kospet 11 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή έχω κάποια "κενά" στο ενυδρείο μου και θα θελα να τα καλύψω με ένα φυτό που να μοιάζει κάπως με γρασιδάκι χωρίς τις πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε φωτισμό και co2, σκέφτηκα (με βάση όσα έχω διαβάσει) να βάλω κάτι σε java moss ή παραπλήσιο. Μήπως γνωρίζετε κάποιο κατάστημα (ηλεκτρονικό ή μη) που να πουλάει java moss η κάτι παρόμοιο γιατί ψάχνω εδώ και μέρες και σε όσα βρήκα που το έχουν στους καταλόγους τους, δεν το΄χουν αυτή την στιγμή διαθέσιμο και δεν ξέρουν αν και πότε θα χουν. Σε ένα που βρήκα να έχει διαθέσιμο, όχι ακριβώς java moss αλλά κάτι σχετικά παρόμοιο (vesicularia) το΄χει ακριβά, σχεδόν 8€ ένα ματσάκι μια σταλιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Επειδή έχω κάποια "κενά" στο ενυδρείο μου και θα θελα να τα καλύψω με ένα φυτό που να μοιάζει κάπως με γρασιδάκι χωρίς τις πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε φωτισμό και co2, σκέφτηκα (με βάση όσα έχω διαβάσει) να βάλω κάτι σε java moss ή παραπλήσιο. Μήπως γνωρίζετε κάποιο κατάστημα (ηλεκτρονικό ή μη) που να πουλάει java moss η κάτι παρόμοιο γιατί ψάχνω εδώ και μέρες και σε όσα βρήκα που το έχουν στους καταλόγους τους, δεν το΄χουν αυτή την στιγμή διαθέσιμο και δεν ξέρουν αν και πότε θα χουν. Σε ένα που βρήκα να έχει διαθέσιμο, όχι ακριβώς java moss αλλά κάτι σχετικά παρόμοιο (vesicularia) το΄χει ακριβά, σχεδόν 8€ ένα ματσάκι μια σταλιά. Και αυτο μοςς ειναι,το ιδιο πραγμα δηλαδη. Παντως να ξερεις οτι η μοςς δεν γινεται σαν γρασιδι και αν την βαλεις σε πλεγμα κατω για να την κανεις σαν γρασιδι θα σου μαζευει πολυ βρωμα απο κατω. Βαλε καμια αγγελια για μοςς γιατι τα πιο πολλα καταστηματα τοσο την εχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kospet 11 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 (edited) Και αυτο μοςς ειναι,το ιδιο πραγμα δηλαδη. Παντως να ξερεις οτι η μοςς δεν γινεται σαν γρασιδι και αν την βαλεις σε πλεγμα κατω για να την κανεις σαν γρασιδι θα σου μαζευει πολυ βρωμα απο κατω. Βαλε καμια αγγελια για μοςς γιατι τα πιο πολλα καταστηματα τοσο την εχουν. Θέλω να την βάλω με πλέγμα και βεντούζες στο τζάμι (moss wall) για να καλύψω ένα μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί σε μια γωνία του ενυδρείου, εκεί που είχα το εσωτερικό φίλτρο (το έχω βγάλει πλέον κι έχω βάλει εξωτερικό, αλλά έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό που φαίνεται πολύ άσχημο σε σχέση με το υπόλοιπο ενυδρείο που έχει παντού φυτά) και να καλύψω και 3 πέτρες που έχω μέσα στο ενυδρείο γιατί απο άσπρες που ήταν έχουν αλλάξει χρώμα λόγω άλγης και δεν μου αρέσει σαν θέαμα.. οπότε προτιμώ να τους βάλω από πάνω την moss και να τις καλύψω. θα μου πεις ότι το κενό στην γωνία μπορώ να το καλύψω και με άλλα φυτά, αλλά επειδή στο ενυδρείο εκτός απο ψάρια έχω και 5-6 γαριδούλες red cherry νομίζω ότι με την moss θα τις έκανα πολύ χαρούμενες. όσον αφορά την τιμή, βρήκα σε ένα μαγαζί που πουλάει αποκλειστικά ασπόνδυλα την "taxiphyiium barbeiri" σε πολύ καλή τιμή (από 2,90 έως 1,80/ματσάκι) αναλόγως της ποσότητας, αλλά δεν είχε διαθέσιμη αυτή την στιγμή και δεν ξέρει πότε θα ξαναφέρει. στα υπόλοιπα καταστήματα η τιμή "παίζει" από 7,20 έως 7,90/ματσάκι. Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2016 - kospet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 11 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Πολύ καλή τιμή αυτή που αναφέρεις. Γιατί πράγματι είναι ακριβή , 9 ευρώ έδωσα και εγώ. Βέβαια μετά αφήνεις το κουτάκι στην επιφάνεια και αυξάνεται και δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 12 Φεβρουαρίου 2016 #5 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Θέλω να την βάλω με πλέγμα και βεντούζες στο τζάμι (moss wall) για να καλύψω ένα μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί σε μια γωνία του ενυδρείου, εκεί που είχα το εσωτερικό φίλτρο (το έχω βγάλει πλέον κι έχω βάλει εξωτερικό, αλλά έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό που φαίνεται πολύ άσχημο σε σχέση με το υπόλοιπο ενυδρείο που έχει παντού φυτά) και να καλύψω και 3 πέτρες που έχω μέσα στο ενυδρείο γιατί απο άσπρες που ήταν έχουν αλλάξει χρώμα λόγω άλγης και δεν μου αρέσει σαν θέαμα.. οπότε προτιμώ να τους βάλω από πάνω την moss και να τις καλύψω. θα μου πεις ότι το κενό στην γωνία μπορώ να το καλύψω και με άλλα φυτά, αλλά επειδή στο ενυδρείο εκτός απο ψάρια έχω και 5-6 γαριδούλες red cherry νομίζω ότι με την moss θα τις έκανα πολύ χαρούμενες. όσον αφορά την τιμή, βρήκα σε ένα μαγαζί που πουλάει αποκλειστικά ασπόνδυλα την "taxiphyiium barbeiri" σε πολύ καλή τιμή (από 2,90 έως 1,80/ματσάκι) αναλόγως της ποσότητας, αλλά δεν είχε διαθέσιμη αυτή την στιγμή και δεν ξέρει πότε θα ξαναφέρει. στα υπόλοιπα καταστήματα η τιμή "παίζει" από 7,20 έως 7,90/ματσάκι. Που την βρηκες σε αυτη την τιμη;;;Στο caridina;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kospet 12 Φεβρουαρίου 2016 Author #6 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Βέβαια μετά αφήνεις το κουτάκι στην επιφάνεια και αυξάνεται και δεν ξέρεις τι να την κάνεις. Τι εννοείς "αφήνεις το κουτάκι στην επιφάνεια?" δεν βγάζεις το ματσάκι απ την συσκευασία του και το δένεις κάπου? (ξύλα, πέτρα, πλέγμα κτλ)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kospet 12 Φεβρουαρίου 2016 Author #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Που την βρηκες σε αυτη την τιμη;;; Στο caridina;; Ναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 12 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Eννοώ πως αυτή που είχα πάρει εγώ επειδή την είχε 1 1μιση μήνα στο κατάστημα ήταν πολύ και δεν την χρησιμοποίησα όλη. Έτσι άφησα την υπόλοιπη μέσα στην επιφάνεια στο κουτάκι της και αυτή φουντώνει συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος