Nikos Zarkadas 11 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 (edited) ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ οπως λεει και ο τιτλος το Σάββατο θα μου φερουν μια ριζα ( απο τον βραχο πρεβεζης-παραθαλάσσιο μέρος) Προκειμενου να τοποθετηθει μεσα στο ενυδρειο μπορω να την αφησω για λιγο καιρο σε νερο αφου την εχω καθαρησει και στην συνεχεια να κανω τεστ για να δω αν το νερο ειναι καλο?και να την βαλω μεσα Ευχαριστω εκ των προτερων Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2016 - rastaman caps removed from topic title Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Τι τεστ να κανεις δηλαδη και γενικα τι σχεση εχει το ξυλο με το νερο? Τι ξυλο ειναι αυτο,απο τι δεντρο? Γενικα τα ξυλα απο την φυση ειναι επιφοβα,εγω δεν θα το εβαζα γιατι μπορεις να εχεις ποβληματα. Κανε μια αναζητηση στο φορουμ,υπαρχουν πολλα παλιοτερα ιδια θεματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 11 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 σκεφτηκα να μουλιασω το ξυλο στο νερο και να κανω τεστ για την ποιοτητα του νερου που θα εχει δηλαδη τις παραμετρους του νερου δεν ξερω απο που ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2016 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Το ξυλο δεν επιρεαζει τις παραμετρους του νερου αλλα και να τις επρεαζε,αλλο ενας κουβας νερο και αλλο ενα ενυδρειο με περισσοτερα λιτρα. Αν δεν ξερεις τι ξυλο ειναι εγω σου λεω μη το βαλεις. Μπορει να εχει ζουμι και να στο βγαλει στο ενυδρειο και μετα να εχεις προβληματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 11 Φεβρουαρίου 2016 Author #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 (edited) δηλαδη αναγκαστικα θα πρεπει να ξοδεψω λεφτα? αυτο που λεει ο φιλος http://www.aquazone.gr/forums/topic/39762-diy-ioei-aea-aaioaenaaei-driftwood/ Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2016 - Nikos Zarkadas Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Φεβρουαρίου 2016 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Εγω σου ειπα την γνωμη μου φιλε,αν το ξυλο εχει ζουμι μεσα θα εχεις προβλημα. Αν εσυ θες να το διακινδυνευσεις μπορεις να το κανεις. Εγω προσωπικα δεν θα εκανα μονο και μονο για να γλιτωσω 10-15 ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 11 Φεβρουαρίου 2016 Author #7 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 11 Φεβρουαρίου 2016 #8 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Πολλοί φίλοι έχουν χρησιμοποιήσει φυσικά ξύλα στα ενυδρεία τους με επιτυχία. Βασική προϋπόθεση να μην είναι χλωρό και σαπίζει μέσα στο νερό. Τώρα κάποια ξύλα θεωρούνται κατάλληλα και κάποια αλλά όχι. Αμπέλι, πλατάνι πχ θεωρούνται οκ! Λέγεται ότι αποφεύγουμε τα ξύλα που έχουν ρετσίνι. Δεν γνωρίζω τον γιατί. Το θέμα είναι κατα ποσο είσαι διατεθειμένος να ρισκαρεις με το ενυδρείο σου. Προσωπικά χρησιμοποίησα αμπέλι, ξεραμενο και ξεφλουδισμενο με πολύ όμορφα αποτελέσματα και χωρίς προβλήματα. Σε 1,5 χρόνο όμως που το έβγαλα ήταν έτοιμο να διαλύσει. Δεν έχει την αντοχή των ενυδρειακων. It' s up to you. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 11 Φεβρουαρίου 2016 Author #9 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 ΤΕΛΙΚΑ για να μην εχω αχγος και κανω καμια βλακια με το ενυδρειο ξοδευτηκα και εγορασα μια ριζα των 30 ευρω απο πετσοπ ΟΙ ερωτησεις μου ειναι 2: 1) Τι πρεπει να κανω πριν μπει η ριζα στο ενυδρειο 2)Τι προσφερει η ριζα στο ενυδρειο εκτος απο το αισθητικο κομματι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Φεβρουαρίου 2016 #10 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ την καθαρίζω καλά, την ξεπλένω με ζεστό νερό, και μετά μπλουμ. Για τα υπόλοιπα ρίξε μια ματιά εδώ. http://www.aquazone.gr/forums/topic/95113-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 11 Φεβρουαρίου 2016 #11 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Εγω τις εβρασα για μια ωριτσα και μετα για δυο μερες τις εβαλα μεσα σε μια λεκανη στην οποια εκανα αλλαγες νερου ανα 8ωρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 11 Φεβρουαρίου 2016 #12 Share 11 Φεβρουαρίου 2016 Εγω τις εβρασα για μια ωριτσα και μετα για δυο μερες τις εβαλα μεσα σε μια λεκανη στην οποια εκανα αλλαγες νερου ανα 8ωρο Προφανώς δεν σου αρέσει το καφέτιασμα του νερού, σε αντίθεση με μένα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 12 Φεβρουαρίου 2016 Author #13 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 για ποσο καιρο να κανω αλλαγες προκειμενου να μην καφετιασει το νερο Επισης η ριζα επιπλέει γιατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 12 Φεβρουαρίου 2016 #14 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Βαλε μια πετρα επανω της μεχρι να καθισει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos Zarkadas 12 Φεβρουαρίου 2016 Author #15 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 οκ ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 12 Φεβρουαρίου 2016 #16 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Προφανώς δεν σου αρέσει το καφέτιασμα του νερού, σε αντίθεση με μένα. μπα δεν ειναι αυτο,ειναι οτι το εκανα για πρωτη φορα και ειχα ανχος.Ετσι και αλλιως κανω επεξεργασια με τυρφη και ειμαι black water θελω δεν θελω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fred13 12 Φεβρουαρίου 2016 #17 Share 12 Φεβρουαρίου 2016 Μην βράσεις φίλε πολύ ώρα. Εμένα παραλίγο να καταστραφεί μία ρίζα μου πρόσεξε το. Και +1 για τα 30 ευρώ που έδωσες. Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ. Το άλλο μπορεί και να το μετάνιωνες 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος