Jump to content

Αρχάριος - Νέο Ενυδρείο

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες,

Έψαξα κάποια παρόμοια θέματα για να δω μήπως κάποιος ειναι όπως εγώ αλλά απ όσο είδα οι περισσότεροι κάνουν αρκετά στοχευμένες ερωτήσεις και μάλλον ειμαι υπερ-άσχετος.. :geek:

Στο ζουμί λοιπόν και αρκετά συνοπτικά.

1. Δεν είχα πότε ενυδρείο.

2. Δεν έχω ιδέα εκτος από κάποια βασικά πράγματα (τα μισά τα έμαθα σήμερα).

3. Δεν ξέρω τι μου γίνεται.

4. Θα μου άρεσε πολύ να το έχω, να το φροντίζω και να το χαζεύω.

Υποψήφια:

α. http://www.xe.gr/zoa/enydreia|ad-226767521.html?mode=photo 

Πήγα και το είδα, μια χαρα μου φανηκε και το ενυδρείο και το παλικάρι, μου το αφήνει 85.

β. http://www.xe.gr/zoa/enydreia|ad-221159241.html

Δεν έχω δει περισσότερες φωτογραφίες ή έχω μιλήσει μαζί με το παλικάρι. Θα μιλήσω συντομα!

Γνώμες προτάσεις για αγορά ή όποιο σχόλιο more than welcome :)

ευχαριστώ για τη φιλοξενια!

Έγινε επεξεργασία - tonionio

Κοιτα και εδω μεσα μηπως πουλαει κανεις και σου εξηγησει και πως θα αρχισεις.

Κοιτα και εδω μεσα μηπως πουλαει κανεις και σου εξηγησει και πως θα αρχισεις.

Eυχαριστώ για την απάντηση σου φιλε μου, έχω ήδη βρει 2 και θα ήθελα τη γνώμη των πιο έμπειρων για το τι "λένε".

Στις αγγελίες εδω δεν είδα κάτι που να ειναι για αρχάριο να σου πω την αλήθεια...

Καλησπερα! Δεν υπαρχει ενυδρειο για αρχαριους ή για προχο.Το μικρο ενυδρειο δεν σημαινει οτι ειναι και ευκολο.Ισα ισα ειναι πιο δυσκολο να φτιαξεις τις ιδανικες συνθηκες νερου σε ενα μικρο ενυδρειο παρα σε ενα μεγαλο.Υπαρχουν επιλογες ψαριων για αρχαριους οποτε διαλεξε αυτο που σου αρεσει και για τις επιλογες σου θα βοηθησει το forum

Γνώμη μου είναι να αγοράσεις όσο μεγαλύτερο ενυδρείο σηκώνουν τα λεφτά σου και με την προυπόθεση να χωράει σπίτι σου.  Όπως σου λέει και το παιδί παραπάνω , οι συνθήκες σε ένα μεγαλύτερο αλλάζουν δυσκολότερα και διατηρείται πιο σταθερό. Αν δεν σε νιάζει να είναι του κουτιού μπορείς να κάνεις λίγες μέρες υπομονή γιατί οι αγγελιές ανανεώνονται πολύ συχνά!

Όταν αποφασίσεις τι θα πάρεις πόσταρε εδώ και οι συντονιστές αλλά και εμείς θα σε κατευθύνουμε για τα επόμενα βήματα.

Καλημέρα φίλε μου,

Θα σου πω κάτι που μου είπανε και εμένα όταν πρωτοξεκίνησα στο χώρο (…μην φανταστείς πριν χρόνια. Μόλις πριν 3 ½ μήνες). Λοιπόν όσο μεγαλύτερο χωράει στο χώρο σου (και μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά, τόσο το καλύτερο για εσένα και για τα ψάρια σου.

Είναι η απόλυτη αλήθεια !!!

Εγώ ξεκίνησα με 54 lt και σε 2 μήνες πήγα σε 300 lt.

Τα μικρά ενυδρεία σε περιορίζουν σε αρκετά πράγματα, και αν πιστεύεις ότι σου αρέσει αυτός ο χώρος, τότε άκουσε και αυτούς που γράψανε πιο πάνω και πήγαινε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο.

Τα υπόλοιπα θα τα μάθεις στην πορεία. Στην αρχή και εμένα μου φαινόντουσαν κινέζικα όλα όσα λέγανε, αλλά με διάβασμα, επιμονή, και…. «Πρήξιμο» σε αρκετά παιδιά εδώ μέσα, έμαθα αρκετά και ξεπέρασα τους φόβους μου.

Η απόφαση όμως είναι δική σου, και βασικά πριν το αγοράσεις σκέψου τι ψάρια σου αρέσουν, τι θέλεις να στήσεις, τι απαιτήσεις θα έχει μελλοντικά αυτό από φροντίδα, κόστος,  κτλ….

Καλωσόρισες στο χώρο.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις αρκετό διάβασμα στο forum πριν ξεκινήσεις κάτι, αυτό είχα κάνει και εγώ πριν 7 χρονια. Επέλεξε τι ενυδρείο θες-μπορείς να πάρεις, τι ψαρια μπορείς να βάλεις και αν μπορούν να συνυπάρχουν με αλλα είδη. Και το ανάλογο στρώσιμο που χρειάζεται πριν μπούνε μέσα για να είναι υγιή.

Eυχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις τους.

Άρα η πλειοψηφία θεωρεί ότι τα 60 ειναι λίγα, πιστεύω ότι ο χώρος μου χωρά μεγαλύτερο άρα μαλλόν καταλαβαίνω οτι καλό θα ήταν να παω για το μεγαλύτερο...

Ν.

Μην μπερδευτείς. Τα 60 λίτρα δεν είναι απαραίτητα λίγα. Και εγώ 96 έχω και δεν είναι καμμία μεγάλη διαφορά. Το λίγο και το πολύ για εμένα εξαρτάται από το τι θα αποφασίσεις να φιλοξενήσεις.

Αν πχ θέλεις μονομάχο , μπορείς να φτιάξεις ένα ενυδρείο όνειρο και με 30 λίτρα. Αν όμως θέλεις σκαλάρια ή μεγάλες αφρικάνικες κιχλίδες, τότε θα πας για πολύ περισσότερα. Είναι σημαντικό αυτό που θα φιλοξενήσεις να έχει τον απαραίτητο +++ χώρο που χρειάζεται για να μεγαλώσει και να είναι ευτυχισμένο.

Στο φόρουμ μπορείς να βρεις την ενότητα με το προφιλ των ψαριών γλυκού νερού. Έχει τα συνηθέστερα είδη που βρίσκεις στην ελληνική αγορά. Εκεί μπορείς να πάρεις μία ιδέα τι θα σου άρεσε να φιλοξενήσεις και αν έχεις την δυνατότητα να το κάνεις. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ψαράκια τα οποία ζουν σε νερό της βρύσης. Αυτό κάνω και εγώ στην παρούσα φάση.Θα γλιτώσεις από διάφορες επεξεργασίες νερού τις οποίες ίσως μπορέσεις να δοκιμάσεις αργότερα αφού μάθεις βασικά πράγματα.

Όταν δεις αυτό που σε ενδιαφέρει πόσταρε το εδώ γιατί μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις υπολογίσει.

Και στη συνέχεια εφ'οσον πάρεις το φιλικό "προχώρα" των έμπειρων μελών , προχωράς στην αγορά του ενυδρείου σου και.... και....διαβάζεις πάρα πολύ.

Συγκεκριμένα ξεψαχνίζεις την παρακάτω ενότητα και λες από μέσα σου ότι όσο βιολογία δεν έμαθα μικρός , θα μάθω τώρα ;)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

Kαλή συνέχεια

Μην μπερδευτείς. Τα 60 λίτρα δεν είναι απαραίτητα λίγα. Και εγώ 96 έχω και δεν είναι καμμία μεγάλη διαφορά. Το λίγο και το πολύ για εμένα εξαρτάται από το τι θα αποφασίσεις να φιλοξενήσεις.

Αν πχ θέλεις μονομάχο , μπορείς να φτιάξεις ένα ενυδρείο όνειρο και με 30 λίτρα. Αν όμως θέλεις σκαλάρια ή μεγάλες αφρικάνικες κιχλίδες, τότε θα πας για πολύ περισσότερα. Είναι σημαντικό αυτό που θα φιλοξενήσεις να έχει τον απαραίτητο +++ χώρο που χρειάζεται για να μεγαλώσει και να είναι ευτυχισμένο.

Στο φόρουμ μπορείς να βρεις την ενότητα με το προφιλ των ψαριών γλυκού νερού. Έχει τα συνηθέστερα είδη που βρίσκεις στην ελληνική αγορά. Εκεί μπορείς να πάρεις μία ιδέα τι θα σου άρεσε να φιλοξενήσεις και αν έχεις την δυνατότητα να το κάνεις. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με ψαράκια τα οποία ζουν σε νερό της βρύσης. Αυτό κάνω και εγώ στην παρούσα φάση.Θα γλιτώσεις από διάφορες επεξεργασίες νερού τις οποίες ίσως μπορέσεις να δοκιμάσεις αργότερα αφού μάθεις βασικά πράγματα.

Όταν δεις αυτό που σε ενδιαφέρει πόσταρε το εδώ γιατί μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις υπολογίσει.

Και στη συνέχεια εφ'οσον πάρεις το φιλικό "προχώρα" των έμπειρων μελών , προχωράς στην αγορά του ενυδρείου σου και.... και....διαβάζεις πάρα πολύ.

Συγκεκριμένα ξεψαχνίζεις την παρακάτω ενότητα και λες από μέσα σου ότι όσο βιολογία δεν έμαθα μικρός , θα μάθω τώρα ;)

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

Kαλή συνέχεια

Φανταστικός φιλε μου,

Ξεκίνησα το διάβασμα, από εκεί και πέρα επείδη δεν μου ειναι σαφές, αν πάρω κάποιο ενυδρείο μεταχειρισμένο θα πρέπει να το στρώσω σωστά; Το στρώσιμο αφορά τις περιπτώσεις όπου το ενυδρείο αδειάσει εντελώς και γεμίσει ξανά με νερό βρύσης;

Σαν ενυδρείο μπορείς να βρεις και καλύτερη προσφορά.

Εμένα πάντως μόνο που βλέπω ότι έχει 6 σκαλάρια και κλοούν στα 120 λίτρα κάτι με πιάνει :S ... Όταν διαβάσεις τα προφίλ των ψαριών θα καταλάβεις!

Όσον αφορά το άριστη κατάσταση είναι σχετικό τώρα αυτό...παίζει και πολύ ρόλο τι συντήρηση και τι ρουτίνες είχε!

Έχεις ακόμα χρόνο να το κοιτάξεις και να αποφασίσεις. Ούτως ή άλλως πρέπει από τώρα να κάνεις ασκήσεις υπομονής , γιατί γενικά η ενασχόληση εμπεριέχει πολύ πολύ υπομονή και ψάξιμο. Τίποτα δεν είναι Plug and play ;)

Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τα μεταχειρισμένα αλλά αυτό είναι τελείως προσωπική άποψη γενικότερα οπότε μην δώσεις βάση.

Δες αυτό που είναι κοντά στα λεφτά του μεταχειρισμένου που πόσταρες και είναι καινούργιο.

http://www.abyssos.gr/agora-enudreiou-enydreio/juwel-rekord-800/

Άλλος μπορεί να συμφωνέι άλλος να διαφωνεί. Για εμένα είναι ένα καλό πακέτο. Είναι μαρκάτο , με την έννοια ότι η εταιρία είναι 40 χρόνια στο χώρο, είναι 110λίτρα, έχει φίλτρο εσωτερικό(στη συνέχεια άμα θες πας και σε εξωτερικό), θερμοστάτη, υλικά φίλτρου και 2 λάμπες φθορίου όχι πολύ δυνατές αλλά για αρχή μια χαρά.

Πάρε τον χρόνο σου :)

Ξεκίνησα το διάβασμα, από εκεί και πέρα επείδη δεν μου ειναι σαφές, αν πάρω κάποιο ενυδρείο μεταχειρισμένο θα πρέπει να το στρώσω σωστά; Το στρώσιμο αφορά τις περιπτώσεις όπου το ενυδρείο αδειάσει εντελώς και γεμίσει ξανά με νερό βρύσης;

Ειτε παρεις καινουργιο ειτε παρεις μεταχειρισμενο θα πρεπει να στρωσεις το φιλτρο.

http://www.petsupermarket.gr/6906/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sunsun-hr-800b-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-128l.html

Δες κι αυτο οικονομικό... αλλα πρωτα δες τι θέλεις να κανεις και μετα δες ποσα χρηματα διαθετεις για αυτο που θελεις... καποια ψαρια θελουν πολυ χώρο, αλλα θελουν λιγοτερο αλλα θελουν μηκος, αλλα υψος... εσυ τι θελεις να κανεις???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...