Jump to content

Σκεψεις για αγορα μικροσωμου σκυλου

Recommended Posts

Σκεφτομαστε με την γυναικα μου να παρουμε ενα μικροσωμο σκυλακι καταλληλο για διαμερισμα και για παιδια.Αυτα που μας εχουν κινησει περισσοτερο το ενδιαφερον ειναι τα γαλλικα μπουλντογκ,τα pug και τα boston terrier.Εχει καποιος εμπειρια με καποιο απο αυτα?

Πολυ καλες ρατσες κ οι 3 με τα υπερ κ τα κατα τους. Εγω εχω ενα γαλλακι 20 μηνων κ με τον μολις ενος χρονου γιο μου τα πανε περιφυμα. Το χειροτερο που του εχει κανει ειναι να του κλεψει το μπισκοτο απο το χερι  :P

post-61071-0-82059500-1454712379_thumb.jpg

• Like 2

Με πηρε και μενα καποιος τηλεφωνο για ενα αρσενικο γαλλακι 3 μηνων σε πολυ καλη τιμη.Αυτα που λενε για ευπαθειες στα γαλλικα μπουλντογκ με φοβιζουν καπως.

Ολα τα "κοντομουρικα" εχουν τ θεματακια τους. Γαλλικα, αγγλικα, Boston, Pug. Και τα γαλλικα να ξερεις ειναι λιγοτερο ευπαθη απο τα αλλα. Εμενα εκτος απο κατι ψιλοδερματικα που λυθηκαν με μια αγωγη δεν εχω αντιμετωπισει κατι αλλο. Βεβαια ειναι κ λιγο τι θα σου κατσει. Το μονο σιγουρο οτι οποιο κ να διαλεξεις δε θα το μετανωσεις με τιποτα. Δυο τρεις μηνες υπομονη θα χρειαστεις μεχρι να μαθει καποια βασικα κ μετα θα ειναι σαν να εχεις ακομα ενα παιδακι στο σπιτι. (Που δε θα μεγαλωσει ποτε!!! :D )

• Like 1

Γιωργη κανεις μεγαλο βημα. Τα πραγματα εδω ειναι λιγο περιπλοκα και για μενα μην αγορασεις απο πετ. Πηγαινε σε εκτροφεα. Μονο εκει θα εισαι σιγουρος για το τι θα παρεις. Βεβαια το κοστος ανεβαινει κατακορυφα.

Καποιο αδεσποτο δεν σε ενδιαφερει;

Send from the heart of the Amazonas

• Like 2

Εδώ και 2 χρόνια ζούμε μαζί με τον Ανού, ένα Γαλλάκι το οποίο αγόρασα μετά από πάρα πολύ ψάξιμο. Είναι περιττό να σου πω ότι η συγκεκριμένη ράτσα είναι ίσως η ιδανικότερη για διαμέρισμα, αυτό που θα σου πω είναι ότι το δέσιμο που έγινε παρόλες τις υποχρεώσεις που φέρνει ένα ζωντανό μέσα στο σπίτι είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Τι μπορώ να σου πω για να είσαι προετοιμασμένος για Γαλλάκι, βασικά το ροχαλιτό, ξέχνα ότι ήξερες για ροχαλητά ... θα σε καταπλήξει. Δεν ροχαλίζει πάντα, ανάλογα με τη στάση που κοιμάται αλλά το πιο συχνό φαινόμενο είναι να κάνει σαν τρένο! Ξεροκέφαλα σκυλιά, ξέρει ότι τον φωνάζεις να έρθει κόντά σου, ξέρει ότι πρέπει να το κάνει, θα σε κοιτάζει πλάγια για κανά δεκάλεπτο και αν φιλοτιμηθεί θα σε ακούσει :) Σκυλιά που έχουν ανάγκη τη σωματική επαφή, δεν του αρκεί να είναι κοντά σου, πρέπει να ακουμπάει επάνω σου (αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι καλό να μένουν αρκετή ώρα μόνα τους). Λαίμαργα σκυλιά που μόλις δουν/ακούσουν/μυρίσουν φαγητό παρατάνε τα πάντα και θα κολλήσουν τη μούρη τους στο πιάτο τους. Εδώ είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει το ζωντανό σε βάρος γιαυτό να ξέρεις, δεν πεινάει ... απλά έτσι είναι! Αθόρυβα σκυλιά, κάναμε ένα εξάμηνο να ακούσουμε γουφ (ο δικός μας βασικά δεν γυαγίζει, ένα βήξιμο κάνει), θα γαυγίσει μια φορά τη μέρα ΑΝ ακούσει κάτι το βράδυ ή κάτι τον τρομάξει. Δεν έχουν ανάγκη από μεγάλες βόλτες, 15 λεπτά το πρωϊ και 15 το βράδυ βγαίνουμε και είναι κούκλος ο κύριος. Επειδή λοιπόν έχουν τη μουσουδίτσα την πλατσουκωτή κουράζονται εύκολα οπότε μέσα στο σπίτι κανά 10 λεπτό το πολύ θα τρέξει και θα κάνει φασαρία, μετά ξερένεται στον ύπνο. Αντιγράφουν τη συνήθεια της οικογένειας, για δάγκωμα δεν το συζητάμε δεν μπορούνε να δαγκώσουν όπως οι άλλες ράτσες. Τέλος τα Γαλλάκια είναι τα σκυλιά με ίσως την πιο ιδιαίτερη μυρωδιά, μυρίζουν αθλητικό παπούτσι δεκαετίας :) Όσο μπάνιο και να τα κάνεις έτσι είναι η ράτσα αλλά πίστεψέ με σε λίγο καιρό θα σου μυρίζει λεβάντα!!! 

Ευαίσθητα σκυλιά στο στομάχι, αρκετοί εμετοί αν δεν ξέρεις και δεν δίνεις προσοχή στη διατροφή, θέλουν τακτική επίσκεψη στο γιατρό, όπως όλες οι ράτσες μπορούν να έχουν θέματα διασπλασίας κλπ κλπ

Αν το πήρες απόφαση και θέλεις να πας σε ράτσα το Γαλλικό μπουλντόκ είναι για διαμέρισμα, οικογένεια και παιδιά ... τέλος :)

post-7240-0-02314900-1454741917_thumb.jpg

• Like 3

Πανεμορφος ειναι!Να σου ζησει!Οσο τα βλεπω τοσο πιο πολυ μου αρεσουν

Στάλθηκε από το Valencia2_Y100pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ πάλι είχαμε ένα γαλλικό πριν 5 χρόνια το οποίο δεν με άκουγε καθόλου και μέχρι που πήγε περίπου 2 χρόνον με αποτέλεσμα να κάνει την ανάγκη του στο σπίτι μέσα. Το έδωσα σε ενα φίλο που είχε χώρο. Τώρα 10 μέρες εχω παρει ενα κοκερ σπανιελ κουτάβι και βλέπω οτι είναι πολύ έξυπνο αν και 70 μερών.

Βέβαια αυτά φίλε είναι και χαρακτήρες τα σκυλιά όπως τους ανθρώπους. Τώρα με το καλό οτι και να αποφασίσεις.

Φιλε αν και δεν έχω με εμπειρία με μικρόσωμα  σκυλιά πιστεύω πως μια πολύ καλή λύση ειναι τα κοκόνη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις  είναι τι χρόνο έχεις  γιατί εξαρτώνται πολλά από αυτό ,αν έχεις λίγο χρόνο αναγκαστικά κάποιες ράτσες πρέπει να τις αποκλείσεις 

Και προσωπικά πιστεύω οτι τα γαλλικά δεν είναι και πολύ ευχαριστημενα με 2 βόλτες 15λεπτες την ήμερα 

Είναι βέβαια δική σου επιλογή, αλλά πιστεύω πως θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξεις για ένα αδέσποτο που ψάχνει για σπίτι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι τι χρόνο έχεις γιατί εξαρτώνται πολλά από αυτό ,αν έχεις λίγο χρόνο αναγκαστικά κάποιες ράτσες πρέπει να τις αποκλείσεις

Και προσωπικά πιστεύω οτι τα γαλλικά δεν είναι και πολύ ευχαριστημενα με 2 βόλτες 15λεπτες την ήμερα

Ισα ισα που αποτι διαβαζω ειναι τεμπελικα σκυλια και κουραζονται ευκολα γι'αυτο δεν θελουν μεγαλες βολτες

Ωραία ειναι τα γαλλικά αλλα μαδανε πολυ !

Μαδανε πολυ;Εχεις εσυ η καποιος γνωστος σου;Αφου δεν ειναι πολυ τριχωτα,χανουν τοση τριχα;

Κοιταμε και για αδεσποτακι αλλα συνηθως βρισκω μεγαλοσωμα και το διαμερισμα μας ειναι μικρο

Και όμως φίλε μαδάει το γαλλικό. Βέβαια εχω του έβαζα μετα που μου είπανε λάδι Σολωμού και ήταν πολύ καλύτερα.

φίλε μου όλα τα σκυλιά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων(Π.Χ ΜΑΛΤΕΖ) μαδάνε κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο και περισσότερο τα κοντότριχα.Γνώμη μου να πας σε μια φιλοζωική και βρες το πιό μικρόσωμο που υπάρχει αφου υπάρχει πρόβλημα χώρου και πολύ σωστά σκέφτηκες.Μπορεί να μη έχεις σκύλο ράτσας,άλλά πάλι θα έχεις αποκτήσει δύο μάτια που θα σε κοιτάζουν με λατρεία.

• Like 1

Όπως σου είπαν πιο πάνω και τα παιδιά, τα κοντότριχα σκυλιά μαδάνε πιο πολύ από τα μακρύτριχα. Τώρα για το θέμα με το αδεσποτάκι, κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις κάποιο μικρόσωμο που ψάχνει σπίτι και οικογένεια. Είναι καλύτερα να πάρεις και να βοηθήσεις ένα άστεγο σκυλάκι παρά να πληρώσεις για να αγοράσεις κάποιο ράτσας παροτρύνοντας τους εκτροφείς να παράγουν συνέχεια και άλλα και άλλα σκυλιά. :)

Εγω πάντα αδέσποτα μάζευα, και τωρα ο Μπουμπακος μου, αδέσποτος είναι και αυτός.τον βρήκα στον δρόμο, στο χωριό, και με το που με είδε, άρχισε να μου κάνει παιχνίδια.

Κεραυνοβόλος έρωτας, τον εχω 8 χρόνια......

Προτιμώ να σώσω ένα σκυλάκι από τον δρόμο, δεν είναι οικονομικό το θέμα.

Αυτά δεν θα τα πάρει κανείς.

Αν θες, δες και στην φιλοζωική στην Παλλήνη ,Κορώπη,

Έχουν διαφορά που είναι και στειρωμένα, εμβολιασμενα και με τσιπάκι.....

Καλή επιλογή, πάντως ότι και αν πάρεις, βάλε μας φωτό.

Όπως αναφέρθηκε όλα τα σκυλιά μαδάνε, ο Ανού ρίχνει πολύ τρίχωμα από τον Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβρη, με σωστή διατροφή όμως και συμπλήρωμα πλούσιο σε Ω3 τον υπόλοιπο καιρό δεν καταλαβαίνεις την τρίχα που αφήνει. Επίσης αν προχωρήσεις σε αγορά μικρόσωμου από εκτροφέα μην το πάρεις πριν γίνει 2-3 μηνών, όσο περισσότερο μένουν με τους γονείς τους τόσο στρώνουν χαρακτήρα, εγώ τον Ανού τον πήρα 4 μηνών, το σκυλί είχε χαρακτήρα σε σχέση με άλλα κουτάβια που γνώρισα τα οποία τα παίρνουν από τη μάνα τους 40-50 ημερών. Ο εκτροφέας ξέρει πως να τα κοινονικοποιήσει καλύτερα και τους μαθαίνει και κάποια βασικά πραγματάκια. Ο δικός μου εκτροφεάς ακόμα και τώρα όταν έρχεται στη Θεσσαλονίκη για κάποια έκθεση σκύλων πάντα με ενημερώνει και όποτε βολεύει περνάει να δει τι κάνει ο σκύλος :)

• Like 2

Όπως αναφέρθηκε όλα τα σκυλιά μαδάνε, ο Ανού ρίχνει πολύ τρίχωμα από τον Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβρη, με σωστή διατροφή όμως και συμπλήρωμα πλούσιο σε Ω3 τον υπόλοιπο καιρό δεν καταλαβαίνεις την τρίχα που αφήνει. Επίσης αν προχωρήσεις σε αγορά μικρόσωμου από εκτροφέα μην το πάρεις πριν γίνει 2-3 μηνών, όσο περισσότερο μένουν με τους γονείς τους τόσο στρώνουν χαρακτήρα, εγώ τον Ανού τον πήρα 4 μηνών, το σκυλί είχε χαρακτήρα σε σχέση με άλλα κουτάβια που γνώρισα τα οποία τα παίρνουν από τη μάνα τους 40-50 ημερών. Ο εκτροφέας ξέρει πως να τα κοινονικοποιήσει καλύτερα και τους μαθαίνει και κάποια βασικά πραγματάκια. Ο δικός μου εκτροφεάς ακόμα και τώρα όταν έρχεται στη Θεσσαλονίκη για κάποια έκθεση σκύλων πάντα με ενημερώνει και όποτε βολεύει περνάει να δει τι κάνει ο σκύλος :)

Αυτο ειναι το καλο με τους επισημους, αναγνωρισμενους εκτροφεις. Ξερεις τι παιρνεις και τι θα σου γινει. Και παντα εχεις εναν ανθρωπο διπλα σου.

Send from the heart of the Amazonas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...