Jump to content

Γνώμες για στήσιμο ενυδρείου

Recommended Posts

Είμαι στη διαδικασία διαμόρφωσης του aquascape του νέου ενυδρείου και θα ήθελα την άποψή σας. Όλες οι γνώμες δεκτές.

post-52309-0-62300900-1455475994_thumb.jpg

Βαλε και καμια ριζα κρεμαστη. Αλλα δωσε τους και χωρο να κολυμπησουν.

Send from the heart of the Amazonas

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Δεν έχεις κάτι στο μυαλό σου ήδη ;

Το στήσιμο ειναι αυτο που φαινεται στη φωτο, απλα ηθελα γνώμες και ενστάσεις.

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου;

Το ενυδρειο ειναι 1,50 m μήκος και 375lt καθαρα

Βαλε και καμια ριζα κρεμαστη. Αλλα δωσε τους και χωρο να κολυμπησουν.Send from the heart of the Amazonas

Η αληθεια ειναι οτι η κρεμαστή ρίζα μου αρεσει ως ιδεα, την ειχα και στο παλιο μου ενυδρειο, δεν την εβαλα γιατι φοβήθηκα μηπως κοψει χωρο για κολύμπι. Ισως αν βγαλω τη μια ρίζα απο κατω και την κρεμάσω. Μαλλον θα το δοκιμασω...

Οντως πρεπει να κανεις κατι με τις ριζες...

Βρες ενω τροπο να τις κανεις"φωλιες" χωρις να τους κοβεις σε κολυμπι...

Μια καλη λυση ειναι να τις βαλεις στις γωνιες και πισω ετσι ωστε και να καλυψεις μπαστουνια και εξοδους και τα ψαρια να εχουν ολο το ενυδρειο σε αποσταση να κινουνται...

Οντως πρεπει να κανεις κατι με τις ριζες...

Βρες ενω τροπο να τις κανεις"φωλιες" χωρις να τους κοβεις σε κολυμπι...

Μια καλη λυση ειναι να τις βαλεις στις γωνιες και πισω ετσι ωστε και να καλυψεις μπαστουνια και εξοδους και τα ψαρια να εχουν ολο το ενυδρειο σε αποσταση να κινουνται...

Και εμένα δεν μου κάθονται καλά οι ρίζες και γι' αυτο ανοιξα το θέμα. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μπουν κεντρικά ώστε να σπασει το ενυδρείο στα 2 για να μην έχω μαχες. Αν τις βαλω στις άκρες, όπως λες, και αφήσω χωρο στο κέντρο πιστέυεις να είμαι οκ ή θα γίνει αρένα;

Μπορείς να το κάνεις αυτό που λες με την μεγάλη ρίζα στο κέντρο και αν κατάφερνες να της δώσεις κάπως βάθος θα ήταν πολύ καλό + 1 φυσικό σύνορο.

Πάντως δεν είναι άσχημο έτσι να ξέρεις. Όμορφο είναι.

Και εμένα δεν μου κάθονται καλά οι ρίζες και γι' αυτο ανοιξα το θέμα. Η αρχική μου σκέψη ήταν να μπουν κεντρικά ώστε να σπασει το ενυδρείο στα 2 για να μην έχω μαχες. Αν τις βαλω στις άκρες, όπως λες, και αφήσω χωρο στο κέντρο πιστέυεις να είμαι οκ ή θα γίνει αρένα;

Οπως και να τις βαλεις η οριοθετηση απο τα ψαρια θα γινει...

Αν τις βαλεις στα πλαγια απλα θα αφησεις μεγαλο χωρο μπροστα για να κινουνται με αποστασεις και θα μπορεις να τα χαζευεις περισοτερο...

Ασε οπως σου ξαναειπα που θα καλυψεις και τα μπαστουνια...

Μπορεις να βαλεις και στα πλαγια και στο κεντρο προς τα πισω μια κρεμαστη...

Μπορείς να το κάνεις αυτό που λες με την μεγάλη ρίζα στο κέντρο και αν κατάφερνες να της δώσεις κάπως βάθος θα ήταν πολύ καλό + 1 φυσικό σύνορο.

Πάντως δεν είναι άσχημο έτσι να ξέρεις. Όμορφο είναι.

Συμπαθητικό ειναι δε λέω... απλά νομίζω οτι λείπει αυτο που είπες το βάθος , μου φαινεται πολύ φλατ.

Οπως και να τις βαλεις η οριοθετηση απο τα ψαρια θα γινει...

Αν τις βαλεις στα πλαγια απλα θα αφησεις μεγαλο χωρο μπροστα για να κινουνται με αποστασεις και θα μπορεις να τα χαζευεις περισοτερο...

Ασε οπως σου ξαναειπα που θα καλυψεις και τα μπαστουνια...

Μπορεις να βαλεις και στα πλαγια και στο κεντρο προς τα πισω μια κρεμαστη...

Για τα μπαστούνια , σίγουρα έχεις δίκιο δεν θα φαίνονται τόσο πολύ. Επίσης  αν τις βαλω πίσω και πλάγια , όπως μου ειπες, θα δημιουργηθεί και η αίσθηση του βάθους που πιστέυω οτι του λείπει. Τωρα για την κρεμαστή μαλλον βλέποντας και κάνοντας. 

• Like 1

Οπότε στην πρώτη ευκαιρία ξεκινάω τις αλλαγές, μαλλον για ΣΚ το κόβω, και θα επανελθω με νέα φωτο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!

Τα ψαρια χρειαζονται φωλιες για οταν ζευγαρωσουν.

Αυτες οι φωλιες πρεπει να ειναι μακρια η μια απο την αλλη. Πιασε τις δυο ακρες και ασε την μεση ελευθερη για κολυμπι.

Τα ψαρια χρειαζονται φωλιες για οταν ζευγαρωσουν.

Αυτες οι φωλιες πρεπει να ειναι μακρια η μια απο την αλλη. Πιασε τις δυο ακρες και ασε την μεση ελευθερη για κολυμπι.

Ok αυτο λεω να κανω στην πρωτη ευκαιρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...