Vaso_57152 4 Φεβρουαρίου 2016 #1 Share 4 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα σας, διαβάζω καιρό το forum και έχω μάθει πολλά χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα. Είμαι νέα στο "άθλημα" και προσπαθώ να μαθαίνω συνέχεια ώστε να κάνω τα ψαράκια μου να ζουν άνετα μέσα στο 60lt ενυδρείο μου! Είναι αλήθεια πως δεν έχω ένα είδος ψαριών στο ενυδρείο, αλλά αυτά που έχω ζουν ειρηνικά ευτυχώς! 3 cherry barb 3 neon 3 ζεβράκια και 2 platy. Τα ζωοτόκα ήταν τα ψαράκια με τα οποία ξεκίνησα και μου αέσουν πολύ γιατί είναι πολύ "κοινωνικά" αν και πέρασαν από διάφορα στάδια. Καταρχήν δεν μου είπαν πως πρέπει να πάρω χαρεμάκι οπότε εγώ έβαλα 1-1. Μετά τα έκανα 2 θηλυκά - 1 αρσενικο. Πέθαναν και τα 2 θηλυκά οπότε αγόρασα μια τρίτη (τώρα είναι 1-1 πάλι γιατί δεν είχαν άλλα θηλυκά στο μαγαζί - ελπίζω σήμερα να βρω) για την οποία θέλω να με βοηθήσετε οι ειδικοί αν μπορείτε να καταλάβετε αν είναι έγκυος. Και τι θα έπρεπε να κάνω αν είναι. Το ενυδρείο μου είναι φυτεμένο και παρακάτω σας παραθέτω φωτογραφίες από το θηλυκό platy (κάπου φαίνεται και ο αρσενικός) και μία φωτογραφία απ' το ενυδρείο να μου πείτε και την άποψη σας. Το γεγονός πως ο αρσενικός την κυνηγάει συνέχεια μπορεί να τη στρεσσάρει και να μην γεννήσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 4 Φεβρουαρίου 2016 #2 Share 4 Φεβρουαρίου 2016 Γεια σου βασω καλως ηρθες στο AZ! ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο ; εχεις φιλτρο και με τι υλικα ; ο φωτισμος ειναι μπλε ? αν ναι ειναι ακαταλληλος για τα φυτα, θα σου χαλασουν και θα εχεις αλγες σιγουρα. καλο θα ηταν να εκανες μετρησεις με υγρα τεστ τουλαχιστον αμμωνιας και νο2 για να ξερουμε αν ειναι στρωμενη η βιολογια σου, το οτι εχασες ψαρακια δεν ειναι τυχαιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaso_57152 4 Φεβρουαρίου 2016 Author #3 Share 4 Φεβρουαρίου 2016 Καλώς σας βρήκα! Το ενυδρείο τρέχει 3 μήνες. Πρόσθεσα τα πρώτα μου ψαράκια 1 μήνα αφότου το έτρεξα. Είναι το Sun Sun HR500 60 λίτρων. Έχει μία λάμπα LED με τριχρωμία άσπρο κόκκινο μπλε, όπως αγόρασα το ενυδρείο είχε κ τη συγκεκριμένη λάμπα. Το φίλτρο είναι το HQJ500G 2,5 W ροής 350 λίτρα την ώρα. Το βιολογικό υλικό το αγόρασα χύμα απ' το μαγαζί όπως και το δύχτι για να το βάλω μέσα. Έχω προσθέσει ένα moonlight LED της Aquael χρώματος μπλε. Θα μου δημιουργήσει άλγες? Κάνω τα τεστ NO2, ΝΗ3/ΝΗ4 2 φορές το μήνα και PH 1-2 φορές τη βδομάδα. Τα ψαράκια τα έχασα αφού είχα προσθέσει ένα ακόμη μεγαλύτερο platy. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο. Μετά το χάρισα σε φίλο μου που έχει μεγαλύτερα ζωοτόκα, αφού του έκανε μια θεραπεία καθώς είχε εμφανίσει άσπρα στίγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος