Jump to content

Χρώματα από τη "Μαύρη Ήπειρο" - Malawi 300lt

Λάμπρος.Τ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

ήρθε η στιγμή να παραουσιάσω το νέο μου ενυδρείο, (αν και για να είμαι δίκαιος, δεν περίμενα σε 3 μήνες μέσα από τα 54lt να πάω στα 300lt)!!!

Πάμε λοιπόν...

Γενική κατηγορία ενυδρείου 
Αφρική Malawi

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 121 x 51 x 62
Συνολικά Λίτρα: 300
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά: 3 Anubias nana, 1 Anubias Barteri, 1 Valisneria, (θα μπούν ακόμη Crinum calamistratum, Crinum Thaianum)
Ψάρια: 3 cynotilapia afra jalo reef, 2 iodotropheus sprengerae, 3 pseudotropheus acei, 3 Pseudotropheus Saulosi.
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο: Φωτογραφία πολύ μεγάλης ανάλυσης (κομμάτι βράχου) στο οποίο τόνισα τις γραμμές με μολύβια σχεδίου για να δείχνει 3D.
Πέτρες: 30 κιλά πέτρες λάβας (επιλεγμένα προσεκτικά στα χρώματα, μαύρο, καφέ, μπεζ, κόκκινο)
Ξύλα:
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα: 
Βυθός: 40 κιλά μάυρη χαλαζιακή ψιλή άμμο.

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 4 λάμπες (4 χ 39 watt) (2 λευκές - 2 ροζ) 
Διάρκεια φωτισμού: Ανάβω μόνο τις 2 από τις 4 για αρχή 4 -5 ώρες και σταδιακά θα φτάσω στο 8ωρο.

Υποστήριξη οργανισμών 
Φίλτρανση: 2 εξωτερικά φίλτρα (Fluval 406 1350 LT /H) & (Astro AS-2202 650 LT/H)
Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης 300 watt, (θα μπει σύντομα STC-1000) και το καλοκαίρι πατέντα με άλλο καπάκι με ανεμιστήρες.
Λίπανση:
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή: Τροφή για κυχλίδες.

Παράμετροι
pH: 7.8
Γενική σκληρότητα (GH):
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 5
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 c

Συντήρηση
Αλλαγές νερού: 50 % κάθε 7 ημέρες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

post-61631-0-50035600-1454878604_thumb.jpg

post-61631-0-72668400-1454878619_thumb.jpgpost-61631-0-30156100-1454878634_thumb.jpgpost-61631-0-30280500-1454878645_thumb.jpgpost-61631-0-91878800-1454878656_thumb.jpgpost-61631-0-19803400-1454878666_thumb.jpgpost-61631-0-44929500-1454878675_thumb.jpgpost-61631-0-10780700-1454878686_thumb.jpgpost-61631-0-71778300-1454878698_thumb.jpgpost-61631-0-83322600-1454878715_thumb.jpgpost-61631-0-32546500-1454878734_thumb.jpgpost-61631-0-98186400-1454878744_thumb.jpgpost-61631-0-38107000-1454878754_thumb.jpgpost-61631-0-51696300-1454878766_thumb.jpgpost-61631-0-52407300-1454878778_thumb.jpg

Μην με αρχίσετε κατευθείαν στα δεν μπορείς να βάλεις τόσα πολλά είδη , κτλ.... 

Προς το παρον το χαίρομαι και μου αρέσει και τα ψαράκια μου φτου - φτου.... σκόρδα, ούτε τρομαγμένα είναι και κολυμπανε συνέχεια και όποτε πηγαίνω κοντά στο τζάμι τρέχουν να κολλήσουν τη μουρίτσα τους εκεί, και όταν άνοιξα το κάπάκι να τα ταίσω ορμήξανε μέσα στο χέρι μου (χαχαχαχαχαχα....) φτου, φτου ... μακριά το κακό μάτι.

Άντε περιμένω σχόλια.... (όποιος πει άσχημη κουβέντα δεν τον έχω φίλο).

• Like 2

Αχ αυτα βλέπω και θελω και αλλο χώρο να βαλω αλλο ενα... κι αλλο ενα ....

Πολυ ωραιο καλοτάξιδο!!!

Μου αρεσει η μαυρη άμμος και η διαταξη που εχετε φτιαξει... αλλα τι ΔΕΝ θα εβαζα, ποτε ξανα στο ενυδρειο μου, ειναι η πετρα η Spaghetti οσο όμορφη ειναι τοσο ευκολα θρυματιζεται και σπαει.. ασε που εκανα αμαν να βγαλω τα ψαρια μεσα απο τις τρύπες...

Σε ευχαριστώ "Irakles", αυτό για την πέτρα το σημειώνω. Αν δω ότι όντως κάτι πάει λάθος θα πάρει δρόμο.

Πολυ ωραίο το ενυδρείο λαμπρο να το χαίρεσαι. Και τα ψαράκια πανέμορφα όταν μεγαλώσουν κιόλας θα ειναι εντυπωσιακά.

Ομορφα πραγματα! Φτου φτου!

Με χαλανε τα φυτα και η μαυρη αμμος και το πληθος των ψαριων.
Να σου ζησουν και αντε να μεγαλωσουν τωρα.

Send from the heart of the Amazonas

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Ολα καλα κ ωραια!Κ η ψαροσυνθεση μια χαρα ειναι,βεβαια αν μεγαλωνοντας διαχωρισεις κ το φυλο των ψαριων το ιδανικο θα ναι να τα κανεις χαρεμακια.Ειχες καλο καθοδηγητη κ ας τον να λεει οτι τον χαλαει το ενα κ το αλλο.

Μου αρέσει η αντίθεση των χρωμάτων λαβας-αμμου-φυτων, δίνει πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Θα εβαζα πιο πολλές πέτρες ωστόσο για να δημιουργήσω περισσότερες κρυψώνες. Με τόσα ψάρια του χρειάζεσαι. Η αφίσα έδεσε πολύ ωραία από πίσω. Να το χαρείς Λάμπρο!

Πολυ ομορφο..

Με την αφισα τι ακριβως εκανες;;;

Βρηκες το σχεδιο..

Το εκτυπωσες σε ειδικο καταστημα και μετα με μολυβι τονισες το περιγραμα απο τις πετρες;;;

Πολυ εξυπνο και μερακληδικο..

Μπραβο!!Σκορδα..

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Φίλε Πάνο, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου. Στα υπόψη είναι να βάλω μερικές ακόμη πέτρες για να δημιουργήσω περισσότερες κρυψώνες (όταν μεγαλώσουν λιγάκι). Προς το παρόν αυτές που έχω είναι υπέρ αρκετές και όλα έχουν την κρυψώνα τους.

Όταν μεγαλώσουν λιγάκι, θα τους φτιάξω από μια "βραχο-μεζονέτα", να 'χουν να γουστάρουν....!!! (χαχαχαχαχχαχαχαχα)

Χρήστο_61208, σ' ευχαριστώ.

Θοδωρή,,,,,, μήπως σε χαλάει τελικά και ο καιρός, που κάνει λίγο κρύο??? 

Κάνε μας τη χάρη...... (χαχαχαχαχαχαχαχα) Ξέχασες να γράψεις ότι σε χαλάει που το έχω βάλει βορειοδυτικό αντί για ανατολικομεσημβρινό !!! Άντε .... παλιό "Γκέμπελς" με την προπαγάνδα σου. (χαχαχαχαχαχα)

Τώρα θα σε φτιάξω....

καταγγέλλω επισήμως, ότι λίγο πριν να τελειώσουμε το στήσιμο, γυρνάει και μου λέει...

"Προλαβαίνεις ακόμη, να αλλάξεις γνώμη και να μην το κάνεις... "Αφρικάνικο" ". 

Ναι, ναι, ..... τέτοια προβοκάτσια..... ενάντια στην "Μαύρη Ήπειρο".

"Stathis Spithas", άκου το κολπάκι. Βρίσκεις μια εικόνα που σου αρέσει αλλά σε πάρα πολύ υψηλή ανάλυση (να μπορεί δηλαδή να βγεί στις διαστάσεις που θέλεις χωρίς να φαίνονται οι κόκκοι τις ανάλυσης, η δική μου να φανταστείς είναι 38Mb – 7500 x 6500 pixels), αφού την τυπώσεις σε ματ χαρτί (σχετικά χοντρό), παίρνεις μολύβια σχεδίου, και κάνεις έντονες (και χοντρές) γραμμές επάνω στα χωρίσματα ή στα σημεία που θέλεις να τονίσεις.

Μετά με άλλα μολύβια τονίζεις τα περιγράμματα των σκιών, (αλλά λιγότερα έντονα από τα προηγούμενα) και τις σκιές τις κάνεις με τα χρώματα που θέλεις (ξεκινώντας από το πιο σκούρο και πηγαίνοντας προς το πιο απαλό για να δώσεις βάθος στην εικόνα).

Αν πιάνει το χέρι σου στο σχέδιο, και δεν φοβάσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαρκαδόρους (ανεξίτηλους) με ψηλή μύτη, για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στο τέλος με τον κατάλληλο φωτισμό δείχνει σαν 3D.

Ακόμη πάντως δεν έχω τελειώσει με το στήσιμο. Θα προστεθούν κάποια “Crinum calamistratum” στο πίσω μέρος για να κρύψω τους σωλήνες και το θερμοστάτη.

Πάντως ακόμη δεν τα έβαλα και βγήκανε και τα πρώτα ζευγάρια. Μέχρι στιγμής μέτρησα 3 ζευγάρια (τα iodotropheus, 1 ζευγάρι Acei, και 1 ζευγάρι στα Saulosi). Κολυμπάνε συνέχεια μαζί το ένα δίπλα στο άλλο.

"Johnbagios", ένα πράγμα θα σου πω....

το φιλαράκι μου ο Θοδωρής είναι "....κάνε μου κακό, δεν θέλω" .....................χαχαχαχαχαχαχαχα

Για το δίκο του ενυδρείο, θα τα ακούσει στο δικό του θέμα, που μάλλιασε η γλώσσα μου, να του λέω ότι αδικεί το ενυδρείο του.

Λαμπρο το Crinum calamistratum απίστευτο φυτο το εχω 2 μηνες και εχει παρει τα πανω του και εχει γινει θηρίο...

Ξέρεις πόσο καιρό ψάχνω να το βρω, και δεν το βρίσκω? Που θα πάει.... ???

Δεν ξερω πως πολλαπλασιαζονται ουτε αν κλαδευονται αν καποιος ξερει τοτε θα βρουμε τη λυση...

Καλοτάξιδο φίλε μου. Όμορφα χρώματα. :thumbsu:

Δεν ξερω πως πολλαπλασιαζονται ουτε αν κλαδευονται αν καποιος ξερει τοτε θα βρουμε τη λυση...

Με δρομείς πολλαπλάσιάζεται το φυτό αυτό. Σε κάποια απόσταση από το αχικό θα ξεπιδήσει ένας νέος βολβός κλπ κλπ.

Δεν γνωρίζω αν κλάδεύεται, μάλλον όχι, εκτός και αν βγάζεις τα εξωτερικά φύλα, αν αρχίσουν να χαλάνε. Σαν κρεμμύδι να το "ξεφλουδίζεις". Με επιφύλαξη το λέω πάντως.

Ωραιο ενυδρειο.

Απο ψαρια δεν ξερω αν ειναι σωστα η οχι.

Με χαλανε οι ανουμπιες που ειναι ασχετες με το θεμα.

Ηρακλη,το φυτο που ρωτας πολλαπλασιαζεται με βολβους.

Διαβαστε εδω.

Σας ευχαριστώ παιδιά.

Κώστα, έχεις δίκιο για τις Ανούμπιες, (δεν ταιριάζουν για αφρικάνικο) αλλά μου αρέσουν σαν χρώματα, είναι και ανθεκτικά (είναι και από τα λίγα φυτά που δεν τα τρώνε τα ψάρια).

Και ούτως ή αλλως δεν το έφτιαξα καθαρά βιοτοπικό.

Τελικά βρήκα Crinum, και θα το φτιάξω όπως το έχω σκεφτεί (σ' ευχαριστώ για την πληροφορία Irakles).

Παρασκευας-rastafarian

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!

Λάμπρος.Τ χαίρομαι που βοήθησα, να'σαι καλα!!!

Να το χαίρεσαι φιλαράκι!!

Οι αντιθέσεις χρωμάτων μ'αρέσουν πολύ!

Σίγουρα θα πρέπει να φτιάξεις τα χαρέμια σου κάποια στιγμή αλλά για τώρα κοίτα να το χαρείς και να φας ατέλειωτες ώρες να το παρατηρείς.. :)

Στάθη, σ' ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι μ' έχει μαγέψει και σαν χρώματα αλλά και από τις συμπεριφορές των ψαριών.

θα μου πεις ... κάτσε είναι πολύ νωρίς ακόμη. Συμφωνώ, αλλά..... έχω πάθει πλάκα με το ύφος τους.

Δεν ξέρω αλήθεια ποιό να πρωτοθαυμάσω.

Τα Acei που ήδη έχω το πρώτο ζευγάρι και κολυμπάνε παρέα σε όλο το ενυδρείο, τα Iodotropheus που είναι πανέμορφα ψάρια και πολύ ήρεμα, ή τα "Afra jalo" που έχουν τουπέ και ύφος και κολυμπάνε μόνο για πάρτη τους.

Είναι όλα φοβερά.....

Και αυτό που συνάντησα ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που άκουγα και διάβαζα, ότι θα είναι ντροπαλά και φοβισμένα στην αρχή και θα κρύβονται στις πέτρες......καμία σχέση.

Αυτά κάνουν λες και τα είχα χρόνια.

Φιλε Λαμπρο ωραίο το ενυδρείο σου, όμορφη η αντίθεση της άμμου με τις σπαγγέτι πέτρες.

Στην θέση σου θα έστελνα τις ανουμπιες στις άκρες ώστε να ξεχωρίζει το φόντο στην μέση, καθώς έχει πέτρες, και σε συνδυασμό με τα κρινιουμ που θα κριψουν τον εξοπλισμό θα είναι πιο ταιριαστό...

Για τα ψάρια εκτός του συνηθισμένου μεγαλύτερα χαρέμια αλλά λιγότερα, σου εύχομαι καλές γέννες και να τα χαρείς χωρίς απώλειες.

Φίλε "Saxlina", σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι αλήθεια ότι από όσα Αφρικάνικα (Malawi) έχω δει, το δικό σου αλλά και του "Safarpn", είναι αυτά που μου άρεσαν περισσότερο και μου έκαναν το σχετικό "κλικ".

Από τα δικά σας ενυδρεία πήρα τα πρώτα ερεθίσματα, και φυσικά βλέποντας και άλλα, προσπάθησα να το φτιάξω έτσι που να με ικανοποιεί οπτικά, και να με χαλαρώνει.

Θεωρώ τον εαυτό μου "εντελώς" αρχάριο στο χώρο του ενυδρείου και φυσικά τα όποια λάθη κάνω θα τα διορθώσω στην πορεία.

προς το παρόν πάντως κάθομαι και το χαζεύω σαν παιδάκι.

Απίστευτα ψάρια και απίστευτες συμπεριφορές.

Έγινε επεξεργασία - Λάμπρος.Τ

Καλησπέρα σας με μια ερώτηση:

Πως βγάζεις κάποιο ψάρι από "Αφρικάνικο στημένο" ???

Χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις όλες τις πέτρες φυσικά.

Έγινε επεξεργασία - Λάμπρος.Τ

Καλησπέρα σας με μια ερώτηση:

Πως βγάζεις κάποιο ψάρι από "Αφρικάνικο στημένο" ???

Χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις όλες τις πέτρες φυσικά.

:lolu: :lolu: :lolu: :lolu: :lolu: :lolu:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...