johnnix 12 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Και ενώ πριν κανά εξάμηνο είχα θέμα με υψηλά νιτρικά σήμερα διαπίστωσα ότι κανένα τεστ δεν μου δείχνει μετρήσεις (και στικάκι και υγρά API). Από όσο διάβασα πρέπει να είμαι τουλάχιστον στα 5 ppm ώστε να έχουν "τροφή" τα φυτάκια μου αλλά θα ήθελα να μάθω αν η απουσία τους φαίνεται στα φυτά με κάποιο τρόπο π.χ. κάποιες αλλοιώσεις στα φύλλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos84. 12 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Τα νευρα πρασινα και το υπολοιπο φυλλο κιτρινιζει...αυτο φαινεται σε πλατυφυλλα κυριως hygrophila sp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 13 Φεβρουαρίου 2016 #3 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 Τι φυτά και πόσα έχεις μέσα; Πριν την αλλαγή πόσα νιτρικά έχεις; Ρίχνεις κάποιο σκεύασμα για προσθήκη νιτρικών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 13 Φεβρουαρίου 2016 Author #4 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 Από φυτά έχω Cuba και ένα άλλο σαν τριφύλλι για χαλάκι, μος και κάτι άλλο που έβαλα πριν 2 μήνες το οποίο μεγαλώνει συνέχεια αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε δυστυχώς. Πριν την αλλαγή μέτρησα εχθές και ήταν μη ανιχνεύσιμα. Έκανα τη μέτρηση γιατί συνήθως έχω μια πράσσινη άλγη στο τζάμι που εμφανίζεται σιγά - σιγά και την καθαρίζω σε κάθε αλλαγή νερού, παρατήρησα λοιπόν ότι εμφανίστηκε ένα 10% της άλγης και μου έκανε εντύπωση. Όλα τα σκευάσματα που ρίχνω είναι της Seachem και δεν έχουν νιτρικά μέσα (Flourish, Phosphorus, Trace κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 Παρε και το nitrogen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 13 Φεβρουαρίου 2016 Author #6 Share 13 Φεβρουαρίου 2016 Παρε και το nitrogen. Μόλις το έδωσα παραγγελιά μαζί με το Potassium που είναι στα τελειώματα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος