Jump to content

Ph down vs τυρφη

billaus

Recommended Posts

Το ph dawn ειναι υγρο που ριχνει αμεσα το ph, η τυρφη ριχνει το ph με καποια προεργασια, ειναι και τα δυο το ιδιο ασφαλη για ενα ενυδρειο;

Σταθη και εγω τυρφη χρησιμοποιω, ομως αν καποιος χρησιμοποιησει τα υγρα κινδηνευει απο κατι το ενυδρειο του;

Ειναι σκευασματα που ποτε δεν χρησιμοποιησα ουτε καν μπηκα στην διαδικασια να πειραματιστω...

Δεν θα εβαζα χημικα στο ενυδρειο μου γιατι δεν ξερω αν θα μπορουσα να ελενξω τον ρυθμο και τον βαθμο που θα κατεβαινε το πεχα....

Οπως επισης δεν ξερω για αν και ποσο χρονικο διαστημα και θα εμενε σταθερο....

Οποτε αυτοματα στο μυαλο μου τα καθηστα επικυνδινα...

Μιλαω ομως μονο απο διαβασματα που μου ¨κολλησαν¨ αυτη την γνωμη...

Μπορει καποιο παιδι που τα εχει χρησιμοποιησει να εχει μια διαφορετικη αποψη πιο εμπειρικη...

Η τυρφη απο την αλλη ειναι γνωστο ποσο καλο κανει στο ενυδρειο..

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas
  • Like 1

Το ph dawn ειναι υγρο που ριχνει αμεσα το ph, η τυρφη ριχνει το ph με καποια προεργασια, ειναι και τα δυο το ιδιο ασφαλη για ενα ενυδρειο;

Το ενα ειναι χημικο το αλλο φυσικο, εγω θα επλεγα την τυρφη,

Λοιπον σταθη ανοιξα αυτο το θεμα για να ακουσω γνωμες παιδιων που το εχουν χρησημοποιησει γιατι ειχα μια κουβεντα με τον φιλο μου βασιλη ο οποιος ψαχνει να βρει τροπους επεξεργασιας του νερου.

Γνωρισε λοιπον καποιον αρκετα μεγαλο, με πολλα χρονια στα ενυδρεια και οταν το ρωτησε ποσο επηρεαζει αρνητικα το ενυδρειο το χημικο σε σχεση με την τυρφη, του απαντησε οσο επηρεαζει και ενα αντιχλωρειο το οποιο χρησημοποιουμαι συνεχως. Με εβαλε λοιπον σε σκεψει μηπως ειναι λιγο παρεξηγημενη αυτη η μεθοδος.

Ασε που ειναι και πολυ πιο ακριβειας απο την τυρφη. Τοσα λιτρα τοσα ml τοσο ph

Λοιπον σταθη ανοιξα αυτο το θεμα για να ακουσω γνωμες παιδιων που το εχουν χρησημοποιησει γιατι ειχα μια κουβεντα με τον φιλο μου βασιλη ο οποιος ψαχνει να βρει τροπους επεξεργασιας του νερου.

Γνωρισε λοιπον καποιον αρκετα μεγαλο, με πολλα χρονια στα ενυδρεια και οταν το ρωτησε ποσο επηρεαζει αρνητικα το ενυδρειο το χημικο σε σχεση με την τυρφη, του απαντησε οσο επηρεαζει και ενα αντιχλωρειο το οποιο χρησημοποιουμαι συνεχως. Με εβαλε λοιπον σε σκεψει μηπως ειναι λιγο παρεξηγημενη αυτη η μεθοδος.

Ασε που ειναι και πολυ πιο ακριβειας απο την τυρφη. Τοσα λιτρα τοσα ml τοσο ph

Μηπως εννοουσε οτι και το αντιχλωριο δεν ειναι τοσο αθωο οσο το παρουσιαζουμε??

πχ.εχει βγει μια "βρωμα" εδω και καιρο οτι το αντιχλωριο της seachem το prime ειναι καυστικο...

Γνωμη μου ειναι οτι πεφτει τρελος ανταγωνισμος...

Στα σκευασματα τωρα...Εκτος οτι ειναι χημικα..

Δεν εχουν και σταθεροτητα απο οσο εχω καταλαβει δηλαδη και η πτωση μπορει να ειναι αποτομη αλλα επισης δεν κραταει...

Η τυρφη απο την αλλη ειναι απο την φυση της φαρμακο για τα ψαρια...

Αλλα και παλι σου λεω σε σχεση με τα ph down οτι γνωμη εχω ειναι απο διαβασματα οποτε ειναι και ατελης...

• Like 1

Συμφωνω και εγω απολυτα μαζι σου αλλα απο την αλλη λογο ανταγωνιζμου πιστευω οτι και αυτα που νομιζουμαι οτι ειναι φυσικα ισως και να μην ειναι τοσο.

Εχω δυο ειδων τυρφη αυτη την στιγμη που δουλευω.

Η μια ειναι της hp και ειναι ακατεργαστη. Την βαζω στο βαρελι αλλαγης,την τριτη μερα αρχιζει και γινεται σαν τσαι, την τεταρτη με πεμπτη μερα αρχιζει και πεφτη η σκληροτητα και σε επτα με οχτω μερες φτανει το ph στο 6.5

Εχω τωρα και της jbl. Μικροι κοκοι τυρφης, βαζω λοιπον την ιδια σχεδον ποσοτητα μεσα στο φιλτρο, τριτη μερα αρχιζει και πεφτει η σκληροτητα και εβδομη μερα εχω ph 6 με το νερο να ειναι κρυσταλινο.

Την αφησα μεσα στο βαρελι με 8 λιτρα νερο 17 μερες για να δω. Εφτασε ph 5.7 και το νερο ηταν και παλι κρυσταλινο.

Πιστευεις οτι αυτο ειναι φυσικη τυρφη;

Οταν ερθεις σταθη στο μαγαζι που δουλευω διπλα εχουμε λουλουδαδικο, αν παρω μια χουφτα τυρφη η οποια ειναι φυσικη οπως αναγραφει επανω, και την ριξω σε ενα κουβα νερο θα γινει μαυρο σαν πισσα.(το εχω κανει) πως να πιστω τωρα εγω οτι κανω καλο στο νερο με ενυδρειακη τυρφη επειδη δεν ειναι χημειο, ενω τα ph down ειναι χημικα και τα αποφευγω.

Συμφωνω..

Υπαρχουν πολλα ειδη τυρφης ξεκινοντας απο τα δυο βασικα που ειναι η ξανθια και η μαυρη και απο κει εξαρταται ο χρωματισμος του νερου...

Εννοειται οτι κατεβαζουν το πεχα σε διαφορετικα επιπεδα γιατι απο την φυση τους σαν υλικα εχουν διαφορετικη οξυτητα..

Αλλα υπαρχουν καποια συν στην τυρφη που δεν θα τα βρεις σε αλλα ενυδρειακα υλικα...

Απελευθερωνουν χουμικα οξεα που ειναι αμυνες για τον οργανισμο των ψαριων..

Ταννινες..

Και βασικα θεωρειται κιολας οτι μειωνει την δυνατοτητα εξαπλωσης των βακτηρηδιων απο την φυση της σαν υλικο...

Εγω προσωπικα εχω χρησιμοποιησει δεκαδες ειδη μεχρι να καταληξω σε αυτη που βαζω τωρα στα ενυδρεια μου (και της jbl) και το μονο αρνητικο που μπορω να βρω ειναι ο χρωματισμος που αναποφεκτα δινει στο νερο που μπορει να σωθει καπως αν γινεται συχρονως καποια χρηση ανθρακα...

Ειναι πολυ ευκολο να καταλαβεις ποιο ειναι επιβλαβες αν σκεφτεις με ποιον τροπο κατεβαζει το καθενα απο αυτα σαν υλικα το πεχα του νερου...

Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Οπως ειπε και ο Νικος πιο πανω,το ενα ειναι φυσικο και το αλλο χημικο.

Ασε που με το χημικο,ποτε δεν θα εχεις σταθερες συνθικες νερου αφου μολις κανεις αλλαγη νερου απο την βρυση ολα θα ανεβαινουν και μολις ριχνεις το υγρα θα πεφτουν παλι.

• Like 1

Ολα τα πραγματα εχουν τα πλεονεκτηματα και τα μειωνεκτηματα τους, ειναι λογικο οτι η τυρφη ειναι καλυτερη απο το χημικο σκευασμα οπως και το σπιτικο burger απο αυτα των fast food , το θεμα ειναι αν καποιος εχει τον χρονο και χωρο να φτιαχνει νερο με τυρφη  και επισης  ποσο "κακο" κανει το χημικο που κατα την γνωμη μου... μια δοκιμη θα με πεισει  :)

Καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Οπως ειπε και ο Νικος πιο πανω,το ενα ειναι φυσικο και το αλλο χημικο.

Ασε που με το χημικο,ποτε δεν θα εχεις σταθερες συνθικες νερου αφου μολις κανεις αλλαγη νερου απο την βρυση ολα θα ανεβαινουν και μολις ριχνεις το υγρα θα πεφτουν παλι.

Μα το υγρο PH down δεν το ριχνεις στο δοχειο που ετοιμαζεις το νερο αλλαγης?

Θα συμφωνησω απολυτα οτι η τυρφη ειναι πολυ καλυτερη γιατι βγαζει και αλλες ουσιες που ειναι ευεργετικες για τα ψαρακια μας.(αυτος ειναι ο λογος που και εγω τυρφη βαζω)

Το ερωτημα μου ειναι, αν καποιος στο νερο αλλαγης δεν θελει να βαλει τυρφη για τους δικους του λογους, και ριχνει το ph με υγρα τι προβλημα θα εχει;

Θα χασει τα ψαρια του;

Θα ειναι πιο ευαλωτα

Θα δημιουργησει προβλημα στα φυτα του

Θα αποδυναμωσει την βιολογια του

Θα δημιουργησει καποιο προβλημα που εχει συμβει σε καποιον να μας το πει;

Η απλα λεμε οτι ειναι χημικο και δεν κανει. Γιατι ξανα λεω οτι ριχνουμαι καθ αλλα χημικα μεσα στο ενυδρειο και μαλιστα σε εβδομαδιεα βαση.

Καλημερα σας! Να σας πω εγω την εμπειρια μου.Ειχα ενα ενυδρειο που ηταν σε αποθηκη για 5-6 χρονια.Οταν αποφασισα να το ξαναστησω πηγα σε ενα πετσοπ και μου εδωσε της Αpi ph down για να το καθαρισω απο τα αλατα.Το εκανα και το ενυδρειο εγινε καινουργιο.Φανταστειτε τι οξυ περιεχει.Η αληθεια ειναι οτι το χρησιμοποιησα για 2-3 μηνες γιατι ημουν αρχαριος και ου φαινοταν βουνο η τυρφη.Ειχα βρει μια αναλογια κα εριχνα στο νερο της αλλαγης πριν μπει μεσα και διατηρουσα το ph στο6,5 Ηταν παρα πολυ σταθερο και δεν ειχα μεταβολες.Μετρουσα συνεχεια γιατι το φοβομουν.Σε αυτο το διαστημα δεν εχασα κανενα ψαρι και μαλιστα ειχα γεννες απο ραμιρεζι.

Τωρα που πηρα μπουκαλα co2 δεν το χρησιμοποιω.Δεν προτρεπω κανεναν να το χρησιμοποιησει απλος μεταφερω την εμπειρια μου.Σαν νεοι κανουμε πολλα λαθη και θεωρω αυτο ειναι πιο αθωο λαθος απο πολλα αλλα.Δεν ξερω αν μακροπροθεσμα εχω κανει ζημια.Μεχρι στιγμης ολα οκ

Ερώτηση: Ποιος θα έριχνε βιτριόλι στο ενυδρείο του;

όχι δεν είναι φωσφορικό, μάλιστα διαφημίζουν κιόλας ότι δεν περιέχει φώσφορο, και για να το κάνουν λίγο ποιο οικολογικό βάζουν μέσα και λίγο εκχύλισμα βελανιδιάς ή εκχύλισμα από κουκουνάρια σκλήθρας. 

πίστεψε με ποιο ακίνδυνο είναι να χρησιμοποιήσεις κεζαπ  (παλιότερα το χρησιμοποιούσαμε κατά κόρο χωρίς πρόβλημα, αλλά όπως όλα τα χημικά έχει και αυτό τα μειονεκτήματα του.

αυτο ηθελα να μαθω χρηστο. αρα ειναι επικυνδινο για το ενυδρειο μας γιατι ειναι καυστικο? εχουμε ομως καποιο κρουσμα σε ενυδρειο?

θα ρισκαραν οι εταιριες να το παραγουν αν εκανε ζημια?

Η λανθασμενη χρηση απο αγνοια ή κατα λαθος μπορει να το κανει πολυ επικινδυνο.Οπως και πολλα αλλα προιοντα που χρησιμοποιουμε.Εμενα π.χ. εσπασε ο θερμαντηρας μεσα στο ενυδρειο και γεμισε γυαλια επειδη κατα την αλλαγη νερου δεν τον εσβησα.

Το σωστο ειναι οταν υπαρχουν αλλες φυσικες και ακινδυνες επιλογες για να κανουμε αυτο που θελουμε(τυρφη,Α/Ο,co2) να μην χρησιμοποιουμε τετοια προιοντα

όχι δεν είναι φωσφορικό, μάλιστα διαφημίζουν κιόλας ότι δεν περιέχει φώσφορο, και για να το κάνουν λίγο ποιο οικολογικό βάζουν μέσα και λίγο εκχύλισμα βελανιδιάς ή εκχύλισμα από κουκουνάρια σκλήθρας.

πίστεψε με ποιο ακίνδυνο είναι να χρησιμοποιήσεις κεζαπ (παλιότερα το χρησιμοποιούσαμε κατά κόρο χωρίς πρόβλημα, αλλά όπως όλα τα χημικά έχει και αυτό τα μειονεκτήματα του.

Το ειχα διαβασει και εγω στις περιγραφες συνθεσης της απι...

Πιο παλια απο οτι θυμαμαι ειχαν φωσφορο σαν βαση..

Οντως ομως ποιο συστατικο ειναι που κανει τα συγκεκριμενα σκευασματα επικυνδηνα;;

Οπως ειπε ο Χρηστος περιεχει 9,6% θειικο οξυ(βιτριολι) το οποιο ειναι πληρως διαλυτο στο νερο.

Οπως ειπε ο Χρηστος περιεχει 9,6% θειικο οξυ(βιτριολι) το οποιο ειναι πληρως διαλυτο στο νερο.

αυτο ισχυει για ολες τις εταιριες;

Ελα ρε συ!!!

Σε παρακαλω τανγκαρε την σελιδα που το βρηκες για να μπορεσω να το διαβασω...

Η μια φωτο (αν γινεται) απο τις οδηγιες της συσκευασιας αν το διαβασες απο εκει...

καποια που βρηκα εγω στο διαδυκτιο λενε ότι δεν περιεχουν φωσφορικα εχουν εκχυλίσματα βελανιδιας και το σημαντικοτερο που μου εκανε και εντυπωση , ότι μπορεις να κανεις και τεστ σε ασβεστολιθυκες πετρες με το ph down.

αρα λογικα θα περιεχουν θειοτροπικο οξυ.

δεν ξερω αν είναι όλα ετσι, βρηκα και καποιες εταιριες που εχουν υπερσιμπικνωμενα ph down και είναι για καλιεργειες. εκει λογικα δεν θα καψει τα φυτα αν εχει οτιδήποτε καυστικο?

Ελα ρε συ!!!

Σε παρακαλω τανγκαρε την σελιδα που το βρηκες για να μπορεσω να το διαβασω...

Η μια φωτο (αν γινεται) απο τις οδηγιες της συσκευασιας αν το διαβασες απο εκει...

Αυτο ειναι της ΑΡΙ για τα αλλα δεν ξερω

post-61633-0-31403000-1455466476_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...