλτρο έχει το σφουγγάρι από τη μάνα του.Πρέπει να βάλω κάτι άλλο;Ευχαριστώ για την αμεσότητα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Φεβρουαρίου 2016 #7 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Τα ψάρια που έχεις... χρειάζονται μεγαλύτερο χώρο (θα πρέπει να διαβάσεις τα προφίλ τους προσεκτικά γιατί ΔΕΝ θα είναι το μόνο σου πρόβλημα). Κάποιες φωτογραφίες από το φίλτρο και τα υλικά του, θα βοηθήσουν περισσότερο σε ορθές απαντήσεις. Τα test είναι άκρως απαραίτητα και ειδικά σε αρχάριο. Θα πρότεινα να προτιμήσεις κάποια καλή εταιρεία (τουλάχιστον για αμμωνία, ΝΟ2, ΝΟ3, ΡΗ, GΗ, ΚΗ).- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα απλώς με ελαφρώς κίτρινο νερό! Όσες αλλαγές και αν έκανα ξανακτρίνιζε!!!!! Αυτό που έκανα ήταν να αλλάξω όλο το υλικό του φίλτρου(με υλικό στρωμένο φυσικά), μια αλλαγή 50% και προσθήκη άνθρακα. Το νερό έγινε σκέτο κρύσταλλο! Προφανώς έχεις μέσα κάποια ξύλα... και το κιτρίνισμα ήταν από τις τανίνες που βγάζουν (κάτι απολύτως φυσιολογικό και απαραίτητο για ψάρια "μαλακού" νερού). Το βιολογικό υλικό ΔΕΝ έπαιξε κάποιο ρόλο (όπως καταλαβαίνω).. ο άνθρακας σου έκανε το νερό κρύσταλλο. Τον άνθρακα... ΔΕΝ τον έχουμε μόνιμα στο φίλτρο (αλλά σε ειδικές περιπτώσεις).- 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2016 #9 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Από ψάρια έχω ένα silver shark έναν κλόουν ΄και έναν πλέκο (γλύφτη).Από τέστ δεν έχω τίποτα.Ποιά πρέπει να πάρω;Το ενυδρείο τρέχει περίπου 2 μήνες.Το φίλτρο έχει το σφουγγάρι από τη μάνα του.Πρέπει να βάλω κάτι άλλο;Ευχαριστώ για την αμεσότητα! Δυστοιχως τα ψαρια σου εινα ακαταλληλα για το ενυδρειο που εχεις. Θα πρεπει να κανεις κατι γι αυτο γιατι συντομα θα εχεις προβληματα με το χωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #10 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Λοιπόν είδα τα προφίλ από τα ψάρια και μέσα στη βδομάδα θα τα πάω πίσω......Απλά τα petshop θέλουν να πουλήσουν.Από αντιχλόριο έχω API STRESS COAT+, βακτήρια ένα μπουκαλάκι DAJANA δεν θυμάμαι τι άλλο έγραφε γιατί το πέταξα,DAJANA PROFLOR για λίπασμα στο νερό και DAJANA PLANT ROOT λίπασμα για τη ρίζα.Όπως είπα από τέστ δεν έχω τίποτα.Πώς να τα ζητήσω;Τι μάρκα είναι καλύτερη;Επίσης τι ψάρια να βάλω σε αυτά τα λίτρα;Το φίλτρο είναι εσωτερικό και εκτός από το σφουγγάρι του δεν έχει κάτι άλλο μέσα.Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω θερμοστάτη και μιά λεντοταινία.Σόρρυ αν σας ζάλισα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #11 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Φωτό θα προσπαθήσω να ανεβάσω πολύ σύντομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2016 #12 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Τεστ θα παρεις υγρα για αμμωνια,νο2 και νο3. Πρεπει να παρεις και βιολογικο υλικο για το φιλτρο. Πηγαινε τα ψαρια πισω και θα βρουμε τι αλλα θα βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Φεβρουαρίου 2016 #13 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Οποτε παιζει να ειχε και bacterial bloom... Ισως δεν υπηρχε αρκετο βιολογικο για αποικιση... Να βαλεις βιολογικο υλικο.. Το αντιχλωριο σου ειναι πολυ καλο.. Seachem κατα την γνωμη μου θα σε καλυψει σε λιπασματα αλλα ειναι γνωμη καθαρα προσωπικη... Βακτηρια δεν χρειαζεται να ριχνεις συνεχεια αν βαλεις βιολογικο υλικο και ακολουθησεις τα βηματα για ολοκληρωμενο κυκλο του αζωτο... Έγινε επεξεργασία 15 Φεβρουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #14 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Το βιολογικό υλικό έτσι το ζητάω ή είναι και κάποια μάρκα;Ξέρω χαζή ερώτηση αλλά...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 15 Φεβρουαρίου 2016 Author #15 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε Στάθη αυτό που είπες το bacterial bloom το έψαξα και ναι έτσι είναι το νερό μου.Ξέχασα να αναφέρω.Τα φυτά όλα όσα βάζω χαλάνε.Φώς καλό δεν έχω.Είναι περίεργη ή κατασκευή του ενυδρείου και δεν μπορώ να βάλω.Διαστάσεις έχει 0,36x0.36x0.50. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Φεβρουαρίου 2016 #16 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Το βιολογικό υλικό έτσι το ζητάω ή είναι και κάποια μάρκα;Ξέρω χαζή ερώτηση αλλά......Υπαρχουν πολλα ειδη..siporax και mini...substram pro..matrix..κ.α.Αναλογως πια μαρκα θες... Πολλα παιδια και εγω χρησιμοποιουμε κοινη ελαφροπετρα με αποδεδειγμενα νομιζω καλα αποτελεσματα.... Και παμφτηνη... Τα φυτα αν σαπιζουν ειναι ενας παραγοντας που ευννοει την βατηριακη εξαρση... Έγινε επεξεργασία 15 Φεβρουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Φεβρουαρίου 2016 #17 Share 15 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Φίλε Στάθη αυτό που είπες το bacterial bloom το έψαξα και ναι έτσι είναι το νερό μου.Ξέχασα να αναφέρω.Τα φυτά όλα όσα βάζω χαλάνε.Φώς καλό δεν έχω.Είναι περίεργη ή κατασκευή του ενυδρείου και δεν μπορώ να βάλω.Διαστάσεις έχει 0,36x0.36x0.50. Φωτηστικα υπαρχουν πολλα ειδη....ενα φιλαρακι πηρε προσφατα ενα με μανταλακι που μπορεις να το τοποθετεις παντου...ψαχτο λιγο ειναι κριμα να μην εχεις καλο φωτισμο γιατι και τα φυτα σου θα χανεις και δεν θα ευχαρηστιεσαι το ενυδρειο σου σαν εικονα.. Έγινε επεξεργασία 15 Φεβρουαρίου 2016 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 16 Φεβρουαρίου 2016 Author #18 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Στάθη θα το ψάξω για το φώς.Απλά το ενυδρείο μου είναι όλο καλυμένο με ταινία μαύρη γωνίες και ουρανός και έχει μια μικρή πόρτα για να κάνω τα απαραίτητα.Τέσπα κάτι θα σκεφτώ να κάνω.Θα πάω σήμερα κιόλας να πάρω τέστ και βιολογικό υλικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 16 Φεβρουαρίου 2016 #19 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Βάλε μας οποτε μπορέσει καμία φωτό του ενυδρείου να έχουμε υπ' όψιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisAthanasiadis 16 Φεβρουαρίου 2016 #20 Share 16 Φεβρουαρίου 2016 Προφανώς έχεις μέσα κάποια ξύλα... και το κιτρίνισμα ήταν από τις τανίνες που βγάζουν (κάτι απολύτως φυσιολογικό και απαραίτητο για ψάρια "μαλακού" νερού). Το βιολογικό υλικό ΔΕΝ έπαιξε κάποιο ρόλο (όπως καταλαβαίνω).. ο άνθρακας σου έκανε το νερό κρύσταλλο. Τον άνθρακα... ΔΕΝ τον έχουμε μόνιμα στο φίλτρο (αλλά σε ειδικές περιπτώσεις).- Ξύλα δεν έχω λόγο του μικρού όγκου του ενυδρείου. Το βιολογικό υλικό και τα σφουγγάρια έπαιζαν τελικά ρόλο γιατί όταν το έβαλα σε δοχείο κιτρίνισε. Τον άνθρακα ξέρω πως δεν χρειάζεται να τον έχουμε μόνιμα στο φίλτρο παρά μόνο μετά από θεραπείες και σε καινούργια ενυδρεία. Έτσι και αλλιώς δεν του είπα να τον έχει μόνιμα. Όταν καθαρίσει το νερό τον αφαιρεί και βλέπει πως θα πάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #21 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα σε όλους.Λοιπόν παιδιά δεν μπόρεσα να ανεβάσω φωτό γιατί δεν ξέρω πως....Πήγα σε 2 petshop και έχουμε της εξής αλλαγές.Για φως έβαλα μια λεντοταινία και κάνει τρελή δουλειά.Για τη θολούρα μου είπαν να βάλω άνθρακα και τίποτα άλλο.έβαλα άνθρακα και όντως έστρωσε.Αλλά δεν μου δίναν τίποτα άλλο.Ούτε τεστ που ζήτησα ούτε βιολογικό.Μου λέγαν ότι για τα λίτρα που έχω δεν χρειάζεται.Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό.Το μόνο που μου είπαν ότι καλό είναι να βάλω μεγαλύτερο φίλτρο.Αυτό που έχω λέει ροή 350 λίτρα ανά ώρα.Εσείς τι λέτε;Σόρρυ αν σας ζάλισα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 27 Φεβρουαρίου 2016 #22 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Με τα ψαρια που εχεις και μεγαλυτερο ενυδρειο χρειαζεσαι και μεγαλυτερο φιλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #23 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Φίλε stav μεγαλύτερο ενυδρείο θέλω αλλά δεν έχω καθόλου χώρο στο σπίτι.Το καλοκαίρι λέω να φύγω από κει και να πάω αλλού.Τέσπα.Από φίλτρο τι να πάρω;Με πόσα λίτρα ανά ώρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Φεβρουαρίου 2016 #24 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 Να πας στο πετ σοπ και να παρεις βιολογικο υλικο οπωσδηποτε, οτι και αν σου λεει ατο εκει. Οπως και τεστ για αμμωνια,νο2 και νο3. Τα ψαρια αυτα τα εχεις ακομα μεσα? Σε ρωταω γιατι δεν κανουν αυτα τα ψαρια γι αυτο το ενυδρειο,καλυτερα να τα δωσεις και να φτιαξεις κατι σωστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHNPATSIA 27 Φεβρουαρίου 2016 Author #25 Share 27 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Δεν ξέρω γιατί αλλά μιλάμε για πολύ άρνηση σε θέμα βιολογικού και τέστ.Και στα 2 petshop που πήγα.Ναι τα ψάρια τα έχω ακόμα γιατί δεν τα παίρνουν.Πάλι δεν ξέρω γιατί.Βασικά μου είπε ότι είναι μια χαρά σε αυτά τα λίτρα και δεν χρειάζεται να τα γυρίσω.Δεν υπάρχει λόγος.Το ένα petshop γιατί το άλλο ποτέ δεν παίρνει κάτι πίσω.Δεν ξέρω γιατί και πού το βασίζουν αυτό.Λες και δεν ξέρουν από ψάρια αυτοί. mod note Μην κάνεις συνεχόμενα posts.Eντός δεκάλεπτου χρησιμοποίησε την δυνατότητα που σου δίνεται για επεξεργασία της δημοσίευσης προσθέτοντας στην τελευταία αυτό που θέλεις. Έγινε επεξεργασία 27 Φεβρουαρίου 2016 - rastaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος